Menu
 

Topic:

van alles rondom mijn zwangerschap

Melissa  schreef op: 11-09-2012 10:37:08

Aangezien de hoofdlijn in het volgende verhaal zwangerschap is plaats ik het in dat onderwerp, ik hoop dat het goed staat!


Ik merk dat mijn keuzes wat vragen opwekken en op mijn mobiel heb ik niet de mogelijkheid om uitgebreid te reageren. Dus nu even een kleine (hoop ik) uitleg over hoe ik in de zwangerschap en aankomende bevalling sta. Ik ben bang dat je eerst nu een kop koffie of thee kan pakken en voor het komende kwartier onder de pannen bent, hahahaha (oh en ik open dit om mensen te informeren, niet om een fikse discussie te beginnen, vragen mag altijd, maar ik zou het fijn vinden als het topic niet uitloopt op een felle discussie)


Zoals de meesten nu wel weten ben ik zwanger van ons derde kindje. Bij elke zwangerschap een duidelijker beeld gekregen van wat ik vind wat belangrijk is en hoe ik denk dat het 'hoort' Even een samenvatting

Eerste bevalling, een ziekenhuis bevalling, (in mijn mening) door het vele getoucheer, machines die piepen en elk kwartier een ander op de zaal ben ik gaan verkrampen, ik werd steeds uit mijn oermodus gehaald, na 10 uur weeënstorm had ik net 1a2cm ontsluiting, toen ruggeprik gekregen en ik zou wee-opwekkers krijgen, maar na de ruggeprik zat ik binnen 20 minuten op 10cm en floepte Dominiek er na 1 perswee eruit. Geen fijne bevalling waarin regeltjes en protocollen belangrijker waren dan mijn persoonlijke behoeftes.

Tweede bevalling, thuis, werd niet serieus genomen door verloskundige, weeën waren niet krachtig genoeg, wilde ook niet komen kijken toen ik zei dat de baby er bijna was, is gekomen nadat mijn boze moeder met haar gesproken had, alleen toen MOEST er vanalles gebeuren van haar, ik MOEST het bad uit (waarom?) , ik MOEST getoucheerd worden, er MOEST een randje weg gemasseerd worden (in 3 uur van 0 naar 9,5 , was het niet snel genoeg?) en nadat ik een keer of twee vriendelijk had gezegd dat ze moest stoppen heb ik het demonisch geschreeuwd dat ze haar vingers uit mij moest halen en toen werd ze boos. Toen voelde ik dat de ontsluitingswee omsloeg in een perswee en ik kon het niet eens meer zeggen, zonder te persen floepte Valentijn eruit. Die werd op mijn buik gelegd, navelstreng direct doorgeknipt, prik voor de placenta in mijn been en tijdens de eerste voeding werd ik even lekker gehecht (een hechting). Ondertussen liep iedereen als kip zonder kop rond en mij van alles te vragen terwijl ik gewoon rust wilde om van mijn kind te genieten. Bij beide bevallingen trouwens minimaal bloed verloren!  Wel een betere bevalling, maar nog steeds veel puntjes waar ik het niet mee eens ben, oh en zonder vragen is er ook nog een lepel vitamine K in Valentijn gegoten, nogvoor de eerste borstvoeding!


Na de kraamtijd van Valentijn heb ik meerdere longembolieën gehad, de theorie achteraf was dat ik te weinig heb bewogen in de kraamtijd. ik heb een half jaar hierdoor bloedverdunners moeten spuiten.

Vorig jaar was ik zwanger van ons derde kindje. Ik had me aangemeld bij de verloskundige hier in de buurt (een andere dat van de vorige twee), alles leek goed te gaan, maar ineens mocht ik niet thuis bevallen ivm mijn gewicht. Maar ik was niet zwaarder dan de vorige keer. Maakte niet uit, de regels waren strenger geworden en ik was 2kg zwaarder dan toegestaan voor een thuisbevalling. Nog aangegegeven dat overgewicht meer risico zou geven op fluxus en schouderdystocie, en ik heb nu toch wel twee keer bewezen dat ik daar zeer weinig kans op heb (een vorige bevalling verteld meer over een komende bevalling dan landelijke statistieken), deed er niet toe, dit waren de regels, ook aangegeven dat ik echt niet in het ziekenhuis kan bevallen, dat ik daar in de stress raak en de ontsluiting tegenhoud. Maar het mocht niet baten, regionale regels waren belangrjiker dan mijn persoonlijke welzijn.

Ook moest ik ineens in het ziekenhuis bevallen omdat ik de longembolies heb gehad. Daar was ik het dus mooi niet mee eens. ZE kunnen er toch niets aan doen, als je het hebt tja dan is het echt dikke vette pech, maar er bestaan geen behandeling voor een embolie, alleen verdunners om volgende embolieën te voorkomen. Ik heb gesprekken gehad met de gynaecoloog en met de longarts en na veel vasthoudendheid heeft de gyn toegegeven dat het geen meerwaarde heeft om bij haar onder controle te komen en/of te bevallen en dat het meer een gevoelskwestie was.

Inmiddels had ik een verloskundige gevonden die helemaal aansloot op mijn visie over bevallen. En mij ook steunde in mijn visie. Ik denk dat ik het beste thuis beval, terwijl iedereen van mij af blijft, het liefst laat mij lekker in bad zitten tot je een baby hoort huilen en wacht dan het liefst nog even tot ik je roep. Helemaal haar idee. Enige probleem, de praktijk is meer dan 100km hier vandaan. Toch besloten we dat we het gingen proberen.

En toen kwam de 12 weken echo, waarop bleek dat het kindje met 9 weken gestopt was met leven .....

  (tijd voor een tweede bakkie koffie? Ga ik even naar het toilet, tot zo ... )


Nu dus voor de vierde keer zwanger, Eerst eigenlijk niets gedaan, ik mocht met 8 weken een echo om te kijken of het hartje klopte, tot die tijd me ook niet te blij gemaakt na wat er vorig jaar gebeurd was, het hartje klopte met 8 weken, toch nog niet blij, want een kindje wat met 9 weken overlijdt heeft met 8 weken ook een kloppend hartje gehad (toch?) , wel na de 8 weken echo contact gehad met de verloskundige die zo ver weg zit, een heel fijn gesprek waarin ik me gesterkt voelde in mijn visie op bevallen! Alleen die afstand (ik heb geen rijbewijs), dus gevraagd of ze een collega wist in de buurt met een soortgelijke visie. Echt veel waren er niet, maar ze had gehoord van een praktijk 6km verderop die misschien wel zou bevallen. Ik was erg sceptisch maar toen ik 12 weken was toch maar gebeld. Ik mocht direct dezelfde avond langskomen en we hebben een dikke anderhalf uur zitten praten. Het was een zeer fijn gesprek en ik heb uitgelegd hoe ik in het leven sta, hoe ik vind dat ik het beste beval en ook over mijn jongens en hoe 'geitenwollesokken' we soms kunnen zijn (Valentijn die bv krijgt, beide jongens die regelmatig bij ons in bed slapen, dat de baby straks 24/7 bij mij in lichamelijk contact blijft) En het sloot aan, ze was gewoon enthousiast dat ik er zo in stond als dat ik deed. En mijn 'eisenpakket' vond ze niets meer dan normaal. Heerlijk!!! Mijn eisenpakket (even bevalplan erbij pakken)

Ik vat het samen, het alles op papier veel vriendelijker staan

Ontsluiting
*ik wil dat de vk de tien top tips bij bevallen heeft gelezen
*Ik wil zelf mij posities bepalen
* Ik wil alleen op eigen verzoek getocheerd worden
* ik wil de ontsluiting in een bevalbad opvangen
* Ik wil dat er actief naar mij geluisterd word en dat wat ik aanvoel niet weg gewuift word

Na de geboorte
Direct na de uitdrijving iedereen weg, alleen ik, mijn man en de baby en de rest mag terugkomen wanneer wij dat verzoeken. In deze tijd word er kennis gemaakt met elkaar en uitgebreid de eerste voeding gegeven, in deze tijd wil ik ook NIET gehecht worden
* geen oxytocine voor placenta
* navelstreng helemaal uit laten kloppen (zo laat mogelijk doorknippen)
* Niet trekken aan navelstreng of duwen op buik om placenta geboren te laten worden
* Geen bemoeienis met borstvoeding (geef nu 4 jaar bv in totaal, ik weet wat ik doe)
* Geen vitK voor de baby
* Verdoven als er gehecht moet worden

Kraamtijd
* baby slaapt altijd bij mij
* bv komt moeilijk op gang, toch word er geen kv bij gegeven tenzij geadviseerd door een ibclc lactatiekundige
* (voor mezelf voornamelijk) ivm met eerdere embolies, dagelijks voldoende beweging krijgen.


Dat heb ik nu op papier

Verder heeft de praktijk zelf een bevalbad die ik mag huren voor een prikkie, dus dat ik helemaal mooi. Ik mag gewoon in dat bad blijven zitten en al wil ik getoucheerd worden dan kan dat ik bad zelf. En heel kort samengevat wil ik het gewoon 'alleen' doen en baas zijn over mijn eigen bevalling en alleen voor noodgevallen een verloskundige aanwezig.

En ja, het plan is er voor als alles goed loopt, in nood moet je er altijd vanaf wijken. En ik ben een apart plan aan het schrijven voor het geval ik naar het ziekenhuis zou moeten.


En nu sprak ik van de week iemand hierover, ook dat ik ook een beetje tegen de kraamzorg opzag, iedere keer voel ik gewoon dat ze me vreemd vinden, geen fles willen geven terwijl het zo moeilijk loopt, kinderen die bij me in bed slapen, draagdoeken ... En die adviseerde me een kraamverzorgster die net zo in het leven stond, ik heb gebeld en ook zei was echt enthousiast, het leek haar erg leuk om te kramen in een gezin waarin en familiebed is , waarin peuters borstvoeding krijgen en er getandemt gaat worden, waarin kindjes echt de hele tijd bij hun mama mogen zijn. De 26e komt ze praten en kijken we of het klikt.


Tja dat was toch wel het grootste gedeelte. Hoop dat er mensen zijn die het uit kunnen lezen hahahaha




 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 11:36:46
Dus dan vind je dat iedere zwangere beter bloedverdunners kan spuiten? (nee ik weet dat je dat niet vind  


Ik heb volgende de longarts niet meer kans om trombose/embolie tijdens de zwangerschap. Mijn embolie is na het kraambed gekomen waarschijnlijk doordat ik lekker 10 dagen op bed en de bank heb gelegen en echt niets heb gedaan. Daardoor loop ik niet meer risico dan wie dan ook tijdens de zwangerschap.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Debby1977  schreef op: 11-09-2012 11:40:14
Nee,maar ook je overgewicht kan een extra trigger zijn voor een embolie. Ik vind dat je op dat punt best laks ben, het betreft hier wel je gezondheid
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Nina1  schreef op: 11-09-2012 11:40:32
haha melissa, nee dat vind ik niet...maar wil de discussie niet aangaan want daar vraag je niet om in je topic! hihi
(bij mij is het ws zo dat ik niet tegen hormonen kan, 1e keer pilgebruik, 2e keer zwangerschap en de 3e keer raadsel!)

ook ik liep al heel snel weer rond hoor. de vierde dag was ik al kaartjes in de buurt aan het rondbrengen. en bij de buuf even op de koffie. (kindejs dan niet mee....)
maar ik kreeg ook van mijn kv te horen wat ben je al snel uit bed, totdat ze mijn verhaal hoorde en het begreep....
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 11:42:49

Quote Debby1977:
Nee,maar ook je overgewicht kan een extra trigger zijn voor een embolie. Ik vind dat je op dat punt best laks ben, het betreft hier wel je gezondheid

Juist helemaal niet laks, ik heb dit uitvoerig besproken met gynaecoloog, longarts en verloskundige en na heel wat overleg 'groen licht' gekregen voor een normale begeleiding bij verlkundige en thuisbevalling van alledrie. Dus laks zou ik het persoonlijk niet noemen. Integendeel, ik heb juist heel erg mijn best gedaan om de experts te overtuigen van wat het beste is van mij en daarin mijn gelijk gekregen van alledrie.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Myself  schreef op: 11-09-2012 11:43:40

Ik heb respect voor je Melissa! Je kan het heel goed onder woorden brengen hoe jij het graag zou willen.
Ik hoop voor je dat het allemaal zal verlopen zoals jullie het zelf willen / wensen.

 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Alice  schreef op: 11-09-2012 11:43:48
Ik vind het absoluut niet veeleisend. Ik vind dit normaal.
Maar ik heb ongeveer dezelfde wensen.

De bevalling van mijn zoontje was wel in het ziekenhuis, maar is toch bijna volledig naar mijn wensen gegaan. Mijn eigen vroedvrouw heeft de bevalling gedaan, verder alleen 1 verpleegster erbij. Toen mijn zoontje was geboren, hebben ze ons een dik uur met rust gelaten. Huid op huid, heerlijk knuffelen.
Alleen daarna kwam een andere verpleegster, die nogal rigoureus was. Zonder mn goedkeuring is er toen een spuit met vit K ingegaan en hebben ze 'm aangekleed (had ik liever zelf gedaan) Ik was eigenlijk te moe en te overdonderd om er wat van te zeggen.

Nu is de bevalling, hopelijk, thuis, met weer een fantastisch team van vroedvrouwen. Die volledig achter mijn wensen staan. Zij doen ook de nazorg. Kraamzorg heb ik niet. Wil ik ook niet. De vroedvrouwen komen wel kijken of 't goed gaat met mij en de baby, maar geen huishoudelijk werk ofzo.

Maar goed, wat is er veeleisend aan om met rust gelaten te worden?

Wat doe jij met Valentijn en Dominiek als de bevalling begint Melissa?
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Debby1977  schreef op: 11-09-2012 11:45:36
Ik zie dat toch anders,maar goed je wilde geen discussie. Succes ermee en een voorspoedige bevalling alvast.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 11:47:58
@Nina

Bij mij oudste liep ik ook al de dag van de bevalling weer rond, had energie voor 10 en gedroeg me daar ook naar. Alleen de bostvoeding kwam heel slecht op gang (niet gezegd dat dat hierdoor kwam, maar het kan)

Dus bij de tweede had ik zoiets van "Nu neem ik geen kans meer" en heb me echt 10 dagen in bed bevonden, ik kwam er alleen uit om te douchen of naar het toilet te gaan, of om rustig naar de bank te lopen en daar weer onder een dekentje te liggen.

Volgens de longarts was de kans dus erg groot dat het daardoor kwam, in het ziekenhuis geven ze zelfs al bloedverdunners als je er 1 dag ligt om trombose te voorkomen, dus 10 dagen was erg veel van het goede.

Maar goed, ik heb gelijk gekregen van twee artsen en een verloskundige, dus voel me goed gesterkt dat ik de juiste keuze maak hierin.

Bloedverdunners spuiten tijdens de zwangerschap brengt namelijk ook risico's met zich mee, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling, ook moet je dan ingeleid worden, daardoor moet je sowieso in het ziekenhuis bevallen, zowel het bevallen in het ziekenhuis als de inleiding verhogen het risico op complicaties weer.

Ik denk dat wij voor onszelf de juiste keuze hebben gemaakt. En jij duidelijk de juiste voor jou zelf
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Ikke  schreef op: 11-09-2012 11:52:04

Vind je het zelf niet eng omdat je neiging tot embolie hebt dat je geen vit K aan je baby laat geven? Allebei toch met de stolling te maken?Jouw kindje zou maar 1 van de 10 zijn!
Niet om een discussie hiervan te maken hoor, ik vroeg het me gewoon af

 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 11:53:12
@ Alice

Heerlijk dat je ook zo positief naar de bevalling kan uitkijken. Helaas zoals je al hier ziet, zijn het blijkbaar voor velen erg vreemde wensen.

Ik heb het idee dat sommigen dan denken dat omdat ik een manier de beste vind, ik dan vind dat ik hun manier niet goed vind. Maar de geboorte van je kind is iets heel persoonlijks, en ik vind dat elke vrouw dat zou moeten mogen beleven zoals zij dat wenst (jaja, mits medisch mogelijk). De huidige instelling is dat de arts wel even bepaald en verteld hoe een zwangerschap moet verlopen en hoe je moet bevallen en als vrouw mag je alleen ja en amen zeggen, en daar ben ik het dus niet mee eens, ik ben zelf het voorbeeld dat ze mij dus in het ziekenhuis wilde laten bevallen alleen vanwege protocol, maar als je doorvraagt blijkt het geen meerwaarde te hebben over een thuisbevalling.

Ik zie het wel wat we met D en V doen, als ik weer 's nachts beval laat ik ze lekker slapen, mocht het overdag zijn of mocht er eentje wakker worden denk ik dat ik mijn beste vriendin vraag of ze ze komt ophalen.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 11:54:49

Quote ikke:

Vind je het zelf niet eng omdat je neiging tot embolie hebt dat je geen vit K aan je baby laat geven? Allebei toch met de stolling te maken?Jouw kindje zou maar 1 van de 10 zijn!
Niet om een discussie hiervan te maken hoor, ik vroeg het me gewoon af


klopt, alleen mijn stolling heeft niets met die van de baby te maken, heb ik al nagevraagd. ook bij trombose heb je dus dat het bloed te veel zou stollen (even heel simpel gezegd) en die vitamine K is voor als het niet stolt.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Liefje  schreef op: 11-09-2012 12:02:56
Hm ja ik vind je eisen echt niet teveel hoor maar ik vind zowiezo dat iedere vrouw moet kunnen bevallen zoals ze dat wil.

Ik sta er compleet anders in als jou ik beval met ruggeprik, ga geen bv geven en wil ook nog eens een keizersnede.

En gelukkig mogen en kunnen we allebei kiezen hoe we het willen
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Alice  schreef op: 11-09-2012 12:04:13
Ja, tis jammer dat er altijd een instelling is van "en jij denkt dat dat allemaal zo maar kan" , gestaafd door ofwel medische tegenvallers ofwel sociale aspecten waar je zogenaamd niet langs kan.
Ik ben er juist voor dat iemand in het ziekenhuis met een ruggenprik bevalt als zij dat nodig vindt, 't is niets voor mij, maar als je je maar veilig voelt.

Ik wil 't graag zo natuurlijk mogelijk, zo min mogelijk medische poespas. Veel dingen zijn absoluut niet nodig in veel gevallen (bvb oxytocinespuit voor de placenta, vit K) en maken alles onnodig onnatuurlijk, ik voel daar niets voor.
Aan de ene kant ben ik blij dat mn zoontje een spuit kreeg met vit K ipv oraal, maar heb me laten vertellen dat het hartstikke zeer doet, zo'n spuit. Dat wil ik echt niet voor mijn kindje dat net op de wereld is. Vind die gedachte gewoon bijna ondraaglijk.

Hoop dat ik 's nachts beval en dat mn zoontje doorslaapt, en zo niet, dan is hij er gewoon bij. Denk niet dat dat traumatisch is voor zo'n kleine. Ik ben heel rustig van mezelf. Zou hem dat op dat moment ook nog kunnen uitleggen en knuffelen, komt goed

 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 12:08:49
Aan de ene kant zou ik het ook niet erg vinden al de kinderen erbij zij, toch voor mezelf lijkt het niet prettig, want er kunnen 10 mensen in de keuken staan, ze halen mij uit de tuin voor een bekertje drinken, dus ik zie het al voor me dat ik aan het bevallen ben en de oudste wil dat ik heb drinken maak, wil dat ik hem een broodje smeer en als we dan duidelijk word gemaakt dat het niet gaat gebeuren boos word "IK MAG OOK NOOOOOIT WAT!" En de jongste zou geloof ik met kleren en al bij mij in bad duiken hahahaha

Ik vind dus ook dat elke vrouw moet bevallen zoals zij zich het prettigste voelt, daar krijg je toch de soepelste bevalling van. Net als bij jou liefje, inderdaad, omze insteek watbetreft bevallen en daarna staat haaks op elkaar, maar toch fijn dat de keuze er is voor ons allebei!
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Alice  schreef op: 11-09-2012 12:15:41
1 of 2 maakt ook verschil natuurlijk. En mijn zoontje is ietsje jonger ook. Denk dat 't wel goed komt.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 12:19:54
Het komt hoe dan ook goed , en ook hier iemand die rustig bevalt, kerm niet, gil niet, alleen denk ik wel dat voor mij 6jarige (dan waarschijnlijk 7 jarige) het wel heftig zou zijn om een kind uit een vagina te zien komen, want zelfs minimaal bloedverlies lijkt nog heel veel, vooral voor zo'n klein mannetje.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Alice  schreef op: 11-09-2012 12:24:39
Ja, 7 jaar is ook een heel andere leeftijd dan ruim 2 natuurlijk.
De vroedvrouw vertelde van een bevalling waar ook een kindje van 2,5 bij was. Dat manneke zat zijn moeder echt aan te moedigen. Ik zie al een hoofdje mama! Nog een beetje!! Lief he
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 12:28:02
Echt wel, het kan mooi zijn, je kinderen erbij. Toch weet ik het niet met de mijne hahahaha


Zag jaren terug in bevallingsverhalen een vrouw die beviel en die had haar 13 jarige zoon erbij, leek me eigenlijk nogal genant voor de jongen als ik heel eerlijk moet zijn, hahahaha
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Alice  schreef op: 11-09-2012 12:31:28

Ja, lijkt me geen makkelijke leeftijd voor zoiets.
Aan de andere kant, het kind kan wel weglopen als hij 't niets vindt en tv gaan kijken ofzo.
Het is natuurlijk ook wel iets dat echt bij 't leven hoort.
Maar denk niet dat ik daar voor zou kiezen

 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Anne Mv 3  schreef op: 11-09-2012 12:35:51
Ik vind het super dat je er zo enorm over nagedacht hebt, Melissa!
Deskundigen zijn idd deskundigen maar ze zijn niet alwetend!
Veel adviezen zijn idd voor het gemak van de zorgverlener terwijl het welzijn van moeder en kind voorop zou moeten staan.
'k Vind het echt geweldig mooi om te lezen hoe bewust je overal mee bezig bent.

Misschien wel goed om met je verloskundige iets van een codewoord af te spreken zodat je weet wanneer zij ziet dat er echt in gegrepen moet worden zodat je dan geen discussie hoeft te voeren maar dat je er op kunt vertrouwen: als ze dat codewoord zegt dan moet ik echt opvolgen wat zij zegt.

'k Wens je een hele mooie zwangerschap, een geweldige bevalling en natuurlijk een lief kindje
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 12:38:10
De verloskundige waar ik nu onder zorg zit staat net zo in de bevalling als ik (rare zin), daardoor hoef ik me niet zorgen te maken dat ze wat doet wat ik niet wil tenzij echt nodig. Als zij straks vind dat er ingegrepen moet worden of wat dan ook, dan hoor ik het wel en zal me daar niet defensief tegenop stellen. (zin lopt niet helemaal maar hoop dat je snapt wat ik bedoel, het vetrouwen is er dus dan geen codewoorden nodig, alleen het wederzijds vetrouwen en respect)
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Nina1  schreef op: 11-09-2012 12:45:35

Quote melissa:
@Nina

Bij mij oudste liep ik ook al de dag van de bevalling weer rond, had energie voor 10 en gedroeg me daar ook naar. Alleen de bostvoeding kwam heel slecht op gang (niet gezegd dat dat hierdoor kwam, maar het kan)

Dus bij de tweede had ik zoiets van "Nu neem ik geen kans meer" en heb me echt 10 dagen in bed bevonden, ik kwam er alleen uit om te douchen of naar het toilet te gaan, of om rustig naar de bank te lopen en daar weer onder een dekentje te liggen.

Volgens de longarts was de kans dus erg groot dat het daardoor kwam, in het ziekenhuis geven ze zelfs al bloedverdunners als je er 1 dag ligt om trombose te voorkomen, dus 10 dagen was erg veel van het goede.

Maar goed, ik heb gelijk gekregen van twee artsen en een verloskundige, dus voel me goed gesterkt dat ik de juiste keuze maak hierin.

Bloedverdunners spuiten tijdens de zwangerschap brengt namelijk ook risico's met zich mee, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling, ook moet je dan ingeleid worden, daardoor moet je sowieso in het ziekenhuis bevallen, zowel het bevallen in het ziekenhuis als de inleiding verhogen het risico op complicaties weer.

Ik denk dat wij voor onszelf de juiste keuze hebben gemaakt. En jij duidelijk de juiste voor jou zelf



je hoeft niet ingeleid te worden met bloedverdunners!! dat is een misverstand!
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 12:51:49
Kun je daar meer over vertellen Nina?

Mij was verteld dat het beter was niet te bevallen terwijl je bloedverdunners hebt gespoten, dat je minimaal een x-aantal uur tussen de laatste spuit en de uitdrijving moet hebben zitten om fluxus te voorkomen. Omdat ik zeer snel beval is het verstandig volgens de gyn dat ik in zo'n geval een dag oversla met spuiten en dan de dag erna ingeleid word. Zo is het mij uitgelegd.

Maar zoals je al merkt, sta ik zeer open voor andere informatie
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Liefje  schreef op: 11-09-2012 12:53:20
1 ding komt overeen de kids slapen ook bij mij in bed en ik draag straks mijn kindje het liefst ook 24/7 per dag bij mij voor zover dat mogelijk is kindje zal in ieder geval nooit boven in bedje worden gelegd als ik bv beneden ben
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Nina1  schreef op: 11-09-2012 16:07:28
moest straks even snel reageren vandaar het korte antwoord.
ik moest uit voorzorg spuiten en mocht ik denken dat de bevalling zou gan beginnen, en dat merk je wel, dan hoefde ik de avond bijv niet te spuiten. zou dan wel even contact opnemen met de arts.
bij beide bevallingen heb ik de avond ervoor gewoon gespoten. snachts met de eerste naar het ziekenhuis omdat ik sterkte weeen had. de volgende middag geboren en savonds meteen weer een spuit (gelukkig had ik er zelf 1 meegenomen want het ziekenhuis had ze zo snel niet. had er al een paar maal naar gevraagd)
bij de tweede zou ik ook ingeleid worden maar meer omdat ik overtijd liep en ik het zat was...savonds gewoon gespoten en snachts zijn mijn vliezen spotaan gebroken, waarna ik gebeld heb naar het ziekenhuis. ik mocht gewoon thuis blijven en de volgende ochtend komen, net als bij een inleiding... liep echt gewoon het ziekenhuis in..had al wel weeen maar waren goed op te vangen. op de afd dachten ze dat er niets aan de hand was haha! bleek ik al goed opweg te zijn. hij is om 11uur geboren.
maar dus gewoon gespoten. en ik heb ook van de gync hier gehoord en ook van de internist waar ik onder behandeling sta dat je kunt spuiten mits je het zelf niet vertrouwd. en dat ze in het ziekenhuis altijd wel een middel hebben wat de stolling versneld(vit k)
was hier geen probleem.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Mi01  schreef op: 11-09-2012 17:38:59
Heerlijk dat je het hopelijk kunt doen zoals jij het wilt doen. Het wordt deze keer mijn 4 e, en hoewel ik erken dat het niet altijd gaat zoals je wilt, heb ik ook steeds meer mijn eigen ideeën. We zullen zien of ik het geluk heb dat het mag gaan zoals ik het wil. Ik hoop voor jou dat alles gewoon goed gaat. Het meest hoop ik voor jou en mij dat het kindje zonder schade geboren mag worden. Het begint pas echt na de geboorte..al is het fijner als de start ook meteen goed is.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Mafkees  schreef op: 11-09-2012 18:51:07
Ik vind het echt heel stoer dat je je eigen plan trekt en goed kijkt naar wat voor jou het prettigste lijkt (uiteraard uitgezonderd als het medisch noodzakelijk is, maar dat lijkt me logisch)

meer mensen zouden goed na moeten denken over hun wil, denken en kunnen en niet zomaar alles opvolgen wat "men" voorschrijft of vind.

het lijkt of jij een aparte mening hebt, maar je hebt een andere mening.
respect!

veel succes je zwangerschap

Ps: ik zou voor geen goud mijn kinderen bij een bevalling willen hebben, kan erg traumatisch zijn...is toch niet echt nodig)
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Ilja Mv 3  schreef op: 11-09-2012 19:09:57

Ik vind het eerlijk gezegd eigenlijk wel heel goed hoe je het overdacht hebt, in mijn ogen is het wel ietwat veeleisen, over het lezen van de top tien bijv. Maar goed, je hebt iets voor ogen, je weet hoe je het wilt en zeker ook hoe je het niet wilt.

Ik hoop voor je gezien, en ik bedoel dat niet rond, overgewicht en verleden met longembolie dat het zo mag gaan zoals je wilt. Want wat gebeurt er als je naar het ziekenhuis moet, kun je dan nog iets met je wenslijst ? Serieuze vraag.


Ik wilde dat ik er iets beter over had nagedacht. In ieder geval ben ik met 3 bevallingen niet verder gekomen dan mijn wens bij de eerste thuis te bevallen, dat zat er niet en ik heb nooit meer een keus gekregen met de bevallingen.

En oh ja, kinderen bij de bevalling? Echt niet ! Ik vind dit je kind onnodig dingen opdringen.

 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Alice  schreef op: 11-09-2012 19:21:55
Ieder is vrij om te vinden wat hij/zij daarvan wilt vinden natuurlijk.
Maar ik denk ook dat 't maar is hoe je er zelf mee omgaat. Waarom zo verborgen houden, iets wat eigenlijk zo natuurlijk is? Je kunt je kind hier goed op voorbereiden.

Daarnaast vind ik het alternatief wat ik heb, vervelender voor zowel hem als ons.
Hij is nog nooit ergens anders zonder mij geweest. En dan zou hij tijdens zoiets veelbetekenends weg moeten, voelt voor mij heel fout.
Waar hij naartoe zou moeten, zou ik ook niet weten. Daarnaast wil ik op 't moment dat ik aan 't bevallen ben of net bevallen ben ook geen derden erbij, behalve de vroedvrouw (mijn zoontje of mijn man zijn geen derden uiteraard) Als de nieuwe baby geboren wordt, wil ik eerst een moment met ons 4-tjes zonder dat daar andere familie bij is.
Dus dan zou mn man mn zoontje ergens naar toe moeten gaan brengen en op halen en dan is hij minimaal 45 minuten van huis. Gezien ik snel beval, zie ik dat ook niet zitten. Ik wil hem gewoon bij mij, zeker als ik net bevallen ben.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Mv E.l.s  schreef op: 11-09-2012 19:23:32
Kom ik weer aan met Rudolf Steiner haha. Dat is zoveel meer dan alleen de vrije school. In mijn woonplaats geeft het consultatiebureau spreekuur op basis van zijn ideologie en werken er kraamverzorgenden met ook de gedachtengoed van de antroposofie. Misschien iets voor jou?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op van alles rondom mijn zwangerschap
Naam
Bericht