Menu
 

Topic:

van alles rondom mijn zwangerschap

Melissa  schreef op: 11-09-2012 10:37:08

Aangezien de hoofdlijn in het volgende verhaal zwangerschap is plaats ik het in dat onderwerp, ik hoop dat het goed staat!


Ik merk dat mijn keuzes wat vragen opwekken en op mijn mobiel heb ik niet de mogelijkheid om uitgebreid te reageren. Dus nu even een kleine (hoop ik) uitleg over hoe ik in de zwangerschap en aankomende bevalling sta. Ik ben bang dat je eerst nu een kop koffie of thee kan pakken en voor het komende kwartier onder de pannen bent, hahahaha (oh en ik open dit om mensen te informeren, niet om een fikse discussie te beginnen, vragen mag altijd, maar ik zou het fijn vinden als het topic niet uitloopt op een felle discussie)


Zoals de meesten nu wel weten ben ik zwanger van ons derde kindje. Bij elke zwangerschap een duidelijker beeld gekregen van wat ik vind wat belangrijk is en hoe ik denk dat het 'hoort' Even een samenvatting

Eerste bevalling, een ziekenhuis bevalling, (in mijn mening) door het vele getoucheer, machines die piepen en elk kwartier een ander op de zaal ben ik gaan verkrampen, ik werd steeds uit mijn oermodus gehaald, na 10 uur weeënstorm had ik net 1a2cm ontsluiting, toen ruggeprik gekregen en ik zou wee-opwekkers krijgen, maar na de ruggeprik zat ik binnen 20 minuten op 10cm en floepte Dominiek er na 1 perswee eruit. Geen fijne bevalling waarin regeltjes en protocollen belangrijker waren dan mijn persoonlijke behoeftes.

Tweede bevalling, thuis, werd niet serieus genomen door verloskundige, weeën waren niet krachtig genoeg, wilde ook niet komen kijken toen ik zei dat de baby er bijna was, is gekomen nadat mijn boze moeder met haar gesproken had, alleen toen MOEST er vanalles gebeuren van haar, ik MOEST het bad uit (waarom?) , ik MOEST getoucheerd worden, er MOEST een randje weg gemasseerd worden (in 3 uur van 0 naar 9,5 , was het niet snel genoeg?) en nadat ik een keer of twee vriendelijk had gezegd dat ze moest stoppen heb ik het demonisch geschreeuwd dat ze haar vingers uit mij moest halen en toen werd ze boos. Toen voelde ik dat de ontsluitingswee omsloeg in een perswee en ik kon het niet eens meer zeggen, zonder te persen floepte Valentijn eruit. Die werd op mijn buik gelegd, navelstreng direct doorgeknipt, prik voor de placenta in mijn been en tijdens de eerste voeding werd ik even lekker gehecht (een hechting). Ondertussen liep iedereen als kip zonder kop rond en mij van alles te vragen terwijl ik gewoon rust wilde om van mijn kind te genieten. Bij beide bevallingen trouwens minimaal bloed verloren!  Wel een betere bevalling, maar nog steeds veel puntjes waar ik het niet mee eens ben, oh en zonder vragen is er ook nog een lepel vitamine K in Valentijn gegoten, nogvoor de eerste borstvoeding!


Na de kraamtijd van Valentijn heb ik meerdere longembolieën gehad, de theorie achteraf was dat ik te weinig heb bewogen in de kraamtijd. ik heb een half jaar hierdoor bloedverdunners moeten spuiten.

Vorig jaar was ik zwanger van ons derde kindje. Ik had me aangemeld bij de verloskundige hier in de buurt (een andere dat van de vorige twee), alles leek goed te gaan, maar ineens mocht ik niet thuis bevallen ivm mijn gewicht. Maar ik was niet zwaarder dan de vorige keer. Maakte niet uit, de regels waren strenger geworden en ik was 2kg zwaarder dan toegestaan voor een thuisbevalling. Nog aangegegeven dat overgewicht meer risico zou geven op fluxus en schouderdystocie, en ik heb nu toch wel twee keer bewezen dat ik daar zeer weinig kans op heb (een vorige bevalling verteld meer over een komende bevalling dan landelijke statistieken), deed er niet toe, dit waren de regels, ook aangegeven dat ik echt niet in het ziekenhuis kan bevallen, dat ik daar in de stress raak en de ontsluiting tegenhoud. Maar het mocht niet baten, regionale regels waren belangrjiker dan mijn persoonlijke welzijn.

Ook moest ik ineens in het ziekenhuis bevallen omdat ik de longembolies heb gehad. Daar was ik het dus mooi niet mee eens. ZE kunnen er toch niets aan doen, als je het hebt tja dan is het echt dikke vette pech, maar er bestaan geen behandeling voor een embolie, alleen verdunners om volgende embolieën te voorkomen. Ik heb gesprekken gehad met de gynaecoloog en met de longarts en na veel vasthoudendheid heeft de gyn toegegeven dat het geen meerwaarde heeft om bij haar onder controle te komen en/of te bevallen en dat het meer een gevoelskwestie was.

Inmiddels had ik een verloskundige gevonden die helemaal aansloot op mijn visie over bevallen. En mij ook steunde in mijn visie. Ik denk dat ik het beste thuis beval, terwijl iedereen van mij af blijft, het liefst laat mij lekker in bad zitten tot je een baby hoort huilen en wacht dan het liefst nog even tot ik je roep. Helemaal haar idee. Enige probleem, de praktijk is meer dan 100km hier vandaan. Toch besloten we dat we het gingen proberen.

En toen kwam de 12 weken echo, waarop bleek dat het kindje met 9 weken gestopt was met leven .....

  (tijd voor een tweede bakkie koffie? Ga ik even naar het toilet, tot zo ... )


Nu dus voor de vierde keer zwanger, Eerst eigenlijk niets gedaan, ik mocht met 8 weken een echo om te kijken of het hartje klopte, tot die tijd me ook niet te blij gemaakt na wat er vorig jaar gebeurd was, het hartje klopte met 8 weken, toch nog niet blij, want een kindje wat met 9 weken overlijdt heeft met 8 weken ook een kloppend hartje gehad (toch?) , wel na de 8 weken echo contact gehad met de verloskundige die zo ver weg zit, een heel fijn gesprek waarin ik me gesterkt voelde in mijn visie op bevallen! Alleen die afstand (ik heb geen rijbewijs), dus gevraagd of ze een collega wist in de buurt met een soortgelijke visie. Echt veel waren er niet, maar ze had gehoord van een praktijk 6km verderop die misschien wel zou bevallen. Ik was erg sceptisch maar toen ik 12 weken was toch maar gebeld. Ik mocht direct dezelfde avond langskomen en we hebben een dikke anderhalf uur zitten praten. Het was een zeer fijn gesprek en ik heb uitgelegd hoe ik in het leven sta, hoe ik vind dat ik het beste beval en ook over mijn jongens en hoe 'geitenwollesokken' we soms kunnen zijn (Valentijn die bv krijgt, beide jongens die regelmatig bij ons in bed slapen, dat de baby straks 24/7 bij mij in lichamelijk contact blijft) En het sloot aan, ze was gewoon enthousiast dat ik er zo in stond als dat ik deed. En mijn 'eisenpakket' vond ze niets meer dan normaal. Heerlijk!!! Mijn eisenpakket (even bevalplan erbij pakken)

Ik vat het samen, het alles op papier veel vriendelijker staan

Ontsluiting
*ik wil dat de vk de tien top tips bij bevallen heeft gelezen
*Ik wil zelf mij posities bepalen
* Ik wil alleen op eigen verzoek getocheerd worden
* ik wil de ontsluiting in een bevalbad opvangen
* Ik wil dat er actief naar mij geluisterd word en dat wat ik aanvoel niet weg gewuift word

Na de geboorte
Direct na de uitdrijving iedereen weg, alleen ik, mijn man en de baby en de rest mag terugkomen wanneer wij dat verzoeken. In deze tijd word er kennis gemaakt met elkaar en uitgebreid de eerste voeding gegeven, in deze tijd wil ik ook NIET gehecht worden
* geen oxytocine voor placenta
* navelstreng helemaal uit laten kloppen (zo laat mogelijk doorknippen)
* Niet trekken aan navelstreng of duwen op buik om placenta geboren te laten worden
* Geen bemoeienis met borstvoeding (geef nu 4 jaar bv in totaal, ik weet wat ik doe)
* Geen vitK voor de baby
* Verdoven als er gehecht moet worden

Kraamtijd
* baby slaapt altijd bij mij
* bv komt moeilijk op gang, toch word er geen kv bij gegeven tenzij geadviseerd door een ibclc lactatiekundige
* (voor mezelf voornamelijk) ivm met eerdere embolies, dagelijks voldoende beweging krijgen.


Dat heb ik nu op papier

Verder heeft de praktijk zelf een bevalbad die ik mag huren voor een prikkie, dus dat ik helemaal mooi. Ik mag gewoon in dat bad blijven zitten en al wil ik getoucheerd worden dan kan dat ik bad zelf. En heel kort samengevat wil ik het gewoon 'alleen' doen en baas zijn over mijn eigen bevalling en alleen voor noodgevallen een verloskundige aanwezig.

En ja, het plan is er voor als alles goed loopt, in nood moet je er altijd vanaf wijken. En ik ben een apart plan aan het schrijven voor het geval ik naar het ziekenhuis zou moeten.


En nu sprak ik van de week iemand hierover, ook dat ik ook een beetje tegen de kraamzorg opzag, iedere keer voel ik gewoon dat ze me vreemd vinden, geen fles willen geven terwijl het zo moeilijk loopt, kinderen die bij me in bed slapen, draagdoeken ... En die adviseerde me een kraamverzorgster die net zo in het leven stond, ik heb gebeld en ook zei was echt enthousiast, het leek haar erg leuk om te kramen in een gezin waarin en familiebed is , waarin peuters borstvoeding krijgen en er getandemt gaat worden, waarin kindjes echt de hele tijd bij hun mama mogen zijn. De 26e komt ze praten en kijken we of het klikt.


Tja dat was toch wel het grootste gedeelte. Hoop dat er mensen zijn die het uit kunnen lezen hahahaha




 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Baby2  schreef op: 11-09-2012 10:49:26
Nou ik heb het uitgelezen!!! Ik hoop voor je dat je zwangerschap en bevalling gaan verlopen zoals jij dat graag wilt. Je hebt er goed over nagedacht en je zoekt naar mensen die er hetzelfde over denken en dat is ook logisch, dat zou iedereen willen. Mijn ding zou het niet zijn maar voor jou werkt dit dus dan is het goed!!!
Heel veel succes in ieder geval, ben uiteindelijk benieuwd of je wensen/eisen ook uit gaan komen!!!
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Debby1977  schreef op: 11-09-2012 10:52:29
Ik hoop voor je dat het zo gaat lopen. Het is mij allemaal te "geitenwollensokkerig" maar ieder zijn ding!
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Son  schreef op: 11-09-2012 10:57:31
Ik hoop dat het lukt op jouw manier..
Maar sta wel open voor het feit dat soms dingen niet gaan zoals je hebt gepland...

- vruchtwater poepen
- inleiden door zwangerschapsvergiftiging
- te veel bloed verliezen
- kindje wat op gang gebracht moet worden.

en dat zijn echt geen grote uitzonderingen.

Maar ik hoop voor je dat alles voorspoedig verloopt uiteraard
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Kyla  schreef op: 11-09-2012 10:57:56
Ik geef je groot gelijk! Ik denk er ongeveer net zo over als jij, alhoewel ik denk dat ik net iets minder ver ga dan jij. Wat fijn dat je een vk en misschien kraamhulp hebt gevonden die er net zo in staan! Mooi om te lezen, ik heb het dan ook in 1 keer uitgelezen
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Saskia1980  schreef op: 11-09-2012 10:58:12
Jouw leven, jouw keuzes, mijne zijn het zeer zeker niet maar ben blij voor jou dat jij de mensen hebt gevonden die achter je staan en hoop dat alles zo gaat verlopen als op je eisen lijstje 
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
C@th  schreef op: 11-09-2012 11:01:43

oef dat is nogal een lijst waaraan mensen moeten voldoen. maar ik snap je wel. je moet je prettig kunnen voelen.


ik heb niet zo'n grote eisen pakket, alleen dat ik niet ingeknipt wil worden (lijkt me vreselijk) en als ik zeg dat ik even wil slapen dat ze dan zeggen, prima meid ga jij slapen wij nemen het even over..

ik hoop dat je bevalling loopt zoals jij dat wilt.. suc6!!!

 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 11:02:36

Quote son:
Ik hoop dat het lukt op jouw manier..
Maar sta wel open voor het feit dat soms dingen niet gaan zoals je hebt gepland...

- vruchtwater poepen
- inleiden door zwangerschapsvergiftiging
- te veel bloed verliezen
- kindje wat op gang gebracht moet worden.

en dat zijn echt geen grote uitzonderingen.

Maar ik hoop voor je dat alles voorspoedig verloopt uiteraard


Daarom ben ik ook een ziekenhuisplan aan het schrijven, de grootste 'kans' is dat ik te weinig beweeg en dus trombose krijg, als dat gebeurd dan moet ik direct aan de bloedverdunners, en dan moet ik zelfs ingeleid worden omdat je dan een dag van te voren moet stoppen met de verdunners. Dus ik probeer elke dag goed te bewegen, met de hond te lopen, regelmatig trap op en neer en natuurlijk 2maal daags naar school fietsen.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Misbren  schreef op: 11-09-2012 11:03:03

Geweldig, ik zelf heb 3 bevallingen gehad die mij niet goed zijn bevallen (haha grapig)


Petje af meid, ga ervoor zou ik zeggen

 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Pacific  schreef op: 11-09-2012 11:04:09
Ik hoop dat de bevalling verloopt zoals je wenst. Hou er aub ok rekening mee dat het altijd anders kan lopen.  Ik wilde ook thuis bevallen maar moest toch echt naar het zkh omdat halverwege bleek dat mn zoontje in het vruchtwater had gepoept. Aan het einde kreeg hij het dus benauwd, waardoor ze het laatste randje wel weg moesten masseren. Door ijzer tekort moest ik wl die prik hebben om de placenta sneller te laten komen. Bij mn andere zoontje had ik langdurig gebroken vliezen en mocht ik dus helemaal nie tin bad enz enz.

Wel fijn voor je dat je een vk hebt gevonden die hiervoor allemaal openstaat.

geniet van je zwnagerschap!!
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 11:08:24
En ik snap dat mijn visie afwijkt hoor, toch denk ik dat dit de manier is waarop de natuur het bedoelt heeft om te bevallen, Kijk naar andere zoogdieren en dan naar ons. Ik denk dat onze bevalling en de manier waarop onze lijven erop reageren niet zoveel verschillen van andere zoogdieren. Vanuit een antropologisch oogpunt is mijn manier de natuurlijkste (niet de beste voor iedereen, maar wel voor mij )
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Ikke  schreef op: 11-09-2012 11:09:27
Mooi dat je zo'n plan hebt opgesteld, hopelijk zal het naar wens verlopen!
Waarom wil je eigenlijk niet dat er Vit K gegeven wordt?Ik dacht dat dat juist bij bv belangrijk was?


Probeer je niet teveel vast te pinnen op je eisenpakket, laat het lekker over je heen komen allemaal en het komt allemaal goed
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
O0blossom0o  schreef op: 11-09-2012 11:11:10
Nou helemaal prima toch.

Het is ook niet mijn ding maaaaar als mensen jou hier door ''raar/vreemd'' vinden
dan vind ik die mensen kortzichtig/bekrompen

Ieder zijn ding en je hebt er zo te zien goed over na gedacht.
Er kan natuurlijk altijd iets onvoorzien gebeuren dus dat is opzich wel realistisch van Son om dat ook in je achterhoofd te houden.

maar alvast heel veel succes met je bevalling.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Mv E.l.s  schreef op: 11-09-2012 11:13:15
Jee, wat een gedoe. Ik ben 3x thuis bevallen en precies zoals ik het zelf wilde, zonder allerlei van tevoren beschreven plannen. 
Bestaat er geen Rudolf Steiner kliniek of zo?
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Suus  schreef op: 11-09-2012 11:17:18
Je moet het plan vooral maken zoals jij het hebben wilt. Ik zou het wel goed bespreken want alleen dit zo inleveren klinkt niet heel aardig. Bespreken en dan deze lijst als geheugensteun is een heel ander verhaal. Kan je meteen bespreken wat te doen als het allemaal anders gaat. Zo'n lijst is leuk, maar wat moet een vk doen als ze wel MOET ingrijpen. Er kan een moment komen dat gezondheid boven jouw wensen gaat, die vk heeft wel een verantwoording voor jullie.



 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 11:17:32

Quote ikke:

Waarom wil je eigenlijk niet dat er Vit K gegeven wordt?Ik dacht dat dat juist bij bv belangrijk was?


Probeer je niet teveel vast te pinnen op je eisenpakket, laat het lekker over je heen komen allemaal en het komt allemaal goed


Er worden in Nederland ongeveer 188.000 baby's geboren, 10 baby's worden per jaar geboren met een stollingsafwijking waardoor ze direct na de geboorte inwendig doodbloeden. Omdat ze dat ngoed kunnen opsporen is er besloten om aan alle pasgeborenen 1mg vitK toe te dienen. Dus 187.990 kinderen krijgen onnodig VitK toegedient.

Alles wat een baby binnenktijgt wat geen moedermelk is is bijvoeding, het is niet serotoon en beschadigt de darmen (hoe klein ook). Mijn kinderen krijgen alleen moedermelk voor de eerste 6 maanden en geen syntetische vitamines (dus ook geen D).

(Niet alles zelf bedacht hoor, zijn al heel wat knappe koppen die hierover geschreven hebben)
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Bianca29  schreef op: 11-09-2012 11:17:42
waarom geen vit k bij de baby?????
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 11:18:37

Quote Mv E.L.S:
Jee, wat een gedoe. Ik ben 3x thuis bevallen en precies zoals ik het zelf wilde, zonder allerlei van tevoren beschreven plannen. 
Bestaat er geen Rudolf Steiner kliniek of zo?

Mijn wensen zijn blijkbaar te afwijkend, dus als ik ze niet van te voren opschrijf neemt vaak routine over bij de verloskundige.
Wat is rudolf steiner?
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 11:20:04

Quote Suus:
Je moet het plan vooral maken zoals jij het hebben wilt. Ik zou het wel goed bespreken want alleen dit zo inleveren klinkt niet heel aardig. Bespreken en dan deze lijst als geheugensteun is een heel ander verhaal. Kan je meteen bespreken wat te doen als het allemaal anders gaat. Zo'n lijst is leuk, maar wat moet een vk doen als ze wel MOET ingrijpen. Er kan een moment komen dat gezondheid boven jouw wensen gaat, die vk heeft wel een verantwoording voor jullie.



De lijst is een handvat voor de gesprekken met de verloskundige, ook heb ik het nu even samengevat, maar op papier veel uitgebreider geschreven en alles in vriendelijke taal.

Ik weet dat er van alles mis kan gaan en dit zal ook besproken worden met de verloskundige
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 11:20:31

Quote bianca29:
waarom geen vit k bij de baby?????

Zie de reactie boven je
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Suus  schreef op: 11-09-2012 11:22:30
ja dat van vriendelijke taal had ik gelezen, wist alleen niet of je ook nog eea zou bespreken.

Stel nou dat de placenta er niet uit wil bijvoorbeeld.... of niet snel genoeg... wat dan? Kan mij voorstellen dat een VK dan in dubio komt.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Mv E.l.s  schreef op: 11-09-2012 11:24:04
Jij hebt het toch zelf over antroposofie? Of heb ik nu zo verkeerd gelezen? Kan het nietmeer terug vinden.
Rudolf Steiner is de grondlegger ervan. 
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Nina1  schreef op: 11-09-2012 11:24:11

Quote melissa:
[...]
Daarom ben ik ook een ziekenhuisplan aan het schrijven, de grootste 'kans' is dat ik te weinig beweeg en dus trombose krijg, als dat gebeurd dan moet ik direct aan de bloedverdunners, en dan moet ik zelfs ingeleid worden omdat je dan een dag van te voren moet stoppen met de verdunners. Dus ik probeer elke dag goed te bewegen, met de hond te lopen, regelmatig trap op en neer en natuurlijk 2maal daags naar school fietsen.



moet je nu dan niet al aan de bloedverdunners? ik heb 3x trombose gehad en bij beide zwangerschappen moeten spuiten(fragmin) tot 12 weken na bevalling.
en nee je hoeft niet een dag van te voren stoppen met bloedverdunners als je gaat bevallen. bevalling kan plots gebeuren he. mocht je voelen dat je gaat bevallen of de vliezen breken dan hoef je niet te spuiten. en in het ziekenhuis kunnen ze je altijd een tegenspuit geven.
en trombose ontwikkel je niet alleen door niet te bewegen. het kan ook zijn dat je door je zwangerschapshormoon trombose krijgt. is bij mij namelijk het geval.tijdens de 2e zwangerschap met 7 weken trombose gekregen, terwijl ik genoeg bewoog ed. 3e keer zelfs trombose toen ik aan het sporten was....

maar je stelt nog al wat eisen. ik hoop voor je dat het allemaal lukt zoals jij het hebben wilt. prima zelfs, goed dat je het opschrijft.
maar probeer ook het plan een beetje los te laten en gewoon op  gevoel van dat moment af te gaan en niet maar, zo heb ik het in het plan gezet te zeggen. soms gaan dingen anders dan je zou willen.
probeer vooral te genieten, klinkt heel gek bij een bevalling door de pijn. maar daardoor ben je veel ontspannener. ik zou als ik jou was zwangerschapsyoga gaan doen. heb ik heel veel aan gehad. kunnen ontspannen.

hier ook een familie bed. heerlijk is dat. inmiddels zijn de jongens wel weer op hun eigen kamer maar komen soms nog gezellig bij ons in bed slapen bijv bij onweer of zomaar als ze neit kunnen slapen. voor sommigen raar maar voor ons normaal.

succes met je zwangerschap en bevalling en ik hoop voor je dat het dit keer gaat zoals jijzelf wilt.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Mama Van Drie  schreef op: 11-09-2012 11:26:01
Ik snap heel goed dat er (veel) mensen zijn die je raar en/of vreemd vinden maar jij staat vierkant achter je eigen ding en dat vind ik dan wel weer bewonderenswaardig hoor!!
Ik hoop voor je dat het gaat zoals je het in je hoofd hebt, je bent realistisch genoeg om te beseffen dat dingen ook anders kunnen lopen, vandaar ook je andere ziekenhuisplan.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 11:26:44
Mijn plan is geschreven voor als de bevalling net zo verloopt als de vorige twee keer. Dit zal ik ook zo bespreken met de verloskundige. Bij de vorige bevalling kreeg ik direct na de geboorte van het kind een spuit met oxytocine, en de placenta word binnen 5 minuten na de baby geboren. Volgens mijn huidige verloskundige doen de meesten dit vanwege tijdsmanagement. De meeste verloskundigen hebben geen zin/tijd om een uur te wachten op de placenta, vandaar ook dat het randje toen weggemasseerd weg moest worden, dat ging niet om mij, het ging erom dat ze niet uren bij mij wilde zijn midden in de nacht, dus de bevalling moet bespoedigt worden (andere redenen kon ze er niet voor bedenken)

Mocht de placenta er na een uur nog niet zijn en verlies ik veel bloed, tja dan moet er wat gebeuren. Maar ik denk dat wanneer de baby drinkt er genoeg natuurlijke oxytocine vrijkomt om de placenta geboren te laten worden, en anders laat ik mijn peuter ook nog even mee drinken, nog meer extra oxytocine, en als dat ook niet lukt, dan laat ik me gewoon over aan de expertise en ervaring van de verloskundige.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
O0blossom0o  schreef op: 11-09-2012 11:26:53
Ik moest trouwens ook standaard bloedverdunners spuiten na longembolie eerste zwangerschap/keizersnede.
Ook tot 3 maanden na de bevalling.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 11:27:44

Quote Mv E.L.S:
Jij hebt het toch zelf over antroposofie? Of heb ik nu zo verkeerd gelezen? Kan het nietmeer terug vinden.
Rudolf Steiner is de grondlegger ervan. 

Oh ja, dat is antroposofie. Ik heb het in mijn bericht bij bevallen of antropoLogie, iets heel anders, hahahaha.

De vrije school zien me al aankomen al puffend hahahahaha
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 11:28:58

Quote o0Blossom0o:
Ik moest trouwens ook standaard bloedverdunners spuiten na longembolie eerste zwangerschap/keizersnede.
Ook tot 3 maanden na de bevalling.

Als ik er niet over in gesprek was gegaan had ik dat ook gemoeten, maar toen ik de gyn aan het denken zetten en kritische vragen stelde bleek het meer protocol en gewoonte te zijn, ze kon me niet vertellen wat de meerwaarde ervan was (en gelukkig had ik de longarts achter mij staan die het ook onzin vond)
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 11-09-2012 11:29:30
Oh en dat is in mijn geval he blossom, ik oordeel niet over hoe het bij jou ging aangezien ik daar natuurlijk niets van weet
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Nina1  schreef op: 11-09-2012 11:32:59
de meerwaarde van bloedverdunners spuiten tijdens de zwangerschap is dat je zo de kans verkleint om een bloedprop te krijgen die los kan schieten met alle gevolgen vandien.... omdat je tijdens je zwangerschpa een heel gewicht met je meezeult. vandaar bloedverdunners.
maar je wilt geen discussies hierover en dat zal ik ook niet doen.

respecteer je keuze en je plan. en hopelijk wordt het zo als jij het wilt en kun je terug kijken op een goede bevalling.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Son  schreef op: 11-09-2012 11:35:40
Ik begrijp wel dat je het op je eigen manier wilt ja.

Toen ik van Michelle beviel, was ik thuis. We waren de hele tijd met zn 2en en dat ging prima. Uiteindelijjk toen we de vk belden, bleek dat ik dus al persweeen kreeg en moest ze dus onwijs opschieten. Toen ze kwam zag ze dat we alles onder controle hadden (mn man had al gezien wat voor kleur haar ze had) De vliezen waren nog niet gebroken, dus het enige wat ze heeft gedaan zijn die breken en ze heeft "ingegrepen" toen het hoofdje stond. Toen moest ik echt doen wat ze zei en verder heeft ze niks gedaan.

Dat vonden we achteraf zo prettig en fijn.

Toen ik zwanger was van Thomas was dus al heel snel duidelijk dat we het zelf wilden doen. Zonder vk.
Maar helaas, ik werd medisch doordat hij te klein zou zijn, ik te weinig vruchtwater zou hebben en ik een te hoge bloeddruk had.
Dus ben ingeleid met effe ruim 37 weken. Wat een snert bevalling was dat. Moest daarna ook nog eens bijna een week in het zh blijven ivm koorts.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op van alles rondom mijn zwangerschap
Naam
Bericht