Menu
 

Topic:

LBIO

C@th  schreef op: 04-12-2011 16:13:29
wie heeft er ervaring met het LBIO?
mijn ex wil elke keer niet betalen, en nu ben ik het zat. ik heb vandaag gezegt dat als hij het geld niet overmaakt ik morgen telefoontjes ga plegen.

 
Quote
Navigatie
RE: LBIO
Danimvsenna  schreef op: 04-12-2011 18:22:49
Hier al een jaar bezig met het LBIO.
Ik heb sinds vorig jaar juni recht op allimentatie van mijn "vader". hij heeft welgetelt 2 keer betaald.

Nu is het probleem bij ons dat mijn "vader" een tijdje in het buitenland heeft gezeten, en ze dus niks konden doen. Toen hij hier in NL was, had hij hier geen vast woonadres, dus konden ze daar ook geen deurwaarde op af sturen.
 
Quote
RE: LBIO
C@th  schreef op: 04-12-2011 19:31:36
de vader van mijn kinderen woont gewoon in nl en woont in ons huis. dus die deurwaarder kan er gewoon heen.

dus het loopt niet echt vlot?
 
Quote
RE: LBIO
Danimvsenna  schreef op: 05-12-2011 10:01:44
Bij ons niet nee, maar dat komt puur doordat wij geen adres op kunnen geven.

Ik denk dat als jij dat doet, dat het een stuk sneller gaat. Let wel op dat ze ook een bijdrage vragen als het LBIO zijn taak gedaan heeft.
 
Quote
RE: LBIO
Anoniem  schreef op: 11-12-2011 08:29:00
hier als kind van een niet-betalende ouder ervaring met LBIO en mijn ervaring is TOP. je krijgt je geld wel gewoon en als hij dat niet doet, gaan zij er achteraan. Mijn vader betaalde steevast te laat en toen ik daar een klacht over bij hun legde, hebben ze dat meteen aangepakt.
 
Quote
RE: LBIO
Mariėtte35  schreef op: 11-12-2011 08:40:03
Ook ik heb de alimentatie innig overgedragen aan het LBIO, al begin 2008, de vader van mijn kinderen betaald geen cent. Heel sporadisch kwam er wat binnen en nu heb ik al bijna een jaar niets meer ontvangen.
Het LBIO legt steeds beslag op zijn loon maar zijn corrupte werkgever houd zich ook totaal niet aan de regels, wordt er niet goed van. We hebben inmiddels nog zo'n 10 duizend euro tegoed van mijn ex
 
Quote
RE: LBIO
Mariėtte35  schreef op: 11-12-2011 08:41:07
Die eiegn bijdrage moet de betalende partij doen, die hoef jij dus niet te betalen
 
Quote
RE: LBIO
Mamajaxx  schreef op: 11-12-2011 10:25:30
Wij hebben LBIO op ons dak gehad.. Mijn vriend was werkloos geworden en we konden de alimentatie niet meer betalen,(we maakte minder over dan wat de rechter besloten had) zijn ex begreep het en vond het geen enkel probleem.. maar toch stuurde ze LBIO op ons af..

Het is wel zo dat LBIO maar 6 maanden terug kan kijken, dus ze kunnen geen geld vorderen voor een jaar geleden..

Wij kregen een brief dat we het in termijnen konden betalen.. (komt wel een bedrag bij voor het LBIO) en als je het niet zou betalen, zou er beslag worden gelegt op het salaris/uitkering van mijn partner.. Dit is dus allemaal voor de betalende partij.. volgens mij heb jij er zelf geen kosten aan.. Dit is dus gezien van uit de ogen van iemand die zelf moest betalen aan LBIO
 
Quote
RE: LBIO
Mariėtte35  schreef op: 11-12-2011 13:32:49
Het klopt idd dat je maar tot een half jaar terug kan maar dat is alleen bij aanvang van het LBIO, ik heb het LBIO begin 2008 ingeschakeld en heb dus gewoon recht op al die jaren geld nog vanaf begin 2008 toen ik het LBIO heb ingeschakeld
 
Quote
RE: LBIO
C@th  schreef op: 22-12-2011 11:01:43
maar hoe snel gaat het?
als je de papieren opstuurt en dan?
 
Quote
RE: LBIO
Mariėtte35  schreef op: 22-12-2011 11:29:50
De eerste keer duurt het vrij lang, de betalende partij heeft 6 weken om te reageren op de brief van het LBIO, geeft hij hier geen gehoor aan dan zal de procedure tot loonbeslag gaan starten en daar gaan ook enekele weken over heen. Je moet wel rekening houden met een 3 maand voor je het voor het eerst gaat ontvangen tenzij de betalende partij direct betaald nadat hij/zij de 1ste brief van het LBIO heeft gehad.

Mijn ex deed dus niets op die brief en kwam het op loonbeslag aan maar nu zijn we bijna 4 jaar verder maar gaat het nog niet soepel. Heb inmiddels al bijna een jaar geen geld gehad, ja ene paar maand terug een bedrag van 36 euro ipv de 300 wat ie per maand moet + de 300 elke maand wat ie achter loopt
 
Quote
RE: LBIO
Peet  schreef op: 05-08-2013 15:47:19
Mijn partner is inmiddels 7 jaar gescheiden en ik woon inmiddels 6 jaar met haar samen.
Hij is destijds (ongeveer nu 15 jaar geleden) een relatie aangegaan met een vrouw waarvan hij een geheim kind had wat geboren is tussen mijn partners hen zijn oudste en jongste kind. Vermoedelijk heeft hij 2 gezinnen moeten onderhouden en heeft hij hiermede ook bijv de belasting gefopt met aangiftes en heeft allerlei kredieten lopen her en der. Er is een convenant samen opgesteld waar de omgangsregeling beschreven staat en ook wat er aan kinderalimentatie betaald dient te worden. Inmiddels is hij met die relatie gaan samenwonen en is ook opnieuw getrouwd. Heeft daar ook samen een 2e kind bij inmiddels. Ook daarvan is hij nu aan het scheiden omdat hij weer een nieuw liefje heeft gevonden. Sinds vorig jaar januari betaald hij nauwelijks of niets meer aan kinderalimentatie. Kan het niet meer opbrengen en beschuldigd mijn ex van dat zij oa nog aansprakelijk is voor de belastingschuld die hij heeft etc. Hij heeft een zaak met nog 2 compagnons. Mijn partner heeft vorig jaar mei/juni LBIO ingeschakeld maar er gebeurd nog steeds niets. Inmiddels is de achterstand aan kinderalimentatie opgelopen tot over de 10000 euro. Hij antwoordt niet op brieven van het LBIO, werkt tegen met allerlei mogelijkheden etc etc. Voorlopig gaat hij wel op vakantie met zijn liefje met het vliegtuig en gaat met grote regelmaat uit eten etc. Ik (de nieuwe vriend van de partner) heb inmiddels mijn auto verkocht en ben kleiner, goedkoper gaan rijden. Heb diverse abonnementen stop gezet en mijn partner is meer aan het werken om de zaak draaiend te houden. Het grote deel van mij geld (wat eigenlijk de kinderalimentatie behoorde te zijn) betaal ik nu want anders hebben de kinderen geen schoenen etc. Ik heb het er graag voor over maar hoe lang kan dit doorgaan ? DIt is toch ongelofelijk dat hij gewoon hiermee wegkomt of zich nergens wat van aantrekt. LBIO heeft loonbeslag trachten te regelen maar met zijn eigen zaak is dit onmogelijk. Ik vermoed dat de uitkomst dadelijk is dat er door een deurwaarder beslag gelegd wordt op onroerende goederen maar dat daar zoveel schuld op zit, dat mijn partner kan fluiten naar de kinderalimentatie. En hij dus gewoon zijn leventje kan blijven leiden wat hij gewend is. Naar een advocaat gaan kost ook enorm veel geld en in deze situatie hebben we alle centen nodig voor levensbehoud. Wat zijn er nog voor mogelijkheden is mijn vraag.
 
Quote
RE: LBIO
Dmvk   schreef op: 10-04-2022 10:38:35
De vader van mijn zoontje is in dienst van de landelijke politie. Al jaren verloopt het betalen van de alimentatie niet goed. Regelmatig schakel ik het LBIO in. Nu voor de 10e keer. Op een of andere manier krijgt de vader van mijn zoontje steeds een brief met het verzoek te betalen en wordt de inning maar niet overgenomen door het LBIO. Iemand ervaring in zo’n situatie?
 
Quote
Navigatie


Reageren op LBIO
Naam
Bericht