Menu
 

Topic:

Dingen eng vinden

Alice  schreef op: 01-09-2012 13:05:57
Mijn zoontje wordt over 2 weken 2 jaar. Op het moment vindt hij heel veel dingen "eng"
Als het een beetje een hard geluid maakt, vindt hij het eng. Is dat gewoon even een fase omdat hij zich meer bewust wordt van de dingen om zich heen of moet ik me er meer zorgen over maken?
 
Quote
Navigatie
RE: Dingen eng vinden
Ivy  schreef op: 01-09-2012 13:15:10
Even gauw tussendoor, wilde net even posten dat ik straks nog probeer te posten, moet echt even wat laatste schoolwerk voorbereiden.

Hier hebben vooral de jongens ook een ''engfase'' gehad.  Bij 2 van hen heeft het wat langer geduurd, maar ook die zijn er nu wel bovenop.  Al moet mijn oudste er soms nog wat moeite voor doen om zich ergens toe te zetten en doe je hem geen plezier met een pretpark met veel enge attracties ;-)

Ik heb het altijd zo gedaan dat ik wel erkende dat ze ergens angst voor hebben, maar tegelijkertijd liet ik ze dan zien/legde ik uit waarom dat niet hoefde.  

Anderen hebben toen wel tegen mij gezegd dat ik me zorgen moest maken, dat er iets was etc.  Heb me daar nooit veel van aangetrokken.  Mijn jongens heb ik gewoon liefdevol begeleid op hun weg in de wereld die voor hen steeds groter werd.  Als je dat doet, komt het met je kleine man helemaal goed.  Kan zijn dat voor hem indrukken gewoon wat meer overkomen dan voor de meeste andere kindjes.  Als hij daar dan wat tijd voor krijgt om er aan te wennen en te zien dat het niet eng is, komt het vast goed. 

Ik zou zeker nu nog niet stressen.  Als hij 6 is en het is niet verbeterd, is het wat anders.
 
Quote
RE: Dingen eng vinden
Alice  schreef op: 01-09-2012 13:30:33
Ja, da's eigenlijk ook wat ik doe. Ik neem hem bij me, troost/knuffel hem en vertel hem wat het is en wat het doet.
Als hij alleen is en hij hoort iets, kan hij wel 's panisch reageren. Echt gillen van angst. Maar zodra hij bij mij is of bij zijn papa, dan is hij wel rustig. En zegt hij gewoon heel vaak achter elkaar "niet eng, niet eng, niet eng" Maar ondertussen vindt hij 't dan wel eng.
Geluiden als helikopters, of een straaljager of een mixer ofzo.. maar sindskort is ook de stofzuiger griezelig terwijl hij daar nooit iets eng aan vond. Heeft zelf vaak genoeg stof gezogen, ging er ook opzitten en nu is het niet meer zo leuk. Echt eng vindt hij 't ook niet, tis meer griezelig, hij vindt het ook nog wel een beetje grappig. Een straaljager is wel echt panier.

Het is wel een gevoelig baasje inderdaad.
 
Quote
RE: Dingen eng vinden
Ivy  schreef op: 01-09-2012 13:34:58
Een straaljager is hier pas net voor mijn oudste niet meer eng   Maar als het onweert en hij is boven, vliegt hij nog wel naar beneden

Jouw zoontje is een heel gevoelig typje (waarschijnlijk nog een stuk gevoeliger dan mijn jongens) en zal daardoor waarschijnlijk ook wel meer ''last'' hebben van harde geluiden, sterke geuren/smaken etc.  Geeft niets, hij went vanzelf wel aan al die dingen.  Hij is alleen misschien net wat minder onverschrokken dan veel andere kindjes.

Als hij een stofzuiger eng vindt, kun je nog altijd overwegen een speelgoedstofzuigertje aan te schaffen.  Mixertje misschien ook.  Die maken een heel stuk minder herrie en kan hij tegelijkertijd helpen.

Helikopters etc. heb ik ook geen gouden tip voor.  Ging altijd met ze zwaaien, maar de mannen stonden dan met hun handen op hun oren
 
Quote
RE: Dingen eng vinden
Alice  schreef op: 01-09-2012 13:45:24
Als ze laag overkomen is dat ook best wel eng. Ik vind het zelf ook niet heel prettig, maar niet eng natuurlijk.

Op het moment is hij ook heel veel bezig met "pijn".. als ik aan 't koken ben, komt hij 100x vertellen dat die hete pannen pijn doen. Als er op tv iets gebeurd waarbij iemand zich pijn doet, gaat hij dat ook (eindeloos) melden.
Hij is precies bezig met heel veel gevoelens/abstracte dingen onder woorden te brengen. Ook mooi of lief of stout.
 
Quote
RE: Dingen eng vinden
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 01-09-2012 14:02:12
Hier 2 hele gevoelige meiden die ook al heel snel dingen eng vinden. Stofzuiger hebben ze ook een tijd heel eng gevonden en toen deed ik dus pas stofzuigen als ze in bed lagen. Daar zijn ze gelukkig overheen gegroeid. Maar verder zijn ze bang voor boren, straaljagers, onverwachte harde geluiden, onweer. Met name de jongste is er heel gevoelig voor.
Ik knuffel en troost hun dan ook, leg hen uit wat het is. Maar vooral de jongste kan compleet door het lint gaan van een boormachine.
 
Quote
RE: Dingen eng vinden
Onsjanneke  schreef op: 01-09-2012 14:37:12
Mijn zoontje heeft ook zo'n fase gehad. Was idd bang voor zowat alle harde geluiden die jij benoemd.

Ik ben hier altijd rustig gebleven, uitleggen wat het is, en met bijv. de stofzuiger liet ik hem zelf spelen. Zodra hij de controle had over de aan en uit knop was het meestal over.

Langzaam aan gaan ze steeds meer dingen snappen. Hij is nu 3,5 en soms nog bang voor de mixer, maar dat is meer schrik denk ik.

Straaljagers en helicopters zijn hier inmiddels stoer.

Volgens mij doe je het hartstikke goed. Jullie groeien samen wel verder
 
Quote
RE: Dingen eng vinden
Minou  schreef op: 01-09-2012 15:40:10
Lieffie!!


JA! Dit is een fase! Hier begon het met onweer! Idd omdat ze juist bewuster worden.

Helaas is Stella nog bang voor onweer en oh ja..sinds kort voor spinnen, sinds er een huisspin ( zo'n joekel) op haar muur liep..
 
Quote
RE: Dingen eng vinden
Alice  schreef op: 01-09-2012 17:04:30
Okeeeej.. dan ben ik weer gerust gesteld. Gaan we gewoon zo verder
 
Quote
Navigatie


Reageren op Dingen eng vinden
Naam
Bericht