Menu
 

Topic:

fietskar ervaringen

Pacific  schreef op: 01-09-2012 09:58:24
Hoi meiden,

Wie heeft er ervaring met een fietskar en welke is aan te raden?  Wij hebben al 2 grotere kinderen die zelf fietsen en er nu een kleintje bij. Mijn vervoer is de fiets en ik denk dus aan de aanschaf van een fietskar.  Maar welke fietskar(merk) is  goed en is voor de kleine fijn?  Het gaat dus om een 1 persoons waar een maxi cosi in past.
 
Quote
Navigatie
RE: fietskar ervaringen
Angelique  schreef op: 01-09-2012 11:25:15
wij hebben een 2 pers fietskar met harde bodem
harde bodem vind ik wle fijn gewoon idee stoffebodem is toch kwetsbaarder
wij hebben hem gekozen omdat ryan kwam en jayden achterop zat en dus maxi cosi dus niet achter op de fiets kon
we hebben een babyschaal gebruikt in de kar dat leek mij net even comfortabeler dan de cosi omdat schaal toch meer recht is
ze vonden het vanaf het begin fijn en gebruik hem nog zeer regelamtig hadnig met boodschappen op de fiets enz
ook wilde ik hem als wandelwagen gebruiken handig op de martk alleen je komt met een 2pers geen winkel in
maar als ik keer onverhoopt allene de wekeboodschappen moet doen neem ik de kar ipv wandelwagen ryan kan inmiddels in winkelkarretje en dan kan ik een flinke kar boodschappen er ook in kwijt

in begin vond ik fietsen beetje eng hangt toch iets kwetsbaars achteer en je hebt niet heel goed zicht maar nu vind ik het super
als je een een pers heb zou je hem dus ook amkkelijk mee winkel in kunnen nemen
en ook handig voorbijvoorbeeld pretparken kan veel rommel in en beide kids kunnen zitten en hoef dus geen wandelwagen en buggy mee


ryan was hier nog maar een maandje ofzo maar moesten even testen vanaf 3 mnd gaan fietsen met hem en dan gebrukte ik de maxi cosi verkleiner om zijn hoofdje in de babayschaal ging super
 
Quote
RE: fietskar ervaringen
Angelique  schreef op: 01-09-2012 11:29:53
je hebt rtouwens bij de een pers variant ook ene waar een soort hangmat in kan voor de baby die hangt in het frame en vangt behoorlijk wat bobbels enz op
is wel een wat duurdere variant
op mp viond je er trouwens ook een hoop kan veel schelen
die van ons was 100 op mp nieuw al zeker 500 extra
 
Quote
RE: fietskar ervaringen
Son  schreef op: 01-09-2012 11:31:37
Ik heb welgeteld 1 x gefietst met een fietskar.
Wat vond ik het eng ! Het fietsen zelf ging wel hoor, maar was als de dood dat die kar in een bocht om zou vallen, of bij een kruising een auto die kar over het hoofd zou zien...
Dus was niks voor mij. Ik ging echt half jankend naar huis omdat ik het zo eng vond
 
Quote
RE: fietskar ervaringen
Danimvsenna  schreef op: 01-09-2012 11:44:17
Hier een simpele fietskar met zachte bodem gehd. Heb er veel plezier van gehad toen ik mijn oppaskindje nog elke dag van school haalde.

Heb geen idee van welk merk hij was,
 
Quote
RE: fietskar ervaringen
Babsmv2  schreef op: 01-09-2012 11:56:46
Wij hebben een fietskar van de Hema gehad.
Heerlijk ding die je ook als wandelwagen kon gebruiken.
Wij hebben er een hoop plezier van gehad!
Heerlijk op zaterdag met de fiets naar de markt in de stad en dan loskoppelen en doorlopen. Ook gebruikten wij hem als sjouwwagen bij pretparken. Dekentje erbij en de jongste (toen 2 1/2) kon dan rustig een uurtje slapen tussen de middag met het horretje dicht dus ook geen last van wespen. 
Als ik het nu weer moest doen kocht ik er weer één van de Hema!

 
Quote
RE: fietskar ervaringen
Bianca  schreef op: 01-09-2012 13:03:53
Hier ook lang gebruik gemaakt van de fietskar echt ideaal.
Eerst had ik er een kleuter en peuter in van 4 jaar en 2 jaar vond dit fijner fietser dan eentje voor en eentje achter vooral als je dan boodschappen wilde doen.
Ik kon hem ook loskoppelen en kon zo de supermarkt in de kar paste bij mij door de rolstoelkassa, kinderen konden blijven zitten.
Ze hadden achterin boekjes en een een vakje waar ik dan altijd drinken in deed ze vermaakten zich altijd super.
Toen de jongste geboren werd had ik haar als baby erin zitten idd zo'n babyschaal zoals angelique en dan mijn kleuter van 4 er naast.
Voordeel vind ik dat als het slecht weer is ze lekker droog zitten ook toen het zo hard vroor zaten ze lekker warm de baby in een voetenzak en dan voor mijn andere dochter een dekentje.
Met bochten is het even wennen je moet ze niet scherp nemen.
En het schijnt ook veiliger te zijn, al denken de meesten van niet.
Een vlaggetje moet er wel opzitten dan zien mensen dat er nog wat achteraan komt en je kan er ook van die fietslampjes opzetten (vooral in de winter erg handig als het al vroeg licht is en je je kinderen moet gaan halen na je werk).
Tja ik kan het iedereen aanraden.
 
Quote
RE: fietskar ervaringen
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 01-09-2012 17:55:41
Wij hebben ook een fietskar en ik heb hem ook heel veel gebruikt ideaal je kan dan evengoed de kinderen naar school brengen op de fiets en de kleine ligt warm en droog en uit de wind in de kar .
Ook in de stad idd gebruik ik hem gewoon als buggy wij hebben er wel een derde wiel bij.
Wij hebben er ook een met een harde bodem van kidcar deze zijn wel prijzig maar op marktplaats staan er genoeg tweedehands aangeboden .
Het handige van dit merk is dat de fietskar met een trekkogel vast zit dus mocht je een keer de bocht wat te krap nemen valt alleen de fietskar om en blijft je fiets wel gewoon rechtop .
Ik heb zelf dus een keer de bocht te krap genomen mijn zoontje die in zo'n schelp zat had het niet eens in de gaten hij lag ook maar iets scheef op zijn kant .
Ook als het regent vind ik hem erg handig dan zet ik de oudste 2 erin scherm dicht en rij ik ze zo naar school toe dus dan heb je ook geen gehannis met regenkleding enz .
 
Quote
Navigatie


Reageren op fietskar ervaringen
Naam
Bericht