Menu
 

Topic:

KWF collecteert met mobiele pinautomaat

Littleteddy  schreef op: 30-08-2012 19:14:44

Collectanten van KWF Kankerbestrijding krijgen binnenkort een moderne 'collectebus' mee. Ongeveer 20 collectanten worden vanaf 3 september uitgerust met een mobiel pinautomaat, zodat mensen die geen cash geld in huis hebben, een bijdrage kunnen pinnen.


KWF Kankerbestrijding werkt bij deze proef, die in Utrecht wordt gehouden, samen met Maestro, zo lieten beide partijen donderdag weten. Het is in de wereld van de goede doelen tot op heden niet gebruikelijk dat op deze manier wordt gecollecteerd.

Volgens de organisaties krijgen collectanten steeds vaker te horen 'dat er geen contant geld in huis is". Bovendien zou hiermee de veiligheid tijdens het collecteren toenemen, 'aangezien contant geld overvalgevoelig is''.

Een woordvoerster van KWF hoop met de proef in Utrecht te weten te komen of dit een effectieve manier van collecteren is en of mensen deze manier makkelijk vinden of juist té dwingend.

Collectanten uitrusten met een mobiel betaalautomaat is volgens haar een prijzige aangelegenheid; daarom wordt er in goededoelenland nagedacht over manieren waarop bijvoorbeeld gezamenlijk dit soort apparaten kan worden aangeschaft.

De collectanten met de pin in Utrecht worden niet alleen langs de huizen gestuurd, maar zullen ook in het Utrechtse uitgaansleven collecteren.


 


 


Ben ik de enige die dit te ver vind gaan? Ik snap best dat ze geld willen inzamelen maar ik zou zelf persoonlijk dus nooit aan de deur pinnen, als ik zou willen zou ik elke maand wel een bedrag overmaken.

 
Quote
Navigatie
RE: KWF collecteert met mobiele pinautomaat
Son  schreef op: 31-08-2012 09:36:47
even op de nieuwe bladzijde nog een keer dit filmpje...

 
Quote
RE: KWF collecteert met mobiele pinautomaat
Aukie  schreef op: 31-08-2012 11:21:52
hier doe ik niet aan mee. ik ga echt niet 1,00 pinnen. ze doen maar een zakje in de bus en daar doe ik het geld in. dan hebben de mensen ook tijd genoeg om aan klein geld te komen. nee pinnen gaat mij te ver.
 
Quote
RE: KWF collecteert met mobiele pinautomaat
Aukie  schreef op: 31-08-2012 11:23:14
en ik heb trouwens hier ook altijd een potje met klein geld staan voor collectanten. en anders maar mijn 0,50 cent van het boodschappen karretje.. hahaha
 
Quote
Navigatie


Reageren op KWF collecteert met mobiele pinautomaat
Naam
Bericht