Menu
 

Topic:

9 jaar en nog in sint geloven

Monica Mv 2  schreef op: 29-08-2012 12:07:01
Zit een beetje in dubio

Kirsten is een late leerling, ze is de 1na jongste in de klas. Ze zit in groep 6. Iedereen is minstens een kop groter als haar.

EN zij gelooft dus nog in sinterklaas.

Ik zit nu echt in dubio, moet ik het haar dit jaar gaan zeggen, of moet ik m'n mond houden.

Ik had echt gehoopt dat ze zelf met de vragen kwam of met het geheim van het raadsel, maar helaas.

Ze zit zich nu alweer te verheugen op de afleveringen van nickolodeon, de club sinterklaas en het sinterklaasjournaal en ging daar andere jaren helemaal in op.

Aan de ene kant ben ik bang ervoor dat ze dalijk uitgelachen word, dat ze misschien wel 1 van de enige is die nog gelooft. Aan de andere kant, ze heeft er nog zoveel plezier aan. Zeker nu sinterklaas dit jaar om de hoek in Roermond aankomt met de boot.

Wat zouden jullie doen. Ik ben zo bang dat ik haar mega verdrietig maak
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Kyla  schreef op: 29-08-2012 17:53:11
Ik heb het J. vorig jaar zomer verteld, hij was toen 8,5. Niet zozeer omdat hij veruit de jongste was enz., maar omdat het ieder jaar zoveel spanning meebracht voor hem. Ik vroeg hem of hij dacht dat de tandenfee bestond (antwoord was nee), vervolgens of hij in de paashaas geloofde (weer nee) en toen vroeg ik of hij dan dacht dat Sinterklaas bestond en toen viel het kwartje. Hij heeft vorig jaar december enorm genoten van sinterklaas, eigenlijk meer dan anders. De spanning was er af en hij had op de koop toe nu een geheimpje met papa en mama, want P. van nu 5,5 gelooft nog wel.

Overigens maken ze hier in groep 5 al surprises, juf vertelde dat sint het erg druk heeft, en nu de kinderen zo groot zijn ze best konden helpen door cadeau's voor elkaar te maken.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Esther Mv Thomas  schreef op: 29-08-2012 20:03:37
Thomas kwam er een paar maanden (ik denk dat het april was, niet 1 april trouwens..........) mee. Hij zei opeens tijdens het eten dat volgens hem Sinterklaas niet kon bestaan. Het kan gewoon allemaal niet. Tja, hij was toen net 6 jaar maar wij wilden niet gaan liegen en dus hebben wij hem de waarheid verteld. Hij vond het wel een goeie grap, geloof ik.......We hebben ook beloofd dat hij nog gewoon cadeautjes krijgt.......en hem ook verteld dat hij niets tegen andere kinderen moet zeggen. Hij zit nu in groep 4 van een 3/4 combi en grote kans dat veel kinderen nog geloven (hoewel het allemaal HB-kinderen zijn en die hebben het toch vaak eerder door......maar zeker niet allemaal). Ik zou het niet leuk vinden als ze door hem gaan twijfelen.

Ik ben wel benieuwd hoe hij de komende Sinterklaas gaat beleven.

Als antwoord op jouw vraag (sorry, het werd weer een verhaal van mij): ik zou het zelf aan haar vertellen. Ze heeft er echt de leeftijd voor en ik denk echt niet dat er nog veel kinderen in haar klas geloven. Je hebt dan inderdaad kans dat ze haar gaan uitlachen.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Monica Mv 2  schreef op: 29-08-2012 20:47:27
Esther, Nova en Kirsten zijn ook HB maar daar gaat je theorie niet voor op hoor

Ik denk dat we het haar gewoon moeten vertellen, ze is af en toe al het pispaaltje omdat ze zo ienimini klein is t.o.v haar klasgenootjes
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Kyla  schreef op: 29-08-2012 21:18:30
En J, is  ook HB... maar die redeneerde dus dat het wel waar moest zijn, al die grote mensen die meedoen en het hele gedoe op tv, dat moest dan wel waar zijn.

Monica, doe wat goed voelt, ik vond het ook erg vervelend om te "moeten" vertellen, maar zelf voel je wel aan wat verstandig aan is. In ons geval pakte het heel positief uit.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Myself  schreef op: 29-08-2012 21:36:14

Quote monica mv 2:


Ik denk dat we het haar gewoon moeten vertellen, ze is af en toe al het pispaaltje omdat ze zo ienimini klein is t.o.v haar klasgenootjes



Als dat zo is, zou ik ook de keuze maken om te vertellen, zodat ze niet dat tegen zich heeft.
Kinderen hebben al snel een reden om te pesten. En als je dat hiermee kan voorkomen was mijn keuze als ouder zijnde snel gemaakt.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Lieselot  schreef op: 29-08-2012 22:02:10
Mmm ben ik dan de enige die nooit mee heeft gedaan met het Sinterklaasmysterie!?

Ik heb vanaf kleins af aan verteld hoe het zat omdat ze doodsbang was. (en omdat ik zelf helemaal niet van dat Sint geneuzel hou)

En zij waren altijd net zo enthousiast en vonden de kadootjes net zo leuk als anderen die wel geloofden.

Dan heb je op den duur ook niet het dilemma of je het moet gaan vertellen.


 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Lieselot  schreef op: 29-08-2012 22:04:11
Oh ja, ik zou het nu wel vertellen.

Het lekker luchtig houden, de kadootjes en de spannende tijd blijven toch wel.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Suzan  schreef op: 29-08-2012 22:26:13
Mijn dochter is het vorig jaar na de decembertijd ingefluisterd (door haar notabene jongere) vriendinnetje. En ja, toen heb ik het maar toegegeven. Hoewel ze normaal gesproken heel 'streetwise' is , wilde ze er toch echt niet aan. Dus nu is ze bijna 9, gaat naar groep 6, maar 'gelooft ' dus nog in Sinterklaas en niet haar mama..en weetje, ik geef haar geen ongelijk
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Mieps01  schreef op: 29-08-2012 23:28:25
Wees het (ver) voor. Omvat haar in het complot. Maak er iets van dat het hoornabij grote mensen.. Zij kan helpen met verzinnen van kadootjes en  surprises voorGuus  bijv. Ik denk dat als je wacht tot ze er zelf mee  komt, dat dan er al een enormstuuk teleurstelling is. 
En ze zich dan welvoorgelogenvoelt.   Mijn zoon had het vorig jaar al over " aan oma vertellen wat op mijn lijstje staat. Dat ging om duurdere dingen die ik niet wilde geven.. Lol hij was toen nog 5. Ik denk niet dat zijn wereld instort als we bevestigen dat baardmans niet bestaat.

 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Chantal  schreef op: 30-08-2012 06:42:02
Mijn dochter was 8 toen ze opeens naar me toe kwam en vroeg..
Mamma sinterklaas bestaat die? Ik heb haar toen gevraagd wat zij ervan denkt..

Toen zei ze :" ik denk het niet." 
Ten heb ik geantwoord:" ik denk het ook niet."

En toen wist ze opeens dat haar twijfels terecht waren..

Dat sinterklaas niet bestsst.
Ze heeft het erna niet moeilijk gehad.ze heeft een kleiner nichtje en daar moet ze het geheim voor houden en dat is wel spannend natuurlijk..

Succs monica..en dat kreunen..hahahah 
Er zullen vast wel wat jongens in haar klas zitten die deze geluiden maken ...omdat ze ruig willen zijn..

Ze weten of horen soms meer dan je denkt..hahahw
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Bianca  schreef op: 30-08-2012 07:01:22
Ik heb het  mijn dochter vorig jaar zomer vertelt ze werd toen ook 9 jaar.
Ik heb haar vragen gesteld hoe ze dacht dat dat  nou allemaal kon die schoentjes zetten en overal weer een andere sint, hierna heb ik haar het speciale geheimpje vertelt wat alleen grote kindjes en volwassenen weten en dat ze dat niet tegen andere kindjes mocht vertellen omdat die misschien wel nog geloven, heb het haar gebracht alsof ze nu ook mee deed met het complot.
Ze zei alleen maar echt? en keek me lachend aan heb wel nog een stukje over de geschiedenis van sinterklaas vertelt.
Ik zou als kind echt zeer beledigd zijn als mijn ouders mij nooit de waarheid hebben vertelt maar het van anderen hebben moeten vernemen, ik vind als je aan de sint doet je het ook zelf aan je kind moet vertellen.
Mijn andere dochter wordt in oktober 8 als ze geen vragen gaat stellen gaat dit ook voor haar het laatste jaar zijn dat ze erin geloofd.

En de pret is er echt niet minder om hoor ze zong volop mee keek verschrikt op toen er op de deur gebonst werd etc.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Bianca  schreef op: 30-08-2012 07:10:36
Mijn dochter inmidddels 10 zit naast me en die gaf aan dat ze het fijn vond dat ik het zelf aan haar verteld had.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Esthermv2  schreef op: 30-08-2012 08:58:14
Hoi!
Vorig jaar zat onze jongste (die overigens al jáááren niet meer inde sint geloofd) in groep 6. De juf heeft geinventariseerd wie er nog geloofde, want in groep 6 worden suprises gemaakt.
De ouders waar de kinderen nog geloofden werden verzocht om hun kind te vertellen dat hij niet meer bestond...waren ook maar 2 kinderen.

 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Aukie  schreef op: 03-09-2012 08:51:12
mijn dochter is in juli 9 geworden en ze hebben al vanaf groep 5 surprise. ze zit nu ook in groep 6. maar er zijn er nog veel die geloven. wij twijfelen ook heel erg. niet omdat ze erom gepest zou worden, ze had wel vragen vorig jaar en ik beantwoord die dan ook eerlijk. dus als de vraag komt of de sint wel bestaat zou ik haar nu vertellen. 2 jaar geleden zou ik haar gevraagd hebben wat ze zelf dacht en het daarbij gelaten. dan is het goed, maar dit is ook wel een mooie leeftijd om erachter te komen.
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Monica Mv 2  schreef op: 05-09-2012 12:59:05
ooooooooooh Help, we zitten nu te eten, kirsten voert op dit moment de hond en tussen neus en lippen hebben we het over sinterklaas. Bij sommige zijn pap en mam de hulp sinterklaas en bij anderen zijn pap en mam de hele sinterklaas.

Damn, zit ze me nu voor de gek te houden  of wat??
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Monica Mv 2  schreef op: 05-09-2012 12:59:51

Aaaaaaah dat zeggen kinderen in de klas zegt ze nu.


Ik ga het maar vertellen "zucht"

 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Jo  schreef op: 05-09-2012 13:01:16
Succes meid, het zal best meevallen denk ik, hoop ik
 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Monica Mv 2  schreef op: 05-09-2012 13:02:40

hahahaha


Kirsten, wie vult er dan jullie schoen. Uhhhh ik denk jullie maar om dat zeker te weten zet ik wel een val voor sinterklaas, dan hoor ik hem auwa kwaken


 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Jo  schreef op: 05-09-2012 13:11:22

Quote monica mv 2:

hahahaha


Kirsten, wie vult er dan jullie schoen. Uhhhh ik denk jullie maar om dat zeker te weten zet ik wel een val voor sinterklaas, dan hoor ik hem auwa kwaken





 
Quote
RE: 9 jaar en nog in sint geloven
Z.  schreef op: 05-09-2012 14:44:51
Ze weet het dus eigenlijk zelf al..
Zolang kinderen kadoos blijven krijgen zijn ze al lang blij.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op 9 jaar en nog in sint geloven
Naam
Bericht