Monica Mv 2 schreef op: 02-12-2011 10:05:11 |
Wil het eens anders maken. Met gehaktballetjes in plaats van geruld gehakt ofzo. Maar om het nieuwe, zou ik dan ook wel een nieuwe saus willen maken. Dus mijn vraagje, hoe maken jullie je macaroni??? |
Quote |
Anoniem schreef op: 02-12-2011 10:10:58 |
Ik gebruik het recept van SB. Helemaal lekker! 1 ui, gesnipperd 200 dl groente- of kippen bouillon 2 el vloeibare boter 3 el bloem 3 dl half volle melk 50 gr geraspte 30+ kaas 1 tl mosterd 225 gr macaroni 200 gr gerookte kip 3 tomaten 1 el geraspte parmazaanse kaas zout & peper 1 teen knoflook Bereiden Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de gesnipperde ui en de bouillon aan de kook en roer af en toe gedurende 5 á 6 min. Verwarm de boter, bloem en melk en klop stevig tot er een dikke saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en voeg de kaas, knoflook, mosterd en het de ui boillon toe en breng op smaak met zout en peper. Kook de macroni beetgaar, giet hem af en roer hem door de saus. Schep de macroni in de ovenschaal en bedek met plakjes gerookte kip en tomaat. Circa 15min in de oven. Lekker met een gemengde salade |
Quote |
Mama Van 4 Kanjers schreef op: 02-12-2011 10:58:14 |
Mmm ik gebruik gewoon een zakje italiaanse kruidenmix, gehakt erdoor heen macaroni erbij en klaar
|
Quote |
Gaya schreef op: 02-12-2011 11:11:27 |
Saus zelf maken doe ik niet meer. Neem er de tijd niet voor. De macaroni maak ik zo: Groente wokken (groentemix uit de vriezer of een macaroni pakket) Pot saus erbij traditional of pesto Dan 2 blikjes tonijn op waterbasis Wat italiaanse kruiden uit een potje Macaroni apart koken En aan tafel nog geraspte kaas erover heen. |
Quote |
Parel schreef op: 02-12-2011 11:15:00 |
Nieuw van honig(? )(oranje pakje) Napolitaanse pasta. Dat is met gehaktballen, paprika en ui. Ik doe daar altijd verzelrijke penne bij. Heerlijk en nét weer even anders. |
Quote |
Wilmama schreef op: 02-12-2011 13:04:07 |
met pakje mix stroganof voor macaroni, gehakt en een uitje. Geraspte kaas over de macaroni en
klaar. Heb wel eens zelf een sausje gemaakt en eindeloos mee bezig geweest en toen vonden ze het niet zo lekker. Dus nu maar weer een simpel mix pakje. |
Quote |
Karien schreef op: 08-12-2011 18:57:12 |
Gehakt rullen, uitje en een paprika erbij, wat stukjes tomaat. En dan een kuipje van knorr (macaroni traditional heet dat geloof ik) erdoor. Zelf smoor ik dan nog wat tomaten en zeef die dan, zodat ik iets meer saus heb. |
Quote |
O0blossom0o schreef op: 08-12-2011 19:39:33 |
Ik maak eigenlijk heel standaard mijn macaroni, met geruld gehakt smac of ham en veel groente. Meestal met rode saus, soms met witte saus maar dan maak ik vaak een pan wit en een pan rood omdat mijn vriend/man niet van witte saus houd. Wat ik nog wel eens doe de tweede dag bijvoorbeeld het restant in de oven in een ovenschaal met mozzarella er over. |
Quote |
Cora38 schreef op: 08-12-2011 21:13:57 |
Pasta met hamblokjes en geraspte kaas. Daarbij zelfgemaakte pesto en wat rauwkost of schijfjes
komkommer en tomaat. Supereenvoudig en wij smullen er altijd allemaal van. In plaats van hamblokjes doen wij ook weleens gebakken zalm met verse citroen erover. |
Quote |
Satekroket schreef op: 11-12-2011 21:42:29 |
gehakt rul bakken, gezeefde tomaten, oregano, basilicum en thijm erdoor laten pruttelen, parmesaanse
kaas erover klaar. Ook lekker is smeltkaas in room laten smelten, gorgonzola erbij en knoflook en ham. |
Quote |
Lb1976 schreef op: 17-12-2011 13:13:05 |
ik maak het ook wel eens met kipfilet of shoarmavlees erdoor. Is ook lekker hoor.......en spekjes
erdoor is ook heel lekker. |
Quote |
Wijkhuijs schreef op: 17-12-2011 13:24:09 |
Saus, dat is hier elke keer anders haha! De ene keer is het bolognese, de andere keer carbonara en nog een andere keer is hij groen Maak het altijd op gevoel en met het geen wat in de kast ligt, heb geen vast recept, en tijdens het maken veel proeven De ene keer doe ik het in de pan, de andere keer in de wok en de andere keer in de oven, ik weet het zelf van te voren meestal niet eens |
Quote |
Wijkhuijs schreef op: 17-12-2011 13:25:31 |
Owja en de macaroni koud laten worden en er dan een lekkere pasta salade van maken is ook heerlijk
|
Quote |
Katootje schreef op: 17-12-2011 15:45:33 |
Ik dacht dat ik ook gereageerd had maar zie het niet staan. Normaal weg maak ik macaroni met een
pakje van honig of perfect merk. (afhankelijk in welke winkel ik kom..) Maar laatst zag ik een
recept van Grand Italia en we hebben onze vingers er bij af gelikt. (heb trouwens gewone huismerk
producten gebruikt ) Weet niet of ik hier de link neer mag zetten maar dit eten wij sinds kort vaak; http://www.granditalia.nl/recept/5-rigatoni_met_pikante_kip_en_sperziebonen Vanavond weer alleen dan met andere pasta want de winkel had hier niet van de pijpjes. EET SMAKELIJK |
Quote |