Menu
 

Topic:

sova-training (ervaringen)

Bloemblaadje  schreef op: 28-08-2012 09:31:50

Mijn zoon mag waarschijnlijk mee gaan doen aan een sova-training.
We hebben al een intakegesprek gehad en we horen binnenkort of hij mee mag doen.
We hopen natuurlijk van wel.

Nu ben ik benieuwd of er hier misschien iemand is die hier ervaring mee heeft en of het goed heeft geholpen?

 
Quote
Navigatie
RE: sova-training (ervaringen)
Mama Van Drie  schreef op: 28-08-2012 10:20:45
Mijn middelste zoon heeft het toen gedaan in groep 5, natuurlijk leren ze er wel wat van maar ik vind het maar matig succesvol, mijn ervaring dan.
Ik kan dus niet zeggen dat het hem zo goed geholpen heeft en dat hij er zo door veranderd is.

Hij wordt nu bijna 16 en gaat het examenjaar in, hij si en blijft een jongen die erg introvert is en absoluut niet op de voorgrond staat, heeft geen hordes vrienden, staat op school niet alleen, dat dan weer niet, maar is gewon zo heel anders als zijn broer, die heeft een groot sociaal netwerk en staat stevig met beide benen in zijn schoenen, karakter speelt ook wel mee denk ik.

 
Quote
RE: sova-training (ervaringen)
_sas_  schreef op: 28-08-2012 10:26:15
Ik heb Sova-training gegeven en heb een zoon die het (twee keer) gehad heeft en eerlijk gezegd ben ik er net als 'mama van drie' niet zo heel erg positief over. Het ligt er heel erg aan wat een kind moet leren of Sova daarbij helpt. Het toepassen in het echte leven zeg maar is vaak alsnog lastig. Bovendien is het niet zo dat een training een introvert kind 'geneest'.  Het is puur bedoeld om handvaten te geven in sociale situaties waarin het kind zichzelf niet goed raad weet. 

Daarbij zijn er veel verschillende programma's zoals bijvoorbeeld Tim en Flapoor voor jongere kinderen (hier heb ik zeker in klassenverband wel wat positieve effecten van gezien), de 'petjes-methode' voor oudere basisschoolkinderen en 'rots en water' voor beginnende pubers. Die laatste schijnt wel veel goede resultaten te geven.

Het is dus erg afhankelijk van het kind, de trainer en de methode en van je verwachtingen ervan.
 
Quote
RE: sova-training (ervaringen)
C@th  schreef op: 28-08-2012 10:50:22
hier ook een zoon die de sova-training heeft gevolgt. hij was net klaar voor de zomervakantie en na de zomervakantie wist hij helemaal niet meer hoe of wat. ik zei regelmatig, pak je boekje erbij. lees hem door.. 

heb gewoon geen hoge verwachtingen.

mijn zoon heeft meer baat bij een begeleiding van 1 op 1 dan een groepstherapie.

mijn zoon heeft pdd-nos en add. het zou hem helpen om sociaal sterker te staan.. nou ik merk er niks van. met de 1 op 1 begeleider zie ik meer verschil dan met de sova-training. 

ik zal mijn zoon ook niet op een eventuele vervolgtraining doen.

@_sas_ mijn zoon heeft dus tim en flapoor gehad. en hij vond er ten eerste niks aan maar ging trouw, want het zou hem helpen. helaas niet dus.....
 
Quote
RE: sova-training (ervaringen)
Kyla  schreef op: 28-08-2012 12:06:49
Bij mijn zoon heeft het wel wat geholpen, maar niet veel. Hij heeft de tim en flapoor gedaan en de "standaard s" hebben hem wel geholpen, maar zodra de situatie een beetje anders was, liep hij alsnog vast. Hij blijkt Asperger te hebben en heeft meer aan begeleiding tijdens groepsactiviteiten, logeerweekenden en de cognitieve gedragstherapie die wij als ouders geven (via de psych. van het ggz).
 
Quote
RE: sova-training (ervaringen)
Cir  schreef op: 28-08-2012 13:12:39
Hier beetje dezelfde ervaring. Mijn zoon heeft afgelopen jaar in groep 7 de sova training gehad met petjes methode.
Heb het idee dat het wel iets geholpen heeft, hij is wat meer open geworden (zegt zijn juf) maar volgens mij is het met bv conflicten oplossen met klasgenoten nog lastig om de dingen echt toe te passen op dat moment.
 
Quote
RE: sova-training (ervaringen)
Bloemblaadje  schreef op: 28-08-2012 13:55:23
Niet echt positief dus....
We gaan het gewoon afwachten en hopen dat het misschien toch een beetje helpt.

Het zou zo fijn zijn voor hemzelf.
 
Quote
RE: sova-training (ervaringen)
C@th  schreef op: 28-08-2012 14:34:38
ik zou er niet zulke hoge verwachtingen hebben. dan kom je van een koude kermis thuis. mijn zoon wist gewoon niet meer hoe en wat hij allemaal geleerd had (en hij heeft geen laag iq. volgend schooljaar gaat hij naar het vwo om maar even te laten zien wat voor indruk het geeft op het kind zelf)
 
Quote
RE: sova-training (ervaringen)
Lilly  schreef op: 28-08-2012 15:20:17
Hier een kind dat een jaar lang sova training heeft gehad en een ander kind dat de tim en flapoor heeft gevolgd.
Tim en flapoor had volgens mij een iets beter resultaat (maar ook niet echt veel) dan de sova training.

Maar ja, je mag natuurlijk niet vergeten dat veel van deze kinderen die een training hebben gevolgd een beperking hebben die invloed heeft op hun sociale contacten.
In ons geval heeft het wel een beetje geholpen, maar omdat ze beiden autistisch zijn blijven de resultaten toch erg minimaal.
 
Quote
RE: sova-training (ervaringen)
Kolibrie  schreef op: 28-08-2012 15:27:07
Ik heb het vroeger zelf gedaan... Sorry dat ik me zo uitdruk maar die hele training ging nergens over... Ik vond het vreselijk onnatuurlijk... Als je gepest werd moest je gaan staan als en boom met beide voeten stevig op de grond... En dan hard en duidelijk zeggen... Stop ik wil dit niet... Nou sorry, maar verwachten ze nou echt dat zoiets helpt? Als het zo simpel was zouden er iet zoveel kids gepest worden... Naar mijn idee draait alles om,lichaamstaal en die verander je niet zomaar.... Helemaal als je gepest wordt en nog jong en onzeker bent is dit moeilijk te veranderen!

Wil je trouwens niet ontmoedigen maar zo heb ik het zelf ervaren...
 
Quote
Navigatie


Reageren op sova-training (ervaringen)
Naam
Bericht