Menu
 

Topic:

slapen

Krumelke  schreef op: 24-08-2012 16:17:04
mijn dochter overstrekt zich enorm en krijst en gilt alles bij elkaar als ze moet slapen.

resultaat is dat ze overdag niet tot nauwelijks slaapt en savonds uurtje of 3 voeding uurtje of 3 slapen omdat ze oververmoeid is.

ka zegt overstrekken is door haar reflux (was heel hefitg nu sinds week redelijk onder controle dankzij 3e soort medicatie).

verd wordt ze verdacht van heftige kma (op 3 slokken melk die ik drink heeft zei al reactie...geef volledig bv).

vandaag fysio hier geweest en die denkt dat het misschien gerelateerd is aan vermoeidheid en moeten slapen. adviezen had ze zo niet. ze komt maandag weer om te kijken en te overleggen.

hebben jullie tips?

ze krijst en gilt echt alles bij elkaar als ze moe wordt en zeker als ze richting bed gaat. ze is pas 13 weken....als ze moe is gilt ze trouwens overal...niet alleen in bed maar ook bij mij op schoot, in de box e.d.

hoop echt op tips. we hbben al haar bedje op andere manier gezet en in andere ruimtes maar in bed gilt en krijst ze alles bij elkaar altijd muv snachts...als ze 3 uurtjes slaapt, dan voeden en als ik haar dan terug leg slaapt ze zo in.
 
Quote
Navigatie
RE: slapen
Mamajenti  schreef op: 11-09-2012 09:44:24
Wat een herkeninng! Lucas heeft anderhalf jaar dit gedrag vertoond! En sinds wanneer gaat het beter? Sinds hij de hoogste dosering motilium heeft, de hoogste dosering losec en zo goed als geen melk meer krijgt. Geen enkele melkvervanger sloeg aan bij hem en de artsen weten nog steeds niet waarom. Hier is hij nooit zonder mij opgenomen, omdat ik dat weigerde. Wel hebben ze hem 3x met mij opgenomen en we hebben zijn gedrag gefilmd.

En sinds anderhalf, na een lactose-tolerantietest, is er ineens het geloof dat hij idd KEA en lactoseintolerant is en kregen we hulp. Medicatie op maximaal en een dieet gevonden waar hij het goed op doet. En voila, het blije kind dat ik als baby soms mocht zien, was er.

Wandel je al in de buggy? Want wagenbak was hier een drama, maar buggy was ideaal om de onrust te doorbreken. En dan niet plat, maar gewoon rechtop!

Ik ben er zelf aan ten onder gegaan, want vanaf dat de rust er was, ben ik langzaam overspannen geraakt icm een autp-imuumziekte. Daar ben ik nu langzaam weer uit aan het komen, maar het heeft er behoorlijk ingehakt. Dus denk aan jezelf en denk niet in wat niet mag, maar zoek oplossingen die werken, ookal is het misschien niet het advies.

En sterkte!
 
Quote
RE: slapen
Krumelke  schreef op: 11-09-2012 09:44:51
het lijkt alsof de kinderarts het maar moeilijk vind dat ik bv geef. niet dat hij dat gezegd heeft, maar gewoon mijn tussen de regels door interpretatie zeg maar.

eerst wilde hij ook wachten tot ze 6 wkn stabiel was, maar aangezien we niet weten waar wat nu aan ligt krijgen we dat gewoon niet voor elkaar. en de laatste keer had hij het ineens nog maar over een weekje stabiel.
hij wil er ook geen dietiste bij betrekken omdat er in zijn optiek nog nooit een kind "ziek" geworden is van olvarit potjes....toen ik dat tegen sprak zei hij doodleuk dat het niet kon, dat het kind dan ergens anders "ziek" van oest zijn geworden.
terwijl het kind dat ik ken heel veel voedselallergieen heeft waaronder aardappelzetmeel en dat wordt enorm veel gebruikt als bindmiddel.....maar goed. ook adviseerd hij gewoon met 4 mnd te beginnen met groente/fruit potjes. terwijl ik juist lees overal dat kindjes met vermoedelijke allergie juist advies krijgen pas met 6 mnd te beginnen met groente/fruit (we geven trouwens geen potje maar maken zelf alles).

hoop maar dat hij (de ka) wel luistert en nut van een dietiste nu inziet. dan kan ik samen voor mij en j.anske met een dietiste overleggen hoe en wat he tbeste is voor haar in combi met zo lang mogelijk willen blijven voeden (bv).

we gaan zo weer naar de osteo. had eigenlijk beetje de moed opgegeven maar fysio heeft contact gehad met de osteo en adviseerde om toch nog wel terug te gaan, dus die afspraak staat zo. ondertussen ook nog een zieke kleuter die (tegen beter weten in) naar school wilde....dus verwacht nog wel telefoontje om hem te halen (mijn ouders komen zo gelukkig). rond 12-en telefonische afspraak kinderarts (en gyn voor mezelf) en dan vnmiddag ook nog naar het bureau voor de 3e inenting voor j.anske.

twijfel enorm of ik daar (cb) iets moet zeggen van j.anske. ze weten daar nog niets omdat we alleen de inenting doen en wegen/meten (dit vanwege problemen met onze zoon daar). maat twijfel nu dat ze misschien ook nog goede tuip hebben waar ik iets mee kan, hoewel ik daarover ook weer twijfel. krijg zoveel tips en trucs en niets lijkt echt de oplossing voor j.anske.

eeuuhh...nu is ze dus opgekruld maar zonder huilen in de box in slaap gevallen !!! niet handig want moet zo weg naar de osteo. slaapt ze eindelijk wordt ze zo weer wakker van het overpakken van box naar autostoeltje. zielig voor haar.....

had me dit zo anders voorgesteld....vooraf hebben we al gezegd dat het zwaar zou worden gezien mijn beperkingen, maar we hadden dit niet verwacht. ze is het liefste meisje van de hele wereld begrijp me niet verkeerd, want hou onwijs van haar (L)
 
Quote
RE: slapen
Krumelke  schreef op: 11-09-2012 09:48:42
mamajenti, dank je wel. jeetje 1,5 jaar hiermee rondlopen tot je eindelijk geloofd werd. heftig....zijn wij pas3,5 mnd onderweg. wandelen in wandelwagen is inderdaad drama, maar gelukkig heb ik een aangepaste wandelwagen aan mijn rolstoel waar de maxicosi op kan, hier ligt ze dus heel vaak in (ja is tegen advies cb e.d ivm ruggetje, maar hier is ze rustig in als we buiten zijn). ook wil ze in de draagzak al vooruit kijkend zitten terwijl ze haar hoofd nauwelijks zelf nog recht kan houden. dus durf dat nog niet, maar ze wil het wel graag.

moet nu weg, maar wilde wel ff zeggen dat ik super blij ben dat ik hier mijn verhaal kwijt kan en begrip krijg, herkenning lees, tips en trucs krijg waar ik iets mee kan (ipv ach het gaat ooit over zoals ouders aan school zeggen of zoerg is het toch niet ze ziet er lief uit).
 
Quote
RE: slapen
Mo27  schreef op: 11-09-2012 09:52:13
ik ben het ook helemaal eens met Anna28.

Ryan spuugde ook verschrikkelijk veel. daardoor sliep hij echt heel slecht.

ik liep ook bij KA en ook met KA en CB afgesproken om te gaan inbakeren.  En wat een wereld van verschil ineens sliep hij wel. En hij zelf voelde zich daardoor ook al beter.

ik ben echt blij dat ik hiermee begonnen ben. tot hij ging draaine. toen hebben we afgebouwd. daarna sliep hij gewoon op zijn buik

nu moet ik wel zeggen. nu hij 2,5 is dat hij echt nog geen goede slaper is . nu vooral in de nacht hel veel wakker.
 
Quote
RE: slapen
Alice  schreef op: 11-09-2012 10:00:12
Je kunt 't altijd voorleggen aan 't CB, een advies mag je opvolgen, maar hoeft niet. Als je er niets voor voelt, doe je dat gewoon niet.
Verder snap ik heel goed dat dit ongelooflijk zwaar is. Het is om gek van te worden! Je voelt zo veel onmacht, verschrikkelijk. Ik zou zeggen, breng haar maar een dagje hier, dan kun jij rust nemen. Maar ja..

Je kinderarts klinkt niet als iemand die verstand heeft van voeding. Vaak adviseren ze ook maar wat hun moeder destijds met henzelf deed. Misschien kun je Stefan Kleintjes van bv.com eens mailen?? Dat is een goede kinderdietist die ook nog 's veel verstand heeft van borstvoeding.
Met borstvoeding is je kindje zoveel meer gebaat dan welke melkvervanger ook. Als het niet anders kan, ja dan kunstvoeding, maar je hebt 't gewoon! Kan ik niet begrijpen dat een kinderarts zo dom doet.
Je zou eventueel nog kunnen proberen om zelf soja, koemelk en ei vrij te eten en kijken hoe 't dan gaat. Is wel een flinke opgave.

Vaak zijn de klachten rond de 3-4 maanden over, omdat dan het maagklepje pas goed werkt. Als je tegen die tijd begint met bijvoeding, lijkt 't soms alsof het daardoor komt. Maar juist allergische kindjes hebben er baat bij om pas na 6 maanden te beginnen met bijvoeding. En dan inderdaad gewoon het liefste vers voedsel. Een kinderarts die olvarit prefereert is bij mij niet goed wijs.

Hoe vaak voed je haar zo op een dag? Om de 3 uur ofzo? Of veel vaker?
Bij sommige kindjes kan 't helpen om bvb elk half uur een klein beetje te drinken (heb 't nu wel alleen over bv!) , voor andere kindjes is 't beter om er meer tijd tussen te laten. Misschien kun je daar nog wat mee spelen?
 
Quote
RE: slapen
Mamajenti  schreef op: 11-09-2012 10:33:41
Ik heb het CB er wel bij betrokken, maar heb een erg fijn CB. En die opmerkingen van het gaat wel over, doen meer kwaad dan goed, is minn ervaring. Jij zit er maar mooi wel middenin en wil je kindje helpen!

Hier reageerde lucas erg fout op bijvoeden. Dat kwam ws omdat zijn darmen het al zo zwaar hadden met de melk. Sinds we de melk vervangen hebben voor sap, gaat het goed. Maar het is een kwetsbare balans hoor. Je hoeft maar 1x iets te veranderen en zijn systeem is van de leg.

Wat hier heel goed werkte, was 2x per dag geen melk, maar water of thee geven. Hij had zulke dunne, dan hij het vocht nodig had en dan deed melk meer kwaad dan goed.

En ik heb toen ook errg veel aan BB gehad! Wat was ik blij dat ik gehoord werd!!

Nogmaals knuf
 
Quote
RE: slapen
Krumelke  schreef op: 11-09-2012 19:10:56
cb niets gezegd over j.anske vanmiddag. maar kwam ook helemaal door de starre houding van de arts. ze gaf een hand om voor te stellen en meer heeft ze niet gezegd. j.anske kreeg inentingen en ze zei niets over mogelijke naweeen, wat we konden geven tegen koorts/pijn e.d. echt gewoon helemaal niets. onee das niet waar, ze was erg goed gegroeid (eeuuhhh als je de curve bekijkt staat het lijntje praktisch op gelijke hoogte als 4 wkn geleden).

osteo: advies overstrekken proberen te voorkomen omdat door het overstrekken de nekwervel steeds weer blijft opspelen en ze daardoor ook schouder en andere nek klachten kan krijgen. groente/fruit met 4 mnd geven en goed kijken wat je geeft en zorgen dat je van de allergie-dingen die getest zijn door een andere osteo haar die nu nog niet geeft en als je ze wil geven zorgen dat ik zelf die week niet een ander mogelijk allergie-ding eet/drink zodat duidelijk is dat klachten van het allergie afkomen.

ka: advies provoceren op korte termijn (wanneer weet ik niet). dubbelblind ofzoiets. inbakeren is hij geen voorstander van zolang ze nog zoveel spuugt. verder ja weet niet zo goed wat te denken van hem eigenlijk.

morgen weer fysio dus ben benieuwd naar haar advies weer.....

zelf weet ik het niet met inbakeren. zou haar mega kunnen helpen, maar zit wel met dat spugen steeds, z verslikt zich regelmatig in haar speeksel of spuug. en ze draait al zelf van rug naar buik en dan is inbakeren niet zo goed dacht ik begrepen te hebben op diverse sites. maar wil zo graag rust voor haar creeeren....

 
Quote
RE: slapen
Krumelke  schreef op: 11-09-2012 19:27:51
oja alice, ik voed op verzoek en momenteel komt dat neer op ongeveer om de 3,5 uur overdag met einde vande middag naar om de 2 uur en snachts variabel maar vaak om de 4 uur. met een langere tijd van max 6 uur. vandaag heeft ze inenting gehad en heeft ze de afgelopen 3 uur al 4x gedronken. heb zelf het idee dat ze het soms ook meer als troost ziet het aande borst "hangen" en dat ze dan ook niet of nauwelijks goed drinkt.
 
Quote
RE: slapen
Krumelke  schreef op: 14-09-2012 12:07:17
afgelopen nacht heeft ze ineens van 20.00 - 5.00 geslapen !!!!!!!!!!!!!! en is na 2 borsten om 6.30 weer gaan slapen tot 8.00 !!!!!!!!!!! hihi om daarna de rest van de ochtend te huilen. maar jeetje wist niet wat me overkwam toen ik op de wekker keek vannacht.
 
Quote
RE: slapen
Mama Jenti  schreef op: 14-09-2012 12:24:34
Wow, dat was schrikken denk ik. En na zon nacht voelde ik pas echt hoe moe ik was pffff

Hopelijk gaat het nachtelijk steeds beter!
 
Quote
RE: slapen
Krumelke  schreef op: 17-09-2012 13:20:02
helaas waren t maar 2 nachten. vanmiddag naar de ha, want weet t niet meer. nu weer enorm krijsen voor poepen en wondje van achteren. terwijl ze net 1,5 week diarree heeft gehad. ben benieuwd wat d ka er van vindt. de ka zegt steeds reflux en meer niet...ja vermoedelijk kma.
 
Quote
RE: slapen
Krumelke  schreef op: 19-09-2012 08:43:46
volgens de huisarts kan j.anske geen kma hebben. volgens hem gaan de eiwitten neit door de moedermelk heen.

afgelopen nacht toch weer lekker geslapen 19.30 - 02.00 en toen vn 03.00 - 8.00.

paar dagen mijn moeder hier in huis o te helpen. ook mijn zoon is ziek namelijk (vandaag na week thuis weer naar school maar denk niet dat hij de hele ochtend red, maar dat zien we wel) en mijn man en ik zitten tegen ziek zijn aan.
 
Quote
Navigatie


Reageren op slapen
Naam
Bericht