Menu
 

Topic:

zwembadje verwarmen?

Pino  schreef op: 22-08-2012 20:19:33
Ik heb een Intex zwembadje gekocht, de kleinste maat Easy Set, inclusief pomp, afdekzeil etc. Alleen nu wil ik er toch graag iets van een verwarmingselement in, zodat het water ook een beetje lekker is om met een graad of 24 in te gaan zitten (in koud water ga je alleen voor je lol zitten als het zo warm is als afgelopen weekend).

Maar de echte warmtepompen die ik gezien heb zijn 750 euro!!!

Verder is er wel vanalles qua zonneenergie verkrijgbaar: bollen, matten, etc. Maar ik vraag me af of dat werkt??

Iemand ervaring en/of tips?

Verder heb ik ook nog geen chloortabletten enzo en ik heb er echt geen kaas van gegeten... wie kan me daarin een beetje wegwijs maken??
 
Quote
Navigatie
RE: zwembadje verwarmen?
Biancamv3  schreef op: 22-08-2012 20:24:00
Hoihoi,

De chloortabletten voorkomen dat er bacterien, muggenlarven en alg in het water komen. Voordeel is dat je het water dus niet hoeft te verschonen (net zoals in een echt zwembad) Ik zou ze wel halen hoor (tenminste... de warmte komt toch wel terug?) Dan kan je het water er wat langer in laten. Een schepnetje is handig om blaadjes ed eruit te halen.

Wij hebben er geen warmte element in, mijn vriendin moest 350,-- bijbetalen bij haar jaarafrekening. Zonneenergie weet ik niet of het werkt. Mijn zwager heeft een systeem met zwarte slangen waar het water doorheen gaat. Het water is een graad of 24 daardoor. Weet eigenlijk niet hoe dat systeem heet.

Nu maar hopen op flink zon!
 
Quote
RE: zwembadje verwarmen?
Angelique  schreef op: 22-08-2012 20:25:14
oei hloor is wel belangrijk hoor en ph ook
wij hebben pas hele zooi gehaald voor ons kleine bad om beetje mooi te houden
we hebben nog geen pomp
maar chloor is wel om je bacterien en algen te bestrijden
je moet die tabletten in ene drijver in j bad leggen evenals ph
als je ph hoog is moet ie omlaag voor je chloor toevoegd met teststrips kan je geod zien wat de waardes zijn en wat je evt moet toevoegen
wij hebben ook een schepnet gehaald die ook een zuigmond heeft dan kan j de bodem zuigen door de tuinslang aan te sluiten ook wel fijn om wat zand enz van de bodem te halen
verder hebben wij alleen donker afdekzeil die dan door zon deels verwarmt

wermte pomp ja is best leuk maar duurt even en kost je ook heboorlijk wat stroom he
moon heeft zon zwarte bol liggen die moet in de zon en pompt water door en warmt het dan gelijk op maar zeker op een groot bad is het 1 a 2 graden zover ik begreep
wil je echt flink opwarmen ja dan zal je behoorlijk wat geld kwijt zijn aan pomp en energie
 
Quote
RE: zwembadje verwarmen?
Pino  schreef op: 22-08-2012 21:06:29
ja chloortabletten wil ik ook zeker gaan halen hoor!! maar heb er gewoon geen verstand van haha! dus moet me er echt even in verdiepen en was benieuwd of hier ervaringskundigen waren!

hoe werkt dat ph? heb je daar ook tabletten voor?

hmm tja ik heb echt geen zin om zoveel te betalen voor zo'n warmtepomp en dan ook nog op je eindafrekening inderdaad!! dus dat wordt hem niet!

misschien eerst maar eens zo proberen. ik heb wel nog een extra bubbeltjeszeil dat je op het water kan leggen en ook de warmte vasthoudt. misschien dat dat het ook wel ietsje warmer maakt?

hmm en ik zit te denken... anders misschien de tuinslang aansluiten op de keukenkraan (weet niet hoe) en vullen met lauwwarm water?!
 
Quote
RE: zwembadje verwarmen?
Muissie  schreef op: 23-08-2012 09:07:02
Inderdaad dat bubbeltjes zeil gebruiken, dat werkt erg goed. En dan het water ook laten circuleren, anders heb je alleen een warm bovenlaagje. Wij hebben het bad op tempex platen staan, dat is wat zachter en de kou van de grond trekt zo niet zo snel in het bed. Wij hebben een van de grotere maten, en dit werkt echt perfect.
 
Quote
RE: zwembadje verwarmen?
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 23-08-2012 09:13:27
Wij hebben zo'n bol op zonneenergie. Deze warmt je bad ongeveer 3 graden per dag op. Hoe kleiner het bad hoe sneller hij verwarmt natuurlijk. Wij hebben een vrij groot bad van 4x2 meter en meestal warmt hij dat 3 graden op, mits het zonnig weer is natuurlijk. Als je dan savonds het bubbeltjes zeil gebruikt, dan koelt het snachts niet zoveel af. Ons bad staat ook op tempex en dat scheelt ook wel, koelt het ook minder af.

Het voordeel van zo'n bol is dat je alleen de aanschafprijs kwijt bent, verder kost hij geen energie. Je moet er wel op letten dat hij de hele dag in de zon staat. Wij hebben hem boven op het schuurtje staan, daar staat de hele dag zon. Je moet er dan wel weer rekening mee houden dat de pomp dat aankan. Ik weet niet of je een cranenbroek in de buurt hebt, anders zou ik je zeker adviseren om daar eens naartoe te gaan. Daar zijn die bollen niet zo duur en ze kunnen je goed advies geven.
 
Quote
RE: zwembadje verwarmen?
Mariel71  schreef op: 23-08-2012 09:22:13
Ik heb zo'n zelfde bad als jij en ik heb hem inderdaad gewoon gevuld met redelijk warm water, ik steenkoud water gaat hier echt niemand zitten. Ik heb er wel een pomp bij en chloortabletten maar na twee dagen is het bad toch weer behoorlijk koud en gaat er inderdaad niemand meer in 

Dus bij ons staat hij ook altijd maar een dag of drie... zonde van het water en ik zet hem nu ook alleen nog maar neer als het er naar uitziet dat het echt een week of zo flink warm blijft, zoals vorige week... toen heeft hij dus wel een dag of 6 gestaan. IK gooide er toen het water echt weer koud was wel elke dag even de tuinslang in die ik aansloot op de warmwaterkraan maar dat maakte niet echt veel uit. Het scheelt dat het zo warm was maar nu heb ik hem dus weer leeg laten lopen en opgeruimd. Ik vind zelf een steenkoud bad ook niet lekker en heb eigenlijk spijt van mijn aankoop.  

Mijn man had het nog wel over dompelaars die je erin kunt hangen..... geen idee wat hij bedoeld maar daar ga ik mij volgend jaar maar eens in verdiepen.
 
Quote
RE: zwembadje verwarmen?
Pino  schreef op: 23-08-2012 09:27:49
Bedankt voor de adviezen meiden!!

Muissie, het water circuleren doet de pomp toch of heb ik dat mis?? Ik heb er een pomp bij.
En dat tempex, trekt daar dan geen water in als je in en uit het bad stapt enzo?? Ik wist niet wat het was en heb even gegoogled maar het lijkt me nogal absorberend spul??

Nicole, zou zo'n bol ook werken als je hem gewoon in of bij het bad legt? Het bad komt in de volle zon ('s middags) te staan. De zon draait om ons huis heen dus een plek met de hele dag zon hebben we niet, en op het dak van huis of schuur is ook geen optie...
 
Quote
RE: zwembadje verwarmen?
Pino  schreef op: 23-08-2012 09:30:13
Oh dat is jammer Mariel... misschien dat zo'n bubbeltjes zeil voor jullie ook werkt? En op van die tempex platen zoals de andere meiden zeggen?
 
Quote
RE: zwembadje verwarmen?
Muissie  schreef op: 23-08-2012 09:34:23
Inderdaad dat circuleren doet de pomp! (die is bijons al een paar jaar stuk dus wij doen dat apart vandaar dat ik het apart vermelden) Die tempexplaten zijn gewoon piepschuimplaten, die kunnen goed tegen water hoor. Bij ons ligt er ook zo'n groen tapijt overheen, en die platen en tapijt gebruiken wij ieder jaar opnieuw. Meestal 3 seizoenen met die platen. Oh en warm water heb ik er echt nog nooit in gedaan, het is even doorkomen als je er in gaat, maar dat is bij een gewoon buiten bad ook. Je moet immers wel afkoelen hahaha
 
Quote
RE: zwembadje verwarmen?
Angelique  schreef op: 23-08-2012 09:34:38
de bol moet zo staat dan de zon op zijn heetst eropstaat dan heb je meeste profeit van
bubbeltjes folie idd ook geode en tempex is gewoon peipschuim dus nee absorbeerd geen vocht kan goed tegen het water
de pomp circuleert idd je water
de ph zijn ook tabletten die je ook in zon drijver in je bad doet dan kan je doseren
je kanje drijver wat opener zetten zodat hij sneller oplost of je doet hem dichter odat hijminder snel oplost

warm water kan natuurlijk uit de keuken kraan maar ja dat ga je ook niet elke dag doen want dan moet er natuurlijk ook koud water uit je bad

tuinslang aansluiten in de keuken kan altijd kijk is bij de bouwmarkt ze hebbendaar verschillende koppelstukken voor verschillene kranen
wij hadden ook dat prbleem kon geen normaal koppelstuk op
sowieso niet in d ekeuken omdat we daar een boiler hebben
we hebben hem nu aangesloten via de badkamer kraan ideaal
 
Quote
RE: zwembadje verwarmen?
Mariel71  schreef op: 23-08-2012 09:49:29
Ja dat bobbeltjes zeil ken ik niet ik heb wel een afdekzeil, en die platen eronder is misschien ook eeen idee voor volgend jaar. Waar koop je het bubbeltjes zeil?

 
Quote
RE: zwembadje verwarmen?
Pino  schreef op: 23-08-2012 16:23:16
Bedankt voor de tips en info meiden!!! Daar kan ik wat mee!!

Mariel, ik heb dat bubbeltjes zeil gekocht waar ik het badje heb gekocht, in de online Intex zwembadshop (even googlen). Is ook gewoon van Intex namelijk dus ik denk dat je dat ook wel overal kan kopen waar je de badjes en chloortabletten enzo kan kopen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op zwembadje verwarmen?
Naam
Bericht