Menu
 

Topic:

raad gevraagd

Annikamv3  schreef op: 22-08-2012 07:37:04
lieve meiden 

heb ff jullie tips ideetjes en mening nodig.

Hier is het zo als de meiden 's avonds niet willen eten dat ze de volgende dag zo lekker de boel onder kunnen spugen.

Ik wil concequent zijn door ja niet willen eten heb je pech want ze lopen hier gerust als ik ze 1 vinger geef met de rest van je hand weg.

Lotte had deze periode ook en toen heb ik de fout gemaakt door ze brood te gaan geven waardoor ze dus wilde dat ze iedere avond brood had.

Dit wil ik met Senna niet maar ja die presteert het ook om gewoon te vertikken te eten en dan alleen een toetje te willen of al het andere lekkers.

Dus ja hoe blijf je consequent en bij je punt terwijl ik van te voren weet dat het de volgende morgen spuug ruimen word?
 
Quote
Navigatie
RE: raad gevraagd
_sas_  schreef op: 22-08-2012 20:41:07
Er is al veel geschreven, maar nog even in het kort zou ik zeggen vooral geen strijd ervan maken. Wel de gewone eettijd aan tafel houden en ook gewoon een toetje geven. Toetjes zijn geen beloning, maar een onderdeel van de maaltijd. Als ze niet eet, gewoon bord afruimen en er niks van zeggen.

Verder vraag ik me af hoe oud je kinderen zijn. Ik heb in de kinderpsychiatrie gewerkt en daar hadden we ook een jongetje met extreem overgeefgedrag zeg maar. Als hij zijn zin niet kreeg ging hij overgeven. Als hij niet wilde eten ging hij overgeven etc.. We lieten hem (niet straffend, maar gewoon neutraal) het zelf opruimen. Maar goed, dit hoeft niet de juiste methode te zijn, want ik weet niet hoe oud je dochter is en in hoeverre het voor haar duidelijk is dat het spugen komt van het niet-eten.
 
Quote
Navigatie


Reageren op raad gevraagd
Naam
Bericht