Menu
 

Topic:

Werd er gek van...

Janneke01  schreef op: 17-08-2012 12:38:24
Het zal wel aan de warmte liggen.... Daim was met een vriendinnetje in de tuin en het was alleen maar ruzie, kreeg dat vriendinnetje der zin niet ging ze knijpen/duwen of slaan, daarna begon ze tegen mij te zeuren om drinken, ok, het is warm dus gaf ze een ijsje... Was die op begon ze weer te zeuren om drinken , ik liep toen in de tuin en zag haar ijsstokje liggen... heb geloof ik 15 keer op een vriendelijke toon gevraagd of dat ze dat stokje wou weggooien, nou echt niet he daarna wou daim naar het speeltuintje maar zij niet dus begon ze te knijpen... Ik heb Daim toen naar binnen gestuurd en haar naar huis ( woont 2 huizen verder ) om af te koelen en het straks weer opnieuw te proberen.. Gaat dat met deze hitte nu overal zo?
 
Quote
Navigatie
RE: Werd er gek van...
Janneke01  schreef op: 17-08-2012 12:39:26
Nou moet ik er wel bij zeggen dat ze altijd de ijsstokjes of papiertjes gewoon zo in de tuin gooit terwijl er een prullenbak buiten staat.
 
Quote
RE: Werd er gek van...
Made  schreef op: 17-08-2012 12:41:14
Yep maar dan hier zonder vriendinnetje....ze hangt de hele dag aan me (terwijl ze zich normaal gesproken goed alleen kan vermaken), wil niks, grote mond, uitdagen etc etc

Ik snap nu wat mn moeder vroeger bedoeld met de woorden: ik hang de vlag uit als jullie weer naar school gaan
 
Quote
RE: Werd er gek van...
Jolanda1974  schreef op: 17-08-2012 12:42:12
Misschien een rare vraag, maar waarom moet jullie dochter naar binnen als het buurmeisje knijpt?

Maar verder heel herkenbaar hoor.. het wordt tijd dat ze weer in het gareel gaan. We hebben nog 2 weken vakantie en voor onze jongste is het echt te lang nu.

Ik ben denk ik een hele strenge, vragen om iets is altijd nee en dat weten ze. Er staat wel altijd een kan met water met ijsblokjes voor ze klaar die ze de hele dag kunnen nemen wanneer ze dat willen. Maar zeuren om ijs en ruzie maken. meteen klaar.
 
Quote
RE: Werd er gek van...
Janneke01  schreef op: 17-08-2012 12:49:22
Is geen rare vraag, ze moest ook niet naar binnen voor straf maar om even af te koelen, zweetdruppeltjes stonden op der neus

Hier moeten ze maandag weer naar school
 
Quote
RE: Werd er gek van...
Janneke01  schreef op: 17-08-2012 12:54:03
Dat van die kan met water vind ik wel een goed idee.

Ik hou ook helemaal niet van zeuren, maar bijv. Dat meisje moet gewoon haar zin krijgen... Ze weet ook dat ze een lief gezichtje heeft en daar maakt ze ook echt gebruik van, alleen werkt dat nu niet meer bij mij
 
Quote
RE: Werd er gek van...
Ff Zo  schreef op: 17-08-2012 13:25:35
Oh hier was dat ook. Kwamen 2 kinderen uit de straat spelen. Prima. Maar als mijn meiden iets deden, waren hun boos. En ook continu vragen om drinken of snoepjes. En als ze op straat aan het spelen waren voorbij hun eigen huis komen en doorgaan naar het onze om daar drinken te vragen. En mijn jongste werd hondsbrutaal ervan.Die mogen nergens om drinken vragen of wat dan ook, dan komen ze naar huis en dat weten ze verdomd goed. Dus ik was het de laatste week van de vakantie ook zo beu, dat ik ze ook weggestuurd heb. Voel me dan een ontaarde moeder, maar ze gingen mijn grenzen over. Soms denk ik ook welleens bij mezelf, ben ik nou zo'n slechte moeder die daar altijd tegenop zie? Als ze af willen spreken ook, dan denk ik pfff liever niet, maar ik laat het wel toe, niet altijd hoor. hihi
Maar hier is de school weer aan de gang, ook wel weer lekker.
 
Quote
RE: Werd er gek van...
Anmv3  schreef op: 17-08-2012 14:06:40
ik had ze ook uit elkaar gehaald hoor..
mijn jongste was vanmorgen een poosje buiten aan het spelen en kwam toen moe en warm binnen..ze was aan het huilen dat ze niet meer wilde spelen dus heb de 2 vriendinnetjes naar huis gestuurd en gezegt dat onze dochter hun weer ophaald als ze weer wat afgekoeld is..heeft geloof ik 10 minuutjes geduurd en toen speelden ze alweer mooi samen..
 
Quote
RE: Werd er gek van...
Janneke01  schreef op: 17-08-2012 14:31:09
Ff zo, dat is zo herkenbaar... Als het vriendinnetje bijv. moet plassen dan staat ze hier voor de deur, en als ik dan zeg als je een stukje verder loop kan je bij je eigen thuis plassen, zegt zij daar weer op 'daar heb ik geen zin in'.
En als ik dan nee zeg gaat ze in de bosjes plassen

Ze zijn nu na een uur weer samen en verder gegaan waar ze gebleven waren, zo gezellig!!!!
 
Quote
RE: Werd er gek van...
Spatje  schreef op: 17-08-2012 14:36:07
hey die kan met water is nog eens een goed idee, voor mijn part ranja, ik herken dat gezeur idd ook wel, hier is de school alweer een week om
 
Quote
RE: Werd er gek van...
Liefje  schreef op: 17-08-2012 14:46:35
oeh zon kindje moest hier niet spelen, niet opruimen is volgende x ook geen ijsje meer is ze nou helemaal gek geworden.

knijpen is gewoon of idd naar huis of even voor straf aan de kant.

en drinken gewoon een grote kan met ranja maken veel ijsblokken erin en kunnen ze zelf inschenken
 
Quote
RE: Werd er gek van...
Boterbloem  schreef op: 17-08-2012 14:47:00
Volgensmij heb je zelf al behoorlijk je mening gevormt of het om de hitte gaat of niet, want ik lees steeds meer dingen waar je je aan ergert bij het meisje.

Vragen om iets vind ik overigens niet erg, moeten kinderen toch leren. Als kinderen niet mogen vragen om eten of drinken of ze krijgen standaard nee dan leren ze ook niet goed hoe ze daar mee om kunnen gaan (honger/ dorst) lijkt mij. En ook voor iets lekkers, als ze wel vragen kunnen ze leren waarom iets wel of niet mag. Mag je niet vragen dan krijg je niets omdat je niet mag vragen maar snap je de reden nog niet van dat moment. Leermomentjes vind ik dat.

Maar goed, je hebt makkelijke kinderen en moeilijke kinderen. SOmmige kinderen kun je 1000 keer zeggen een papiertje in de prullenbak te gooien en ze doen het nooit, anderen doen het standaard al. Sommige kinderen gaan overal tegenin, anderen luisteren beter. Soms een stukje opvoeding, soms ook gewoon karakter. En ik kan me voorstellen dat wanneer je eigen kind makkelijker is dat je hier dan geen zin aan hebt.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Werd er gek van...
Naam
Bericht