Menu
 

Topic:

Koop het boek van kanjer Guusje

Mamavonn  schreef op: 30-11-2011 19:24:52
Denk dat veel van jullie wel gehoord hebben van Kanjer Guusje. Het meisje van 10 uit Kaatsheuvel dat in maart te horen kreeg dat ze kanker had en die vorige maand is overleden.

Haar vader heeft al die maanden een blog bijgehouden op guusje-lowie.blogspot.com.

Na het overlijden van Guusje zijn ze begonnen met het oprichten van een stichting en deze is er deze maand gekomen. De stichting kanjer Guusje stelt zich tot doel om het kinderen met kanker en hun naasten makkelijker te maken. Zo ondersteunen zij enkele doelen zoals de kanjerketting, zorgen voor speelgoed in ziekenhuizen ed.

De papa van Guusje kan geweldig zijn gevoelens onder woorden brengen en op 16 december komt nav zijn weblog een boek uit over Guusje. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de stichting.
Ik ga het boek zeker kopen jullie dan?
 
Quote
Navigatie
RE: Koop het boek van kanjer Guusje
Chantalmvsamen  schreef op: 30-11-2011 19:27:59
Ik ga het boek ook kopen!! En ik hoop dat velen met mij het boek zullen gaan kopen!
 
Quote
RE: Koop het boek van kanjer Guusje
~aurora~  schreef op: 30-11-2011 19:54:12
Ik ga het boek ook zeker kopen!
 
Quote
RE: Koop het boek van kanjer Guusje
Maris1974  schreef op: 30-11-2011 20:12:37
Mooie gedachten.

Mijn vriendin Tineke is bijna 6 jaar geleden overleden aan de gevolgen van leukemie, toen ze 31 jaar was. Sommige van jullie kennen haar (verhaal) wel.
Ze was juist voor de 3de keer zwanger na 2 miskramen toen ze in de 6de of 7de week ontdekte dat ze leukemie had. Ze heeft toen een abortus moeten ondergaan omdat ze gelijk chemo moest krijgen.
Helaas heeft ze 2 jaar later de strijd moeten opgeven

Ook haar moeder heeft haar blogs laten bundelen in een boek; Gewoon Tineke. Tineke kon leuk schrijven. Daarvan gaat ook een deel naar kankerbestrijding.
 
Quote
RE: Koop het boek van kanjer Guusje
Mamavonn  schreef op: 30-11-2011 20:35:31
O Maris wat heftig zeg! Dat verhal kende ik niet.
 
Quote
RE: Koop het boek van kanjer Guusje
Minou  schreef op: 30-11-2011 21:35:02
Wat een prachtig initiatief en wat kan die vader goed/mooi schrijven!
 
Quote
RE: Koop het boek van kanjer Guusje
Maris1974  schreef op: 30-11-2011 21:47:30
Boek van Tineke heet trouwens "Typisch Tineke".
 
Quote
RE: Koop het boek van kanjer Guusje
Macife  schreef op: 30-11-2011 21:48:19
ik ga het ook kopen zeer zeker weten..
 
Quote
RE: Koop het boek van kanjer Guusje
Maris1974  schreef op: 30-11-2011 21:48:25
Typisch Tineke,

leukemie is helemaal niet leuk


Jettie is 18 jaar als haar oudste dochter Tineke wordt geboren. Ze lijken op elkaar en hebben dezelfde humor. In 2004, wanneer Tineke weer zwanger is na twee miskramen, slaat het noodlot toe: ze heeft acute leukemie. Vanaf die tijd houdt ze een weblog bij en Jettie haakt in op de berichten van haar dochter. Na twee jaar verliest ze de strijd en overlijdt op 1 maart 2006 op 31-jarige leeftijd. Typisch Tineke is een ontroerend relaas van een intense liefde, een gedenkboek voor een mooie, eigenzinnige vrouw en een steun voor lotgenoten. De opbrengst is voor KiKa, omdat Tineke het verschrikkelijk vond dat kinderen kanker krijgen.

“Een aantal mensen heeft al gemerkt dat ik mijn telefoon niet altijd opneem. Tijdens het bellen beginnen mijn darmen op te spelen, vaak zit ik niet veel later op mijn grote vriend de po-stoel.”

“Ik weet nog dat ze een rare knuffel kreeg die Leuko werd genoemd. Er werd grappig over gedaan, achteraf gezien was het niet zo grappig.”

“Nellie zat haar te kriebelen, daar was ze dol op. Terwijl wij dachten dat ze ver weg was hoorden we ineens haar stem: “Je mag wel doorgaan met kriebelen hoor.” Dan is het niet voor te stellen dat ze er straks niet meer zal zijn.”

“Ouders verliezen hun dochter, zusjes en broertje verliezen hun zus, een jonge man wordt weduwnaar. Zo onnatuurlijk.”

"Ik ben door de hel gegaan, en weet nu dat verdriet en vreugde naast elkaar kunnen bestaan. Ik ben veel bewuster gaan leven en nergens bang meer voor. Wat kan mij nu nog overkomen?”

“Haar overlijden treft me. Als dokter is het frustrerend en confronterend om zo’n jonge vrouw op een bepaald moment niets meer te kunnen bieden.

Kinderen met kanker hebben nu 75% kans op genezing. KiKa wil overlevingskansen voor 95% van deze kinderen. De huidige chemo`s zijn dusdanig zwaar en agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaandefecties kunnen krijgen.
KiKa werft fondsen voor alle zeven academische centra waar kinderen met kanker worden behandeld: Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam, UMC Groningen, Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum in Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis in Nijmegen, ErasmusMC - Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, VU medisch centrum in Amsterdam en het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Mede dankzij de opbrengst uit 2009 heeft KiKa maar liefst vijftien nieuwe onderzoeken opgestart, waardoor uit gelden van KiKa meer dan vijfenzestig onderzoeken mogelijk zijn gemaakt. Minder pijn en strijd en meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt.

Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.

 
Quote
RE: Koop het boek van kanjer Guusje
Anmv3  schreef op: 01-12-2011 10:40:59
Ik lees het blog ook elke dag..zo knap om je gevoelens zo te kunnen verwoorden, ik geloof dat ik helemaal dicht zou slaan..
Ik denk ook dat ik het boek zou kopen..
 
Quote
RE: Koop het boek van kanjer Guusje
Joltje  schreef op: 01-12-2011 15:43:51
ik lees ook al een tijdje het blog van kanjer guusje en ik heb me voorgenomen het boek te kopen, ook al heb ik alle blogs gelezen. Maar ik vind het een mooi idee om de stichting te steunen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Koop het boek van kanjer Guusje
Naam
Bericht