Menu
 

Topic:

Huggies gestopt met huggies??

Monica Mv 2  schreef op: 14-08-2012 13:19:23
Mijn zoontje gebruikt op medische indicatie huggies broekjes maatje 6.

Gisteren kreeg ik telefoon van de leverancier. Huggies was gestopt met het produceren van huggies broekjes en of het een probleem was als mijn zoontje pampers broekjes kreeg.

Nu maakt mij dat geen bal uit maar ik vond die huggies wel verrekte handig door de klitteband aan de zijkant, daardoor kon Guus ze makkelijk zelf aan en uit doen.

Nu gewoon uit nieuwsgierigheid, zou de huggies echt de huggies niet meer maken? Is daarvan iets bij jullie bekend?
 
Quote
Navigatie
RE: Huggies gestopt met huggies??
Kaasje  schreef op: 14-08-2012 17:42:57
Misschien een stomme vraag hoor Monica....

Je schrijft dat Guus zich zelf verschoont en daarom broekjes heeft...

Maar iedere verschoning moet hij dan broek en schoenen uit omdat nieuwe broekje anders niet aan kan....

Zou je niet kunnen oefenen op zelf een gewone luier omdoen?
Dan hoeft hij niet iedere wissel alles uit te doen...

Die broekjes voor voetbal klinken wel goed! Wat zou dat fijn voor hem zijn als dat werkt!
 
Quote
RE: Huggies gestopt met huggies??
Ingrid  schreef op: 14-08-2012 20:19:52
Tena lady werkt denk ik niet voldoende. Dit is ook echt voor de vrouw gemaakt. Heb altijd in de zorg gewerkt. Er zijn ook tena speciaal voor de man. zijn er ook in verschillende grote. Maar ik weet niet zeker of dit iets voor hem zou zijn. Hij zou het dan wel stiekem kunnen weggooien op het toilet.
Tena voor man moet je zien als een soort frietzakje (sorry anders kan ik hem niet omschrijven) waar je het piemeltje inhangt Misschien heeft tena dit ook voor kleinere mannen. Dit werkt wel voldoende. Zelf voor 1 plas. (heb dus alleen ervaringen hiermee in de zorg met volwassen mannen)

Kan mij heel goed voorstellen dat hij hier verdrietig om is. voor hem en ook voor jou als moeder.
 
Quote
RE: Huggies gestopt met huggies??
An  schreef op: 14-08-2012 20:34:05
Onze dochter van 6 jaar is ook nog niet zindelijk en ook wij krijgen luiers van de verzekering vergoed.
Wij gebruiken de gewone pampers, maar ik heb van de apotheek begrepen dat er ook nog andere soorten waren om te proberen.

Kun je misschien niet bij je apotheek navragen wat er nog meer allemaal te krijgen is. Ik kan me niet voorstellen dat je maar 1 soort vergoed krijgt.

 
Quote
RE: Huggies gestopt met huggies??
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 14-08-2012 23:02:51
Misschien heb je ook nog wat aan deze site www.contence.nl daar verkopen ze wasbaar incontinetie ondergoed gewoon model zwarte boxer deze kunnen een volle kinderblaas opnemen .
 
Quote
RE: Huggies gestopt met huggies??
Fruitsalade  schreef op: 15-08-2012 08:20:31
Wat mooi dat zoiets bestaat zeg. Als het wat is voor je, moon, dan zou ik daar zeker over nadenken, voor in elk geval voor het voetbal.
 
Quote
RE: Huggies gestopt met huggies??
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 15-08-2012 08:39:34
Monica wat fijn dat ze zo met je meedenken, zo zou je inderdaad het "voetbalprobleem" kunnen oplossen.

Ik las dat je zei als je kind snachts zindelijk is dat je dan underwunder ondergoed vergoed krijgt via CZ? Maar hoe wordt dat dan gecontrolleerd? Tatum is snachts namelijk wel zindelijk, zou ik daar dan voor in aanmerking kunnen komen?

En die underwunder houden die ook poep tegen? Zodat je het niet meteen ziet en ruikt? Ben gisteren alweer 2x op school geweest om haar te verschonen en ben bang dat daar voorlopig nog geen einde aan komt. Ik merk wel als ze gewoon ondergoed draagt dat ze het dan op de een of andere manier beter onder controle heeft en dan zou die underwunder misschien perfect zijn, mits het een beetje poep tegen houdt. Dan kan ik het poepmoment misschien zo wel uitstellen tot na school.
 
Quote
RE: Huggies gestopt met huggies??
An  schreef op: 15-08-2012 09:49:37

Quote Nicole_mv_Tatum_en_Renske:


En die underwunder houden die ook poep tegen? Zodat je het niet meteen ziet en ruikt?



Ik heb even op hun site gekeken, maar ik ben bang dat het zeker de geur van poep niet tegen zou houden.

Als er iets zou bestaan waardoor je niet ruikt dat een kind gepoept heeft, dan hoor ik het graag.

Mijn dochter van 6 jaar is ook niet zindelijk en ik kan dus ook op ieder moment gebeld worden om te komen verschonen.
Doe dit nu al 2 jaar en het beheerst heel je leven.
Boodschappen doen onder schooltijd is er bijvoorbeeld niet meer bij en bij iemand op bezoek gaan al helemaal niet. Ik moet binnen een paar minuten op school zijn, anders worden ze boos.

Ik moet dus echt heel de dag in de buurt van de school blijven.
 
Quote
RE: Huggies gestopt met huggies??
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 15-08-2012 10:02:34
Jeetje An, al 2 jaar lang doe je dit?? Respect hoor dat je dit volhoudt. Ik zit nu al uit te zoeken hoe ik dit kan oplossen, moet er niet aan denken dat dit nog heel lang gaat duren.
Op dit moment is ze met onderbroekje naar school, dan houdt ze de poep toch iets langer op dan met luierbroekje. Ik ga haar toch om 11 uur halen want we moeten weer naar de kinderarts. Dus das goed om eventjes te proberen, de juf is op de hoogte en vond het een goed idee.

Ik zit er ook aan te denken om Tatum te leren zichzelf te verschonen. Maar hoe pak je dat aan? Ik vind het zelf al een hels karwei soms, laat staan als een 4.5 jarige dit moet doen. Ben dus bang dat dit niet gaat lukken, want denk dat ze dan de hele wc onder de poep heeft zitten en kan ik dan de wc komen poetsen, schiet ook niet op.

Kon je kinderen maar trainen dat ze niet op school poepen, maar hoe? Als je moet dan moet je he, kun je moeilijk uitstellen.

An wat is bij je dochter de reden dat ze nog niet zindelijk is? En is het alleen de poep of ook de plas? Mijn dochter alleen de poep en waarom weten we niet. We lopen nu bij het GGZ, hebben net de intake achter de rug en hopen snel te weten wat het plan van aanpak gaat worden.

Sorry Monica voor het vervuilen van je topic! Zal het niet meer doen.
 
Quote
RE: Huggies gestopt met huggies??
An  schreef op: 15-08-2012 10:37:01
De hoofdreden is obstipatie (wat ze achteraf gezien al heel haar leven heeft). Verder heeft ze hemiparese. Door te laat (of eigenlijk helmaal niet) ingrijpen van artsen is dit uit de hand gelopen.

Ze is voor poep en plas niet zindelijk.

Ik dacht dat wij echt een uitzondering waren met het niet zindelijk zijn, maar als ik hier zo lees zijn er dus meer schoolgaande kinderen nog niet zindelijk.

Wat ik echt niet begrijp is dat hier gewoon geen regelingen o.i.d. voor bestaan.

Ik vraag me trouwens af of ze ouders hier echt in kunnen verplichten. Mijn dochter heeft bovendien sinds 1 jaar ook een rugzakje.
Je zou toch zeggen dat dit aan een wijkverpleegkundig of zo overgedragen moet kunnen worden.
 
Quote
RE: Huggies gestopt met huggies??
Monica Mv 2  schreef op: 15-08-2012 21:50:45
Ik moest toen Guus hier op school zat ook steeds komen hoor. Ben hem geregeld gaan verwisselen, ook 2 jaar lang. En als Guus erg vol zit dan gaat hij overgeven.

Ik heb dus vaak kunnen halen omdat ie of zichzelf onder gepoept had of had overgegeven.

De juf heeft mijn mobiele nummer en binnen een kwartier ben ik er. Ik laat mijn leven er niet meer door beheersen, sta dr boven. Hij kan er niks aan doen. Is niet lui, wil wel maar kan gewoon niet.

Nu zit hij tijdelijk op een mkd en daar doen ze het zelf, maar niet van harte.

Als Guus terug komt moet ik het gewoon weer zelf gaan doen en zo zal het de komende jaren blijven.

Iemand vroeg of hij helemaal uit moest, ja dus, een luierbroekje moet je als een broekje aandoen. Hij heeft er geen problemen mee, doet dat op de wc en kan dat zelf. Alleen als ie gepoept heeft, dan heeft ie hulp nodig.

Nicole, je zou kunnen proberen die underwunders te krijgen maar die moeten door de kinderarts voorgeschreven worden. Aangezien Guus een echt groot medisch probleem heeft waarbij het er naar uit ziet dat dat niet vlot opgelost kan worden krijg ik die brief niet, want dan vervalt het recht op de luierbroekjes ofzoiets.

Ik heb Guus vandaag een zwemluier omgedaan toen we in het plaatslijke zwembad waren, mijn vriendinnen boos, want dat kon ik het kind niet aandoen. Maar tegenwoordig is een onderbroek aanhouden mode en daar overheen de zwembroek. Dus dat je de rand ziet van de onderbroek. Heb de boxer eroverheen gedaan en maar hoog opgetrokken. Nu maar hopen dat geen andere kindjes die zwemluier gezien hebben. Want Guus schaamt zich er dood voor
 
Quote
Navigatie


Reageren op Huggies gestopt met huggies??
Naam
Bericht