Menu
 

Topic:

Wel of geen keizersnede

Liefje  schreef op: 10-08-2012 16:42:55
Ik heb de keus gekregen wat ik wil: keizersnede of niet.

Bij de eerste heb ik een keizersnede gehad puur omdat hij er bij 9 cm mee ophield. Toen hij er uit gehaald werd bleek hij ook wel erg zwaar te zijn, maar dat was niet de reden.

Nu mag ik kennelijk zelf bepalen wat ik het liefste wil en ik begin ook steeds meer te neigen naar een keizersnede.

Nu heb je daar risicos aan maar goed er zijn ook risicos van wondscheuring voor mij bij een eventuele natuurlijke bevalling.

Daarnaast het herstel, bij mijn vorige keizersnede ging dat aardig rap bij een natuurlijke bevalling gaat het meestal toch wat sneller, maar ook daar heb je geen garantie in.

Wie heeft ervaring en wat heb jij gedaan?
 
Quote
Navigatie
RE: Wel of geen keizersnede
Melissa  schreef op: 11-08-2012 08:16:52

Quote Liefje:
Ik heb net ook weer iets gelezen en denk dat ik mijn keus al heb gemaakt, ik wil gewoon geen risico.

Daarbij is dit mijn laatste kindje hiernaar is het klaar.

ik neem aan dat je dan een natuurlijke bevalling kiest, aangezien je geen risico wilt lopen? Verstandig! Denk dat je het goed gaat bevallen
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Liefje  schreef op: 11-08-2012 08:33:47
Even vorige pagina nog lezen, natuurlijke bevalling is ook niet zonder risico...het is gewoon moeilijk om de juiste keus te maken.

Als de gyn mij kan garanderen dat de kans dat ik wondscheuring krijg nihil is...ik ga het gesprek met mijn gyn gewoon aan de volgende x.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Melissa  schreef op: 11-08-2012 08:40:07
Ik hen de vorige pagina geheel gelezen

Alleen er zijn toch wel meer vrouwen die na een keizersnede vaginaal bevallen. Dan brengt een keizersnee toch meer risico's met zich mee?

Ach je moet doen wat voor Jou goed voelt!
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Roos  schreef op: 11-08-2012 08:40:40
Doe waar jij je het beste bij voelt meid en laat je door niemand gek maken.
Vooral niet door dat laatste antwoord van melissa.
Ook een natuurlijke bevalling neemt risicos met zich mee,en mijn zusje die eergisteren is bevallen is daar het bewijs van. Natuurlijk bevallen en tja was dan wel tante geweest maar bijna geen zusje meer gehad.

Dus ga voor je eigen gevoel en laat je door helemaal niemand wat aanpraten.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Liefje  schreef op: 11-08-2012 08:44:17
Oh ik doe ook waarbij ik me goed voel, en als je de vorige pagina gelezen had had je het poppetje ook wel weg kunnen laten, je moet zo denken iedereen maakt de best mogelijke keuze voor haar kind!

Jij zou toch ook niet alles op een natuurlijke bevalling inzetten ook bv als artsen je adviseren het anders te doen...of als er risicos aan verbonden zijn
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Mvi  schreef op: 11-08-2012 08:47:36
gynaecologen prefereren een vaginale bevalling omdat ks als er iets noet goed gaat altijd hun verantwoordelijkheid is, er zijn meerdere menen bij betrokken zoals ok assistenten, anaesthestist,verpleegkundigen, kinderarts. daar zitten ze eigenlijk niet op te wachten (werk zelf in een ziekenhuis)
probleem bij bevalling na een eerdere ks is dat ALS de baby er niet goed uitkomt ze niet met volle kracht mogen drukken op je buik en als het litteken scheurt het gevaarlijk is. Kortom, je moet eigenlijk een volledig complicatieloze bevalling hebben want anders is het altijd naar de ok met spoed, dan wordt je vaak onder narcose gebracht, paniek in de tent. Ik heb gekozen destijds voor een tweede ks, alles rustig gepland, gaf me een gerust gevoel. Mijn eerste dochter woog 4666 en mijn tweede zou een kleintje zijn. met 38 weken kwam hij ter wreld en woog 4640, ze zaten er helemaal naast. Ik vetrouw alleen nog maar pop mezelf en mijn hoogste prioriteit was veiligheid voor moeder en baby. Niet als het een eerste bevalling zou zijn maar wel na een eerste ks.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Mus  schreef op: 11-08-2012 12:11:05
Je moet doen waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat naar jou idee het veiligste is! Niks aantrekken van mensen die allemaal positieve verhalen hebben over vaginaal bevallen na een keizersnede. Het is jouw lijf, en jouw kindje en bevalling! En vooral JOUW gevoel! Ik heb drie keer vaginaal mogen bevallen, en kan me niks voorstellen bij een keizersnede, maar ik vind wel dat je je eigen gevoel moet volgen! Ik zou persoonlijk geen extra risico´s willen lopen (baarmoederwandscheuring) Succes ermee en een fijne zwangerschap!
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Liefje  schreef op: 11-08-2012 17:53:56
Dat ga ik ook zeker doen!

Veel vrouwen willen koste wat kost natuurlijk maar mij gaat het om de veiligheid.

En ik wil geen extra risicos en ja bij een keizersnede kan ook van alles misgaan maar wat ik zo gelezen heb is dit vaker het geval bij een spoedkeizersnede dan bij een geplande...

Daarnaast heb ik gelezen over onvruchtbaarheid enz, maar dat zijn risicos voor mij en niet voor mijn meiske
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Boterbloem  schreef op: 11-08-2012 18:03:01
Moeilijke keuze!

Ik zou het af laten hangen van een goed gesprek met de gynaecoloog... Hoe ziet je wond eruit? Wat verwacht hij er van? Wat is zijn ervaring? Hoe zit het met de grootte van je kind? Heeft dat extra gevaar voor het scheuren van je litteken enzovoort enzovoort...
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Liefje  schreef op: 11-08-2012 18:12:42
Ja weet je als mijn gyn zegt het risico op wondscheuring is nihil dan is de keus makkelijk gemaakt eind deze maand moet ik weer en dan wordt baby weer gemeten enz.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Boterbloem  schreef op: 11-08-2012 18:34:31
Succes!
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Mvi  schreef op: 11-08-2012 22:26:46

Quote Boterbloem:
Moeilijke keuze!

Ik zou het af laten hangen van een goed gesprek met de gynaecoloog... Hoe ziet je wond eruit? Wat verwacht hij er van? Wat is zijn ervaring? Hoe zit het met de grootte van je kind? Heeft dat extra gevaar voor het scheuren van je litteken enzovoort enzovoort...



wat ik destijds heb begrepen is dat ze vantevoren niet in kunnen schatten hoe het litteken eruitziet, dat kunnen ze gewoonweg niet zien. dus hangt het van het moment af en daarom laten ze de keuze over aan jou, dat is het probleem.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Mama_anja  schreef op: 16-08-2012 20:17:16
ik heb beide gehad 1 gewone bevalling en 1 keizersnede

en ja je moet doen waar je goed bij voelt

maar ik doe toch liever vaginaal boven keizersnede ( die van mij was erg traumatische) maar ik herstel gewoon beter van vaginaal ik was toen met 4 weken( incl curretage) weer boven jan en met ks 8 weken ( incl baarmoederontsteking ivm restweefsel) geduurd

zou er ooit nog een baby bij komen ga ik voor de gewone weg
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Liefje  schreef op: 16-08-2012 21:18:59
Ja kijk zelf eerlijk vaginaal is gewoon sneller met het herstel voor mij, maar het gaat niet om mij het gaat erom om zoveel mogelijk risico uit te sluiten voor mijn meisje.

Ik herstel liever bv 12 weken dan dat er iets bij een natuurlijke bevalling gebeurd wat ik had kunnen voorkomen.

Maar goed ik heb het weer even losgelaten aangezien ik pas de 31ste naar de gyn moet en het dan ga bespreken (ondanks dat mijn keus inmiddels al wel aardig vast staat)
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Juulmvjens  schreef op: 17-08-2012 08:37:26
Hier eerst een (spoed)keizersnee en daarna een vaginale bevalling.

Van beide ben ik erg snel hersteld maar ik prefereer absoluut een gewone bevalling ook al was deze erg zwaar. Ik heb een aantal dingen gehad die ze liever niet doen na een eerdere keizersnee, zoals na 18 uur weeen een ruggeprik (o.a. om mijn bloeddruk omlaag te krijgen) en na 21 uur een infuus met weeenopwekkers.
Normaal gesproken doen ze dit liever niet ivm risico op wondscheuring.
Op dat gebied was er niets aan de hand en na 23,5 uur is mijn dochter geboren.

Het was zwaar maar ik zou roch weer zo bevallen. Je kunt meteen je kindje vasthouden en ik vond borstvoeden daardoor ook makkelijker dan met ee buikwond en je bent na de bevalling sneller op de been.

Uiteraard is het jouw keuze. Ik zou alles goed doorspreken met de gyn.

Succes en sterkte met de bevalling!
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Vikki  schreef op: 17-08-2012 08:48:03
Moeilijke keuze hoor. Mijn eerste was een geplande ks. Mijn baby werd heel groot geschat en de gyn durfde het niet aan. Bij de tweede er van uit gegaan dat het een vaginale bevalling werd. Mijn 'geluk' was dat de ontsluiting bleef hangen bij 5 cm en het toch een ks werd. Tijdens de ks bleek mijn baarmoeder erg zwak en is dus toen ook gescheurd. Gelukkig was mijn zoontje er toen al uit en was hij verder gezond. Ik heb nogal ernstige complicaties opgelopen.
Het probleem is dat je niet weet hoe sterk of zwak het litteken is. Ik zeg ook alijd 9 van de 10 keer gaat het goed dus misschioen wel de moeite waard om het te proberen.
Aan de andere kant als het mis gaat, gaat het goed mis.
Ik zelf zou kiezen voor een ks denk ik, maar mijn keuze is nogal gekleurd, zeg maar . ik had de pech dat mijn baarmoeder dus nogal zwak was/is, artsen hebben mij ook afgeraden om nog een keer zwanger te worden.

Sterkte met deze keuze!
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Baby2  schreef op: 17-08-2012 08:57:02
Ik heb niet alles gelezen maar wil je graag mijn verhaal vertellen, ik heb een zoontje van 4 en hij is via de ''natuurlijke'' manier geboren mbv een vacuum extractie, loeizware bevalling wat bijna eindigde in een spoed keizersnede omdat mijn zoontjes hartslag erg snel naar beneden ging en hij gewoon geboren moest worden. Ik heb ook een zoontje van bijna een jaar oud, hij is geboren via een geplande keizersnede omdat hij macrosoom (erg grote baby) was tgv zwangerschapsdiabetes.
Als ik het over zou doen dan zou ik zo weer kiezen voor een keizersnede, ik durf zelfs te zeggen had ik dat bij mijn eerste bevalling ook maar gehad want dan had ik niet zo'n martelpartij hoeven doorstaan (mijn zoontje trouwens ook niet want die had blauwe beurse armen, had waarschijnlijk vast gezeten in het baringskanaal) en had ik wat meer kunnen genieten van mijn kraamtijd........ Bij mijn jongste zoontje had ik wel een leuke kraamtijd, voelde me fit en dat na een keizersnede.......
Kies voor datgene waar jij je goed bij voelt! Heel veel succes met je keuze en natuurlijk de bevalling!!!
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Mama_anja  schreef op: 22-11-2012 09:37:02
ik heb nu een gewone bevalling en spoedkeizersnede gehad ik herstel sowiso al niet goed dus met een gewone bevalling al 6 weken onder weg  en keizersnede min8 onder weggeweest

ik zou als ik mocht kiezen natuurlijk 

maar je geeft aan dat je kindje er niet door wou ik zou gewoon samen met de gyn met de vorige bevallnig op achterhand een gesprek aan gaan en dan bekijken wat het handigste en beste is voor jou en je kind
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Melissa  schreef op: 22-11-2012 09:41:02
Ze is al bevallen mama-anja . Ze heeft voor een keizersnede gekozen.
 
Quote
RE: Wel of geen keizersnede
Laura73  schreef op: 22-11-2012 12:40:27
aan een ks zitten denk ik meer risicoos dan de evt kans op een scheuring.
ook ligt het eraan hoelang de eerste ks geleden is.
mijn eerste was geplande ks daarna 2 keer vaginaal bevallen.ben tijdens bevallingen goed gecontroleerd.1 bevalling was zels ingeleid met weeenstorm.
ik zou dus kiezen voor een vaginale bevalling
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wel of geen keizersnede
Naam
Bericht