Menu
 

Topic:

pfff even van me af schrijven...

Pino  schreef op: 09-08-2012 20:08:54
Ik weet niet of dit bij "klagen" hoort of hier, maar post het toch maar hier...

Het is een heel verhaal maar ik schrijf het toch maar even helemaal op. Misschien dat ik dan zelf ineens een helder idee krijg ofzo?!

Ik heb vanaf ongeveer mn 14e de pil geslikt ivm heftige acne. Ik gebruikte daar ook een zalf bij en dan was het redelijk onder controle te houden maar helemaal weg is het nog nooit geweest.

Op mn 24e ben ik nog de Diane pil gaan proberen. Ik kreeg daar echter tintelingen in mn armen en benen van en dat vond ik zo naar dat ik toen accuut gestopt ben. Ik wilde geen hormonen meer. Een half jaar later trouwden we en we wilden meteen kindjes, dus tot die tijd condooms gebruikt.
Ik was heel snel zwanger en na de geboorte van Ilse gebruikten we gewoon weer condooms. We gingen vrij snel voor een tweede en binnen twee jaar werd Thijs geboren.
Daarna waren we de condooms wel een beetje zat maar ja, ik wilde eigenlijk ook niet weer aan de pil. Enerzijds vanwege de hormonen maar eigenlijk nog meer omdat ik bang was hem te vergeten. Ik ben niet zo stipt met medicijnen en sinds de kinderen helemaal wat chaotischer!

Maar ja, wat dan..? Mirena geprobeerd. Ruim een half jaar CONTINUE bloedverlies (echt geen dag niet).. helemaal gek werd ik er van! Mirena er weer uit en toch maar weer condooms. Toen Thijs 1,5 was wilden we toch nog graag een derde en ruim een jaar later werd Jens geboren.

Daarna dacht ik heel optimistisch: ik kan best die Mirena nog eens proberen, misschien zat ie de vorige keer gewoon niet goed en lukt het nu wel?! Niet dus... weer continue bloedverlies. Na een maand of vier weer eruit en toen de Nuvaring geprobeerd. Ging in principe hartstikke goed, maar ik kreeg rond die tijd enorme obstipatie tijdens mn menstruatie! Echt verschrikkelijk; ik had gewoon weeen!
Geen idee of dat met die Nuvaring te maken had, maar ook daar dus weer mee gestopt. Na wederom een poosje condooms wisten we 100% zeker dat ons gezin compleet was en heb ik in juni 2011 een Essure sterilisatie laten doen. Dat ging helemaal goed en tot op heden merk ik daar verder helemaal niks van eigenlijk. Mn menstruatie veranderde wel wat (toeval of door Essure? geen idee). De eerste dag is verschrikkelijk, loop echt leeg en gebruik zowel tampon als maandverband. De tweede dag is al minder en de vierde en vijfde dag is het alleen nog wat spotting.

Dus eindelijk klaar zou je denken!

Maar.... nu is sinds een paar maanden mn acne in alle hevigheid terug!!! Echt dikke onstekingen in mn gezicht, vooral kin en wangen. Allerlei cosmetische zalfjes geprobeerd maar niks hielp en ik werd er zo verdrietig van! Voelde me zo te kijk lopen!! 31 jaar, met dikke puisten op je kop! Bah!!

Dus vorige maand knoop doorgehakt en naar de huisarts... Ik wist al wat hij zou gaan zeggen: terug aan de pil, en ik had er voor mezelf al vrede mee... Huisarts vond het supersneu voor me zei hij! En tja het is natuurlijk ook balen, ben je gesterrilliseerd moet je alsnog aan de pil!! Maar ik zag/zie het echt als medicijn en niet als anticonceptie.

23 juli ben ik met de eerste pil begonnen. Diezelfde dag was ik ook ziek; verkoudheid, soort voorhoofdsholteonsteking. Na paar dagen ergste gehad maar hoofdpijn bleef aanhouden tot anderhalve week later en nu nog steeds met vlagen. Eerst dacht ik dat het dus met die holteontsteking te maken had, maar inmiddels ga ik steeds meer twijfelen.
En daarbij ben ik zooooo down en moe... Er komt niks uit mn handen, kan elke middag wel even plat en voel me gewoon ellendig!!
Ook ben ik vreselijk aangekomen voor mn gevoel (weegschaal is kapot dus weet het niet precies). We zijn van 6 tot 13 juli op vakantie geweest en ik heb een kilo extra meegenomen maar inmiddels voelt het alsof er nog meer aanzit, terwijl ik er sindsdien juist op let. Ik voel me plofferig, opgezet, mn buik is enorm dik!!!

Ik weet gewoon ff niet meer wat ik moet! Zou dit allemaal door de pil komen? En zo ja, zou het nog beter worden? Moet ik geduld hebben? De acne is nog niet echt afgenomen vind ik. Wel ietsje rustiger maar ook weer nieuwe plekken erbij. Heb trouwens ook nog een zalf meegekregen (Eryacne).

Pfff weet het ff niet, loop gewoon met mn ziel onder mn arm... bah!
Puisten zijn niet weg en ook nog eens dat lelijke dikke gevoel (ik ben helemaal niet zwaar, ca. 67 kg maar ik voel me echt alsof ik tonnetje rond ben!!!)
Het liefste stopte ik meteen weer met de pil, maar ja, misschien moet ik er even doorheen? Niet te snel opgeven?

Lucht wel op om het even op te schrijven...
En misschien zijn er meiden met ervaringen?!
 
Quote
Navigatie
RE: pfff even van me af schrijven...
Pino  schreef op: 09-08-2012 20:20:31
Oh ik vergeet nog te zeggen dat ik ook af en toe opvliegers heb, alsof mn hoofd uit elkaar knalt! En heb eigenlijk continue een koortsig gevoel (warme wangen).
 
Quote
RE: pfff even van me af schrijven...
Sun  schreef op: 09-08-2012 20:44:00
Och meid! Dat klinkt allemaal helemaal niet fijn! Ben je nu weer aan de Diane? Heb ik ook geslikt (werkte wel erg goed tegen de acne) en ik kom er drie kilo van aan. Weet ik zeker want zodra ik ermee stop val ik ze meteen weer af, is blijkbaar vocht.
Ben zelf na drie kids ook aan het kijken welke anticonceptie het wordt. Ik kwam de yasminpil tegen, werkt tegen acne en pretenderen geen gewichtstoename. Google maar eens. Misschien is die wat voor je. Ben er zelf nog niet mee begonnen hoor. Succes! Het komt goed!
 
Quote
RE: pfff even van me af schrijven...
Pino  schreef op: 09-08-2012 21:00:16
Nee niet eens aan de Diane Sun! Ik heb gewoon een simpele: levonorgestrel/ethinylestradiol.
Diane durf ik al helemaal niet meer te proberen en Yasmin lees ik ook heel wisselende verhalen over?
 
Quote
RE: pfff even van me af schrijven...
Senna Niet Ingelogd  schreef op: 09-08-2012 21:07:45
Ik slik de merkloze variant van de diane. Bhalve hoofdpijn in de stopweek heb ik gelukkig nergens last van.
Maar dat terzijde, 1 van de bestanddelen van de merkloz diane-variant is ethinylestradiol. Misschien is dat de boosdoener bij jou?
 
Quote
RE: pfff even van me af schrijven...
Minou  schreef op: 09-08-2012 21:13:19
Ik slik die pil ook die je nu hebt en heb niet die symptomen.

Waarom stuurt je ha je niet naar een dermatoloog ipv weer aan de pil te doen?

Ik eb soms ook nog puistjes, ben 36, maar zo extreem als jij niet.

Ik denk idd wel dat het een hormoonkwestie is meis.

Pff, lastig.

Diane had ik vroeger ook tegen de acne..wat een rotpil, kreeg megatieten en pijnlijke ook. Nee weg ermee.

Mmmm..ik zou me laten doorverwijzen.

( heb dat ook dat gevoel, ben ik 36 en dan NOG puistjes..ben toch geen puber, denk ik dan..kan me dan zo lelijk voelen...)
 
Quote
RE: pfff even van me af schrijven...
Jo  schreef op: 09-08-2012 21:25:08
Ik had vroeger (ook al 20 jaar aan de pil) Microgynon en toen kreeg ik dezelfde met een andere naam en nu die jij hebt.
Ik ben wel al jaren sinds ik die laatste pil slik lusteloos en futloos.
Maar of het met de pil te maken heeft weet ik niet.

Balen he dit, ik heb nooit last gahad van acnee maar wel van dichtbij meegemaakt hoe erg dat kan zijn
 
Quote
RE: pfff even van me af schrijven...
Marie8  schreef op: 09-08-2012 21:43:49
Terug en heel snel een verwijzing voor de dermatoloog!
Als jij hebt wat ik denk, precies hetzelfde als mij, dan heb je voornamelijk antibiotica nodig!!
Ik heb de diane ook ooit geslikt (en daarnaast vanalles voor die acne...en toen was ik al 20+). Nu...ook 31...is het weer even terug geweest en hop...paar weken antibiotica en het ziet er weer goed uit.
 
Quote
RE: pfff even van me af schrijven...
Claudia  schreef op: 09-08-2012 22:04:01
weet niet of je er iets aan hebt..ik heb ook veel last van acne. Allerlei soorten pillen geprobeerd en huidverzorging.

Tot ik eens aan het neuzen was bij de site van de zorgverzekering. Acnebehandeling bij een schoonheidsspecialiste (moet wel aangesloten zijn bij...) word vergoed tot een x bedrag per jaar.
Misschien dat je zorgverzerkering zoiets ook heeft?
Ik zit bij zilverenkruis, aanvullend verzekerd.

Vorig jaar in de herfst ben ik begonnen met een 6weekse kuur (microdermabrasie). Tevens goed opletten dat je voldoende water drinkt, goede hydraterende niet vette creme, oppassen met make up of make up zonder parabenen/parfum etc, en niet scrubben!

Mijn huid zag na 6 behandelingen al stukken beter uit. Nu doe ik eens per 1 a 2 maand een behandeling. Is niet echt pijnlijk, maar na die tijd heb je wel even een branderig gevoel (helemaal als je je huid reinigt en een creme opdoet).
Je huid word rustiger, gaver is mijn ervaring.

Misschien een idee? Ik zit veel beter in mijn vel, schaamde mij echt rot..durfte soms niet eens het huis uit. Altijd het gevoel dat mensen daar als 1e naar keken...je kent het...
Littekentjes duren wel langer voordat ze weg zijn...maar vervagen wel al na een aantal behandelingen.

Tevens heb ik nu thuis een dermaroller, ookwel Micro Needling..moet je alleen mee oppassen dat je plekken die echt onstoken zijn niet behandeld. Als ik merk dat mijn huid weer onrustiger word, dan gebruik ik die even goed...en na 4 a 5 dagen nog een keer. En vaak zie ik dan alweer een verschil. Op 1 of andere manier verstoppen je porien dan minder. Helpt tegen rimpels/littekens en acne.

Antibiotica heb ik nooit gekregen ervoor..dus geen ervaring mee
 
Quote
RE: pfff even van me af schrijven...
Pino  schreef op: 11-08-2012 14:03:56
Bedankt voor jullie reacties!!

Ik zit ook sterk te denken aan stoppen en terug naar huisarts voor verwijzing dermatoloog en/of verwijzing voor zo'n microdermabrasie kuur. Heb e.e.a gelezen op een site van een schoonheidsspecialiste hier in de buurt en mijn verzekering vergoed het!

Maar aan de andere kant denk ik ook steeds: misschien moet ik er gewoon even doorheen met die pil? En ik zit nu ook vlak voor mn menstruatie (morgen laatste pil van de strip) dus misschien voel ik me daarom ook wel extra belabberd??

Het wil in elk geval nog niet zo... Gister dagje uit geweest en toen kon ik mezelf redelijk oppeppen, maar vandaag lijkt het weer alsof alles tegenzit, ben chaggerijnig, geen energie, etc etc...
 
Quote
RE: pfff even van me af schrijven...
Pino  schreef op: 11-08-2012 14:15:33
naam laten wijzigen, maar ben gewoon dezelfde!
 
Quote
RE: pfff even van me af schrijven...
Debbel79  schreef op: 11-08-2012 20:56:59
he wat vervelend allemaal.

het klinkt missvhien heel erg stom, maar hier in het dorp zit een paramedische praktijk, en die man is zoooo ongelooflijk goed.
ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd erg sceptisch ben geweest, totdat mijn jongste dochter toen ze 3 maanden oud was problemen kreeg en ze in het ziekenhuis met de rug tegen de muur stonden. ik wilde toen alles aangrijpen en ben naar die paramedische praktijk gegaan.

ik stond met open mond alleen maar te gapen van "wat doet hij nou". hij deed namelijk niet meer dan met zijn handen wat boven haar heen en weer gaan... maar man o man, wat heb ik er een ander kind door gekregen. van een doodmoe niet drinkend kind, naar een vrolijke baby die heerlijk sliep en eindelijk weer wilde drinken.

mijn oudste dochter had 2 hele grote wratten onder haar voet, 6x aangestipt bij de huisarts, speciale weekmakende zalf erop daarna vijlen, helemaal niks hielp. het deed haar enorme zeer.
totdat ik ineens aan die praktijk dacht, ik heb gebeld en kon terecht.
zelfde abracadabra verhaal met zijn handen. nor azei dat ze haar hele been warm voelde worden, ze werd er zelfs een beetje angstig van, maar.... 2 weken later waren de wratten verdwenen.

wellicht kan deze man wat voor je betekenen? ik weet niet waar je woont? volgens mij doet ie ook fotoreadingen. (kosten zijn minimaal) baad het niet dan schaadt het niet denk ik altijd maar.

als je interesse hebt laat het maar even weten via een PB, dan stuur ik je zijn gegevens.

 
Quote
RE: pfff even van me af schrijven...
Marie8  schreef op: 12-08-2012 10:50:21
Ik heb wel geleerd niet te lang te wachten...heb ook heel lang gedacht dat het misschien niet erg genoeg was om naar een dermatoloog te gaan, maar daar zeiden ze zelf ook...acne is gewoon een aandoening en je hebt het recht behandeld te worden.

Bovendien, er is een reden waarom je niet aan de pil wil. Ik voel me ook niet lekker bij de pil...no way dat ik die ga slikken. Hier is man gesteriliseerd Vervelend toch dat je je er zo rot bij voelt.
Een dermatoloog kan je ook doorverwijzen voor microdermabrasie overigens bij een huidtherapeut. Bij mij was dat niet aan te raden omdat ik langs mijn neus lichte couperose heb. Maar ook dat kan dus via de dermatoloog.
Ik ben daar al 10 jaar niet meer geweest trouwens. Ik heb 2x nog een kuur gekregen bij de huisarts, waarvan 1 pas geleden.
 
Quote
RE: pfff even van me af schrijven...
Pino  schreef op: 12-08-2012 13:28:24
Ja Marie, je hebt gelijk ook... Ik heb vandaag de laatste pil geslikt voor mn stopweek en denk dat ik niet meer ga beginnen aan een nieuwe strip maar na de vakantie terug ga naar mn huisarts voor een doorverwijs...

Debby bedankt, ik hou het in gedachten! Maar weet nog niet of ik daar wat voor voel... Ik woon in Amersfoort trouwens, is het daar vlak bij??

Liefs
 
Quote
RE: pfff even van me af schrijven...
Debbel79  schreef op: 12-08-2012 14:15:18

Quote Pino:
Ja Marie, je hebt gelijk ook... Ik heb vandaag de laatste pil geslikt voor mn stopweek en denk dat ik niet meer ga beginnen aan een nieuwe strip maar na de vakantie terug ga naar mn huisarts voor een doorverwijs...

Debby bedankt, ik hou het in gedachten! Maar weet nog niet of ik daar wat voor voel... Ik woon in Amersfoort trouwens, is het daar vlak bij??

Liefs



ik voelde er ook niks voor, maar als je alles al geprobeerd hebt en je staat met je rug tegen de muur grijp je alles aan lijkt mij? ik in elk geval wel destijds

het is niet zo heel ver van amersfoort, kleine 3 kwartier rijden volgens mij, (het is in de buurt bij arnhem)
 
Quote
Navigatie


Reageren op pfff even van me af schrijven...
Naam
Bericht