Menu
 

Topic:

Heupklachten

Jessmveliah  schreef op: 08-08-2012 09:48:57
Hallo dames,

Sinds de geboorte van E.liah heb ik last van mn heupen, het zit echt op het gewricht en voelt beurs alsof ik het gestoten heb. In het begin dacht ik nog dat het kwam door de zwangerschap zelf, omdat alles natuurlijk weker is. Het gekke is dat ik tijdens de zwangerschap nergens last van had. Zo'n 2 maanden terug ben ik ervoor bij de ha geweest maar er zit geen ontsteking. Nu loop ik er dus al bijna een jaar mee en ben ik het goed beu! Herkent iemand dit misschien en zo ja, wat heb je er aan gedaan?
 
Quote
Navigatie
RE: Heupklachten
Karinmv3  schreef op: 08-08-2012 11:05:45
Ik herken het, het enige wat bij mij een beetje hielp was triggerpoint massage. Nu is het een stuk minder, maar af en toe komt het weer opzetten. Ik heb wel bekkeninstabiliteit en in een rolstoel gezeten, dus denk dat het bij mij daar mee te maken had.
 
Quote
RE: Heupklachten
Jessmveliah  schreef op: 08-08-2012 20:22:59
Bedankt voor je reactie! Wel heftig zeg, in een rolstoel. Maar ik vind het zo vreemd dat ik dus nergens last van had.

Nog iemand die dit herkent?
 
Quote
RE: Heupklachten
Geenzinominteloggen-
jantjemv3
  schreef op: 08-08-2012 22:38:07
Ik herken het! Wat apart, ik probeer het wel eens uit te leggen maar niemand snapt het. Ik kreeg het tijdens mijn laatste (3de) zwangerschap, soms kon ik niet eens meer op die heup liggen. Zoontje is nu 3 maanden en mijn heup voelt inderdaad beurs, zeg maar een dof, dood gevoel. HEEL vreemd. Het jeukt ook wel eens en als ik mij stoot is het echt een rotgevoel.

Maar goed, ik heb helaas geen tips. Maar dus wel herkenning, ik lees dan ook ff mee
 
Quote
RE: Heupklachten
Jessmveliah  schreef op: 08-08-2012 22:44:23
Ooh die herkenning is al fijn! Ben jij er al voor bij de arts geweest? Ik heb er geen jeuk aan en gelukkig ook (nog) nooit gestoten. Ik wil er binnenkort wel weer mee naar de arts. Bedacht me gister dat er ook reuma in de familie zit, je weet maar nooit.
 
Quote
RE: Heupklachten
Ingrid  schreef op: 08-08-2012 22:45:21
Ik herken het ook. Heb er nu nog steeds last van. Heb bekkeninstabiliteit. Mijn zoontje is net 2 geworden. Ik krijg therapie en juist door te bewegen heb ik er minder last van. Heb nog steeds momenten dat ik bijna niet kan lopen en laat ik helemaal niet beginnen met traplopen.
 
Quote
RE: Heupklachten
Jessmveliah  schreef op: 08-08-2012 22:49:54
@Ingrid, pff dat is al lang zeg! Had je al BI tijdens je zwangerschap? Ik heb er niet zo'n last van dat ik niet meer kan (trap)lopen. Blijf het vreemd vinden...
 
Quote
RE: Heupklachten
Ingrid  schreef op: 08-08-2012 22:58:23
Mijn dochter is 8 1/2 jaar In de zwangerschap bij haar kreeg ik bekkeninstabiliteit. Mijn bekken bleef mijn zwakke punt. Er hoefde niet veel te gebeuren en ik kon niet veel meer.
Ook daarom zit er ruim 6 jaar tussen de kids. In de zwangerschap van mijn zoontje kreeg ik met 9 weken weer volop klachten. Vanaf 13 weken kon ik weinig. Naar de bevalling kon ik nauwelijks de trap op. Mijn zoontje en ik sliepen overdag beneden. Zodat ik geen trap op hoefde. Ik heb eind vorige jaar begin dit jaar weer in een rolstoel gezeten. (hopelijk blijft het nu zoals het nu is en hoeft die rolstoel niet terug te komen)
Ik kan wel traplopen maar moet geen 4 keer de trap opwillen.Traplopen doet mijn heel veel pijn en kost mij veel moeite. Therapeut huisarts en ziekenhuis is al met mijn bezig geweest. Ik moet er mee leren leven.
 
Quote
RE: Heupklachten
Jantjemv3  schreef op: 09-08-2012 13:59:28
Ik ben er nooit voor bij een dokter geweest, omdat ik de klacht niet goed kan uitleggen en ook niet zou weten wat je er aan kan doen . Maar goed, ik ben ook geen dokter natuurlijk. ik heb zelf het idee dat er een zenuw klemzit ofzo, maar dan zonder pijn. Volgens mij is het ook erger op dagen dat ik moe en (ik zal het eens in de gaten houden). Soms kan ik er ook haast geen kleding op verdragen, zoals de strakke rand van mijn ondergoed. Maar waar het hem dan precies in zit, dat kan ik weer niet uitleggen. Apart!

Overigens had ik wel bekkenklachten tijdens de zwangerschap, maar zeker niet zo erg dat ik niet meer kon lopen. Gelukkig.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Heupklachten
Naam
Bericht