Menu
 

Topic:

galblaas operatie

Marion  schreef op: 07-08-2012 22:17:50
hallo, ik krijg binnenkort een galblaasoperatie. nu vroeg ik mij af hoe lang je erna moet herstellen. zijn hier ook meiden die zo'n operatie hebben gehad? hoe lang erna ging je weer aan het werk? hoe lang moet je in het ziekenhuis blijven?

mvg marion
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: galblaas operatie
M@rion  schreef op: 16-08-2012 12:18:38
pijn onder je rechterrib, in je bovenbuik
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamaloes  schreef op: 16-08-2012 14:04:05
Ik heb nachten lang wakker gelegen... Soms was de pijn zeurend, soms niet te harden en lag ik gewoon te janken en te kermen van de pijn. Ben ook wel eens naar de eerste hulp gegaan omdat ik dacht dat ik dood ging (hartaanval ofzo?), maar volgens alle artsen had ik het syndroom van Tietze! Medicatie gehad waaronder zware pijnstillers (zo zwaar dat ik compleet van de wereld was en dus niet in staat was voor mijn kids te zorgen), slaappillen om maar door de pijn heen te kunnen slapen, fysiotherapie enz. Uiteraard hielp helemaal niets!
De pijn begon in mijn maag en trok dan door naar de linkerkant van mijn ribbenkast en ook op de borst.
Het kwam ook met vlagen. Soms had ik maanden nergens last van en soms ineens meerdere keren per dag.
In februari dit jaar was de pijn heftiger dan ooit en was mijn urine ineens bruin en mijn ontlasting wit! Toen ging er een belletje rinkelen! Galstenen!

De chirurg zei al: Let maar op, nu je galblaas eruit is heb je nergens last meer van en hij had gelijk!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Kwebbel  schreef op: 16-08-2012 19:48:39
Klopt, ik vond de pijn va die aanval ook heel heftig, kwam ineens opzetten.. vond het heel heftig. Nu heb ik vaak meer een zeurend gevoel in de buik. Inderdaad met vlagen, heb toen bijna 2 dagen last gehad. Sinds die tijd geen pijn meer zoals toen, alleen dus zeurend gevoel bovenin de buik. Blijf ook misselijk maar goed, ik moet gewoon minder eten en in de avond niet veel dan gaat het wel. Toch moet ik denk ik binnenkort maar een afspraak maken hoe ik er ook tegenop zie..zucht..

Jeetje Mamaloes, dat is ook heftig zeg ! Zulke zware medicatie dat je helemaal van de wereld bent ! Poeh..
Vooral omdat ze dan eerst de klachten niet herkenden..
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamavannoeya  schreef op: 17-08-2012 10:35:14
Een zeurend gevoel die uren lang aan houdt en je weet niet hoe je moet liggen zitten op staan ik moest er standaard bij overgeven wel tig keer tijdens een aanval dat er alleen nog gal uit kwam na een tijdje zo erg.
Soms denk je het is weg om dan nog erger ja geloof me het word steeds erger terug te komen.

Ik ben lachend de operatie kamer op gegaan en zei tegen die chirurg jij helpt hebt vandaag geen blijer persoon dan mij hahaha
 
Quote
RE: galblaas operatie
Cir  schreef op: 21-09-2012 15:24:33
Hoi Marion,
Hoe is het gegaan?
 
Quote
RE: galblaas operatie
Marion  schreef op: 21-09-2012 23:06:14
gisteren geopereerd en vanmorgen weer thuis gekomen. de pijn valt op zich mee, maar ik ben snotverkouden en hoest nogal veel, waardoor dat dus ook pijn in mn buik doet. verder last van de narcose, overdag niet wakker te krijgen en snachts niet kunnen slapen.
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamaloes  schreef op: 21-09-2012 23:08:55
Oh hoesten is heel vervelend dan ja!! Dat weet ik nog wel! Lachen doet ook zo'n pijn!

Maar het ergste heb je nu gehad... Dat kreng is eruit!
Sterkte de komende dagen!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Kwebbel  schreef op: 22-09-2012 07:20:03
Marion, Dus jij hebt de operatie gehad? Ik heb eindelijk via de huisarts een afspraak gemaakt bij de chirurg.. Wacht nu op de brief.

Hoe is het gegaan? Hoe voel je je?

Sterkte de komende dagen ! Ben heel benieuwd hoe het met je gaat.
 
Quote
RE: galblaas operatie
Marion  schreef op: 22-09-2012 19:59:13
de operatie ging wel goed hoor, hoe lang duurde het bij jullie eigenlijk? ik ging half 8 naar de ok en was half 12 pas weer op de kamer. en de hele dag zo suf als wat en snachts niet meer in slaap kunnen komen.
lichamelijk voel ik mij wel redelijk, de pijn is wel te doen, alleen ben ik al 1,5 week niet fit, dus dat erbij is wel minder.
ik baal alleen dat ik niks kan, ik wil van alles, maar mag nog niks. ik snauw op alles en iedereen, echt gezellig...not. mijn man kon vandaag ook nog geen vrij krijgen, dus ook zo fijn.. gelukkig heeft een vriendin geholpen met de kids, want 4 kids en niks mogen doen is wel pittig hoor!
voor de rest ben ik nog erg moe, maar dat zal wel van de narcose komen.

groetjess
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 22-09-2012 20:17:41

ik ben in 2007 geholpen. Ik had al een aantal jaar vage klachten voordat eruit kwam dat ik galstenen had. Mijn galblaas bleek vol te zitten met kleine steentjes, Ik kwam op een morgen knal geel uit bed en plaste koffie. Dus met spoed opgenomen. Fikse koorts en goed ziek. Diezelfde ochtend via een ercp de steentjes verwijderd. Nou man, dat was zo pijnlijk. Mijn galblaas en alles daarom heen was ontstoken en alles lag in het vocht. Dus ze hebben een snede gemaakt om de openning van mijn galblaas te verwijden om de steentjes eruit te krijgen. Daarna heb ik 2,5 week in het ziekenhuis aan zware antibiotica infuus gelegen. Na die 2 weken mocht ik naar naar huis en werd de operatie gepland. helaas werd ik na 1 week thuis weer zo ziek dat ik diezlefde dag met 40.8 graden koorts ben geopereerd. Ze zijn begonnen met een kijkoperatie, maar ik kreeg een inwendige bloeding dat ze mij meteen helemaal hebben opengemaakt. Ik heb daarna 2 dagen op ic gelegen. (waar ik me niet zo heel veel van herinner) En toen nog een week in het ziekenhuis. Daar is mijn wond nog opengemaakt, omdat de boel zo aan het ontsteken was. Ik heb daarna nog bijna een jaar met een 'gat'in mijn buik gelopen. Die moest ik dagelijks 3 keer spoelen en kon ik 10x10 cm gaasjes in tamponeren. Ik heb echt afgezien. Maar nu gaa het weer goed.
Ik bleef daarna ook klachten houden als diarree en hevige buikpijn en toen zijn ze weer gaan zoeken en het blijkt dat ik collitus ulcerosa heb, een zusje van chröhn.

 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 22-09-2012 20:20:01
oja in die 2,5 week ziekenhuisopname heb ik ook nog een maaghevel gehad, omdat door de ontstekingen mijn darmen stil waren gaan liggen en ik bleef spugen. Dus hup een slang via de neus en daarmee werd alles uit de maag geheveld.
 
Quote
RE: galblaas operatie
Cir  schreef op: 22-09-2012 22:38:12
Marion, balen dat je nou net nu zo verkouden moet zijn. Hopelijk gaat het herstel daardoor niet langer dure. Kan je wel gewoon eten? Dat slecht slape komt vast door de narcose. Misschien heb je ook morfine gehad? Daar ga je ook raar van slapen.

Jeetje mamavankristel&anouk&daan! Wat een horrorverhaal.

Brrrrr, ik moet nog, ben 11 okt aan de beurt. Ik ben echt heel bang voor complicaties. Hier doen ze het met een dagopname, vind ik ook zo vaag  ik lig liever een nachtje in het ziekenhuis ter observatie.
 
Quote
RE: galblaas operatie
Joyce  schreef op: 22-09-2012 23:49:49
ik weet niet of je ondertussen al geopereerd bent maar ik kreeg last van gal aanvallen toen ik zwanger was van me eerste.
toen deden ze er niets aan.
4 mnd na de bevalling ben ik geopereerd, d.m.v een kijkoperatie.
mocht dezelfde dag naar huis, voelde me op zich goed.

3 dagen later kreeg ik weer een aanval en ben ik voor 3 dagen opgenomen.
het bleek een verdwaald steentje.
op kerstavond mocht ik weer naar me gezin en heb daarna nog 2 weken rustig aangedaan.

succes als je nog moet en als je al bent geweest vraag ik me af of het je is meegevallen...

 
Quote
RE: galblaas operatie
Kwebbel  schreef op: 23-09-2012 07:31:30
Wat een verschillende verhalen over zo'n operatie.

Marion, ik hoop dat je snel opknapt, kan me goed voorstellen dat je gefrusteerd wordt van het feit dat je gewoon niets kunt doen.. Wat zeggen ze over het herstel dan? Hoe lang duurt dit?

Cir, jij laat je dus ook opereren?

Mama van kristel, anouk en daan, jeetje dat klinkt heftig allemaal zeg..poeh moet een zware tijd zijn geweest ! Hoe lang heb jij moeten herstellen? Heb je nu nog klachten.

Zucht ik weet het nog niet, eerst maar kijken of het echt de galblaas is. De echo in juni wees dit wel uit. De huisarts wilde graag dat ik nogmaals een echo laat maken via de chirurg omdat de klachten als misselijkheid en last in de bovenbuik blijven.
Ben zelf ook bang voor eventuele complicaties en zowieso voor operaties..
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 23-09-2012 11:32:19
Het was inderdaad een zware tijd. hadden toen een peuter van 2 en een van 8 maanden. Dus erg heftig. Ik kon niets. Mocht ook niets. Kheb lang moeten herstellen.
 
Quote
RE: galblaas operatie
Kwebbel  schreef op: 23-09-2012 12:28:39
Dat geloof ik graag, valt vast niet mee met twee jonge kinderen ! Vooral als je zelf helemaal niets kunt doen.
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 23-09-2012 15:08:37
Ik was zo verzwakt, zag er ook echt niet uit. net voor kerst mocht ik naar huis 24 dec. Eigenlijk pas na kerst, maar ik kon zelf spoelen enzo. Er moest een bed beneden komen en daar heb ik weken op gelegen.
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamaloes  schreef op: 23-09-2012 15:18:39
Kwebbel, toen mijn galblaas eruit ging was hij op een klein beetje gruis na helemaal schoon! Voelde toen we ff alsof ik het voor niks gedaan had, maar de chirurg zei dat als je eenmaal last hebt gehad van galstenen, de ellende altijd weer terug blijft komen... Dus kun je er maar beter vanaf zijn!

Herstel kan lang duren hoor... Vooral de dufheid bleef bij mij lang aanwezig. Heb in de weken na de operatie nog vaak middagdutjes gedaan. Eten ging wel meteen goed trouwens. Ik mocht meteen alles eten en deed dat ook (was wel doodsbang voor een nieuwe aanval!) en heb nooit meer pijn gehad!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Miesje  schreef op: 23-09-2012 15:32:29
ik ben vorig jaar juli geopereerd...lag denk rond 11 uur op o.k en rond half 1 werd ik wakker op de verkoever en tegen half 2 mocht ik naar me kamer.wat ik me nog herinner.
dag erna mocht ik in de ochtend naar huis.
eerste week nog wel rustig aan gedaan, regelmatig effe op bed gelegen.

mijn zus (ruim 20 wk zwanger) is afgelopen donderdag geopereerd aan der galblaas.
was wel effe schrikken.
maakt ons wel zorgen ,maar alles ging goed.
 
Quote
RE: galblaas operatie
Cir  schreef op: 23-09-2012 22:20:21
Kwebbel, ja, ik ga hem ook laten verwijderen. Ik heb elke dag pijn. Ik voel me een tijdbommetje, weet nooit wanneer het echt goed mis zal zijn.
Wanneer moet jij naar de chirurg?

Marion, hoe is het vandaag gegaan?
 
Quote
RE: galblaas operatie
Kwebbel  schreef op: 24-09-2012 14:33:20
Cir, ik wacht nog op de brief van de chirurg, heb eigenlijk geen idee hoe lang het duurt voor je een uitnodiging krijgt, maar zullen zien.
Wanneer moet je opereren dan? Zie je er ook tegenop?

Ik ben ook veel misselijk na het eten, echt een overvol gevoel terwijl ik niet eens zoveel gegeten heb en dan krijg ik echt last. Soms moet ik ook overgeven en dan gaat het wel een tijdje. Pijnaanvallen heb ik nu 2 hefitge van gehad en normaal zoals vandaag is het meer een irriterend gevoel rechtsboven, niet echt zo'n heftige aanval. Die heb ik nu twee keer gehad..poeh niet grappig zeg hoe erg die pijn was.

Marion hoe is het?

 
Quote
RE: galblaas operatie
Kwebbel  schreef op: 25-09-2012 18:18:44
Net bericht gehad, ik moet 1 oktober voor gesprek naar de chirurg. Ben benieuwd !
 
Quote
RE: galblaas operatie
Jessmv3  schreef op: 25-09-2012 19:08:20
Ik heb vandaag ook bericht gehad, maar dan voor de operatie. Volgende week woensdag 3 oktober is het zover dan word mijn galblaas verwijdert.
Vind het allemaal wel spannend worden.
 
Quote
RE: galblaas operatie
Cir  schreef op: 25-09-2012 19:18:17
Jess, kom je nog wel verslag uitbrengen als je bent geweest!

Kwebbel, Ik moet 11 okt. Ben echt ook heeel zenuwachtig ervoor. Ik probeer mezelf voor te houden dat alles vast wel goed zal gaan maar s'avonds in bed dan slaan m'n gedachten ophol en bedenk ik me de meest vreselijke senario's, zucht.

Ik heb zelf nooit last van misselijk maar constant zo'n zeurende pijn op de plek van de galblaas. En soms wat hardere steken of brandende pijn. En als het een knijpende pijn wordt dan hou ik m'n hart vast want dan kan het over gaan in een aanval.
 
Quote
RE: galblaas operatie
M@rion  schreef op: 25-09-2012 19:18:33
heej meiden, ben ik weer even. met mij gaat het oke, de pijn valt echt enorm mee. de nasleep van de narcose is verschrikkelijk. ik slaap bijna alleen maar en voel me steeds licht in mn hoofd als ik even te lang omhoog zit.  daarbij ben ik al zo;n 2 weken niet fit en dat wil ook maar niet beter worden, ik snotter alles bij elkaar. ik word er zo gek van dat je wel wil, maar je niet kan wat je wilt. en daarbij de 4 kids die hun aandacht nodig hebben, maar dat mama niet goed kan geven momenteel. nah ja komt wel goed, heeft alleen wat tijd nodig...

kwebbel, spannend! ach joh je moet er even doorheen, maar het is voor een goed doel (zeg ik dapper, lol)

jessmv3, voor jou ook snel nu! ben jij het trouwens jessie van de janmama's 2004?? ik geef als advies dat je man zeker even een weekje thuis moet blijven, want er komt niks tot weinig uit je handen na de operatie. bij mij moet mn man wel elke dag werken, maar een paar uurtjes, maar das wel zwaar hoor!


groetjess
 
Quote
RE: galblaas operatie
Jessmv3  schreef op: 25-09-2012 19:32:54
hey marion, bedankt voor je tip. De eerste dagen na de operatie heeft mijn man 2 belangrijke studiedagen. Dus dan gaan de kinderen naar mijn moeder en ben ik lekker alleen. En als ik mezelf niet red ga ik ook lekker naar mijn moeder haha.
Na het weekend kan mijn man eventueel thuis werken.

En ik ben trouwens niet jessie van de janmama's 2004. Mijn oudste is uit 2008 dus nog een stuk jonger 

Cir ik kom zeker als ik me weer een beetje goed voel verslag uitbrengen.
 
Quote
RE: galblaas operatie
Kwebbel  schreef op: 25-09-2012 20:15:40

Ik heb eerst alleen nog een intake gesprek bij de chirurg om te bepalen of het echt wel de galblaas is. Dat is dus a.s. maandag, geen idee wat er verder dan gaat gebeuren. Maar als ik jullie klachten lees bevestigd dat het wel, net als de huisarts ook al dacht.

Marion, vervelend dat je ook nog ziek bent, dat gesnotter werkt ook niet echt mee aan je herstel.. hopelijk knap je snel weer wat op. De pijn valt dus mee? Wel heftig met 4 kids !

Cir, spannend 11 oktober dus..  Kan me je angsten voorstellen hoor, je bent toch altijd bang dat er iets gebeurt. Heb ik zelf ook altijd/

Jess, jij volgende week al de operatie, spannend hoor ! Wel fijn dat je moeder bijspringt ,et de kids, dat zal veel schelen ! Mijn oudste is ook van 2008 trouwens.
Ben benieuwd hoe het gaat met je operatie !!


 

 
Quote
RE: galblaas operatie
Jessmv3  schreef op: 04-10-2012 20:22:16
Nou ben gisteren dan uiteindelijk geopereerd en het is me zo ontzettend meegevallen.
Ik was maandag en dinsdag ontzettend bang voor onder andere de narcose maar uiteindelijk was er weinig aan <img
src=" />

Rond 10.10 uur ging het lichie uit bij me en om 11.40 uur was het eerste moment dat ik weer bewust op de klok keek.
Het eerste wat ik vroeg was of de kijkoperatie gelukt was of dat het een open operatie geworden was maar het was blijkbaar al de 6e keer dat ik dat vroeg, die eerste 5 keer heb ik niet meegekregen lol
Maar gelukkig was de kijkoperatie gelukt heb nu 4 mooie kleine wondjes.

Na een uurtje ongeveer naar de zaal terug en daar heb ik in de middag nog heerlijk liggen doezelen.
Rond 16 uur ben ik zelf voor de eerste keer naar het toilet gelopen.
's avonds mocht het infuus en de morfine pomp er al af en was ik alweer volledig mobiel.
Vanmorgen dus ook zonder twijfel ontslagen en weer heerlijk thuis.

alleen het wondje bij mijn navel trekt een beetje waardoor ik nog een beetje krom loop verder heb ik geen pijn gelukkig.

Het enige wat ik minder vond was de zaal waar ik op lag in het ziekenhuis. Een 6 persoons zaal helemaal vol en ik was de enige onder de 70. Ze snurkten en kreunden allemaal enorm vannacht dus geen oog dicht gedaan maar dat heb ik vanmiddag alweer heerlijk ingehaald <img
src=" />

Kortom ik ben er positief over de operatie en doe lekker rustig aan nu zodat ik goed en snel herstel.
 
Quote
RE: galblaas operatie
M@rion  schreef op: 04-10-2012 21:49:25
heej jess, fijn dat het zo is meegevallen! je was snel weer wakker zeg! ik was om half 8 op de ok, en ik kwam pas om half 12 weer terug op de kamer. ik was daar nog niet echt wakker en heb ook de hele middag wel geslapen. ik mocht snachts pas naar dw wc, ik was duizelig en misselijk, dus ze wilden niet dat ik eraf ging... dus op de po, en dat infuus stond hoog man, dus steeds plassen en die nacht, pfff ik had dan niemand op mn kamer, maar ik kwam gewoon niet meer in slaap!!!

de pijn van de operatie vond ik ook erg meevallen, alleen de nasleep van de narcose vond/vind ik heftig. het is bij mij nu 2 weken geleden, maar ik heb daar nog last van. snel moe, ontzettend zweten, gewoon je nog niet lekker voelen.

ik hoop dat dat bij jou mee gaat vallen.

sterkte!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Cir  schreef op: 04-10-2012 22:11:05
Oh Jess, ik word helemaal blij van jou verslag. Ik hoop dat ik er net zo makkelijk doorheen fiets. Morgen gaat nog wel een een arts me terug bellen want ik wil eigenlijk ook gewoon een nacht ter observatie blijven. Ik hoop dat het mag.

Marion, speelt het ook nog mee dat je al niet helemaal fit was? Misschien dat dat toch ook van invloed is op het herstel? 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op galblaas operatie
Naam
Bericht