Menu
 

Topic:

Rijlessen HELP!!

Ans Mv J.k.d  schreef op: 06-08-2012 23:46:45
Hee meiden,
Na jaren zonder rijbewijs en auto overweeg ik nu eindelijk om rijlessen te nemen. De ov chipkaart maakt het reizen met de ov zoo duur dat we naar mijn idee met een auto goedkoper uit zijn.
Maar wat is het handigst? Waar moet ik allemaal op letten? Is een vast pakket iets of zijn losse lessen beter? Kun je beter een lesauto in je eigen woonplaats hebben of maakt het niet uit waar ze vandaan komen?
Dus HELP
 
Quote
Navigatie
RE: Rijlessen HELP!!
Jo  schreef op: 07-08-2012 11:02:11
Helaas ben ik daarom echt gezakt, vond het ook flauw want ik reed de hele tijd goed.

De 2e keer afrijden kwam ik bijna onder een bus en reed bijna een motor aan, was nog gezakt ook, raar hoor!
 
Quote
RE: Rijlessen HELP!!
Ans Mv J.k.d  schreef op: 07-08-2012 11:10:59
hmm dan wordt het geen snel cursus want ik denk dat ik die handelingen wel flink wil oefenen.

jo dat je die 2 keer gezakt ben daar snap ik ook helemaal niets van je was zeker op vrijdag op gegaan
 
Quote
RE: Rijlessen HELP!!
Jo  schreef op: 07-08-2012 11:15:21
Ik heb mijn allereerste rijles gehad op vrijdag de 13e, toen zei ik al, dit is gedoemt te mislukken en het klopte ook!
 
Quote
RE: Rijlessen HELP!!
Ans Mv J.k.d  schreef op: 07-08-2012 11:20:08
jeetje jo dat is idd geen goede datum om te beginnen ik zal in elk geval niet op de 13e beginnen.
 
Quote
RE: Rijlessen HELP!!
Miesje  schreef op: 07-08-2012 11:34:11
ik ben ook met rijlessen bezig
a.s donderdag me 13e les.
het besturen/remmen/gas geven etc van de auto gaat best goed inmiddels.
alleen soms nog ruzie met de koppeling,met de vorige les begonnen met leren parkeren.binnekort ga ik me theorie examen doen.
 
Quote
RE: Rijlessen HELP!!
Moontje  schreef op: 07-08-2012 11:45:41
Je oefent ook zeker wel op de bijzondere verrichtingen, alleen je mag daar eerder examen in doen dmv de tussentijdse toets. Als je ervoor slaagt dan krijg je vrijstelling tijdens examen, zak je ervoor dan moet je ze gewoon doen tijdens examen.

Ik moest bochtje achteruit en inparkeren en straatje keren.
 
Quote
RE: Rijlessen HELP!!
Ans Mv J.k.d  schreef op: 07-08-2012 13:13:25
hmm ik geloof dat ik nog even goed moet nadenken wat ik precies wil. Ik denk dat ik zoiezo wel met een proefles moet beginnen. Kunnen ze dan ook eerst naar een verlaten parkeerplaats rijden? Want gelijk de weg op doe ik niet!!
hoezo moedig haha ben eerder een grote bangerd!
 
Quote
RE: Rijlessen HELP!!
Bepje  schreef op: 07-08-2012 13:18:51
Vraag aan mensen in je omgeving waar zij gelest hebben en hoe dat is bevallen. Dan hoor je vanzelf wel bij welke rijschool je moet zijn en welke niet.
Ik heb al heul lang mijn rijbewijs, al zo lang dat alles veranderd is en weet dus niet wat het beste is, zo`n pakket of losse lessen.
 
Quote
RE: Rijlessen HELP!!
Jessica  schreef op: 07-08-2012 16:30:53
Nee hoor Ans, jij moet meteen de snelweg op tijdens je eerste les...

Ik heb al 100 jaar mijn rijbewijs en weet ook niet wat beter is, maar als je zo'n snelcursus doet maak je ongeveer net zoveel rij-uren als met losse lessen (als je in 1x slaagt). Je bent er dan wel lekker snel vanaf... Ik zou daar denk ik voor kiezen.

Maar natuurlijk mag je eerst op een rustig plekje oefenen, die instructeur is heus wel zuinig op zijn auto!!
 
Quote
RE: Rijlessen HELP!!
Ans Mv J.k.d  schreef op: 07-08-2012 16:46:39
whaha jessica als ik gelijk zou moeten rijden dan vlieg ik gelijk al tegen een boom of een paal.
Zou het fijn vinden dat ik eerst mag wennen aan de auto en hoe ik daarin moet rijden. Tja eerst maar ff rond neuzen en misschien stiekum les vragen aan mij vriendin. Zoeken we gewoon een erg verlaten polder waar ik hooguit een eenzame slak omver kan rijden
 
Quote
RE: Rijlessen HELP!!
Grietje  schreef op: 07-08-2012 21:12:46
Komt wel goed hoor Ans. Ik ben sinds april aan het lessen, heb nu ruim 20 lessen gehad. Ik ben er nog lang niet maar het begint een beetje te komen. De eerste les hoef je alleen nog maar te sturen. Dat is te overzien . Daarna komen een voor een de andere dingen erbij. Je hoeft niet meteen alles tegelijk te kunnen.
Wat je ook kunt overwegen is eerst een dag boeken op een oefenparcours. Daar leer je de basisbeginselen zonder ander verkeer om je heen. Zo'n dag staat gelijk aan ca. 8-10 normale lessen. Ik was vorige week een half dagje aan het oefenen in Almere. Is goed voor je zelfvertrouwen.

Succes!
 
Quote
RE: Rijlessen HELP!!
Ans Mv J.k.d  schreef op: 07-08-2012 23:09:51
o Grietje dat lijkt me idd wel wat zal eens gaan google waar er 1 zit hier in de buurt want ik ben nu wel auto-loos
Zo oefenen zonder verkeer lijkt me fijner want ik weet dat ik ga stressen als ik de auto niet ken en gelijk moet opletten op andere dingen.
Jij ook veel suc6 ik hoop dat je in 1 keer zal slagen.
 
Quote
RE: Rijlessen HELP!!
Miesje  schreef op: 07-08-2012 23:15:08

Quote Ans mv J.K.D:
hmm ik geloof dat ik nog even goed moet nadenken wat ik precies wil. Ik denk dat ik zoiezo wel met een proefles moet beginnen. Kunnen ze dan ook eerst naar een verlaten parkeerplaats rijden? Want gelijk de weg op doe ik niet!!
hoezo moedig haha ben eerder een grote bangerd!



ik heb ook eerst een proefles gehad.was gratis.
en die les en de 2 echte lessen erna gewoon op rustige boerenweggetjes gereden , later op steeds drukkere wegen.
 
Quote
RE: Rijlessen HELP!!
Boterbloem  schreef op: 08-08-2012 10:01:25
Ik zou geen TTT doen. Als er tegenliggend verkeer komt kan het zijn dat je toch een soort van parkeren moet doen om uit te wijken als je niet zo langs elkaar kan. In een bochtje achteruit kan soms ook moeten om andere redenen enzovoort enzovoort.
En het is even eng op het examen als op de TTT. Je wordt klaargestoomd om te kunnen rijden, dus op het moment van examen kun jij goed geneog rijden om dat allemaal te laten zien. Het hoeft helemaal niet perfect, je moet laten zien dat je de handeing zelf onder de knie hebt.

Maar wat goed van je! Ik heb vorig jaar Januari mijn rijbewijs gehaald, geen moment spijt van gehad. Tuf door heel Nederland heen met de auto en kan alles nu mooi zelf doen waar ik eerst afhankelijk was van mijn man (hier weinig OV).

Ik had lessen van 1,5 uur. Na een uur zat ik er zo lekker in (eerste half uur vond ik telkens best wennen) dat het jammer was te stoppen. Dus standaard 1,5 uur.

Ik heb niet gekeken naar de prijs, ik heb hier in de omgeving heel veel geinformeerd bij anderen. Deze was achteraf gezien de duurste maar ze gingen heel goed om met faalangst en gaven voor 80 euro (inclusief boek) 14 theorielessen van 2,5 uur waardoor alle theorie er echt ingestampt werd. 11 avonden informatie en 1 toets maken en bespreken, en 3 avonden 3 toetsen op een avond maken en bespreken. Slagingspercentage was dan ook extreem hoog daar
 
Quote
RE: Rijlessen HELP!!
Ans Mv J.k.d  schreef op: 08-08-2012 22:05:09
thanks dames voor jullie adviezen. Ik ga eerst wat proeflessen nemen, van verschillende scholen en dan kijk ik wat ik het fijnst vind een snel cursus of gewone lessen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Rijlessen HELP!!
Naam
Bericht