Menu
 

Topic:

4,5 jarige stopt alles weer in zijn mond

Mieps01  schreef op: 06-08-2012 14:47:46
Wat doe ik eraan? Kind is ineens weer begonnen met alles in zijn mond stoppen. Flessendopjes, pennen ( minder erg), knikkers en magneetjes. Hij heeft vorige week ook een magneet doorgeslikt en goddank weer uitgepoept. Lego wordt stukgekauwt. En vanmorgen zelfs een electriciteits draad helemaal tot op het metaal gebeten. Vanochtend ben ik geflipt en heb hem een tik gegeven en naar boven gestuurd. Ik weet dat dat geen oplossing is, dus aub daar geen discussie over. Het is meer om aan te geven dat ik me niet alleen rotgeschrokken ben. Straks is hij dood van zoiets stoms.. Maar ook om aan te geven dat ik het even niet meer weet. Ik herken dit niet van mijn andere kinderen en eigenlijk heeft hij sinds Nderhalf ook nooit meer zomaar iets in zijn mond gestopt. Hij is wel heel er slim. Herkent veel woorden met 3 a 4 letters en alle cijfers en ik verdenk hem ervan dat hij ook al wat echt kan lezen. Hij is sociaal op school. En hij is eigenlijk heel lief in huis, maar de laatste tijd dwars. Is dit nog een stukje normaal kleutergedrag waar we gewoon doorheen moeten. Ik herken het niet van mijn oudste, wel dat hij dwars was net voor 5 jaar om daarna beter in zijn vel te zitten, maar niet dit terugvallen met gebijt/ gesabbel. Hoort dit er nog bij? Of moet ik er wat mee?
 
Quote
Navigatie
RE: 4,5 jarige stopt alles weer in zijn mond
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 06-08-2012 14:54:35
Mijn dochter van april 5 jr, doet dit dus ook. Stopt alles in haar mond. Pulkt kraaltjes van shirts af en stopt ze in haar mond. Propjes papier, steentjes, kleine barbiedingetjes. Echt werkelijk alles. Ik weet ook niet wat ik ermee moet. Ook als der haren los hangen, stopt ze het in der mond. Dit deed haar zus ook en die kauwde op school op haar potloden. Ze kreeg van haar juf in groep 3 een kauw stokje. Dat is een plastic ding wat op het uiteinde van het potlood geschoven wordt. Dit heeft ze dan ook goed gebruikt. hihi En ineens was het klaar bij haar. nu gaat ze naar groep 5. Maar wat ik met mijn middelste moet, geen idee. Ik denk continu blijven opletten en herhalen dat ze het niet moet/mag doen.
 
Quote
RE: 4,5 jarige stopt alles weer in zijn mond
Xsara  schreef op: 06-08-2012 18:23:02
hier zijn het de vingers, loopt de hele dag op nagels te kluiven en heeft afgelopen jaar, ook rond de 4,5 jaar, al zijn kleren stuk gebeten, gewoon een mouw of kraag in de mond, hup gaatjes erin.. zal wel een fase zijn... het enige wat je kunt doen is goed in de gaten houden en blijven waarschuwen dat het niet mag.. succes..
 
Quote
RE: 4,5 jarige stopt alles weer in zijn mond
Krumelke  schreef op: 13-08-2012 22:46:07
herkenbaar....mijn 4 jarige doet dat ook. overal wordt op gebeten of gesabbeld. zijn vingers zijn favoriet....smerig zien die er dus uit door het vele gesabbel en nagels bijten. voel me net politie elke dag duizend keer zeggen dat het niet mag. want naast vingers stopt hij ook ander dingen in zijn mond om op te sabbelen of bijten.

hij heeft nooit interesse gehad in de speen of zijn duim en ineens toen hij net 4 was begon het ineens. hoop maar dat het een fase is die snel voorbij gaat.
 
Quote
RE: 4,5 jarige stopt alles weer in zijn mond
Mamaloes  schreef op: 13-08-2012 22:51:25
Nouja mijn zoon van 4 jaar doet het ook ineens! Kind heeft nooit geduimd oid, maar nu duimt hij ineens! Verder stopt ie idd ook alles in z'n mond! Ook flessendopjes en knikkers en vandaag het uiteinde van de oplader van de DS! Stekker zat in het stopcontact dus hij riep ineens dat ie een zere tong had... Ja gek he!!
Ik ben ook heel erg boos geworden dus vanmiddag... Ik blijf telkens maar herhalen: Niet in je mond!! Hoop dat deze fase snel weer over is!
 
Quote
RE: 4,5 jarige stopt alles weer in zijn mond
Angelique  schreef op: 13-08-2012 22:54:56
hier zelfde 4 jaar en 4 mnd hele dag handen in zijn mond maar ook alles wat binnen handberijk is soms gaat t dagen goed en soms weer niet en stop ik alle kleine prut weer weg of verdwijnt het steevast in de prullebak
ik waarschuw hem en doet ie het toch pak ik t af en gaat t weg
zo heeft ie een jogging broek met touw erin hele dag dat touw in zijn mond hup touw eruit en weg ermee
maar ook als zijn broetje weer is brood door hele huis gestrooid heeft dan dwijlt hij op de rgond en stopt alle kruimels wat hij tegen komt in zijn mond dus echt elke dag zuigen want hij vreet t allemaal op ook buiten maar goed dat mag dus gewoon echt niet
zal er dus wel beetje bij horen wellicht begin van irritatie door de komende wisseling??
 
Quote
RE: 4,5 jarige stopt alles weer in zijn mond
Kleinegee  schreef op: 22-04-2013 09:05:19
Waarom willen wij ouders overal een verklaring voor hebben als ons kind niet mee gaat in de maxsa.Ik snap dat een kind van 4 geen stekkers in zijn mond moet doen masr snap niet dat een kind van 4 een ds heeft. Ieder kind heeft een ontwikkeling en doet dit op zijn of haar manier. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op 4,5 jarige stopt alles weer in zijn mond
Naam
Bericht