Menu
 

Topic:

Lastige periode in de relatie

Anoniempje  schreef op: 06-08-2012 14:05:28
Ik wil even spuien, ben al heel lang (13 jaar) samen met mijn vriend en hebben al behoorlijk wat meegemaakt en overwonnen. Eigenlijk hadden we aan één woord genoeg en dezelfde interesses.

Het vervelende is dat het op dit moment dus ineens niet zo lekker loopt. Alles wat we zeggen valt verkeerd bij elkaar. Oke, bijna alles dus, maar echt bij de kleinste dingetjes is het mis.

We hebben nu een kindje van 2, maar ik denk niet dat het daardoor komt. Hij heeft wel veel stress op zijn werk en het totaal niet naar zijn zin. Misschien dat het daardoor komt. Hij is ook steeds maar moe en heeft (onverklaarbare) pijn op zijn borst. Maar ik word er heel verdrietig van als we weer de stem verheffen tegen elkaar.

Ok, voel me inmiddels wel weer ietsje beter nadat ik het eruit heb gegooid. We komen er ook wel uit. Vind het alleen soms behoorlijk zwaar en niet leuk. De weg is wat hobbelig, that's all.
 
Quote
Navigatie
RE: Lastige periode in de relatie
Baby2  schreef op: 06-08-2012 14:07:36
 
Quote
RE: Lastige periode in de relatie
Tiesmv3jongens  schreef op: 06-08-2012 14:43:41
 
Quote
RE: Lastige periode in de relatie
Mieps01  schreef op: 06-08-2012 14:51:54
Is hij al bij de dokter geweest om het na te laten kijken? Misschien is er iets lichamelijks. Maar het kan ook zijn dat hij aan zijn tax zit en dat de pijn op zijn borst en de vermoeidheid en ook de ruzies met jou symptomen zijn van overspannenheid bijv. Een volwassen man met vermoeidheid en pijnklachten.. Ik zou eerst eens bij de dokter beginnen. Dikke knuffel!!Valt vast niet mee zo!
 
Quote
RE: Lastige periode in de relatie
Nimmie  schreef op: 06-08-2012 15:04:49
Hier ook net een lastige periode achter de rug gehad. ehmm wat zeg ik.. 2 weken geleden op een dinsdag.. nog steeds even afentoe woorden met elkaar.

we proberen er aan uit te komen, want hij had al bijna de handdoek in de ring gegooit .
Ook wij hebben heftige periodes mee gemaakt met zijn 2e.
dat laat je dan echt zomaar niet meer gaan.
hij heeft nota benen 2x mijn dochter gered.. dat kan ik hem nog steeds voor bedanken!!!
en dan baal ik ook als we weer even de ruggen tegen elkaar keren.

maar ik laat me niet zomaar kennen en hij dus ook niet en dat botst..

Hopelijk komen jullie er nog aan uit
 
Quote
RE: Lastige periode in de relatie
Anoniempje  schreef op: 06-08-2012 15:12:45
Bedankt voor de knuffels, lief van jullie!
Ja Mieps01, hij is wel bij de dokter geweest. Gelukkig was er niks mis, maar de huisarts gaf wel aan dat hij het in de gaten moet houden. Hij is namelijk helemaal geen dokterganger, dus was blij dat hij ging.

Voel me trouwens wel schuldig soms, want toen hij een tijd geleden aangaf dat hij het niet naar z'n zin had heb ik hem aangemoedigd daar te blijven, want ja, het is wel crisis en hij heeft ook het gevoel dat hij het gezin financieel moet onderhouden, dus die druk is ook wel heel hoog.
 
Quote
RE: Lastige periode in de relatie
Anoniempje  schreef op: 06-08-2012 15:19:11
LenamvDaisy, jij ook een dikke knuffel in deze periode.

Soms reageert hij heel geďrriteerd als ik gewoon iets zeg en gek genoeg reageer ik dáár dan weer geďrriteerd op. Hij zei al, maar als ik zo naar reageer hoef jij dat toch niet te doen? Nee, ik zou ook willen van niet, maar het maakt mij onzeker.

Inmiddels hebben we beiden het idee dat we niet meer veel goed doen in de ogen van de ander geloof ik...
De liefde is er in ieder geval nog wel, en als we samen (als gezin) iets leuks doen geniet ik ook en voelt het alsof er helemaal niks mis is.

Soms denk ik daardoor ook dat het aan mij ligt, en dat ik een probleem maak die er helemaal niet is... Maar ja, die woordenwisselingen zijn geen illusie, helaas zijn die er echt...
 
Quote
RE: Lastige periode in de relatie
Nimmie  schreef op: 06-08-2012 15:21:53
Ik ken het gevoel ja,
als mijn man anders reageerd reageer ik ook opgefokt terug!.
en dan ga ik me al meteen irriteren
want ik heb het gevoel dat het vaak aan mij ligt of ik zeur dan weer teveel of ik vraag teveel...

ik heb ook wel eens het gevoel of ik een of ander huis turk ben.
dan heb ik net alles gepoetst en al en dan komt hij thuis en kwakt alles maar meteen neer en dan heb ik zoiets van halloooo ruim het eens even op wil je heb net de boel schoon..

zulke dingen hahaha volgens mij ben ik snel op mn tenen getrapt
 
Quote
RE: Lastige periode in de relatie
Anna28  schreef op: 06-08-2012 15:34:40
iedere relatie kent zijn dieptepunten.... en das best moeilijk soms.

Je zegt dat de liefde er nog wel is, dat is het belangrijkst, probeer vanuit die basis weer opnieuw te beginnen.

Hem kun je helaas niet veranderen, wel jezelf en je eigen reacties. Je zou kunnen proberen niet heftig op hem te reageren en dat een tijdje proberen vol te houden. Wellicht dat dat de druk van de ketel wat afhaalt. Als jij rustig en kalm blijft, gaat hij misschien wel mee doen en is er een opening.

Heeft hij geen last van die pijn door stress? Spanning kan al heel snel zulk soort klachten geven.
En die ruzies en woordewisselingen maken het natuurlijk ook niet beter voor hem.

Ik zou zeggen: bespreek dit eens met elkaar. Ga rustig het gesprek aan en vertel dat het je onzeker en verdrietig maakt op deze manier. Maak samen afspraken over dingen die jullie irriteren en probeer woordewisselingen en ruzies te voorkomen daarna. (= reageer niet ze sterk op elkaars minpunten)
Als er een open en eerlijke communicatie is dan sta je al dichter bij elkaar.

Heel veel succes!
 
Quote
RE: Lastige periode in de relatie
Bepje  schreef op: 06-08-2012 18:46:52
Soms is het even lastig. Het belangrijkste is volgens mij dat je tegen elkaar uit kunt spreken dat het lastig is en dat je er van baalt dat jullie geďrriteerd op elkaar reageren.
Als je dat van elkaar weet kan dat al schelen.
 
Quote
RE: Lastige periode in de relatie
Anoniempje  schreef op: 09-08-2012 14:47:01
Gelukkig doen we allebei ons best hier weer uit te komen. We zijn altijd zo blij geweest met elkaar, en we willen het beiden terug.

We hebben al een aantal goede gesprekken gehad, wel ná een irritatiepuntje, maar er wordt tenminste over gesproken en we nemen elkaar serieus.

Ik had een cadeautje voor hem gekocht, want dacht dat dat misschien wel goed zou zijn voor het gevoel en daardoor voor onze relatie. Hij vond het maar onzinnig, wel leuk, maar onzinnig... Voor mij reden om me dus weer rot te voelen, denk je goed te doen, krijg je dat.

Verder irriteerde het mij dat hij na zijn werk niet op de kleine lette terwijl ik aan het koken was. Hij sprak uit dat hij gewoon die ontspanning nodig had, want hij is moe na het werk. Dat begrijp ik, maar mijn diensten zijn 24/7 dus óók ik ben wel eens moe. We hebben nu afgesproken dat ik hem na het werk die 10 minuten ontspanning geef en dat als ik daarna ga koken dat hij op het ukkie let. Dus best wel productief gesprek.

Anna, ik hoef hem ook helemaal niet te veranderen, maar het is frustrerend om te zien hoe je man veranderd doordat hij slecht in zijn vel zit. Hij maakt opmerkingen die hij niet rot bedoeld, maar ze komen wel rot bij me binnen. En nee, ik ben zelf ook geen heilige, want als hij me belt doe ik ook niet altijd even aardig. Maar ook dat hebben we tegen elkaar uitgesproken.

Zo lang we met elkaar blijven praten, en dat willen we beiden, komt het vast uiteindelijk wel weer goed. Het is duidelijk dat er bij beiden een hoop is opgestapeld, en dat is nu eenmaal niet in één keer opgelost. Maar stuk voor stuk lossen we de probleempjes op.

Fijn dat jullie ook mee willen denken. Bedankt meiden!
 
Quote
RE: Lastige periode in de relatie
Anoniempje  schreef op: 20-08-2012 22:19:24
Langzaam maar zeker gaat het hier weer wat beter. Op sommige momenten is het nog even zwaar, maar we doen beiden ons best en we praten veel met elkaar.

Op momenten dat hij een zware dag heeft gehad op zijn werk of hij zit om de één of andere reden niet lekker in zijn vel moppert hij nog behoorlijk op ons. Maar doe m'n best dan niet op alles te reageren en dat gaat aardig.

Wel heeft hij af en toe het idee dat ik afkeur hoe hij met onze dochter omgaat, maar ik vind juist dat hij het ontzettend goed doet. Heb hem dat ook verteld en blijf dat ook doen. Jammer dat hij daar zo onzeker over is, en ook jammer dat ik vervolgens onzeker wordt al hij daar iets over zegt.
Denk dat jullie gelijk hadden in het uitspreken, dat is echt essentieel.
 
Quote
RE: Lastige periode in de relatie
Nimmie  schreef op: 20-08-2012 22:48:52
Hier gaat t ook wat beter, heb vorige week paar dagen apart geslapen en van het weekend hadden we even ons wegen gescheden en dat heeft ons goed gedaan zondag waren we blij elkaar weer te zien.... We zijn weer langzamerhand bergje op
 
Quote
RE: Lastige periode in de relatie
Jolijn  schreef op: 23-08-2012 10:21:28
Waarom zoek je geen baan? Dan kan hij makkelijker op zoek naar ander werk als zijn huidige baan niet bevalt, je zit dan veiliger. Bovendien kom je dan beide even uitgerust thuis van je werk en kun je dan de huishoudelijke taken eerlijk delen (of een deel delegeren).

Plezier in je werk is zo belangrijk.
 
Quote
RE: Lastige periode in de relatie
Femke  schreef op: 23-08-2012 13:51:11
Tja de basis zit hem vooral in communicatie met elkaar en open en duidelijk zijn naar mekaar, ik weet dat het de oplossing is maar hier ook periodes met veel ups en downs gehad, nu de jongste 4 is merk ik dat we weer meer tijd voor elkaar hebben en dat we ook weer beter communiceren en elkaar meer aandacht geven, vind het echt tropenjaren de eerste 3,5. Zie ook veel scheidingen om mij heen met jonge kids, maar merk nu dat je soms gewoon moet volhouden, elkaar de ruimte moet geven en veel praten over wat je nu echt dwars zit..
 
Quote
Navigatie


Reageren op Lastige periode in de relatie
Naam
Bericht