Menu
 

Topic:

de perfecte biefstuk bakken?

Anna28  schreef op: 06-08-2012 11:20:13
Hoe bak ik de perfecte biefstuk?
Heb al jaren hetzelfde probleem: óf hij is nog te rood van binnen, óf hij is te doorbakken van binnen.
óf de buitenkant is al aangebrand en de binnenkant is nog te rood, óf......

noem maar op

Nu lust ik zelf dus geen biefstuk en bak het dus altijd voor mijn man. Maar het is dus altijd een verrassing voor me als hij de biefstuk opensnijdt hoe hij er uit ziet van binnen.

Wie heeft de perfecte biefstuk-bak-tip voor me?
 
Quote
Navigatie
RE: de perfecte biefstuk bakken?
Mie  schreef op: 24-08-2016 00:22:11

Quote Sun mv3:
nog een goeie tip: voor bakken insmeren met kiwi. Je proeft er niks van en je biefstuk wordt er heel mals van. Geen idee hoe het kan maar ooit de tip van een topkok gekregen en het werkt echt. En verder inderdaad dichtschroeien en aluminiumfolie doe ik altijd 



Dat komt waarschijnlijk door de specifieke enzymen die van nature in kiwi voorkomen.
Deze breken eiwit af, om dezelfde reden gaan ( rauwe) kiwi en gelatine niet samen.

Ik doe mn kiwi liever in de fruitsalade of de smoothie  
 
Quote
Navigatie


Reageren op de perfecte biefstuk bakken?
Naam
Bericht