Menu
 

Topic:

wat zouden jullie doen?

Spatje  schreef op: 05-08-2012 19:37:20
Ik heb via fb sinds lang weer eens contact met mijn vriendin van vroeger uit de kinderjaren, al 3x met elkaar koffie gedronken, volop gekletst en heel gezellig, gisteren zijn we met de mannen en de kids naar een pretpark geweest. Zij heeft 2 kids van 6 en 7 en ik van 8 en 2.

Feit was dat mijn dochter en haar zoon van 7 heel goed met elkaar konden vinden en zo af en toe met hun 2en wat gingen doen, wat resulteerde in iedere keer weer huilen van haar dochter. Ja want haar dochter en zoon waren beste vrienden en haar dochter kon er niet tegen dat haar zoon alles deed wat die van mij zei en blabla.

Ik heb toen die van mij gezegd dat ze ook met het meisje moest spelen, maar het ging allemaal heel moeizaam, die van mij was iedere keer weer schuld van alles enz. Maar goed, eenmaal thuis zei ik nog tegen mijn man dat ik niet goed weet wat ik met deze nieuwe vriendschap moet. Zij neemt heel veel bagage uit het verleden mee en iedere keer als we bij elkaar zijn huilt ze ook , maar daar kan ik wel mee om gaan. Nu we gisteren zijn weggeweest en mijn dochter iedere keer de boeman was was ik het een beetje beu.

Zij wilt haar kinderen een jeugd geven die ze niet heeft gehad en ze zijn dus overbeschermd, prima , moet ze zelf weten, maar ze kunnen dus niet om met mijn mondige assertieve dochter. Dus ik was al aan het twijfelen. Krijg ik een uur geleden een sms met het verhaal dat die van mij aan haar zoon heeft verteld dat sinterklaas niet bestaat en de pieten geschminkt zijn enz enz, en dat ze not amused is blabla.

Ik baal hiervan, heb die van mij straf gegeven en haar terug ge-sms't, want ik voel me nu ook rot, is niet leuk van mijn dochter en ze heeft moeten beloven het nooit meer te doen, heeft straf, en dan denk ik van mennnnn, ik zie haar pas weer een paar maandjes, maar het kost me nu al een hoop energie, zeker nu mijn dochter het helemaal gevreten heeft, terwijl het een leuke lieve meid is met fratsen die nou eenmaal bij de leeftijd horen.

Zouden jullie nog wat afspreken met de kinderen samen? Ik twijfel nl, zou dan op mijn tenen lopen.
 
Quote
Navigatie
RE: wat zouden jullie doen?
Bepje  schreef op: 05-08-2012 23:03:45
Als je nog eens iets afspreekt kun je het dan beter bij een kopje koffie/thee houden en dan hooguit een uurtje of anderhalf. Net niet lang genoeg voor oeverloze gesprekken en net wel lang genoeg voo de gezelligheid.
 
Quote
RE: wat zouden jullie doen?
Mi01  schreef op: 06-08-2012 13:40:53
Ben het met bepje hierboven eens. Gewoon kort afspreken en anders misschien helemaal niet. Jullie hebben elkaar lng niet geZien. Het is net alsof hij haar therapeut moet zijn om met haar over haar herinneringen te praten( tenminste zo lees ik het in) dat kun je niet. Moet je ook niet willen. Ik zou er zelf eigenlijk wel klaar mee zijn. 3 z afspreken en dan 3 x zoveel emotie. En dan dit gesprek ook weer. Vriendschap is een twee richting verkeer. Dit is dat naar mijn gevoel niet. Je lijkt nu meer hulpverlener die ( nog) geen goede grenzen heeft gesteld
 
Quote
RE: wat zouden jullie doen?
Mama_anja  schreef op: 06-08-2012 14:12:52
ik zou zeggen laat het voor wat het is ook al heeft ze terug gebeld want een vriendschap hoort fijn te voelen voor je zelf en dat doet he tniet helaas ik heb het zelfs in de fam ik laat die schoonzussen voor wat het is en zie wel

 
Quote
RE: wat zouden jullie doen?
Spatje  schreef op: 08-08-2012 10:00:17
bedankt meiden, heb het nog met mijn moeder erover gehad en die zei ook al dat ik haar 3x gezien heb en 3x eindigde het nogal zwaar, nogmaals ik vond het heel fijn dat ze me belde, maar laat het nu even voor wat het is en zie wel of ze zich nog meldt
 
Quote
RE: wat zouden jullie doen?
Spatje  schreef op: 22-08-2012 14:00:20
nou inmiddels zijn ruim 2 weken verstreken en meer dan af en toe een reactie op een status van mij of ik op die van haar is het niet meer geworden, ik denk dat we beide aanvoelen dat het goed zo is ( zul je zien dat ze morgen belt ofzo)
 
Quote
RE: wat zouden jullie doen?
Nimmie  schreef op: 22-08-2012 14:04:48
hahaha als het zo beter voelt meid dan lekker zo laten 
 
Quote
RE: wat zouden jullie doen?
Myself  schreef op: 22-08-2012 15:34:37
Dan zou ik het ook lekker zo laten Spat, tis net wat je zegd, gewoon goed zo.
 
Quote
Navigatie


Reageren op wat zouden jullie doen?
Naam
Bericht