Menu
 

Topic:

Angsttandarts

Corine  schreef op: 05-08-2012 12:13:24
Is er iemand van jullie bekend bij een angsttandarts?
Ik heb net een mail gestuurd voor een afspraak te maken voor een eerste consult.
Ik twijfel dan ook om het onder narcose te laten doen.
Ik ben nu al 8 jaar niet meer bij de tandarts geweest

Ik hoop dat ik ervaringen van jullie kan lezen voordat het echt zo ver is.

groetjes Corine.
 
Quote
Navigatie
RE: Angsttandarts
Nala  schreef op: 05-08-2012 12:31:57
Ik zweer bij mijn tandarts, ook mijn schoonmoeder beide ook als de dood en jaren niet geweest, maar deze man......die heeft bij ons beide het vertrouwen gewonnen.
Hij kan ook meer dan de gemiddelde tandarts dus ook kleine kaakchirugisch ingrepen, is kalm, begripvol en straalt rust en vertrouwen uit.
Hij lijkt een beetje op Jean marie Pfaff ;-) 2 hele trouwe helder blauwe ogen die contact houden met je in de stoel.
Hadden zelf ook eerst gekeken voor een "angsttandarts" maar wat doe je bij iets accuuts?? Angsttandarts is dan niet beschikbaar en zal je zonder narcose moeten, ook 1 van mijn angsten, dit was voor mij de reden om een goede tandarts te zoeken waarmee duidelijke afspraken gemaakt konden worden om de angst aan te pakken.
Nu 2 jaar verder gaat het goed, durf alleen heen voor gaatjes of naar de mondhygieniste alleen wkb ofzo dan moet mijn man nog mee.
Ben zelfs al eens naar een weekend tandarts geweest ivm een losgelaten vulling (met kerst niet handig en pijnlijk langs de tandhals) dat was voor mij wel echt een mijlpaal die ik dankzij onze tandarts heb kunnen behalen.
Weet. niet in welke regio je woont maar deze "held" zit in Haarlem.
 
Quote
RE: Angsttandarts
Corine  schreef op: 05-08-2012 13:01:22
Bedankt voor je berichtje!
Nee, Haarlem is echt te ver, ik woon in noord brabant
Maar wat fijn dat het zo'n goede tandarts is!!
Maar het gekke is....ik heb ook een hele goede tandarts eigenlijk...is heel rustig, zegt precies wat hij gaat doen, hij weet ook dat ik bang ben, maar toch ben ik als de dood..
8 jaar geleden moest ik ook naar Nijmegen om tandsteen te laten verwijderen, ik had/heb paradontitis, de gewone mondhygieniste kon niks met mij doen. Was echt verschrikkelijk daar in Nijmegen, pfff.
Ik dacht eigenlijk meer om eenmalig naar de angsttandarts te gaan en dan misschien de eerste tijd daarna nog daar te blijven en daarna weer naar mn eigen tandarts terug te gaan, maar ja, ik weet niet of dat zo werkt natuurlijk.
Mijn gebit moet gemaakt worden. Op dit moment is mijn snijtand boven bijna afgebroken, 1 kies zit nog een stukje. En ontzettend veel tandsteen weer. Kiezen boeien mij niet zo als die afbreken, maar voortanden vind ik wel heeeel erg, mijn kids moeten woensdag naar de tandarts, als ik van de angsttandarts nog niks gehoord heb zal ik het er eens met mn eigen tandarts over hebben.
 
Quote
RE: Angsttandarts
Janine  schreef op: 05-08-2012 14:39:47
Ik was zelf 12 jaar niet bij de tandarts geweest en durfde er ook niet meer heen.
paar weken terug de stap genomen en een tandarts hier in de buurt een mail gestuurd dat ik zo lang niet geweest was en dat ik bang voor de tandarts was. ik had heel erg veel tandsteen dat hebben ze weg gehaald en had gewoon geen gaatjes :d ben zo blij dat ik heen geweest ben. in september moet ik nog een keer heen, en zie er niet meer tegen op.
 
Quote
RE: Angsttandarts
Nala  schreef op: 05-08-2012 18:08:17
Zou niet teveel switchen van tandarts, belangerijkste is dat jij er 1 vind die in jou tempo alles aanpakt, anders blijf je foto's maken en elke nieuwe tandarts is er dol op om "oude" vullingen te vernieuwen wat misschien niet eens nodig is, wat inhoud dat je nog vaker in die stoel ligt en de zenuwen ook "onnodig" weer een optater krijgen van het boren etc.
Het belangerijkste is een gezond gebit, des te minder problemen en ook minder in die vreselijke stoel.
Echter moet je wel een plek vinden waar jij je prettig. genoeg voelt.

Succes!.........en vooral
 
Quote
RE: Angsttandarts
Irma Mv T En B  schreef op: 05-08-2012 20:17:59
Ik weet niet of er bij jou in de buurt een tehuis is voor mensen met een verstandelijke beperking.
Daar zit ook vaak een tandarts bij en die zijn heel erg goed in mensen gerust stellen en begeleiden.
Zoontje van mijn vriendin gaat er nu naar toe omdat hij bij zijn eigen tandarts zijn mond niet open doet en hier ging de eerste behandeling super.
Was alleen nog maar praten en kijken maar hij deed zijn mond open en ze mocht kijken.
Heel veel succes ik zelf ben ook zeer bang voor de tandarts maar heb er nu een gevonden die mij begrijpt en alles verteld voor hij iets gaat doen.
 
Quote
RE: Angsttandarts
Corine  schreef op: 05-08-2012 22:08:24
Thanx allemaal..

Idd, dat tandheelkundig centrum die ik gemaild heb, werkt ook met kinderen met autisme enz. Dus ik neem aan dat die wel goed is dan.

Nala, klopt ook idd wat jij zegt.
Daarom twijfel ik nu ook weer om toch niet gewoon naar mn eigen tandarts te gaan. Ik weet dat hij rustig is namelijk en hij weet dat ik bang ben. Kids moeten woensdag dus denk dat ik er met hem over ga hebben, als mijn tand dan nog er aan zit want ik hoef maar hard te duwen en dan breekt hij voor meer dan de helft af. De voortand dus, geen gezicht

Janine goed zeg! Geen gaatjes na 12 jaar! hoe doe je dat?hihi Bij ons zit het ook in de familie hoor, een slecht gebit. Mijn moeder kreeg een kunstgebit een week voor ze ging trouwen! Ze was toen 25. Mijn oudste zus was nog jonger.

Als ik er nu aan denk krijg ik al de zenuwen maar de rechterkant van mn gebit zit hooguit 1 gaatje en is verder nog prima, niks afgebroken, het is vooral mn linkerkant waar ook een ontsteking zit/zat. Die heb ik er al zitten vanaf de basisschol, hebben ze 1x weggehaald en is gewoon weer fijn terug gekomen.
 
Quote
RE: Angsttandarts
Anne  schreef op: 01-10-2012 09:08:27
Hi, ik vond je berichtje bij het zoeken naar een lieve tandarts in de buurt van Haarlem, kun me zeggen welke tandarts je bedoelt hier?

vriendelijke groet, Anne (happyhaarlem@gmail.com)
 
Quote
RE: Angsttandarts
Corine  schreef op: 01-10-2012 13:16:03
Anne, ik neem aan dat je vraag bedoeld is voor Nala?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Angsttandarts
Naam
Bericht