Menu
 

Topic:

slecht 10 minuten gesprek

Joltje  schreef op: 30-11-2011 09:02:52
Gisteren hebben wij een 10 minuten gesprek gehad op school van onze zoon van 9 jaar. Gezien de resultaten op zijn rapport, waren we al voorbereid op een niet zo goed gesprek, maar wat we te horen kregen daar klapperde onze oren van,
De 2 juffen van hem maakte zich ernstig zorgen. Hij heeft geen enkele dag zin in school..hij vind alles saai en vervelend en hij maakt op school een depressieve indruk.Ook geeft hij iedere dag aan dat hij zich niet lekker voelt. De juffen hebben hem gisteren naar de IB-er gestuurd van de school en die heeft met hem een onderzoekje gedaan. Daaruit kwam dat school en leren erg vervelend werden gevonden door hem.....alle andere onderwerpen die ook aan bod waren gekomen ( bijv. vader, moeder, thuis, vriendjes, broertje, zusje) daar kwam uit dat hij het wel leuk of gewoon vond...bij broertje -zusje kwam ook wel een beetje vervelend uit, maar ja, is dat niet overal zo???
we hebben nu het advies om een afspraak te maken bij de huisarts en ze hebben ook het advies kinderpsychiater gegeven.
Ik heb me hier nu al sinds gisterenavond het hoofd over gebroken. Iedere ochtend, als het weer een schooldag is, dan klaagt hij over vanalles..hoofdpijn, buikpijn, misselijk. Is het weekend of is de school uit, dan hoor ik hem niet meer. Voor mij was dit duidelijk......geen zin in school hebben...volgens de juffen is dit toch niet zo duidelijk. Depressieve indruk.......... thuis dus echt niet...........hij lacht, hij is vrolijk, speelt graag met andere kinderen. Ikzelf ben bekend met depressie ( ik heb het helaas zelf) maar ik weet dus ook dat als iemand depressief is, hij of zij ook de leuke dingen niet meer als leuk ervaart en dat zie ik niet bij mijn zoon.
Ik heb een afspraak gemaakt voor vanmiddag bij de huisarts, maar ik vind het dus erg moeilijk...heeft iemand hier ervaring mee? Kan het zo zijn dat een kind alleen op school depressief is? En wat kunnen we hieraan doen?
Sorry voor de vele vragen, maar mijn hoofd loopt even over nu......
 
Quote
Navigatie
RE: slecht 10 minuten gesprek
Patriciia*  schreef op: 30-11-2011 09:31:23
Ach jeetje....wat sneu dat hij met tegenzin op school zit.

Dat van niet naar school willen komt mij bekent voor,maar eenmaal op school is alles koek en ei.
Ik zou gewoon naar de arts gaan ookal vind je dat als moeder echt helemaal niet leuk,maar soms vertellen kinderen meer aan vreemden dan aan papa of mama.

S6 vanmiddag en ik hoop dat je mannetje zich snel fijn gaat voelen op school.

 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
Joltje  schreef op: 30-11-2011 09:37:41
bedankt voor je reactie.....helaas is het bij mijn zoon niet zo dat als hij eenmaal op school is, dat alles dan weer koek en ei is. Hij blijft erin hangen.
Ik vind het niet moeilijk om naar de huisarts te gaan, dat heb ik een beetje onduidelijk omschreven. Ik vind de situatie erg moeilijk, vooral omdat hij op school dus heel anders is dan thuis en als je dan het probleem moet gaan uitleggen bij de huisarts...tsja, dan wordt dat wat moeilijker natuurlijk.....
Maar we gaan vanmiddag eens en dan komt er hopelijk een beetje duidelijkheid.....
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
Patriciia*  schreef op: 30-11-2011 10:06:14
Kan het me voorstellen dat je de situatie moeilijk vind omdat jij hem heel anders kent dan als op school.

Laat je het weten hoe het bij de dokter is gegaan?

groetjes
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
Méanne  schreef op: 30-11-2011 10:20:55
Als ik je verhaal zo lees schieten er 2 gedachtes bij mij binnen!

1 wordt hij niet gepest?
2 vind hij niet te moeilijk op school!!

Ik herken een beetje in je verhaal, mijn zoon was toen 6 jaar maar wilde nooit naar school en maakte ook een neerslachtige indruk op school en buiten school was hij zo vrolijk tot de volgende ochtend, buikpijn, misselijk, hoofdpijn.
Hij snapte het gewoon niet in groep 3 en rond deze periode was al duidelijk dat hij zou blijven zitten dus kreeg hij werk wat minder moeilijk voor hem was.

Ik zou echt eens naar deze 2 opties kijken en misschien nog even de juf aanspreken en er naar vragen en dat kan je dan ook meenemen naar de huisarts want persoonlijk vind ik het wel heel heftig wat de juffen zeggen!

Was hij vorig jaar ook zo??

Succes
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
Anmv3  schreef op: 30-11-2011 10:33:25
heeft ie niet gewoon een hekel aan de juf ? of is dit vorige jaren ook aan de orde geweest ?

mijn oudste dochter had 1 dag van de week ook vaak buikpijn in de ochtend en een hekel om naar school te gaan en dan hadden ze een bepaalde meester die echt tekeer ging tegen de klas wat heel veel indruk maakte..

kan hij verder wel goed meekomen ? of heeft hij ook slechte cijfers ? dan vind hij het misschien wel te makkelijk of moeilijk op school..

snap wel je dilemma om uit te leggen aan de huisarts..als hij na schooltijd gewoon lekker speelt en nergens last van heeft dan lijkt hij me niet depressief..dan zou hij hele middagen na schooltijd alleen op zijn kamertje zitten toch ?
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
  schreef op: 30-11-2011 10:41:20
Ik dacht precies wat meanne ook al dacht.
Als ik het zo lees dan lijkt het mij erg stug dat je kleine depressief is, nu ben ik geen arts natuurlijk.
Het lijkt mij eerder dat er iets is wat hem op school zo neerslachtig maakt, wat geeft hij zelf aan als je met hem praat?
Misschien zit hij heel ergens anders mee, maar wil hij thuis jullie niet belasten? Je geeft aan zelf depressies te hebben vandaar.

Ik zou hem echt niet zomaar een stempeltje depressief geven, als ik het zo lees spelen er hele andere dingen bij het keerltie.
Succes ermee!!
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
Joltje  schreef op: 30-11-2011 10:59:44
oh meiden wat ben ik blij met deze reacties...
Hij heeft op school dus 2 juffen en 1 juf daar vertelt hij van dat ze heel erg doet schreeuwen en schelden in de klas. De andere juf die vind hij leuker.......maar ook niet zo leuk dat hij graag naar school zou gaan....
gepest op school wordt hij niet.....hij is best populair en heeft veel vriendjes, dat het misschien te moeilijk is, dat zou heel goed kunnen!! Hij loopt misschien wel heel erg op z'n tenen.
Vorig jaar was hij niet zo...hij heeft school nog nooit leuk gevonden, maar de geluiden waren altijd redelijk positief. We kregen elk 10 minuten gesprek wel te horen dat hij beter zou kunnen als hij zou willen, maar dat was het dan ook......vandaar dat wij ook erg met onze oren aan het klapperen waren deze keer. Zijn punten zijn nooit super geweest, maar hij is wel duidelijk achteruit gegaan vergeleken met zijn laatste rapport.
@ anmv3...dat is dus ook waar ik zo mee zit..kun je echt depressief zijn op bepaalde momenten van een dag. Als ik in een depressieve bui ben, dan heb ik dat zelfs op de leuke dagen, of met leuke dingen. En hij heeft dat niet..ik neig er ook naar om te denken dit kan geen depressie zijn....
vanmiddag om 10 over half 4 hebben we de afspraak, ik ben heel benieuwd wat daaruit gaat komen. Ik laat het jullie zowiezo weten!
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
Myself  schreef op: 30-11-2011 11:00:00
Is zijn leerniveau wel eens getest?
Want als het te moeilijk of te makkelijk is kan je ook met dit gedrag te maken hebben.

Wanneer het te makkelijk is gaan sommige kinderen er ook met de pet naar gooien en flink onderpresteren.
Wanneer het te moeilijk is en het maar goed lukt terwijl je zo hard je best is, dat is natuurlijk ook flink frustrerend.
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
Kimmv3  schreef op: 30-11-2011 11:04:13
en wat ik dan weer denk.... word hij wel genoeg uitgedaagd op school?
misschien is het niet zo gek om naar de dokter te gaan en dan eventueel naar een kinderpsychiater.
misschien zou hij eens een iq test kunnen doen.
waarom? omdat de tekenen die de juffen aangeven en die jij aan geeft ook dezelfde tekenen kunnen zijn van onderpresteren.
je geeft nl aan dat hij het SAAI vind op school. de lichamelijke klachten enz enz. en nee een kind met een hoger iq hoeft echt niet een rapport te hebben om je vingers bij af te likken. hij kan ook een heel slecht rapport hebben, juist omdat hij niet voldoende uitgedaagd word en het saai voor hem wordt.
ik zeg niet dat dit het is, maar ik herken er wel dingen in waar ik van denk mmmm....

succes!
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
3prachtkinders  schreef op: 30-11-2011 13:10:57
Maar dan heb ik een andere vraag, wisten jullie dat hij een test kreeg van de ib-er? Wat hun doen mag niet. Eerst toestemming vragen.

Maar enfin, ik sluit me aan bij de andere dames.
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
Joltje  schreef op: 30-11-2011 14:53:11
nee, dat wisten we dus niet.....daar kwam hij ineens mee aan. Ik heb nooit geweten dat ze daar toestemming voor moeten hebben.
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
Cir  schreef op: 30-11-2011 18:13:40
Er liggen zoveel vragen open, je kan in dit stadium echt niet zeggen of je zoon mogelijk depressief is.
Er kan werkelijk van alles aan de hand zijn en dat moet even rustig uitgezocht worden. Daar kom je ook niet één twee drie achter bij kinderen want vaak weten ze zelf niet eens waarom ze buikpijn hebben.
Hoe was het bij de huisarts?
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
Patriciia*  schreef op: 30-11-2011 20:08:31
Depressief vind ik ook een heel groot woord hoor pffffff.

En hoe was het bij de dokter?
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
Maris1974  schreef op: 30-11-2011 20:15:43

Quote :
en wat ik dan weer denk.... word hij wel genoeg uitgedaagd op school?
misschien is het niet zo gek om naar de dokter te gaan en dan eventueel naar een kinderpsychiater.
misschien zou hij eens een iq test kunnen doen.
waarom? omdat de tekenen die de juffen aangeven en die jij aan geeft ook dezelfde tekenen kunnen zijn van onderpresteren.
je geeft nl aan dat hij het SAAI vind op school. de lichamelijke klachten enz enz. en nee een kind met een hoger iq hoeft echt niet een rapport te hebben om je vingers bij af te likken. hij kan ook een heel slecht rapport hebben, juist omdat hij niet voldoende uitgedaagd word en het saai voor hem wordt.
ik zeg niet dat dit het is, maar ik herken er wel dingen in waar ik van denk mmmm....

succes!Ja, dat was mijn gedachten ook......
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
Joltje  schreef op: 30-11-2011 22:09:28
sorry dat ik een beetje laat reageer, maar ik heb nog moeten werken.
Ik ben dus vanmiddag bij de ha geweest en ze nam beide dingen serieus. Ze gaf wel aan dat ze depressief wel een erg groot woord vond. Ze heeft meteen een briefje geschreven aan de leerkrachten van mijn zoon en ze vraagt daarin om observatieverslagen, teamverslagen en de onderzoekjes die al verricht zijn. De had wilt zoveel mogelijk materiaal hebben om goed te kunnen helpen. Ze heeft een gesprekje gevoerd met mijn zoon en daarui kwam eigenlijk dat de schoen vooral wringt op school. Ze vroeg hem bijvoorbeeld...hebben mama of papa jou al eens moeten halen van scouting of van de voetbal omdat je dan ook zo een buikpijn had of niet lekker in je vel zit.....ik vond dat een goede vraag,zover had ik nog niet nagedacht. Nadat ze ongeveer een kwartiertje met hem gepraat had kwam ze met de conclusie dat ze eigenlijk wel met grote zekerheid kon zeggen dat hij geen depressie heeft. En dat de schoen dus wringt op school. Als hij idd depressief zou zijn, dan zou hij ook niet naar scouting willen en ook niet naar voetbal, dan zou hij na schooltijd niet met vriendjes gaan spelen, want daar zou hij dan geen zin in hebben. Ze kreeg sterk het idee dat mijn zoon de drukte in de klas niet goed aankan, mijn zoon vertelde ook dat de klas soms zo druk was dat het ook erg druk werd in zijn hoofd.............dat hij het zo moeilijk vind om onder tijddruk te moeten presteren ( bijv. bij taal en rekenen). We moeten nu dus even de verslagen afwachten van de juffen ( alhoewel ik ernstig twijfel of die er wel zijn) en ondertussen gaan we even goed kijken naar de klachten van buikpijn enzo. Ik moet nu voor 2 weken een soort van dagboekje bijhouden en daarin moet komen te staan op welke dagen hij zich niet lekker voelt, of de dag leuk is geweest, hoe de ontlasting was ( dit ivm de buikpijn) hoe erg de buikpijn is, wat hij gegeten heeft die dag en over 2 weken moeten we dan even terug. De ha hoopt dat dan de verslagen binnen zijn en dat we een beter beeld hebben van zijn lichamelijke klachten, zodat ze op beide dingen kan inspringen. Ze had het er bijvoorbeeld over dat het nodig kon zijn om mijn zoon weerbaarder te maken, zodat hij de druk beter aan kon. dat kan dan ook via een kinderpsycholoog, maar daarvoor moet ze eerst een veel beter beeld hebben van wat er aan de hand is, want ze kon echt niet alleen maar uitgaan van wat de juffen vertelden en wat ik vertelde over hou hij thuis was.
Ik heb er in ieder geval een hele goed gevoel over. Ze pakt het heel grondig aan en ze heeft mijn zoon echt betrokken bij het gesprek en ze vond zijn mening erg belangrijk!
Nu dus even 2 weken een dagboekje bijhouden en daarna weer verder!
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
  schreef op: 30-11-2011 22:16:46
Wat ontzettend fijn dat jullie huisarts dit zo opgepakt heeft zeg!
Klinkt als een fijn mens in ieder geval, en dit is voor jou als mama toch een groot gevoel van ondersteuning he.
Hoop dat jullie er snel uitkomen en je kleine man zich snel goed voelt op school!
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
  schreef op: 30-11-2011 22:51:04
Oeii alsof ik mijn eigen kind lees toen hij 7 jaar wat.
Volgens de school was mijn kind ook depressief,uiteindelijk ook bij de HA gekomen en heb daar hele goede gesprekken gehad met zowel alleen de arts als samen met mijn kind.
Uiteindelijk bleek mijn kind gepest te worden door zijn juf en raakte het kind overspannen van deze juf.
Wij hebben toen wij dit alles hoorde ons kind meteen van deze school afgehaald en op een andere school gedaan en nu zijn wij van het probleem af.
Nu klinkt dit alles heel erg makkelijk maar dit alles is gebeurt in een tijdbestek van 9 maanden.

Nu 3 jaar later is dat de beste keuze gewees die wij ooit hebben gemaakt,mijn kind is nu 10 jaar en totaal opgefleurd en gaat met heel veel plezier naar school.

Ook wij herkende ons kind totaal niet uit de dingen waar zijn juf mee aankwam,werden er ook onderzoekjes gedaan zonder onze toestemming(dit mag dus pertinent NIET).Uiteindelijk bleek het verhaal toch wel even wat anders in elkaar te zitten dan wat de school vertelde en deed.
Mijn kind moest op een gegeven moment 1 keer per maand gelaxeerd worden in het ziekenhuis en zat onder het exceem van de stress wat uiteindelijk dus veroorzaakt werd door een juffrouw.

Heel veel sterkte met alles en houdt je kind goed in de gaten,laat je niks aan praten en fijn dat je de steun hierin vind bij jullie HA
 
Quote
RE: slecht 10 minuten gesprek
  schreef op: 30-11-2011 22:52:04
jeetje wat een fouten in mijn tekst zeg,hopelijk begrijp je een beetje wat ik bedoel haha
 
Quote
Navigatie


Reageren op slecht 10 minuten gesprek
Naam
Bericht