Menu
 

Topic:

oorsuizen, word er gek van

Chloe  schreef op: 04-08-2012 09:51:46
Even een vraagje: wie heeft er ook wel eens last van oorsuizen (gehad) en na hoeveel tijd en hoe is dat over gegaan?
Heb er sinds vorige week last van en ik vind het echt eng! Ben zo bang dat ik een gehoorbeschadiging heb en dat het niet meer weg zal gaan. Heb niets raars gedaan, behalve in de sportschool staan in een aerobicsles met harde muziek.. maar dat doe ik wel vaker. Ik heb wel een aantal keer gezwommen afgelopen week, zowel in natuurwater als een zwembad. Ik heb steeds wat lichte oorpijn die erger wordt bij lichamelijke inspanning, een druk in mijn oren en wat jeuk in mijn oren af en toe. Volgens mijn man typisch oorontsteking of een prop (sorry..) maar ik ga natuurlijk altijd meteen van het ergste uit..
 
Quote
Navigatie
RE: oorsuizen, word er gek van
Mafkees  schreef op: 04-08-2012 09:57:01
hoi
zeer vervelend ja, maar het lijkt wel op een normale ontsteking, daarbij heb je altijd wel wat gehoorverlies en kun je ook last hebben van oorsuizen.

je kan natuurlijk even proberen om te neussprayen en een druppeltje sla olie in je oor.
dan maandag even langs de doktersassistente om je oren uit te laten spuiten.

dan weet je of dat het is.

tis heel storend, maar ik zou mezelf niet gek maken hoor
 
Quote
RE: oorsuizen, word er gek van
Chloe  schreef op: 04-08-2012 10:24:27
zal inderdaad eens proberen of neusspray en slaolie werken, dat is een goeie. Bedankt voor de tip!
 
Quote
RE: oorsuizen, word er gek van
Famke  schreef op: 04-08-2012 11:08:04
ik heb door een ongeluk oorsuizen,dit gaat helaas nooit weer over.
Er zit ook een piep door heen maar ik heb het nu al bijna 6 jaar en hoe raar het ook klinkt,het went.
Ik hoor daardoor ook minder helaas.
Maar als je geen gehoor beschadiging hebt en het gaat niet over dan zijn er wel medicijnen voor die in sommige gevallen helpen.
 
Quote
RE: oorsuizen, word er gek van
Marie8  schreef op: 04-08-2012 11:19:37
Dit klinkt inderdaad meer ontstekingsachtig. Persoonlijk zou ik niet met slaolie gaan lopen klooien. Neusspray kan wel helpen, vraag anders de apotheek om advies en als het niet weggaat naar de huisarts. Maar gezien de jeuk denk ik dat het al aan het genezen is.

Ik heb ook wel eens oorsuizen gehad na een feest, knettergek werd ik ervan. Gelukkig is dat na een paar weken weggegaan, waarvan de 1e dagen het ergste waren.
Vreselijk mv nynke, dat je daar dagelijks mee leeft.
 
Quote
RE: oorsuizen, word er gek van
Chloe  schreef op: 04-08-2012 11:37:01
Jeetje, mv Nynke, en dan kom ik met mijn gezeur na een week! Heftig lijkt me dat en echt knap dat je daar zo mee om hebt leren gaan.

@ Marie8, dat bedacht ik me net ook. Als het een ontsteking zou kunnen zijn, is slaolie misschien niet zo handig. Dan eerst maar een paar dagen neusspray en misschien paracetamol en als dat niet helpt even de huisarts bellen.
 
Quote
RE: oorsuizen, word er gek van
Harleysmama  schreef op: 04-08-2012 11:50:13
Marie slaolie kan geen kwaad, zolang je geen pijn aan je oor hebt. Ik moet ook druppelen met slaolie omdat ik een prop in mijn rechteroor heb en die wordt dinsdag uitgespoten. Links heb ik last van oorsuizen maar daar heb ik een fikse oorontsteking waarvoor ik zure oordruppels heb gekregen.
 
Quote
RE: oorsuizen, word er gek van
Marie8  schreef op: 04-08-2012 11:54:23
Ik heb altijd veel oorontsteking gehad en zeer slechte herinneringen aan slaolie, maar is misschien persoonlijk
 
Quote
RE: oorsuizen, word er gek van
Harleysmama  schreef op: 04-08-2012 12:00:18
Zolang er geen oorontstekingen zijn is het geen probleem, want ik heb een niet goed lopende gehoorgang, waardoor vuil en oorsmeer zich ophopen en ik moet gewoon elk half jaar naar de huisarts om ze uit te laten spuiten. Maar vorige week had ik links het gevoel dat het iets anders was en toch de dokter gebeld, nou mijn gevoel bleek goed te zijn. Links weer een oorontsteking en rechts zat er een prop. Dus dinsdag mag ik weer.
 
Quote
RE: oorsuizen, word er gek van
Bianca  schreef op: 04-08-2012 13:03:20
Hier ook blijvende oorsuizen soms met een hoge piep erdoor.
Het kan gewoon een propje oorsmeer zijn dus even naar de huisarts kan geen kwaad, oorsuizen kunnen meerdere oorzaken hebben
Ik werd toen doorverwezen naar de KNO nadat al het andere uitgesloten was. Mijn trommelvlies is zit vol litteken weefsel ( ik was vroeger een echt orenkindje) ik hoor ook minder aan die kant ze kunnen er helaas niets aan doen en inderdaad het went
 
Quote
RE: oorsuizen, word er gek van
Chloe  schreef op: 04-08-2012 15:20:52
oor gaat steeds meer pijn doen, dus denk dat er inderdaad een prop zit of een ontsteking. Maar even naar de dokter als het niet beter wordt.
 
Quote
RE: oorsuizen, word er gek van
Cora38  schreef op: 05-08-2012 09:23:09
Nog een reden om er niets van buitenaf in te doen is dat de dokter je oor niet goed kan beoordelen. Hij kan het trommelvlies dan niet goed meer zien.
 
Quote
RE: oorsuizen, word er gek van
Harleysmama  schreef op: 05-08-2012 09:29:38
Mijn oor was heel goed te beoordelen, ondanks de gehoorgangontsteking, die zorgt voor een vernauwing van je gehoorgang. Maar idd het lijkt op een oorontsteking, Ik zou maandag ff huisarts bellen en kijken wat er aan de hand is.
 
Quote
Navigatie


Reageren op oorsuizen, word er gek van
Naam
Bericht