Menu
 

Topic:

ben behoorlijk woedend

Sorry Maar Even Zo  schreef op: 01-08-2012 21:39:22
Hoi, sorry, ik doe het even ano.
Ik vraag me af hoe anderen hier mee omgaan. M'n dochter wordt volgende maand 7 en ze is vooral sinds de vakantie heel brutaal. Met name met het naar bed gaan. Ze doet gewoon zo gemeen bijna terwijl het zo'n zachtaardig meisje is. Ga ik naar beneden van de trap, loopt ze me achterna. Een kind van 7 til je niet meer zo makkelijk op als eentje van 3. Heb haar al een paar keer goed vastgepakt en gezegd dat dit niet kan, dat ik dit brutale zat ben. Maar elke keer zodra ze niet lang op mag blijven hetzelfde. Vorige week mocht ze al een keer geen huis Anubis kijken en moest ze voor die tijd naar bed. Maar het helpt niks. Ik baal er zo van. En ze draait de rollen ook om. Ik heb haar geknepen, bestaat toch niet, een moeder die haar kind knijpt. Dat vastpakken bedoelde ze dus.
Zelfs vandaag. Ze deed haar benen opzij toen ze in bed lag omdat ze niet wilde dat ik wegging, ik gooide haar benen terug op bed, duidelijk, maar echt niet hardhandig. Nu heb ik haar volgens haar weer geknepen. Ik vind dit gewoon flauw.

Ik stel me misschien aan, het is een kind, en ook van nog geen 7 jaar maar ik word er soms echt heel erg verdrietig van.
Zet doet alsof ik haar ik weet niet wat doe. Ik vind het echt erg.

Ze heeft geen makkelijk jaar gehad. Er is veel gebeurd, ze heeft haar vader langer dan een jaar niet gezien. Vorige week weer voor het eerst. Dat ging goed.
Maar hoe dan ook, ik weet soms niet hoe ik hier mee om moet gaan. Ik kan soms zooooo woedend worden dat ik maar snel naar beneden ga, maar ja. Ik vind het zo vervelend als ze gaat slapen en ze is boos op me. Ik zeg altijd nog slaap lekker en ik hou van je.
Zels dan kan ze nog zeggen: nou, ik niet van jou.
En later kan ze er om huilen en sorry zeggen en is ze boos op haar zelf.

Hoe gaan jullie met zoiets om?
 
Quote
Navigatie
RE: ben behoorlijk woedend
Ellepellee  schreef op: 01-08-2012 21:48:11
Poee moeilijk en idd niet leuk om te horen en te zien, maar denk dat je te zwaar op de hand bent.

Ze doet het echt niet om jou te pesten, het zal voor haar denk ik een uitlaatklep zijn om spanningen los te laten?

Jij reageert daar in mijn ogen erg heftig op, haar gewoon naar bed sturen, duidelijk maken dat je dit niet accepteert.

Tja dat ze op jouwn "ik hou van jou" zegt, "ik niet van jou" is niet leuk, maar is denk ik opstandig gedrag en moet je niet persoonlijk opvatten, als mijn Kids iets niet mogen ben ik ook een stomme mama...tja jammer dan

Hier hebben we nu 2 pubers en ik denk dan.....Poe wacht maar tot ze echt begint te puberen

Ik denk dat je het luchtiger moet bekijken, je niet meer zo laten raken, zo te lezen heeft ze een heftige periode gehad, en reageert ze het af op jou.....gewoon weglopen tellen tot 10000. en er daarna rustig over praten

Succes!
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Blauwtje  schreef op: 01-08-2012 21:50:10
Eerst een voor je. Het valt niet altijd mee, mama zijn..

Ik denk persoonlijk dat je er te zwaar aan tilt. Vat het niet verkeerd op maar zoals je dit verteld allemaal lijkt het haast alsof jullie op hetzelfde niveau zitten, alsof jullie beide kind zijn.
Ik bedoel dit niet verkeerd hoor!
maar ms moet je toch strenger zijn of een andere straf bedenken. En als ze dan nog niet luistert nog een week huisarrest erboven op. (ik noem maar wat) En bovendien; vat het niet persoonlijk op!

Zelf wil ik ook nooit dat we kwaad gaan slapen en praat dat het ook altijd uit. Zelfs als ik boos ben.

Het lijkt me dat ze het even moeilijk heeft met zichzelf..praat praat praat..
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Mar80  schreef op: 01-08-2012 21:58:53
In plaats dat je haar straft, kan je haar ook belonen als het goed gaat. 4x goed en lief slapen is naar een leuke speeltuin ofzo.
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Dano  schreef op: 01-08-2012 21:59:57
mijn zoon wordt 9 volgende week, en jouw verhaal lijkt enorm op mijn verhaal. hij is brutaal, hij scheld mijn de huid verrot, zegt overal NEE op en zegt dan , als ik mijn geduld verlies dat ik ook NOOIT aardig ben en altijd boos ben.

ik weet het ook niet meer. hoe ga je er inderdaad mee om
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Debbel79  schreef op: 01-08-2012 22:01:37
zoooooooo herkenbaar!!! hier precies, maar dan ook precies hetzelfde!! nora kan ook zo brutaal zijn zeg. pffff..
het huilen stond me de laatste weken ook nader dan het lachen, en op een avond, ook met naar bed brengen ging het mis...

ik kreeg ook een grote mond, ze was vreselijk brutaal en dwars, en totaal niet voor rede vatbaar. ik flipte en was ineens helemaal op, ik kon niet meer en ben in huilen uitgebarsten op haar kamer.. ben huilend weggelopen, heb haar welterusten gewenst, en heb gezegd dat ik zoooo verdrietig wordt van haar gedrag.

dat kwam bij haar binnen als een bom, ze schrok enorm van mijn emotionele bui, kwam sorry zeggen en sindsdien merk ik dat ze enorm haar best doet om te luisteren en lief te zijn.

een ongelooflijke omslag.
blijkbaar moest ze even wakker geschud worden dat haar gedrag ECHT niet leuk was.

nu gaat het prima, en als het mis dreigt te gaan, voelt ze dat zelf haarfijn aan, en vraagt ze of ze even op haar kamer alleen mag lezen. dit doet haar heel goed, ze heeft dan even de tijd om rustig tot zichzelf te komen, en na een half uurtje komt ze rustig en vroliujk weer naar beneden.

ook ga ik af en toe één op één wat leuks met haar doen. dagje shoppen, of samen naar de bios. daar geniet ze (en ik ook) heel erg van. doet wonderen!

ik sta nog versteld van de omslag. van echt niet te handhaven (oma wilde zelfs niet meer oppassen en zat huilend op de bank na een dag oppassen) is ze nu een lekkere deugniet, die heus wel kattekwaad uithaalt en af en toe wat brutaal is, maar dat hoort erbij vind ik.

het is na maanden eindelijk weer gezellig thuis.

ik hoop dat het bij jou ook omslaat.
duidelijheid, en consequent zijn. en als je dreigt met iest wat ze niet mag als ze stout is, ook echt doorzetten. anders neemt ze een loopje met je.

de kermis is hier altijd een heel spektakel, daar keek ze een heel jaar naar uit. ze verpeste het voor zichzelf door haar brutale gedrag. ik heb haar gewaarschuwd dat ze de kermis kon vergeten als ik nog een keer zo'n grote mond kreeg, en die kreeg ik.... helaas voor haar.. opa en oma gingen met alle kleinkids naar de kermis, maar wij zaten alleen in het lege huis bij opa en oma... dat maakte enorme indruk!!!

succes...
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Nala  schreef op: 01-08-2012 22:03:18
Heel herkenbaar, hier een soort gelijke situatie gehad, dochter was iets jonger (bijna 4) toen de rechter bepaalde dat er zolang de onderzoeken liepen geen. contact mocht zijn.
Inmiddels is de meid bijna 9 en hebben we hele trajecten gehad om het contact te herstellen en zijn we op de goede weg.
Maar niet zonder slag of stoot.

Je meisje is een innerlijke loyaliteitsconflict aan het voeren met zichzelf en kan dat niet verwoorden maar wel uiten en tegen wie kan je het beste “schoppen“ dan tegen degene waarvan ze weet dat die er altijd voor dr zal zijn dat is mama.
Hoe moeilijk voor jou ook laat haar tieren ze moet die emoties kwijt als ze weer rustig is en niet tiert of dwars doet zijn de momentjes om haar duidelijk, zonder teveel nadruk , te maken dst je er altijd voor dr bent en dat ze altijd alles mag zeggen de goede maar ook slecgte dingen.
Hier heb ik de meid weleens zo flink geknuffeld toen ze een “bui“ had dat ze daarna in snikken uit barste en eindelijk begon te praten hoe moeilijk ze het vond dat papa en mama niet meer samen waren.
Hier zijn we ook heel waakzaam op het feit dat zij niks mee krijgt vsn een eventuele strijd tussen mijn ex en mij, maar ook dat we beide positief over de ander. blijven ook al zijn we niet meer samen respect naar elkaar is het minste wat we kunnen doen.
Ook hebben we heel duidelijk gemaakt dat het niet haar schuld is, elk kind ongeacht de reden of situatie geeft zichzelf ook de schuld, dus in herhaling hebben wij aangegeven dat we gewoon niet meer verliefd zijn maar wel “vrienden“ en dat ook al zijn we niet. meer verliefd we nog sltijd samen heeeeel veeel van haar houden.

Hier is de situatie nog altijd tussen ex en. mij niet goed, maar als het op die meid aankomt kunnen we goed door 1 deur.

Geduld en heel vaak denken oh laat ook maar heeft hier geholpen en vloeken deed ik later wel

Ik wil jou en je meissie heel veel geduld, liefde en kracht toe eensen, het is een zware dobber maar uiteindelijk valt alles op zijn plaats
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Sorry Maar Even Zo  schreef op: 01-08-2012 22:05:01
dames bedankt voor jullie reacties.

Ellepellee, ik begrijp je wel hoor. En dat: ik hou niet van jou, daar word ik ook niet echt naar van haar. Natuurlijk ben ik ook vaak een stomme mama. Dat hoort erbij. Meestal is het gelukkig: als jij niet mijn moeder was en ik zag jou ergens dan zou ik meteen willen dat jij mijn moeder was. Zo is het meestal hoor haha.

En ik wens je sterkte met 2 pubers, ik was een vreselijke en heb daar nu, 18 jr later, nog spijt van bepaalde dingen.

Maar hoe reageer ik dan heftig. Ze doet als een draak, als zijn telkens haar bed uitkomt is het toch niet raar dat ik haar even vastpak en toespreek?
Meestal ben ik beneden pas echt woedend, uit haar zicht haha.
En baal dan, en baal dan ook van mezelf.

Blauwtje, ik snap je wel. Maar een week huisarrest voor een kind van nog geen 7, is dat niet erg veel? Ik heb nooit van die hoge straffen. Ik kan heel makkelijk zijn. We hebben het gelukkig meestal ook supergezellig met z'n tweetjes.

Maar als een kind van zo'n leeftijd uit bed komt en hij/zij luistert niet zouden jullie hem/haar dan ook gewoon terug erin zetten als dat op een andere manier niet lukt?

En we praten veel hoor. Door die toestanden met mijn ex en nog wat andere dingen heb ik het zelf ook niet zo makkelijk gehad. Daarvoor loop ik nu bij de psycholoog al vraag ik me af waarom in vredesnaam, kan me niet voorstellen dat dat me gaat helpen, maar dat even terzijde.

Maar we praten dus veel. Ik heb haar heel vaak verteld dat het niet aan haar ligt dat papa uit Nederland was weggegaan enzo. Dat hij veel van haar houdt enzo.
Maar zij wil blijven discussieren. En als ik pas weg ga als het voor haar goed is zijn we drie uur verder, dat kan natuurlijk niet. Ik geef haar een kans. Zeg bijvoorbeeld. Nou kom op meid, het is nu goed, kom geef me een knuffel en lekker slapen, luv u!

Als ik dan wegga is het niet goed want dan mist ze me zo. Ik ga uiteraard wel weg en dan schreeuwt ze weer iets boos naar me. Waar ik dus meestal niet op in ga al is dat soms lastig.
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Debbel79  schreef op: 01-08-2012 22:12:20
oja, ik heb haar zelf in een schriftje wat belangrijke regels laten schrijven, waar ze zich aan moet houden. gewoon de dingen waar je het meest tegenaan loopt, hier was dat:

niet meer brutaal zijn.
rotzooi opruimen
gaan slapen zonder gezeur

in dat zelfde schriftje "straffen"met bijbehorende consequenties zoals:

tuinarrest: in de tuin blijven, geen vriendinnetje spelen
huisarrest; in huis blijven, geen vriendinnetje
kamerarrest: in eigen kamer blijven, geen vriendinnetje spelen.

dat soort dingen. we hebben de regels en straffen samen gemaakt, en ze heeft zelf meegedacht en ze opgeschreven. de eerste dagen sleepte ze dat schriftje overal mee heen haha, het werkte goed.

misschien een ideetje om dat in een "goede bui" te doen met haar?
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Blauwtje  schreef op: 01-08-2012 22:13:31
het was ook meer als voorbeeld bedoeld hoor. Ik hou zelf ook niet van straffen maar soms moet het gewoon wel om even te laten merken dat ze toch moeten luisteren. Ik ben ook meer van het belonen, zoals Mar80 zegt.
Zelf ben ik ook een makkelijke moeder maar dat is niet altijd makkelijk voor een kind, als je snapt wat ik bedoel.
Heb zelf m'n kind nog nooit huisarrest gegeven Het is wel eens het geval geweest, om even een concreet voorbeeld te geven dat als ze niet wilde luisteren of brutaal was (na een aantal waarschuwingen) dat ze niet mocht spelen met dr vriendin. En als het dan doorging, dan de dag erop ook niet.

Blijven praten En accepteer dat kinderen hun streken hebben. Ze houdt heus van je!
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Nala  schreef op: 01-08-2012 22:13:35
Wat hier trouwens goed geholpen heeft is een kinderpsycholoog en dan “gespreken“ alleen maar ook met alleen papa erbij of mama en ook samen zelfs met mijn man erbij? hele tekeningen met gevoelens kwamen tevoorschijn.
Heel moeilijk maar het zit zoooooo diep bij die kleintjes en uitten kunnen ze niet, ja door aandacht te trekken positief maar ook negatief.
Zelf was ik heel sceptisch of het zou helpen, maar echt waar fie meid bloeide op, ze kon tegen die buitenstaander alles zeggen zonder dat er van diegene emotie erbij kwam wat bij een papa, mama oma opa etc wel gebeurt en dat voelen ze haarfijn aan met hun voelsprietjes
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Sorry Maar Even Zo  schreef op: 01-08-2012 22:32:44
Bedankt, wat een reacties zeg.

Jeetje, zeker herkenbare verhalen.

Nala, vroeger waren zij en haar vader niet zo close. Natuurlijk hielden ze van elkaar. Maar tot 3 jaar was het een drama als ik alleen even zonder haar een boodschapje wilde doen. Als m'n moeder oppastte en die zei dat papa haar kwam halen en niet ik was het ook een drama. Later toen we uit elkaar waren ging het beter. Tussen ex en mij niet. Mensen kunnen veranderen zeg, ik heb het gezien. Zij heeft helaas ook te veel gezien. Dat was voor mij ook een reden om uit elkaar te gaan ook al hield ik nog wel van hem. Na heel lang stress ging het sinds vorig jaar januari goed. Zelfs in maart samen naar een voorstelling bij haar wezen kijken. En toen in mei telefoontje van hem uit het buitenland, terwijl hij 2 weken daarvoor nog bij ons was.
Fijn om te horen dat het met jullie weer de goede kant op gaat in ieder geval.
Ondanks dat ik boos ben op hem heb ik heel erg mijn best gedaan vorige week. Ik wil hem vooral voor onze dochter zo graag de goede kant op duwen, maar ja, hij moet het zelf doen.

Debbel, jeetje, ook heftig ja. Helaas ben ik een heeeel emotioneel mens en heeft zij me vaker zien huilen. Ik jank bijna standaard bij elke film. Het nieuws wil ik ook niet veel van zien, want ik trek alles me te veel aan. Heel vervelend maar ik kan er niks aan doen.
Ik heb ook wel eens een jankbui in zo'n situatie gehad hoor, en gezegd dat ik er verdrietig van word. Dan wordt ze ook verdrietig. Ze is ook bezorgd om mij merk ik.

Dano, sterkte meid! Ik hoop dat jij ook wat aan de reacties hebt die hier staan en dat het snel weer de betere kant op gaat!

Mar, ik heb zulke dingen ook wel eens geprobeerd. Ik ga het nog duidelijker met haar proberen af te spreken.

Maar we doen ook best vaak leuke dingen met z'n tweetjes. Zijn 2 weken terug 3 dagen naar Efteling Bosrijk geweest. Gisteren zijn we nog eventjes naar de Julianatoren geweest (ik heb zo'n kaart) en vorige week nog naar de bioscoop! Daarbij heb ik haar nog een keer zwemmen beloofd en we zouden deze vakantie nog een keer gaan picknicken. Daarbij houden we wel eens een spelletjesmiddsg. Genoeg leuks lijkt mij!

Begin dit jaar hadden we trouwens ook slaapproblemen alleen uitte het zich wat anders, vooral in schreeuwen. Daarmee ben ik uiteindelijk naar het Centrum Jeugd en Gezin gegaan. Ik heb toen zelf en ook met mijn dochter contact gehad met iemand van het Opvoed Steunpunt. Daar zijn we vlak voor deze vakantie ook nog geweest omdat ik merk dat ze best onzeker is. Al praat ze wel steeds positiever, dus hopelijk gaat dat de goede kant op.

Ik zou willen dat CJG ook 's avonds telefonisch bereikbaar was, want juist dan heb je meestal dat probleem haha en kunnen ze helpen aan een noodoplossing. Nu moet je altijd wachten tot de volgende dag maar gelukkig is dit een mooie uitlaadklep

Ik wil nog even zeggen dat ondanks dat ik soms zo woedend ben, zij uiteraard mijn allesje is. Zij is m'n nummer 1 en het is een heel lief meisje met een hartje van goud. Ze trekt zich ook veel dingen aan. Zou het liefst al haar centjes aan arme kinderen geven en ze vindt het zielig om een zwerver te zien zeg maar. Het is echt een lieverd.
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Alice  schreef op: 01-08-2012 22:32:48
Ik zou op een rustig moment, overdag, met haar praten over het naar bed gaan ritueel.
Haar vertellen dat jij dit geen goed ritueel vindt. En haar vragen wat wel een goed ritueel is voor haar zodat ze niet meer haar bed uit komt.
Ze zal misschien met onredelijke eisen komen, maar misschien kunnen jullie dan ergens tot een compromis komen. Jij een beetje water bij de wijn, zij ook.
Dan doe je een belofte naar elkaar en op 't moment dat ze die niet nakomt, kun je haar daar aan herinneren
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Sorry Maar Even Zo  schreef op: 01-08-2012 22:57:34
Oh ik had zo veel getypt, viel mijn verbinding weg!!

Alice, dat is ook een goed idee. Zoiets deden we begin van het jaar ook. Toen had ze samen met die dame van het opvoed steunpunt een lijstje gemaakt.
Al maakt mijn meissie soms wel eens misbruik van de situatie uiteraard.
Maar dat kan ik misschien weer eens proberen, om het naar bed maken ook wat aantrekkelijker te maken weer.

Nu wil ze wel vaak bij me zijn. Ze zegt dan weer dat ze me niet meer hoeft te zien, dat ik haar straks geen knuffel meer hoef te geven. Maar ze vraagt steeds hoe laat ik ga slapen en zo en da ze me zo mis.

Debbel, fijn dat dat zo goed helpt. Hoe oud is je dochter?

Blauwtje, dat weet ik hoor, dat is iets dat vaststaat! En ik van mijn moppie natuurlijk

Die nog steeds niet slaapt overigens. Want haar tand zit los, ze moet plassen, ze mist mij, etc etc.
Maar ik heb weer een beetje een houvast.

Zelf kan je soms ook weinig hebben en denk je, oh neeee, begint het gezeik weer. En misschien dat ik een beetje extra weinig kan hebben aangezien ik ongesteld ben
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Debbel79  schreef op: 01-08-2012 22:58:32
nora is ook bijna 7. (oktober)
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Sorry Maar Even Zo  schreef op: 01-08-2012 23:04:08
oke, nou ik houd dat idee ook nog in mijn achterhoofd. Al ben ik niet zo van het opschrijven van straffen haha. Weet ook niet waarom niet. Misschien is het wel een goed idee.

Ga eerst even een lijstje proberen en er overdag weer een keer goed over praten. Als we beiden blij en relaxed zijn
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Debbel79  schreef op: 01-08-2012 23:06:45
ik vergeet het allerbelangrijkste....

complimentjes geven als ze lief is, iets leuks doet enz...

erg goed voor haar zelfvertrouwen, en nora zie je dan helemaal opfleuren en trots worden.

weken terug was het ik denk, 20x mopperen en 1x prijzen en nu is het andersom... er zijn dagen bij dat ik alleen maar complimentjes geef en niet hoef te mopperen, echt waar.
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Blauwtje  schreef op: 01-08-2012 23:08:43

Quote sorry maar even zo:
Oh ik had zo veel getypt, viel mijn verbinding weg!!

Alice, dat is ook een goed idee. Zoiets deden we begin van het jaar ook. Toen had ze samen met die dame van het opvoed steunpunt een lijstje gemaakt.
Al maakt mijn meissie soms wel eens misbruik van de situatie uiteraard.
Maar dat kan ik misschien weer eens proberen, om het naar bed maken ook wat aantrekkelijker te maken weer.

Nu wil ze wel vaak bij me zijn. Ze zegt dan weer dat ze me niet meer hoeft te zien, dat ik haar straks geen knuffel meer hoef te geven. Maar ze vraagt steeds hoe laat ik ga slapen en zo en da ze me zo mis.

Debbel, fijn dat dat zo goed helpt. Hoe oud is je dochter?

Blauwtje, dat weet ik hoor, dat is iets dat vaststaat! En ik van mijn moppie natuurlijk

Die nog steeds niet slaapt overigens. Want haar tand zit los, ze moet plassen, ze mist mij, etc etc.
Maar ik heb weer een beetje een houvast.

Zelf kan je soms ook weinig hebben en denk je, oh neeee, begint het gezeik weer. En misschien dat ik een beetje extra weinig kan hebben aangezien ik ongesteld ben




komt wel goed met jullie twee
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Missivy  schreef op: 01-08-2012 23:14:28
Hoi Sorry,

Ik heb expres alleen jouw verhaal gelezen waarmee je het topic
heb geopend.
De antwoorden niet. Juist omdat ik eigenlijk a precies wist wat
ik wou zeggen.

Ik ben zelf een behoorlijk kreng geweest vanaf het moment
dat de gezinssituatie veranderd is. (was toen 10 jaar)
Werd erger toen ik 12 jaar was/werd. vanwege moeder uit beeld.

Ik lees dat ze een heftig jaar achter de rug hebt waardoor jij dat
ook gehad heb.
Waarbij ze haar vader behoorlijk lang niet gezien heeft.
en afgelopen weekend wel.
Ik hoef niet te weten hoe wat en waarom.
Maar ik beproef wel degelijk dat het daarin zit.
Jij bent de gene die er voor haar is.
Jij bent de gene die er is als er leuke, vrolijke, spontane
momenten zijn. Maar ook als het gaat om iets minder leuk.
Bijv. straf of iets wat er gebeurd is op school of waar/wat
dan ook..

Juist omdat zij nu weer geconfronteerd is met het feit dat nog
een ouder even om de hoek komt kijken die heel lang niet is
geweest in beeld. *zichtbaar tastbaar*
Is zoiets heel heftigs intens. Iets wat op die leeftijd niet goed
duidelijk uit te leggen valt.
Dus dan ga je je juist af zetten tegen de persoon die het meest
voor je betekend.
Helaas betekend dat heftige opmerkingen naar je hoofd geslingerd krijgen..

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Ik heb dit zelf mee gemaakt. En heb het ook mee gemaakt bij
andere mensen in me omgeving. ook fam.

Het probleem wat ik had is dat ik er nooit over kon hebben.
Het onderwerp * de ander * was nooit bespreekbaar.
Waardoor ik nog meer negatief aandacht op zocht.
Want dan kreeg ik aandacht. Ik praat het niet goed echt niet
Maar hoop dat je een inzicht gekregen hebt.

Als zoiets als dit hier al boven eerder vermeld staat.
Dan tjah.. heb ik me verhaal in ieder geval gedaan.

Fijne avond en hoop dat de rust voor jullie beiden weer terug komt.
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Melissa  schreef op: 02-08-2012 07:39:54
En als je haar vraagt wat zij denkt nodig te hebben zodat ze wel haar nachtrust krijgt. En sta op voor de antwoorden.

Hier een jongen van 6 die niet graag naar bed gaat. En lees ook wel dingen die hier ook gebeuren, maar hij doet het echt niet op een conflict te starten of om brutaal te zijn. Hij wil gewoon niet dat je weg gaat. Vragen (smeken) om nog een verhaaltje, niet aan de kant gaan zodat je er niet uit kan en nog 10 keer naar beneden komen.

We hebben nu de afspraak dat hij een klein flesje water mee naar bed krijgt, dat ik hem herinner te plassen voor het slapen gaan, we lezen een lang verhaaltje en nemen de dag uitgebreid samen door. Dit duurt ongeveer een uur TOT anderhalf uur, maar dqn gaat hij wel lekker slapen.
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Melissa  schreef op: 02-08-2012 07:40:38
Sta open voor de antwoorden
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Sorry Maar Even Zo  schreef op: 02-08-2012 21:12:36
Debbel, fijn dat het zo goed gaat. Ik prijs m'n docher elke dag meerdere malen de hemel in haha. Echt waar. Ze zegt vaak zelf: maham, dat heb je nou al 10x gezegd. Nadat ik zeg dat ik trots op haar ben of omdat ze iets zo fantastisch heeft gedaan, of dat ze gewoon een meisje is met een hartje van goud.

Blauwtje bedankt meid. Zeker weten. Maar ja, die plak achter het behang momenten die horen er een beetje bij denk ik maar.

Missivy, bedankt meid voor je reactie. Moet voor jou op die leeftijd ook moeilijk zijn geweest zeg.
Ik neem m'n docher niks kwalijk hoor, het is een kind. Elk kind is wel een keer een draak. En het is voor haar lastig. Ja, ze vindt haar papa net ietsje liever. Van papa mag alles. Met papa gaat ze elke keer als ze daar was patat eten. Papa zegt, ze mag hebben wat ze wil.
Tja, welk kind vindt dat nou niet geweldig dan!

En ja, bij mij is ze altijd. Ze ziet ook mijn downs. Mama kan boos zijn, papa niet. Tja. Ik begrijp dat en daar zit ik totaal niet mee. Dat is de leeftijd en hoort erbij.

Maar het probleem is niet begonnen nadat we hem gezien hebben, maar het is eigenlijk gelijk met de vakantie begonnen, nog 2 weken eerder.

Melissa, dat is wat ik vandaag een beetje geprobeerd heb. Ik heb gevraagd waardoor ze misschien fijner in slaap zou komen. Ik begon met voorlezen. Daar deed ze al niet heel gezellig. Toen even bij haar gelegen en gevraagd hoe de dag was. Gezegd dat als ze goed gaat slapen dat we morgenochtend Dolfje het weerwolfje nog een keer kijken voordat die dvd terug moet naar de bieb.
Maar nee hoor, ze zegt al dat we straks ruzie gaan maken. Ik zeg alleen dat ik met niemand ruzie ga maken.
Ik heb haar een knuffel gegeven en ben gegaan. Al zeg ik het nu iets makkelijker dan dat het daadwerkelijk ging helaas. Ik heb haar weer zogenaamd geknepen nadat zij me een kussen tegen m'n hoofd gooide. En dan ga ik mezelf nog verantwoorden ook. Dat is dom van mij. Ze weet waar ze me kan pakken. Maar ik ga dan uitleggen dat ik haar nooit expres pijn zou doen wat ze dondersgoed weet. Daar reageer ik gewoon niet meer op. Heb haar nog wel 2x teruggestuurd en tot 3 geteld, bij 3 gaat ze gillend naar boven (echt je zou denken dat ik haar anders wat zou doen ofzo )
Uiteindelijk moest ze voor de 3x achter elkaar naar de wc. Ik zei dat het goed was maar dat ze niet meer de woonkamer in mocht komen en dat ze op de toilet of in de badkamer haar handen moest wassen, in geval dat het weer een smoes is om even beneden te komen. Ik doe de deur vd woonkamer dicht en dan zegt ze weer dat ik dat doe omdat ik haar niet wil zien zeker.

Anyway, om een lang verhaal kort te maken, wat nu niet meer gaat lukken. Ze slaapt nu zo'n 10 minuten. Maar helaas, ze was wel boos dus toen ze voor het laatst naar boven ging. Ik wilde 10 minuten geleden een knuffel geven maar toen sliep ze al. Ben blij dat ze slaapt maar vind het vervelend dat ze boos was toen ik haar voor het laatst hoorde.

Nogmaals dank en ik houd maar vol dan. Het is een periode hoor, dit is niet de eerste keer en zal zeker ook niet de laatste keer zijn.
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Dano  schreef op: 02-08-2012 21:22:42
vervelend mar echt herkenbaar. je bent niet de enige! jij en je man zijn uitelkaar.

mijn man heeft net 5 weken in het buitenland gewerkt en komt zaterdag weer thuis . ik ben er dus de hele tijd alleen voor hun geweest. mijn dochter daar heb ik geen "last "van ,die is 4.5 en vindt alles leuk en gezellig. mijn zoon is echter heel vermoeiend hij mist zijn vader en ik ben toch alleen maar boos zegt hij. maar ja elke keer dat getreiter, als ik iets vraag dan is het NEE , en dan raakt mijn geduld op. ik heb het hem ook uitgelegt, maar ja helpt niet.
hij heeft ook vreselijke woede aanvallen.
moet soms ook wel denken aan de film anger management, dat heeft hij nodig...

jij sterkte! hoop dat het goed komt....
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Marie8  schreef op: 02-08-2012 21:26:30
Ha! Wat goed dat ze haar vader weer heeft gezien. Hopelijk voor jou ook goed te handelen!
Het wordt zo snel een patroon ook die avonden. Ik denk, dat je het goed doet door bij je oorspronkelijke patroon en plan te blijven. Een beetje saai, maar wel duidelijk en daardoor veilig.
Gewoon lekker slapen en er niet meer uit, dat is de boodschap...hoe dan ook...
Hopelijk gaat t verder goed met jullie!!
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Sorry Maar Even Zo  schreef op: 02-08-2012 22:16:55
Dano, dank je meid. Jij ook sterkte! Wat fijn dat je man snel weer thuis komt. Hopelijk geeft dat weer wat rust in huis, ook voor je zoon. Fijn dat hij zijn vader weer kan zien. En voor je meissie ook natuurlijk :d

Tnx Marie! Ja, het was goed gegaan hoor meid. Sorry, ik wilde jullie allemaal nog veel eerder mailen, heb lang niks van me laten horen.
Het gaat verder heel goed met ons hoor!!
Ik mail jullie snel!! Ben ook heel benieuwd hoe het met jullie gaat.
 
Quote
RE: ben behoorlijk woedend
Missivy  schreef op: 03-08-2012 13:51:39
 
Quote
Navigatie


Reageren op ben behoorlijk woedend
Naam
Bericht