Menu
 

Topic:

's avonds bang, maar waarvoor?

Anna28  schreef op: 31-07-2012 19:40:54
Tim (14 mnd) heeft iets nieuws: iedere avond is hij doodsbang in bed.
De eerste 5 minuten gaan nog wel, maar daarna gaat hij heel hard krijsen en is vreselijk overstuur.
Het is echt angst voor iets, maar we hebben geen idee waarvoor.

Overdag slaapt hij zonder problemen in zijn kamertje. Maar 's avonds duurt het dus een hele tijd voordat we hem weer gekalmeerd hebben.

Het is zo zielig... hij is helemaal aan het trillen en kruipt zowat in ons (en het is helemaal geen knuffelkont)

Heb alles al nagelopen een paar keer.... de ene keer dachten we aan een knuffel, de andere keer aan een schilderijtje... maar we komen er niet uit.

Is dit een fase? Wie herkent het, en vooral: wat deden jullie er aan?
Hij is zowieso erg onrustig de laatste paar weken 's avonds en 's nachts.
 
Quote
Navigatie
RE: 's avonds bang, maar waarvoor?
Nimmie  schreef op: 01-08-2012 08:15:07
hier heb ik eens een spirituele vriendin meegenomen naar haar kamertje toen.. en echt waar mn vriendin liep daar het kamer binnen en ze kreeg kippevel en ze kreeg het benauwd!
ze zei tegen me daisy ligt in het hol van de leeuw ( dr zat dus iets niet pluis in het kamer ) daisy riep ook vaak er is een lieve meneer op mijn kamer met een snorretje zo grappig vond ze dat,
ik heb haar eens gevraagd of ze van die meneer de naam wist en toen riep ze zonder na denken hans!!! mijn vader dus vond ik zo mooi..

maar toen ik vroeg wie die andere meneer dan was werd ze bang

mijn vriendin is toen op haar kamertje gaan zitten met een rode en witte kaars en je zag de rode kaars echt meer flikkeren eigenlijk echt onrust terwijl de witte kaars rustig bleef branden..
was zo wierd.. toen heb ik daisy van dat kamer gehaald en heel vaak heb ik gevraagd savonds of de spoken mee gingen naar beneden en dat mijn dochter nu moest slapen boven..

toen ging het super weer met slapen
ennu geen last meer gehad..
maar nu begint mn vriendin het in de keuken al benauwd te krijgen dus volgens mij heb ik ze in mn keuken gezet die stoute spook

 
Quote
RE: 's avonds bang, maar waarvoor?
Anna28  schreef op: 01-08-2012 08:18:53
Weet ik meiden
Voel me ook niet aangevallen hoor, maar wilde toch even voor mezelf nagaan of ik hem wel serieus nam, en al schrijvende denk ik: ja dat doe ik wel

@Sis: het lijkt erg frustrerend als je niet gehoord word daarin... wat moet dat eng geweest zijn! brrr
Wel goed dat je je op oudere leeftijd hebt leren afsluiten, anders zat je er nu nog mee.

Mn vriendin zei ook al: je moet dat spul branden om zn kamertje te reinigen. Maar ben heel eerlijk als ik zeg dat dit tegen mijn geloof ingaat. Dan bestrijd je die dingen toch op een andere manier.
Maar goed, mocht blijken dat het wel zoiets is, dan kan ik altijd nog iets ondernemen toch?

Ik ga er inderdaad van uit dat het gewoon een fase is en dat het binnenkort voorbij is. Ik hoop het maar, vind het zo sneu voor het mannetje.

@Proudmum: dus Emma heeft er ook last van! Dan is het vast een fase. Tim krijgt nog geen kiezen, heeft overdag ook nergens last van.
Als Tim zo gaat krijsen dan wordt hij echt niet meer stil vanzelf. Ook niet met een knuffel of wat drinken. Hij is zo overstuur dat hij moet overgeven. Trillen, schokken.....
Ga het vanavond dus eens anders doen, boekje lezen, even op schoot, kletsen, zingen... kwartiertje rust voordat hij het bed in gaat.

 
Quote
RE: 's avonds bang, maar waarvoor?
Myself  schreef op: 01-08-2012 09:04:47
Als je het zelf toestaat, kunnen zulke dingen heel goed naast elkaar samen gaan Anna.
Tis maar net wat je jezelf toestaat.

Ik krijg een beetje de indruk dat je zelf eigenlijk ook heel erg aan die hoek denkt, dat er iemand is, maar dat je er aan de andere kant nog niet klaar voor bent om het ook toe te geven.
Het hoeven niet altijd negatieve dingen te zijn hè?
Heb hier iemand in huis die me juist een warm gevoel geeft.
En zonder dat ik het ooit tegen mijn zoon gezegd hebt, zei hij een paar maanden geleden ook het gevoel te hebben dat diegene bij ons is en dat hij het fijn vind, omdat hij denkt dat diegene er voor hem is, hem beschermt.
 
Quote
RE: 's avonds bang, maar waarvoor?
Anna28  schreef op: 01-08-2012 13:28:56
@myself: moet een beetje lachen om je reactie
Ik denk niet direct in die hoek hoor, maar ik ken veel verhalen om me heen die soortgelijke verhalen hebben als hierboven beschreven. Mensen, geesten, spoken....
Maar het ligt dus heel dubbel. Ik kan, en mag er niet in meegaan in mijn geloof. Als ik bv met wierook ofzo aan de slag zou gaan dan zou ik in mijn ogen mijn God verloochenen, want ik zou 'zwarte kunsten' gebruiken.
Lastig uit te leggen en klinkt ook wel heel maf besef ik me haha

Maar mocht het toch iets in die hoek zijn, dan kan ik altijd eens gaan verdiepen in christelijkheid en hoe je daar mee om moet gaan. Heb er te weinig kaas van gegeten.
Ik ben er alleen erg huiverig voor en wil me er ook niet mee inlaten. snap je. Mij is altijd geleerd: als je er open voor staat dan zul je ook dingen gaan meemaken om je heen enzo. En dat wil ik dus niet.
Beetje vaag, maar ga er liever niet te diep verder op in.

@lena: wat een verhaal joh, brrr gewoon eng!
@sis: vreemd zeg van die rozenkrans.... hing die hoog? Of kon Nick of Demi m gepakt hebben dattie ergens in een speelgoedkist ligt? Raar hoor!

Vind het maar niks eigenlijk dit onderwerp. Krijg er beetje naar gevoel bij ook.
Wie weet is opa wel aan het spoken bij hem op de kamer. (half jaar geleden overleden, was enorm gek op Tim)
Maar dat mag ik dus niet geloven

Laten we het maar op een fase houden, en als het binnenkort nog niet over is dan ga ik me eens verder verdiepen.

Thanks in elk geval voor alle reacties en ervaringen
 
Quote
RE: 's avonds bang, maar waarvoor?
Myself  schreef op: 01-08-2012 19:43:24

Quote Anna28:
@myself: moet een beetje lachen om je reactie



Dat mag hoor, heb ik je in iedergeval aan het lachen gemaakt vandaag .
 
Quote
RE: 's avonds bang, maar waarvoor?
Anna28  schreef op: 01-08-2012 20:44:49
Tnx voor je aanvulling. Wist ik niet. Ik heb dus echt meegekregen: zoek het niet op, dan zul je er geen last van hebben. Maar denk dat het anders is als je die gave hebt, dan heb je geen keuze.

Ik ben eigenlijk ook best voorvoelend... weet negen van de tien keer wie er gaat winnen bij een talentenjacht ofzo en voel dingen van te voren vaak aan. Dan voel ik bv dat binnen een uur mijn vriendin me gaat bellen, of wat ze gaan zeggen op tv ofzo. Maar ik doe er verder niets mee want het past niet bij me. (plus ik vind het eng en geloof eigenlijk niet in die zwevende dingen. Maar eerlijk is eerlijk, je komt er niet onderuit.....)

Het is wel goed dat je er nu beter mee kunt omgaan Sis, maar het lijkt me een zware last als je er steeds mee geconfronteerd wordt....
Ik vind het al naar als ik iets van te voren aanvoel en sluit het dan ook echt buiten. Maar als het zo sterk is zoals bij jou dan lijkt me dat onmogelijk.

 
Quote
RE: 's avonds bang, maar waarvoor?
Anna28  schreef op: 03-08-2012 22:06:32
Goed nieuws: Tim slaapt al 3 avonden lekker in zonder huilen en paniek

Na het uitkleden en pyjama aantrekken ga ik nu op de stoel zitten met hem op schoot en lezen we zijn lievelingsboekje. Daarna neem ik de dag met hem door een paar minuutjes en zing ik het slaapliedje.
Probleem voor nu opgelost!

Hopen dat het zo blijft
 
Quote
RE: 's avonds bang, maar waarvoor?
Dano  schreef op: 03-08-2012 22:14:46
rust momentje doet vaak wonderen! vaak na een drukke dag meteen z'n bed in gooien en weglopen , dat trekken vaak ze niet.

hoop dat het zo blijft!!
 
Quote
RE: 's avonds bang, maar waarvoor?
Misha  schreef op: 03-08-2012 22:37:49
Mijn dochter (wel wat ouder, 26 mnd) heeft altijd goed geslapen en de laatste 2 weken was het ook even problematisch. Bij haar is het vermoedelijk dat ze niet moe genoeg is + een paar nachten geleden is de bliksem hier in de buurt ingeslagen, dus nu is ze ook nog bang voor onweer geworden. Ook hier gaat het sinds 2 dagen beter.

Heb je ook een avondritueel? Of heb je dat nu gecreëerd door het lezen, de dag doornemen en te zingen? Of deed je dat voor die tijd ook al? Ik denk dat veel kindjes een vast ritme wel prettig vinden voor het slapen gaan.

Fijn dat Tim inmiddels al 3 dagen goed inslaapt. Hopelijk blijft het rustig bij je!
 
Quote
RE: 's avonds bang, maar waarvoor?
Angelique  schreef op: 03-08-2012 22:55:17
ik ben er haast van overtuigd dat dit niets boven natuurlijks is (gewoon gevoel)
maar denk wel ene fase wellicht met keizen(ja vaak komen die klachten tegen de avond al kunnen z eoverdag ok wat huiiriger zijn)
maar jayden hefet exact zelfde gehad heb weken aan zijn ebd gezeten tot ie sliep gewoon een vorm van verlatings angst enz enz
fijn dat inmiddels wee beter gaat
 
Quote
RE: 's avonds bang, maar waarvoor?
Anna28  schreef op: 04-08-2012 14:16:56

Quote Misha:

Heb je ook een avondritueel? Of heb je dat nu gecreëerd door het lezen, de dag doornemen en te zingen? Of deed je dat voor die tijd ook al? Ik denk dat veel kindjes een vast ritme wel prettig vinden voor het slapen gaan.



We hadden altijd al een avondritueel met een liedje en een vaste volgorde. (beer gedag zeggen, visjes gedag zeggen, enz)
Daar is nu het rustmoment bijgekomen.
Hij wordt ook wat groter, dus waarschijnlijk toch echt behoefte aan.

@Angelique: jouw gevoel klopt meestal wel, dus ik ga er ook vanuit dat het niks bovennatuurlijks is hoor.
 
Quote
Navigatie


Reageren op 's avonds bang, maar waarvoor?
Naam
Bericht