Menu
 

Topic:

gevulde paprika/courgette

Miesje  schreef op: 29-07-2012 17:08:22
ik wil van de week gevulde paprika/courgette's maken maar het is al een tijdje geleden dat ik eht heb gemaakt.

en kom niet verder dan dan ik er gehakt in deed en groente als mais/champignons en ui.

heeft 1 van jullie een lekekr recept en waar bij het ook niet droog is de vulling.
ik wil er rijst bij eten.
 
Quote
Navigatie
RE: gevulde paprika/courgette
Nimmie  schreef op: 29-07-2012 17:13:11
Ohhhh jammieee!!!...

dat is heeeeel lang geleden dat ik dat gegeten heb,
de laatste keer was toen mijn moeder er nog was..
dus meer als 2 jaar geleden zo onderhand.

maar eigenlijk weet ik niks anders erbij dan dat je daar bij al genoemd heb..

laat het je in elk geval alvast smaken!
kwijl loopt langs mn mond hoeken
 
Quote
RE: gevulde paprika/courgette
Mikmvg  schreef op: 29-07-2012 17:57:39
ik deed er altijd wat bouillon overheen voordat het de oven inging. Dus gehakt braden met groente die je lekker vindt (ui, knoflook, paprika, prei etc) De paprika's/ courgette/ aubergine ermee vullen in een ovenschaal en dan bouillon eroverheen gieten (gewoon van een blokje) de paprika's liggen dan dus in een laagje bouillon.

mmm, goed idee om weer eens te maken!
 
Quote
RE: gevulde paprika/courgette
Miesje  schreef op: 30-07-2012 12:26:41
dat met boullion is wel een goed idee

ik doe er denk ook een berg geraspte kaas op.
 
Quote
RE: gevulde paprika/courgette
E Mv 2  schreef op: 30-07-2012 12:39:52
Of een lepeltje quick pizza,chilli saus oid
 
Quote
RE: gevulde paprika/courgette
Onsjanneke  schreef op: 30-07-2012 12:43:23
Wij eten regelmatig deze:


Gevulde courgettes

Ingrediënten
2 courgettes
1 grote ui, gesnipperd
3 eetlepels olijfolie
1 dikke plak ham (100 g), in kleine blokjes
1 bakje hüttenkäse (200 g)
1 zakje verse peterselie (30 g), fijngesneden
150 g geraspte belegen kaas
1 voorgebakkene stokbrood.

Bereiden
Oven voorverwarmen op 225 ºC. Courgettes in lengte halveren en met lepel of meloenboor uithollen tot op 1/2 cm van wand. Vruchtvlees kleinsnijden en met ui in 2 el olie 3 min. zachtjes bakken. Ham toevoegen en 1 min. meebakken. Courgettehelften bestrooien met zout en peper. Hüttenkäse mengen met peterselie en helft van geraspte kaas. Courgettemengsel erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Uitgeholde courgettes in ingevette ovenschaal leggen en vullen met courgette-kaasmengsel. Rest van kaas erover strooien en rest van olie erover druppelen. Schaal in midden van oven schuiven en courgettes in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. Stokbrood ernaast leggen en in 6-8 min. afbakken. Stokbrood in plakjes snijden en bij courgettes serveren.

Ipv stokbrood kan je het ook met rijst serveren, of pasta.

 
Quote
Navigatie


Reageren op gevulde paprika/courgette
Naam
Bericht