Menu
 

Topic:

school jaimy

Dani  schreef op: 29-11-2011 18:44:44
nou , vandaag hadden we ouderavond van jaimy.
jaimy is van nov 06 (laate leerling)
jaimy heeft vorig jaar groep 1 gedaan (deels dan toch)
en zit nu in combi klas 1-2.
nu is het zo dat hij met schrijven en rekenen erg voor ligt.
bijvoorbeeld , als ze rekenwerk moeten maken ,dan moeten ze als antwoord 8puntjes zetten.. jaimy zet het cijfer 8 neer als enige van de klas. hij kan alle cijfers moeiteloos schrijven. (dit moeten ze in 3 pas kennen) schrijven van woorden kan die ook al hele rij.
daarom krijgt hij ook stof aangeboden uit groep 2 (moeilijke werkjes , en die maakt die zonder problemen) de juf ziet hem ook als een erg slim manneke...

nu is jaimy's probleem zijn spraak... en dus ook het begrip van sommige spraak dingen.hij krijgt van ons uit al logopedie , en gaat volgende maand ook starten met logopedie van school uit en dan echt alleen de school dingen die hij daar moet kunnen.

is zijn spraak (en dus ook begrip) eind van dit schooljaar goed , gaat die van groep 1 meteen door na groep 3...
is het niet goed gaat die naar groep 2.
ze willen hem niet overschrijven naar groep 2 nu , omdat als zijn spraak niet goed is hij dus officeel blijft zitten. nu doet die verlengt groep 1 en word niet gezien als zitten blijven , dus een voordeel voor zijn school loopbaan.

maar ik ben zooooo bang , dat als hij idd groep 2 moet gaan doen dat hij zich suf verveeld en helemaal niks meer gaat/willen doen....

pfff moeilijk moeilijk
 
Quote
Navigatie
RE: school jaimy
Nimmie  schreef op: 29-11-2011 19:15:15
spannend zeg..

 
Quote
RE: school jaimy
Pino  schreef op: 29-11-2011 19:16:54
hmm das inderdaad lastig...
wel heel goed dat hij nu al extra werkjes aangeboden krijgt en ze er zo goed mee omgaan op school!
het is makkelijker gezegd dan gedaan maar ik denk dat je gewoon rustig moet afwachten. meer dan je nu doet kan je niet doen. ik denk wel dat die logopedie een heleboel kan gaan doen hoor! als ik tenminste zie hoe snel het bij mijn dochter ging. zij had met heel veel lettercombinaties moeite en heeft slechts 4 maanden logopedie gehad om dat onder de knie te krijgen. en je hebt nog ruim een half schooljaar...

succes!!
 
Quote
RE: school jaimy
Dani  schreef op: 29-11-2011 20:03:03
dank je...
ach mijn binkie doet ook echt keihard zijn best , omdat die graag na groepje 3 wil... dus aan zijn motivatie ligt het niet.
 
Quote
RE: school jaimy
  schreef op: 29-11-2011 20:09:47
Hmm je hebt nog een halfjaar schooltijd om dus aan die punten te werken!
Een kind op die leeftijd kan opeens met sprongen vooruit gaan in deze dingen en hij krijgt ook nog Logo dus ik denk dat dit wel eens los kan gaan lopen.
Ik ben namelijk bang dat ie zich echt zal gaan vervelen als ie in die andere dingen als zover vooruit is.
Sucses en hopelijk schiet met sprongen vooruit!!!!
 
Quote
RE: school jaimy
Dani  schreef op: 29-11-2011 20:19:51
daar ben ik zelf ook bang voor als die 2 zou moeten doen , maar als die door zijn taal 3 niet aankan zou het ook geen zin hebben om hem 3 in te duwen
 
Quote
RE: school jaimy
  schreef op: 29-11-2011 21:12:05
Youri is van nov. 2005, dus een jaartje ouder, hij is op 4 jarige leeftijd naar groep 1 gegaan en na de vakantie meteen naar groep 2 en nu is hij na de vakantie naar groep 3 gegaan.. Waarom is hij niet gewoon na de vakantie naar groep 2 gegaan, is dat om zijn spraak ook ??? Youri heeft weer problemen met zijn gedrag en nu met Ritalin gaat dat gelukkig veel beter, maar hij kan heel goed leren en is 1 van de beste van de klas en zit daarom ook in het zon groepje. Zijn vriendje is precies een weekje ouder, maar die moest groep 2 ook nog een keertje over doen.. Het is dus wel spannend en ik hoop voor hem dat hij genoeg vooruit gaat met zijn spraak, zodat hij ook volgend jaar in groep 3 kan gaan starten, voor Youri had nog een jaartje in groep 2 echt niet goed geweest, hij verveeld zich nu al snel, dan had hij echt niet meer naar school gewild..
 
Quote
RE: school jaimy
Bepje  schreef op: 30-11-2011 00:10:26
Als hij nu al voorligt en alleen zou moeten blijven om zjn spraak lijkt me dat niet erg zinvol. Als hij straks groep 3 kan zou ik hem zeker daar naar toe laten gaan. Als hij nog eens groep 2 moet doen leert hij weinig bij en zal zich inderdaad vervelen. Daar krijg je dan weer andere problemen van , zonde. Ik begrijp ook niet helemaal wat het probleem is als zijn spraak nog niet goed genoeg is, daar wordt aan gewerkt en misschien haalt hij in de loop der tijd alles wel in.
 
Quote
RE: school jaimy
Niki  schreef op: 03-12-2011 10:33:25
Onder spraak valt ook het taalbegrip etc zei onze logopedist. Omdat groep 3 een pittig jaar is zou ik hem als de spraak nog niet goed is toch groep 2 laten doen.
Kyran zit in groep 2 (heeft overigs geen problemen met zijn spraak) maar heeft het wel makkelijk. Ze bieden hem extra stof aan (uit groep 3) en zo komt hij groep 3 vlot door op een hoger niveau. Dat zal zo met Jaimy ook wel gaan denk ik.
Maar goed, je hebt nog wel een half jaar he! Luca krijgt dus ook logopedie en als ik zie hoe snel hij vooruit gaat! dus misschien gaat jaimy ook wel met grote sprongen vooruit!
 
Quote
Navigatie


Reageren op school jaimy
Naam
Bericht