Menu
 

Topic:

Afvallen op eigen kracht

Tomaartje  schreef op: 22-07-2012 19:12:02
Hallo,

Ik zou graag nog een kilootje of 10 (liefs nog 15-20) willen afvallen.
Ik ga geen dieet volgen of wat dan ook, dat is niks voor mij. Op dit moment snoep ik niet en loop ik 3x in de week hard. Ik ben al wel iets kwijt.

Ik heb trouwens 4 kids in de leeftijd van:
Dochter 9 jaar (bijna 10)
Zoon 6 jaar
Dochter 3 jaar (bijna 4)
Zoon half jaar.

Zelf ben ik 31 jaren jong

Wie wil er met mij meedoen en ook op eigen kracht afvallen zonder al die dieeten?

Groetjes Maartje mama van 4 kids
 
Quote
Navigatie
RE: Afvallen op eigen kracht
Linda020800  schreef op: 03-08-2012 12:21:01
Niet gelukt, ik puzzel verder
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Sun  schreef op: 03-08-2012 14:10:33
Super dat je een tabel probeert te maken Linda!
Ik heb net weer voor het eerst getennist! Heel erg fijn. Baby lag lekker te slapen in de kinderwagen en ik heb mijn man even verslagen, haha. En daarna teruggelopen dus nog even wat extra beweging. Gelukkig zit de spirit er in! Moet ook wel, want heb geen kleren meer om aan te doen. Wil de zwangerschapsbroeken niet meer aan. Ook zo warm met die band...
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Linda020800  schreef op: 03-08-2012 14:26:24
Tabel heb ik nog niet gevonden dan maar even zo:

Tomaartje, 31 jaar, 1.67m, 83 kg, doel 72 kg. afgevallen: 0
Sun, 34 jaar, 1.70m, 76 kg. doel 64 kg. afgevallen: 0
Linda, 34 jaar, 1.78m, 81 kg. doel 75 kg. afgevallen: 0

niet echt overzichtelijk maar wel een startpunt
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Tomaartje  schreef op: 04-08-2012 19:24:25
Sun, 26 min. vind ik al heel wat haha. Zover ben ik pas bijna. Ik ren met " Evy"

Linda, ja ja ik denk dat ik dat idd in m'n achterhoofd moet houden dat alles op gang moet komen. komt vast goed.

Ingrid en Bloemblaadje hebben al een poosje niet meer gereageerd dus ik weet niet of ze nog wel mee doen..???

Een tabel is wel leuk en overzichtelijk
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Tomaartje  schreef op: 04-08-2012 19:28:26
oeps, ik had nog gereageerd op jullie berichtjes van de 1e pagina.
duhh

Sun, super zeg, je bent sportief bezig!!
Linda, geeft toch niet, het is een begin
ik wil trouwens uiteindelijk op de 65 komen maar ga eerst voor de 70 kilo :d
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Sun  schreef op: 05-08-2012 20:20:16
O leuk rennen met evy, veel goeie verhalen over gehoord! Ik wil het uitbouwen tot tien kilometer. Vandaag 35 minuten gerend, maar wel twee keer een minuut gestopt hoor.
Met minder eten gaat het ook goed, heb helemaal de spirit!

Vraagje: wat doen jullie op moeilijke momenten om je in te houden? Ik heb bijv als mijn man weg is 's avonds, kids op bed en ik moe ben, vaak zon in lekkere dingen. Wat doen jullie op zo'n moment?
Ik moet dan in ieder geval geen tv blijven kijken maar iets gaan doen: douchen, opruimen, bellen. Hebben jullie nog meer tips?
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Tomaartje  schreef op: 06-08-2012 19:54:50
Ik kom morgen weer ffies kletsen hoor!! :d

Mijn schoonvader is jarig morgen en ik ga zo 2 taarten maken. Mijn schoonmoeder is noet zo van het zelf maken, ik vind het niet erg om te doen.
Wel heeeeel lekker een eigen gemaakte appeltaart. zooooo slecht haha
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Sun  schreef op: 08-08-2012 21:09:55
Hoi! Hoe was de verjaardag van je schoonvader
Maartje? Waren de taarten lekker geworden?
Woensdag vandaag! Weegdag! Ik woog 71,8 vanmorgen! Supergoed! Hoop dat jullie ook een mooi getal erop hadden!
Ik ben enorm hard naar beneden gegaan in 1 week maar denk dat ik een hoop vocht kwijt ben... Had ik vorige zwangerschappen ook. Zal vanaf nu wel niet meer zo hard gaan.
De juf van de zwangerschapsgymnastiek zei vandaag dat ik echt nog niet moet hardlopen ivm kans op verzakking. Baal ik echt van. Vandaag iig wel een uur stevig gewandeld. Gaat alles goed met jullie?
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Tomaartje  schreef op: 10-08-2012 11:13:50
Sun, super zeg, wat ga je hard!!!
Hoe doe je dat????
Bij mij is er niks af maar dat is mijn eigen schuld
Ik ben echt een beetje van het ritme en nu de kids vakantie hebben heb ik er een beetje moeite mee haha. Eigenlijk slaat dat nergens op maar goed.
De taart was trouwens wel lekker En de verjaardag was gezellig
Als ik de moed kan vinden wil ik vanavond weer hardlopen, het MOET gewoon!! Maar Sun, als je tips hebt.....GRAAG :d

Trouwens, van dat hardlopen klopt wel. Ik mocht ook pas na 3 maand voorzichtig beginnen. Maar stevig doorlopen is ook goed toch, is een mooi begin.

Hoelang hebben jullie kids nog vakantie?
Hier nog 3 weken. wij waren de laatsten.

 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Sun  schreef op: 13-08-2012 14:09:32
Hoi!
Mijn zoon gaat volgende week voor het eerst naar school. Spannend! Hij heeft er zelf veel zin in en volgens mij gaat hij het heel leuk hebben. Hij vindt het altijd een beetje saai met mij thuis en wil altijd met andere kinderen spelen. Dus daar genoeg speelgoed en andere kinderen dus gaat helemaal goed komen. Lekker jullie nog 3 weken.

Ik ga over een paar dagen toch ook maar beginnen met rennen met Evy. Ik kan echt geen 3 maanden wachten. Wil eigenlijk niet lid worden van een sportschool want moet je meteen voor een heel jaar lid worden. Maar wil wel sporten dus ik begin gewoon rustig met les 1. Bij welke les ben jij?

Wat bij mij helpt is tegen iedereen die het maar wel of niet wil horen zeggen dat je vanavond gaat hardlopen. Dan durf je daarna niet goed te zeggen dat je toch niet bent gegaan (of je durft dat 2x te zeggen maar daarna niet weer). En wat nog beter helpt: 's ochtends rennen, als dat lukt met de kids enz. Ik heb een paar jaar geleden zelfs een tijd om de dag om 6.30 uur hardgelopen... Dan heb je het maar wel weer achter de rug en voel je je de hele dag goed. Maar ja, je bed uitkomen is niet zo makkelijk...

Hier gaat het lijnen (of eigenlijk niet snoepen en snaaien) sinds 2 dagen wat minder wat eet toch weer meer tussendoortjes. Maar gelukkig geen heel ongezonde dingen dus hoop het in te kunnen tomen... Maar daartegen weet ik ook wel wat helpt: gaan sporten, dan heb ik gewoon minder zin in snaaien... Pfff nou succes maar! Zet hem op he?! Het is over 2 dagen weegdag dus als je nou even gaat hardlopen is er misschien toch een paar tiende af! Je kunt het!
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Linda020800  schreef op: 14-08-2012 09:59:30
Hoi hoi,

Wij zijn er heerlijk een weekend naar Utrecht geweest, vandaar nu pas weer een reactie.

Sun wat goed al zoveel eraf, misschien gaat het nu langzamer maar dit ben je alvast kwijt, knap hoor.

Tomaartje, niets eraf maar ook niets erbij en dat is soms ook een hele prestatie.

Ik ging goed, toen ging het heel slecht en de afgelopen dagen heb ik me weer aardig kunnen herpakken. Ben benieuwd hoe de stand morgen is. Vorige week heb ik me niet gewogen, wilde m'n humeur er niet door laten beïnvloeden.

Voor de kindjes zat ik wel op een sportschool, vrij fanatiek maar dat is nu niet meer te combineren en net zoals al gezegd, je zit er direct een jaar aan vast. Ik fiets, in de zomer 2 x per week naar m'n werk, is bij elkaar 34 km. en probeer daarnaast 2 a 3 keer te gaan hardlopen, waarvan 2 x 6,5 km en 1 keer een grotere ronde van 8 of 9 km. Ik loop niet met een programma wel met een horloge waarop ik m'n hartslag en snelheid in de gaten kan houden. Ik ben niet van de hele lange afstanden tot 10 km vind ik het leuk en daarna is het echt bikkelen. Wanneer ik een paar dagen niet sport word ik super chagerijnig en dat is ook mijn motivatie om te gaan sporten. Wel is het lastig om op m'n eten te letten, wanneer ik streng ben krijg ik vaak een hongerklop van het sporten waardoor ik ga snaaien. (ik neem nou eenmaal geen genoegen met wortel/komkommer of tomaatjes)

Hier gaan de kids de 20ste weer naar school.

groetjes

 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Sun  schreef op: 15-08-2012 22:57:38
Tja dat snaaien ken ik... Neem ik eerst gezonde dingen en daarna alsnog de slechte... Hier gisteren niet zo gezond gegeten: Turkse pizza en drie waterijsjes en dat was dus meteen zichtbaar op de weegschaal: 72 kilo en dat terwijl eigenlijk de rest van de week goed was gegaan. Maar dus niks eraf in een week. Lastig als ik niet kan sporten schiet het niet zo op. Maar vandaag wel getennist dus weet morgenochtend toch nog wat vanaf. Er zat vanmorgen nog wel melk in de boobies dus eigenlijk mag ik iets van die 72 kilo afhalen.

Leuk naar Utrecht! Daar woon ik! Nog leuke dingen gedaan en gezien?

Succes dames! Laten we volhouden hè?! We kunnen het!
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Linda020800  schreef op: 17-08-2012 12:58:59
Hoi,

Rustig hier, genieten jullie lekker van het weer.

In Utrecht naar het Centraal Museum geweest en aan de overkant naar het Dick Bruna huis. Was een actie met een knuffel had je gratis entree. En we zijn ook nog naar het Spoorwegmuseum geweest in de ochtend ging het nog wel maar het werd te druk voor ons dus lekker op tijd weer richting huis gegaan. Ik woon trouwens in het Westland, weten jullie dat ook gelijk

Ik stond woensdag nog op 81kg. eerst er wat bij en toen erweer af en woensdag dus weer hetzelfde. Ene kant goed maar ook weer balen van de afgelopen weken.
Nu gaat het wel aardig, deze week al 2 keer naar m'n werk gefietst en het hardlopen gaat ook goed kom deze week waarschijnlijk op 4 x.

Volgende week zijn m'n man en ik een weekje vrij, kindjes weer naar school of de opvang. We hebben in huis veel te klussen en daarnaast heerlijk samen op de racefiets kijken of ik wat kilometers kan maken. Ben benieuwd wat de weegschaal woensdag aangeeft.

Vanavond en morgen beginnen met taartjes maken en andere hapjes, zondag is m'n man jarig. Gelukkig hebben we een aardige tuin met deze temperaturen.

groetjes weer, hoop dat het goed met jullie gaat

 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Sun  schreef op: 17-08-2012 16:39:49
Wauw goed hardgelopen maartje! Ik ben ook zondag jarig! Vier het morgen met een paar vriendinnen. Bestel sushi en eten we in de tuin. Wij hebben een klein stadstuintje dus zal wel lekker warm zijn...
Helaas gaat het hier even minder. Heb weer chocola en ijs zitten eten... Maar vanavond vroeg naar bed want ben steeds moe en dat is niet handig!
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Tomaartje  schreef op: 20-08-2012 18:10:27
hoi hoi,

Sorry sorry.

Linda, nog gefeliciteerd met je man! Had je wel een erg warme verjaardag zeg pfff haha
Jij bent dus ook lekker sportief bezig. Goed hoor

Sun, jij ook gefeliciteerd nog met je verjaardag!! Ja was een warme dag zondag.
Hoe ging het met je zoontje op school? Had hij er zin aan?

Van mij mag het herfst worden, erg he haha.
Maar goed, wss wordt het aankomende dagen wat koeler.
Ik ben gisteren ook weer ongi geworden, zit nog niet echt regelmaat in sinds de bevalling.
Het lijnen gaat ook nog niet zoals het hoort. Maar nog 2 weken en dan gaan de kids weer naar school dus dan heb ik weer ritme, heerlijk :d Dan heb ik er 3 op school en nog 1 thuis. Yasmijn wordt 2 september 4 en 3 september beginnen de scholen weer hier.Eline gaat dan naar groep 6 (late leerling)en Daan naar groep 3.(Daan gaat naar speciaal onderwijs) Dan ga ik ook weer gewoon 3x in de week hardlopen.

Ik ga as woensdag niet wegen omdat ik ongi ben. Ik kan beter de week erop weer.


 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Sun  schreef op: 22-08-2012 20:55:44
Hoi!
Helaas gaat het lijnen hier niet best. Heb steeds zin in chocola en andere dingen. Maar moet het echt snel weer gaan oppakken. Heb me vanmorgen ook niet gewogen. Moet weer even de vibe krijgen en houden. Maar vanaf vrijdag moet ik paar keer tennissen in kort tennisrokje dus dan gaat het vast weer beter!

Mijn zoon vindt school leuk gelukkig! Ik krijg er niet zoveel uit maar ik geloof dat hij het leuk vindt en de juf zegt dat hij lekker aan het spelen is de hele dag. Je zou willen dat je een cameraatje op kunt hangen he?!Vrijdag is hij gelukkig vrij dan kan hij even bijkomen. Want merk wel dat hij wat meer ruzie heeft met zijn zusje. Reageert hij toch iets af blijkbaar.

Maartje dus nog even lekker vakantie. Spannend je derde voor het eerst naar school. Heeft ze er zin in?

 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Sun  schreef op: 29-08-2012 08:20:27
Woensdag weegdag dus toch maar even gewogen: 72,7 dus niet zo best. Heb nog niet de spirit vrees ik... Gisteren wel een heel eind gewandeld maar dat zet nog niet zoveel zoden aan de dijk. 13 september een sollicitatiegesprek dus moet echt aan de bak nu. Hoop dat het met jullie beter gaat!  
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Tomaartje  schreef op: 31-08-2012 00:08:21
Sorry dat ik zo weinig aan het kltsen ben. Volgende week gaan de kids weer naar school en heb ik weer meer tijd. Afgelopen dagen ook heeel druk geweest met het bestrijden van luizen pfff wat een werk. Mijn 2 dochters hadden er heeeel veel. De rest viel wel mee.  Mijn dochter heeft 3 weken rerug bij een vriendinnetje gelogeerd en die bleek luizen te hebben. Kwam ik eergisteren pas achter. Toen was het kwaad al behoorlijk geschied helaas haha. Ik ga maandag weer beginnen met streng zijn voor mezelf en flink hardlopen. 
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Tomaartje  schreef op: 03-09-2012 09:46:32
Hoi hoi,

Nou, hier zijn de scholen ook weer begonnen. Heerlijk 
Nu heb ik 3 van de 4 kids naar school, wat een rust haha
Vanaf vandaag ga ik er dan ook weer flink tegen aan.
Ik weeg nu (helaas) 85 dus veeeeeel te zwaar.
Gisteren was mijn dochter jarig (4 geworden) dus ook weer een stukje taart gehad.
Nu voorlopig geen lekker meer.

Hoe gaat het met jullie lijn?

Groetjes Maartje


 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Sun  schreef op: 06-09-2012 10:09:53
Hoi!

Oei luizen... Ik ben benieuwd wanneer ik die strijd mag leveren. Mijn zoon gaat net naar school dus ontkom er vast niet aan...

Hier niet gewogen gisteren maar wel maandag : 70,8! Dat was dus erg goed. Helaas de afgelopen dagen weer gesnoept dus zal nu wel weer eraan zitten. Zucht... Maar ik moet toch echt verder want vind het zonde om nieuwe kleren in deze grotere maat te moeten kopen. En kan bijna geen kleren aan. Vertik het om de zwangerschapskleding nog aan te trekken. Daar ben ik echt klaar mee! Dus loop in dezelfde 4 setjes ongeveer. Mijn compu doet erg vervelend, kan niet goed typen. Kom later nog wel even.
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Sun  schreef op: 25-09-2012 10:36:31
Hi ladies,

Ik geef het nog niet op hoor! Ik hoop jullie ook niet! Ik woog laatst 70,5 dus dat was het laagste sinds het afgelopen jaar. Er gaat steeds iets af en kom steeds weer iets aan maar wie weet ga ik zo toch met kleine stapjes naar beneden.
Ik ben 1x per week aan het tennissen dus niet zo veel sporten en eet teveel chocola. Maar wil echt minstens 1x per week weer hardlopen (ik leg de lat niet te hoog). Mijn man is heel goed bezig dus ik mag niet achterblijven.

We moeten elkaar maar weer even motiveren!
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Tomaartje  schreef op: 26-09-2012 20:59:36
Hoi hoi, 
ik ben ook veeeeeel te lang niet geweest!!
Ik zit nu weer een beetje in het ritme van de schooltijden
Moest wel weer wennen. Eline kon voor de zomervakantie gewoon alleen naar school fietsen en Daan wordt elke ochtend met de taxi opgehaald. Maar nu gaat Yasmijn ook naar school dus ben ik de hele dag in de weer. Niet erg hoor, is wel goed voor de lijn. 

Ik ben niet echt afgevallen. Ik weeg nu 83. Veel te veel nog. Maar ik geef het ook nog niet op hoor!!
Sun, met jou gaat het dus de goeie kant op, heerlijk zeg. Ga zo door!!


 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Linda020800  schreef op: 27-09-2012 12:18:30
Hoi Hoi,

, sorry veel te lang niet geweest.

Het afvallen ging een tijd niet goed, helemaal losgelaten. Dacht eerst vanaf 1 oktober pak ik het weer op maar vorige week was ik het zo zat, weegschaal stond op 82,4. Direct de knop om en gestopt met snoep en koek. Dat heeft goed geholpen gisteren op 80,4 en nu wil ik doorpakken.

Aan de ene kant vind ik het vaak moeilijk om snoep te laten staan maar wanneer ik er helemaal niet aankom gaat het wel. 1 dag in de week mag ik wel iets snaaien, anders is het niet vol te houden.

We gaan er weer voor.
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Tomaartje  schreef op: 27-09-2012 20:53:32
Linda, is ook errug moeilijk!! Maar heel goed zeg , al 2 kilo kwijt!!!
Ik wil vanaf maandag weer een goeie start maken, ik wil geen 8 meer op de weegschaal zien

We gaan er zeker weer voor! In de zomer zijn we mooi slank
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Sun  schreef op: 30-09-2012 14:01:52
Goed zo Linda! Jij bent ons voorbeeld! Ik mag vanaf morgen ook helemaal geen chocola meer eten. Vanaf donderdag dan helemaal geen snoep meer. Moet het snoepen weer even afbouwen. Hier helpt ook het beste om helemaal niet te snoepen. Weg met de kilo's!
 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Linda020800  schreef op: 04-10-2012 11:11:35
Hallo,

Gisteren weegmoment, stond op 80 nog niet een 7 op de weegschaal maar wel weer 0,4 eraf.
hebben jullie ook gewogen?


Een overzicht

Tomaartje: start: 83, streef: 65, laatste weegmoment: 83, afgevallen: 0

Sun: start 76, streef: 64, laatste weegmoment: 70,5, afgevallen: 5,5

Linda: start: 81, streef: 75, laatste weegmoment: 80, afgevallen: 1

Er had bij mij wel meer af kunnen zijn, maar met afgelopen weekend lukte dat echt niet. Ik ben een emotie-eter en afgelopen weekend was de crematie van de moeder van m'n beste vriendin (waar ik al vanaf m'n 5e jaar over de vloer kom). Was een mooi afscheid maar zeer emotioneel. 's avonds zat ik echt in een bui van waar maak ik me toch druk om een paar kilo. Samen met m'n man op de bank aan de speculaasbrokken gezeten, erg lekker en het was goed. Nu proberen weer op te pakken want ik voel me, met name geestelijk, beter wanneer ik een paar kilo onder de 70 zit.

Hoe is het met jullie gegaan.

groetjes,
Linda

 
Quote
RE: Afvallen op eigen kracht
Sun  schreef op: 05-10-2012 22:02:28
Och heftig linda! Wat verdrietig zeg! Dat emo-eten ken ik... Heb het vooral als ik moe en druk ben.
Hier gaat het afvallen ineens heel goed. Maar ik snoep best veel dus heel raar. Het zal wel door de borstvoeding komen. Ik woog gisteren ineens 68,7! Heb er vijf keer opgestaan want kon het bijna niet geloven. Vorige week ben ik met mijn dochter van 3,5 maand naar de osteopaat geweest en hij heeft mij ook behandeld in mijn rug en nek. Had niet echt klAchten maar ik dacht als ik er toch ben haha. Maar sindsdien val ik ineens snel af. Moet meer plassen dus misschien vocht verliezen? Iemand ooit gehoord dat een osteopaat zoiets kan? Bij mijn dochter heeft die ene behandeling ook goed geholpen. Ze wilde niet meer links drinken en kon nauwelijks haar hoofd omhoog houden op haar buik en nu ineens heel goed en ze drinkt ook weer goed.... Vreemd hè?! In ieder geval ga ik over een tijdje nog maar een keer...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Afvallen op eigen kracht
Naam
Bericht