Menu
 

Topic:

Blowen en pijn

Nuanno  schreef op: 21-07-2012 13:39:59
Zijn er hier meiden die weleens blowen, of dat gedaan hebben?

Het zit zo, ik heb vaak veel pijn, slaap erg slecht door de pijn. Nu heb ik dus al best vaak gehoord, rook een blowtje. Ik ben anti drugs, heb nog nooit geblowd, en vind het ook heel eng.
Maar door de pijn en het slechte slapen wil ik het dus eens uitproberen, inmiddels heeft iemand dus ook een joint voor me gekocht, en die ligt heel erg goed opgeborgen, maar ik durf het niet. Nu weet ik dat wiet ook gebruikt word door artsen bij mensen met veel pijn, en lijk een joint me gezonder als al die pijnstillers en slaap pillen.

Ik zoek dus eigenlijk ervaringen, hoe is blowen? Wat kan er gebeuren? Ik vind het dus echt heel eng. Maar ik ben wel van plan om het te proberen.
 
Quote
Navigatie
RE: Blowen en pijn
Jen9  schreef op: 21-07-2012 13:44:05
Blowen wordt veel als pijnmedicatie gebruikt. Ik kende iemand die dat deed en daar veel meer baat bij had als bij andere medicatie. Wiet is tegenwoordig wel veel sterker geworden, dus ik zou in het begin wel heel erg oppassen. Met wiet roken krijg je trouwens nog meer schadelijke stoffen in je longen als met gewoon roken, is mij verteld. Misschien spacecake proberen ofzo? t Wordt soms ook in chocolaatjes verwerkt.. Ik zpu me idd heel goed voor laten lichten..en misschien eens naar je huisarts hierover?

Sterkte trouwens!
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Nuanno  schreef op: 21-07-2012 13:48:53
Ik rook wel. Het gaat maar om een paar hijsjes voor het slapen gaan denk ik. Althans, dat is mijn bedoeling. Overdag wil ik het sowiewo niet, alleen voor het slapen gaan. Maar ik vind het gewoon eng, het is toch drugs.

Naar de huisarts durf ik niet, ik vind drugs echt not done, zou het ook tegen niemand durven vertellen, en het zeker niet zelf gaan halen. Ongezond? Ja dat is dus ook mijn punt, al die pijnstillers, die gewoon niet goed werken, dat lijkt me veel slechter. Maar ik heb er dus totaal geen verstand van.
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Jen9  schreef op: 21-07-2012 13:49:48
pijnmedicatie is ook een vorm van drugs...
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Nuanno  schreef op: 21-07-2012 13:51:37
Ja dat is ook zo. En ik gebruik nou niet bepaald lichten pijnstillers. Regelmatig morfine.
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Son  schreef op: 21-07-2012 13:52:08
Ik vind drugs not done..
Maar je zou toch zeggen dat een joint als medicatie door volwassene toch wel een keer moet kunnen....
Als je er verstandig mee omgaat...maar ja, het is verslavend....
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Jen9  schreef op: 21-07-2012 13:52:41
Dat is nog veel zwaardere drugs..gewoon vragen aan je huisarts..is niks raars aan! Sterker nog, straks krijg je rare bijwerkingen door je medicatie..nee hoor, zou echt even langs gaan.
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Nuanno  schreef op: 21-07-2012 13:56:21
Ik dacht dat wiet niet verslavend was?

Jen9, op dit moment gebruik ik geen medicatie. Ik gebruik alleen als het nodig is. En ik wil het zo min mogenlijk, dus zolang de pijn wel houdbaar is dan slik ik dus niks. En voor die pijn zou ik dus een joint willen proberen.
Brufen, diclofenac, tramadol, het werkt allemaal amper, dus ik zit al snel vast aan de oxinorm of oxicontin. En dat is toch wel echt morfine.
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Jen9  schreef op: 21-07-2012 13:58:13
Ja, wiet is wel verslavend..komt omdat er meer werkzaam spul in zit. Het is niet meer te vergelijken met het spul van vroeger.. Er is meer variatie in ook, dus laat je heel goed voorlichten!
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Nuanno  schreef op: 21-07-2012 14:02:39
Iemand heeft gister een joint voor me gekocht, de lichtste die er was.

Bedankt voor je info. Ga er zeker nog even over lezen. En als ik durf, probeer ik het vanavond.
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Anmv3  schreef op: 21-07-2012 14:10:31
poeh..moeilijke kwestie..
ben zelf echt antidrugs en snap dat je van de pijn af wil, echt waar..maar ik zou er zelf toch niet zo snel aan beginnen..nu wil je het voor het slapen gaan, maar wat als je pijn overdag toch zo erg wordt en je weet dat het met een joint weggaat ? denk dat je dan overdag ook snel voor de bijl gaat en waar eindigt het dan ? ook al sta je nog zo sterk in je schoenen, ik zou bang zijn dat het echt een verslaving zou worden..sterkte
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Xsara  schreef op: 21-07-2012 14:14:55
ik zou het niet doen.. wat als het werkt?? moet je dan steeds weer wat roken om zonder pijn te kunnen?? de werking zal minder wordne dus je bent meer nodig.. heb je via de ha al alle reguliere middelen geprobeerd?

mijn schoonvader heeft veel rauma pijnen en we hebben wel eens gezegd, probeer eens een jointje.. maar die man is 80! eigenlijk meer een grapje..

trouwens, in het ziekenhuis kunnen ze ook zenuwblokkades geven, ben je al bij de pijnpoli geweest?? als je zoveel pijn hebt dat je drugs overweegt zou ik zeker een afspraak porberen te krijgen bij de pijnpoli.

ik zeg dus absoluut niet doen..
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Nuanno  schreef op: 21-07-2012 14:15:22
Daar ben ik dus ook bang voor. En me man ook.
Stel dat het dus echt goed werkt?
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Cir  schreef op: 21-07-2012 14:31:52
Ik denk dat je huisarts je hier juist wel heel goed over kan voorlichten. De ene drug is lang niet zo verslavend als de ander. En dit verschilt ook weer van persoon tot persoon.
Er zijn ook vele soorten wiet, ook daar kan je je op laten voorlichten.
Misschien kan je een recept krijgen voor medicinale wiet bij de aopotheek. Dan weet je zeker dat je geen rotzooi aan het roken bent.
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Mama Van Drie  schreef op: 21-07-2012 14:34:00
Waarom durf je niet naar je huisarts?
Want zo gek is het niet om dit eens voor te leggen aan je huisarts, die kan dan zelf iets voorschrijven, dan weet je zeker dat je geen rommel krijgt/hebt.

Tegenwoordig is het heel ander spul als vroeger, het valt haast onder de harddrugs, ik zou dus never nooit niet op eigen houtje gaan experimenteren en joints kopen die god weet waar vandaan komen en dan ook de vraag wat zit er uiteindelijk in, nee, niet mijn ding.

Ik zou dus voor de optie huisarts gaan, wat heb je te verliezen? Niks toch?
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Kyla  schreef op: 21-07-2012 14:36:05
Ik zou sowieso willen weten of er geen wisselwerking is met andere medicatie...Net zoals met de morfine die je hebt, zou ik dit niet zonder medische begeleiding doen.
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Liefje  schreef op: 21-07-2012 14:47:34
hier heel heel veel belowd maar gewoon voor de fun, ik vind wel dat je er mee uit moet kijken en zeker geen dagelijks gebruik.

daarnaast als je het koopt moet je in de shop wel even vragen dat je een lichtere wiet wil hebben want anders lig ja na 2 trekken straks helemaal lam

de wiet die namelijk in de shops verkocht wordt kun je niet vergelijken met de medi-wiet die door artsen wordt voorgeschreven want het THC gehalte is veel minder aanwezig dan bij de wiet die je in de shop haalt.

dus voordat je deze joint opsteekt zou ik liever zelf even naar de shop gaan en aangeven waarvoor je het wil gaan gebruiken en dat je dus wiet met weinig THC gehalte wilt....je kunt ook van 2 soorten wat meevragen.

klare joints zijn meestal van middelmatige wiet gedraaid
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Liefje  schreef op: 21-07-2012 14:49:19
oh en wiet kan zeer verslavend zijn, ik ben er behoorlijk verslaafd aan geweest....
 
Quote
RE: Blowen en pijn
>monique  schreef op: 21-07-2012 14:55:18
zowiezo zou ik nooit een kant en klare joint pakken, geen idee hoeveel wiet erin zit.
als ik een joint maakte deed ik dat zelf en omdat ik rookte toen had ik zo'n apparaatje waarmee ik zelf sigaretten maakten (mascotte) en daar deed ik dan een heel klein beetje wiet bij indraaien, dus ik had dan een gewone sigaret met filter alleen zaten er een paar kruimeltjes wiet bij.
heb 1 keer zo'n kant en klare joint een trekje van genomen en lag de hele avond voor pampus hoor.

dus kijk er mee uit.

en iedereen reageert anders op wiet, mijn 1e ervaring ermee heb ik de hele avond een blikje cola zitten uitlachen omdat het lipje omhoog stond

 
Quote
RE: Blowen en pijn
Spatje  schreef op: 21-07-2012 15:26:46
ik ben er absoluut voor en daar heb ik een hele goede reden voor, mijn moeder is kankerpatient en heeft zware reuma, ze heeft soms zoveel pijn dat ze alleen maar kan huilen ondanks haar medicatie, en ja dan rookt ze wel eens een joint en alleen maar voordat ze gaat slapen zodat ze goed de nacht doorkomt, niemand weet dit, behalve mijn vader en mijn broertje

ikzelf heb het in het verleden in mijn roerige puberteitsjaren ook wel gedaan, de ene keer werd ik superlollig, de andere keer wilde ik alleen maar slapen, lag een beetje aan mijn bui voordat ik een blowtje nam
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Angelique  schreef op: 21-07-2012 15:38:35
voorgeedraaide joint zit idd erg weinig wiet in

ik heb geblowt en vond het ook eng maaaaar ik vond het eigenlijk beetje t zelfde als dat je nooit drinkt en dan een goed glas wijn achterover slaat
je voelt je zweverig en lihct in je hoofd
maaar het is wel dergelijk verlsavend
mijn ex was een vervent blower hij gebruikte het als slaapmedicatie en kon ook niet slapen zonder
een vriend van me in die periode blowde en kwam als hij stoned was nooit afspraken na
het nadeel van wiet is dat het e geveoel versterkt
als je al depresief bent ga je er echt niet vrolijk van worden je word nog depressiever
als je vrolijk bent word je dus wel vrolijker


ook heb ik ervaring met medicinale wiet mijn stiefvader heeft dit een hele tijd gebruikt ivm de pijn door zijn MS
echter dit word voorgeschreven door een arts is een bepaalde soort met bepaalde kracht
en deze mag dus niet gerookt worden maar daar word thee van getrokken
bij hem hielp het een tijdje goed maar op lange termijn niets meer en dus is hij na een jaar denk ik gestopt

dus a nee het is niet eng je gaat geen gekke dingen zien en al helemala niet van een voorgedraaide die zijn gewoon licht
en b het is verslavend en ja dat kan best nadelige gevolgen hebben

mijn keus zou het dan ok niet zijn
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Alice  schreef op: 21-07-2012 18:24:51
Heb ook in mn puberjaren wel 's jointjes gerookt.
Uitwerking was verschillend, maar over 't algemeen werd ik er lam van. Gewoon liggen en zweven en verder niks. Denk dat ik heel af en toe een giechelbui heb gehad.

Mensen die vaak wiet gebruiken, vind ik erg passief worden. Echt van de half dooie pieten.
Ken wel iemand die het voor adhd gebruikte en die werd er aangenaam van voor zichzelf.

De uitwerking is hetzelfde als alcohol, alleen sneller uitgewerkt en geen kater.

Of ik het zelf als pijnmedicatie zou gebruiken.. hmm.. nee, denk het niet.
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Nala  schreef op: 21-07-2012 18:35:58
Mijn man heeft in zijn tiener jaren bijna alles weleens geprobeerd met zn vrienden.
Allen ook jaren geblowd en wel degelijk "af kick" verschijnselen gehad, sterker nog ze hebben allen nog steeds dat ze zeer licht slapen, moeite met in slaap komen.
Ik zou het daarom ook niet zonder overleg met de ha doen, geloof ook dat de voorgeschreven marihuana anders is dan wat bij een coffeeshop te verkrijgen is, schijnt anders geteelt en gesneden ofzo te zijn, laatst op tv zelfs (dacht nat. geo) hele documentaire iver geweest zelfs vloeibaar voorbij zien komen.
Zou dus echt even met de ha overleggen.
Sterkte weet hoe het is elke dag met pijn te zitten
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Nuanno  schreef op: 21-07-2012 18:57:34
Misschien toch een idee om naar de huisarts te gaan. Ik ga het vanavond in elk geval proberen, dan weet ik of het werkt. Als het niet of kort werkt dan is het natuurlijk onnodig.

Alcohol, ja ik merk dat ik te vaak voor het slapen gaan een glaasje ga drinken. Niet omdat ik dat nou zo lekker vind, maar het verzacht toch iets. De huisarts schrijft zo alles uit, als ik nu bel kan ik een halve apotheek aan pijnstillers ophalen, maar dat wil ik niet. Me lichaam reageert daar op, krijg meer moeite met dingen doen. Het is gewoon echt niet goed al die troep.

Medicinale wiet, ja ik weet niet of je dat kan krijgen. Opzich niet nodig, kan het zo kopen. Zat mensen die plantjes hebben ook. Maar goed, ik heb dus een hekel aan drugs, maar zit nu even met me handen in het haar. De pijnstillers die werken hebben een gigantische uitwerking/bijwerking. Ik mag daar geen auto bij rijden, ik voel me daar ook helemaal niet lekker van. Wil gewoon eens redelijk kunnen slapen, zonder honderd keer wakker te worden door pijn.

Overdag zou ik het nooit doen, echt alleen voor het slapen en als mijn man er is. Ik ga dat natuurlijk niet doen als ik er voor mijn kinderen moet zijn.

Bedankt voor jullie ervaringen/adviezen!

Ik probeer het vanavond eenmalig uit. Een keer kan vast geen kwaad, als ik zie hoeveel mensen/pubers dat doen. En met die ervaring ga ik verder nadenken/kijken/vragen. En ga ik er zeker even mee naar mijn huisarts.
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Nuanno  schreef op: 21-07-2012 19:03:23
Dit vond ik op internet:

Wie gebruiken het?
Mediwiet wordt door artsen voorgeschreven aan mensen die last hebben van pijn, misselijkheid, vermagering of tics die voorkomen bij bepaalde ziekten of bijwerkingen van medicijnen. Dit wordt voorgeschreven als andere medicijnen niet (voldoende) helpen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden door mensen die sterk vermagerd zijn, vanwege een verminderde eetlust door een ernstige ziekte. Wiet zorgt ervoor dat je meer zin krijgt in eten, waardoor je weer kunt aankomen in (een gezond) gewicht.
In de volgende gevallen kan het voorgeschreven worden door een arts:

•Pijn, spierkrampen en spiertrekkingen bij MS (multiple sclerose) of ruggenmergschade / dwarslaesie.
•Misselijkheid, verminderde eetlust, vermagering en verzwakking bij kanker en aids.
•Misselijkheid en braken als gevolg van bepaalde medicijnen of bestraling bij kanker, HIV-infectie en aids.
•Langdurige pijn door aandoeningen van het zenuwstelsel. Bijvoorbeeld door beschadiging van een zenuwbaan, fantoompijn, aangezichtspijn of chronische pijn die blijft bestaan na het genezen van gordelroos.
•Tics bij het syndroom van Gilles de la Tourette.

Mediwiet helpt niet om ziekten of aandoeningen te genezen, maar wordt gebruikt om de klachten die horen bij bepaalde aandoeningen en bijwerkingen van bepaalde medicijnen te verminderen.
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Nuanno  schreef op: 21-07-2012 19:04:39
Een aantal van de bovenstaande dingen heb ik dus.

Nu zullen wat mensen me wel herkennen, maar graag niets zeggen
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Gast  schreef op: 21-07-2012 19:13:06
medicinale wiet die bij pijn bestrijding gebruikt word is echt niet de wiet die je in de coffeeshop koopt! medicinale wiet kun je gewoon ook met je huisarts overleggen en op recept krijgen, dus alvorens je zelf met de wiet uit coffeeshop aan de slag gaat zou ik contact opnemen met arts en het dan doen via de juiste weg met de wiet die daarvoor bestemd is.
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Nuanno  schreef op: 21-07-2012 19:19:39
Dat snap ik. Heb net even gezocht, de wiet en thc is eigenlijk hetzelfde. Zelfs sterker. Alleen is het zo dat op koffieshop wiet veel schimmels en bacterien zitten waardoor het slecht is. En Mediwiet rook je niet, maar stop je in een vernevelaar waardoor je dus niet de schadelijke stoffen hebt die je wel hebt als je het rookt.
Of je kunt er thee van maken, maar dat moet anderhalf uur koken, en werkt pas na een uur, geen optie dus.

Ik wil het nu dus eenmalig proberen om te kijken of het werkt, als het niet werkt, heb ik er ook niks aan om naar de huisarts te gaan.
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Suus  schreef op: 21-07-2012 19:45:55
Als je een joint wil roken als pijnmedicatie moet je geen voorgedraaide nemen. Je moet dan zelf een joint draaien ZONDER tabak, anders werkt het niet.

 
Quote
RE: Blowen en pijn
Nuanno  schreef op: 21-07-2012 19:47:19
Zonder tabak? Ik wil niet dood
 
Quote
RE: Blowen en pijn
Alice  schreef op: 21-07-2012 19:50:30

Quote NuAnno:
Een aantal van de bovenstaande dingen heb ik dus.

Nu zullen wat mensen me wel herkennen, maar graag niets zeggenWaarom eigenlijk anno? Is toch niets mis mee?
Je zoekt een oplossing voor veel pijn..
 
Quote
Navigatie


Reageren op Blowen en pijn
Naam
Bericht