Baby2 schreef op: 21-07-2012 10:42:59 |
Wie weet hoe je een luchtige botercreme kunt maken. Ik had een kant en klaar pak gekocht, cakemeel,
vormpjes en daarbij ook mix voor botercreme. Volg de aanwijzingen van het pak maar het resultaat
ziet er dan toch heel anders uit dan op de verpakking. Ik krijg het niet zo luchtig! Heb zelf ook
wel eens cakejes geproefd met botercreme en die botercreme is veel lekkerder dan die ik nu gemaakt
heb. Dus wie heeft voor mij het recept voor een lekkere en luchtige botercreme!!! |
Quote |
Jennifer77 schreef op: 21-07-2012 11:41:01 |
half om half roomboter en poedersuiker en dan lang mixen! evt kun je er nog een druppel smaakstof doorheen doen |
Quote |
Kyla schreef op: 21-07-2012 11:41:35 |
1 deel boter op 1 deel poedersuiker, 10 minuten mixen. Meestal maak ik 1 pakje, dat is dan 250gr. boter en dan 250 gr. poedersuiker. Evt. kun je nog smaakstof zoals vanille, framboos etc. naar smaak toevoegen. Sommigen gebruiken saroma, maar dat vind ik niet zo lekker, ik heb liever de smaakjes van patidess. |
Quote |
Annie schreef op: 21-07-2012 12:03:12 |
Ik vind 1 op 1 botercreme erg zwaar. Meestal doe ik iets minder boter(175/200g) en een zakje
vanillesuiker erdoor en dan goed lang mixen. |
Quote |
Cateye schreef op: 21-07-2012 13:23:29 |
doe voor botercreme 150 gr boter (op kamertemp) 250 gr poedersuiker en 2 eetlepels heet water. voor smaakje eventueel het water vervange door vruchtensiroop sap of likeur |
Quote |
Kyla schreef op: 21-07-2012 15:17:18 |
Klinkt ook lekker Cateye, lijkt me wel dat je deze alleen als toef kunt gebruiken en niet om mee af
te smeren, ivm vocht? |
Quote |
Baby2 schreef op: 21-07-2012 17:24:33 |
Maar gaat het bij het mixen bij jullie dan niet klonteren? Bij mij namelijk wel, boter gaat helemaal
in de gardes zitten. |
Quote |
Kyla schreef op: 21-07-2012 17:27:42 |
Gewoon af en toe tussen je gardes uit peuteren en blijven mixen. Ik heb toen ik regelmatig ging
bakken een staande mixer gekocht dan heb je dat probleem niet meer... |
Quote |
Maria schreef op: 30-07-2012 10:06:58 |
Wat ook helpt om je botercreme luchtiger te krijgen, is om eerst een minuut of vijf je boter te
mixen en dan pas de poedersuiker erbij te doen. Als je het een tijdje mixt, dan wordt de boter lichter, wittiger. Je ziet het dan ook luchtiger worden. Dat is het moment om de poedersuiker erdoor te doen. |
Quote |