Menu
 

Topic:

Botercreme

Baby2  schreef op: 21-07-2012 10:42:59
Wie weet hoe je een luchtige botercreme kunt maken. Ik had een kant en klaar pak gekocht, cakemeel, vormpjes en daarbij ook mix voor botercreme. Volg de aanwijzingen van het pak maar het resultaat ziet er dan toch heel anders uit dan op de verpakking. Ik krijg het niet zo luchtig! Heb zelf ook wel eens cakejes geproefd met botercreme en die botercreme is veel lekkerder dan die ik nu gemaakt heb. Dus wie heeft voor mij het recept voor een lekkere en luchtige botercreme!!!
 
Quote
Navigatie
RE: Botercreme
Jennifer77  schreef op: 21-07-2012 11:41:01
half om half roomboter en poedersuiker en dan lang mixen!
evt kun je er nog een druppel smaakstof doorheen doen
 
Quote
RE: Botercreme
Kyla  schreef op: 21-07-2012 11:41:35
1 deel boter op 1 deel poedersuiker, 10 minuten mixen.

Meestal maak ik 1 pakje, dat is dan 250gr. boter en dan 250 gr. poedersuiker. Evt. kun je nog smaakstof zoals vanille, framboos etc. naar smaak toevoegen. Sommigen gebruiken saroma, maar dat vind ik niet zo lekker, ik heb liever de smaakjes van patidess.
 
Quote
RE: Botercreme
Annie  schreef op: 21-07-2012 12:03:12
Ik vind 1 op 1 botercreme erg zwaar. Meestal doe ik iets minder boter(175/200g) en een zakje vanillesuiker erdoor en dan goed lang mixen.
 
Quote
RE: Botercreme
Cateye  schreef op: 21-07-2012 13:23:29
doe voor botercreme 150 gr boter (op kamertemp) 250 gr poedersuiker en 2 eetlepels heet water.

voor smaakje eventueel het water vervange door vruchtensiroop sap of likeur
 
Quote
RE: Botercreme
Kyla  schreef op: 21-07-2012 15:17:18
Klinkt ook lekker Cateye, lijkt me wel dat je deze alleen als toef kunt gebruiken en niet om mee af te smeren, ivm vocht?
 
Quote
RE: Botercreme
Baby2  schreef op: 21-07-2012 17:24:33
Maar gaat het bij het mixen bij jullie dan niet klonteren? Bij mij namelijk wel, boter gaat helemaal in de gardes zitten.
 
Quote
RE: Botercreme
Kyla  schreef op: 21-07-2012 17:27:42
Gewoon af en toe tussen je gardes uit peuteren en blijven mixen. Ik heb toen ik regelmatig ging bakken een staande mixer gekocht dan heb je dat probleem niet meer...
 
Quote
RE: Botercreme
Cateye  schreef op: 21-07-2012 20:06:03
@ kyla ik gebruik deze bij het maken van de cakepops
 
Quote
RE: Botercreme
Maria  schreef op: 30-07-2012 10:06:58
Wat ook helpt om je botercreme luchtiger te krijgen, is om eerst een minuut of vijf je boter te mixen en dan pas de poedersuiker erbij te doen.
Als je het een tijdje mixt, dan wordt de boter lichter, wittiger. Je ziet het dan ook luchtiger worden. Dat is het moment om de poedersuiker erdoor te doen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Botercreme
Naam
Bericht