Menu
 

Topic:

Mag humor als...

Boterbloem  schreef op: 21-07-2012 08:30:55
Een discussietopic:

Heb net een interessante discussie over humor. Mensen delen dingen online voor de fun. Daar twijfel ik ook absoluut niet aan, zie er bij die persoon ook geen kwade bedoeling in en ik persoonlijk snap de humor in de basis er ook echt van.

Maar dan hebben we een hele groep medemensen die niet zelf nadenken en leven en oordelen op basis van plaatjes, opmerkingen, verhalen van enzovoort.

Stel: mensen praten negatief over een moeder van een kind op de basisschool. Dan heb je een groep ouders die zegt: ene oor in, andere oor uit, ik vorm mijn eigen oordeel wel op basis van wat ik zelf met haar meemaak.
Maar er is ook een hele groep die met dat oordeel al op die persoon afstapt en wat ze ook doet, het zal in zekere zin bevestigen wat de ander zegt. Daar kun je dus niet tegen opboksen.

Mag je dan ongegeneerd je mening spuien over die persoon met de kans dat veel mensen haar vanuit beginsel al negatief gaan benaderen of moet je je mening voor je houden en deze vrouw de kans geven ook vrienden te maken?

Vervolgens gaat het op een andere manier. Mensen hebben grappige verhaaltjes over haar en grappige foto's. Mag je die online zetten met haar als herkenbaar waar om gelachen kan worden, MAAR waarbij je weet dat mensen het ook als waarheid zullen opvatten en er negatief op door zullen gaan, ondanks dat jij het enkel als grap bedoelde?

EN dan speelt het nu op de man, dat kan voor velen te dichtbij komen.

Als je dan een grote groep neemt. Levensovertuiging (dus christelijk, moslim, atheist) levenswijze (lang voeden, vrij opvoeden, heel streng opvoeden enzovoort) beroepen enzovoort...

En dan doel ik niet op heel lichte opmerkingen, maar echt verhaaltjes/ opmerkingen die dusdanig zijn dat het een heel verkeerd beeld kan geven en het menen echt kan beinvloeden. Dus niet zomaar een borstvoedingsfoto met een kindje van 2 met een opmerking erbij, maar dan eentje waarbij de moeder net een gek gezicht heeft en daar bijvoorbeeld een schuine gore opmerking over wordt gemaakt om een eigen mening te bevestigen. Een grote groep mensen zal denken: yeah right, grappig moment maar ik weet wel beter. Maar mensen die anti zijn kunnen het opvatten als: zie je wel! Ik zei het toch! en het verder gaan verspreiden met verkeerde bedoelingen... Langvoeders die ze kennen zullen er opmerkingen over krijgen en zelfs de kinderen worden bij sommige mensen niet gespaard en krijgen het te horen.

Wat vinden jullie: that's life? Of zouden we humor die fout opgevat kan worden niet meer moeten doen als andere mensen en kinderen er negatieve gevolgn van ondervinden?

Ik merk dat het bij mezelf best dubbel ligt. Als het anderen raakt vind ik het not done, als ze er gevolgen van ondervinden. Maar het moeilijke is: op dit moment gebeurd het dus bij mijzelf, alleen is snap de humor gewoon echt wel. Ik snap de humor, ik weet gewoon dat het niet slecht bedoeld is alleen ik ervaar nu wel de negatieve gevolgn omdat er ook mensen zijn die het niet als humor benaderen maar als waarheid...

Dus de humor vind ik op zich wel grappig, maar de uitwerking niet waardoor ik zeg: laat die humor maar achterwege.

Wil ik duidelijk benadrukken: ik denk dat ik ook best wel eens van die humor heb, dat ik dus iets kan zeggen of een plaatje kan delen waarbij het echt humor is van mijn kant, maar wat anderen wel negatief kan benaderen maar waar ik simpelweg gewoon niet bij stil heb gestaan omdat het niet mijn bedoeling was, ik enkel voor de humor ging en het negatieve er niet (zo snel) in zag...

Ben benieuwd...

Dus geen veroordelen naar elkaar toe. Gewoon lekker je mening hier over geven hoe je er over denkt.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Mag humor als...
Mamav2zoons  schreef op: 21-07-2012 14:20:29
ik persoonlijk hou niet van geloofs'grappen' omdat ik ook christem ben maar ik reageer er niet op als ik het op fb zie, maar pas had een jongen een foto van zichzelf op fb gezet samen met een meisje (die dus niet erg knap was) die heel blij naast hem stond met de reactie erbij dat het een lelijk wijkf was en heel veel zogenaamd lollige reacties van andere mensen erbij! dat vind ik dan echt niet kunnen dan word het persoonlijk en kan daar erg kwaad om worden.
 
Quote
RE: Mag humor als...
Boterbloem  schreef op: 21-07-2012 15:18:41
Zat net iets over zomergasten te kijken waar ayaan hirsi ali was, die zei ook:

Om wat die moordenaar heeft gedaan bij Theo van Gogh heb ik niet Submission 2 gemaakt. Dat was het gevolg. En eigenlijk is het best gek dat geweld zoiets met je doet/ je zo dwingt (weet eigenlijk niet precies meer hoe ze het laatste zei)

En daar ben ik het op zich wel mee eens. Al zeg ik dus inderdaad: als je weet dat het de verkeerde kant op gaat dan doe ik het gewoon niet zodat het niet gebeurd. Tegelijkertijd: het is niet de fout van de grappenmaker, (tenminste, als het echt een grap is en niet lelijk bedoeld) maar van degene die het verkeerd oppakt.

Vind dat zo moeilijk...

Mamav2zoons, dat vind ik ook echt not done

Gaya, mijn man zegt ook altijd: ik leef in een sprookje, als ik thuis komt staat de bezem bij de deur en zit mijn heks op de bank moet er stiekem best om lachen hahaha.
 
Quote
RE: Mag humor als...
Xsara  schreef op: 21-07-2012 16:34:26
ik vind openbare "humor" ten koste van iemand die herkenbaar in beeld wordt gebracht, dat kan zijn door naam of foto, gewoon niet kunnen.

ik vind humor mbt een groep heel anders.. Ook in theater of op tv ook heel anders dan bijvoorbeeld op facebook of hyves. daar zet je niet iemand in de spotlights en haalt die persoon neer. iemand kan er dan ook voor kiezen om naar de kijken/ heen te gaan..

mensen beseffen zich gewoon helemaal niet wat social media eigenlijk voor een machtig iets is.. daarom heb ik dus geen hyves/ facebook.. als iemand me iets wil vertellen over een ander dan maar face to face..

 
Quote
RE: Mag humor als...
Boterbloem  schreef op: 21-07-2012 16:43:17
net zoiets als die reclame van de NEM, dan denken ze grappig te zijn, zullen vast ook mensen zijn die het grappig vinden, maar tot nu toe heb ik enkel mensen gehoord die gaan overstappen omdat ze dit te ver vinden gaan... Hoeveel zullen er bij komen omdat de humor zo geweldig was?
Volgensmij sla je de plank mis als je het zo gebruikt...

Maar idd, echt mensen in beeld brengen vind ik ook not done. Je kunt er flinke problemen mee krijgen
 
Quote
RE: Mag humor als...
Ivy  schreef op: 21-07-2012 18:51:26

Quote jen9:
Mogen grappen over adhd dan wel.. dat vind ik persoonlijk "erger" , vind ik ook prima kunnen hoor, ik houd van harde humor, maar mensen met adhd hebben daar niet voor gekozen, om maar eens een voorbeeld te nomen he?Jen9 Ik zal ook niet zomaar proberen mensen te bekeren. Als men mij over mijn geloof vraagt, zal ik daar antwoord op geven. Meer niet.
En nee, ik vind grappen over ADHD o.id. ook echt niet kunnen, eigenlijk. Dat is dan weer een groep mensen en dat zit niet in mij om de grappen grappig te vinden of ze te maken.

En kennelijk hoeft dat ook niet, want over het algemeen vinden mensen mij niet een persoon die nog niet lacht als er een drol langs de muur omhoog kruipt ;-)

 
Quote
RE: Mag humor als...
Ivy  schreef op: 21-07-2012 18:52:55

Quote Suus:
Mijn visie is dat je overal een mening over mag hebben, je hoeft hem alleen niet altijd te ventileren. Het ventileren van je mening is soms onderegschikt aan wat het bij iemand aan richt.Ben ik het helemaal mee eens! Zo zeg ik ook altijd tegen mijn kinderen dat als ze niets aardigs te zeggen hebben tegen of over iemand, ze misschien beter hun mond kunnen houden.
 
Quote
RE: Mag humor als...
Mv E.l.s  schreef op: 21-07-2012 20:25:47
Ik kom net van de zwarte cross terug en heb smakelijk gelachen om al die borden die daar geplaatst zijn over het hele terrein. Zoals in het blagenparadijs (een afgesloten plek waar je alleen met kinderen naar binnen kunt en waar geen alcohol geschonken wordt): Alle Roomsen handjes thuis aub, of een ander bord, 100% priestervrij, of in de heavy metal weide: satan is onze herder, of weer ergens anders, disleksie iz een keuse.wij hebben toegang tot de vip en genodigdenruimte, bord die daarbij hangt is, dit is de ruimte waar je ongestoord veren in je kont kunt steken.
Hierdoor zouden groepen mensen zich gekwetst kunnen voelen,ik vind het kunnen zodra het niet persoonlijk wordt.
Mijn man zit in de gemeentelijke politiek en je wilt niet weten hoe vaak ik of ook mijn kinderen aangesproken worden. En natuurlijk altijd bij bepaalde beslissingen die niet echt leuk zijn, dichtbij de burger staan. Boeit mij niet zoveel, die mensen weten niet beter denk ik dan maar.
 
Quote
RE: Mag humor als...
Jen9  schreef op: 21-07-2012 20:35:57
ohhh..mv E.l.s. geweldig!
 
Quote
RE: Mag humor als...
Alice  schreef op: 21-07-2012 21:40:34

Quote Boterbloem:
En daar ben ik het op zich wel mee eens. Al zeg ik dus inderdaad: als je weet dat het de verkeerde kant op gaat dan doe ik het gewoon niet zodat het niet gebeurd. Tegelijkertijd: het is niet de fout van de grappenmaker, (tenminste, als het echt een grap is en niet lelijk bedoeld) maar van degene die het verkeerd oppakt.ik vind dus ook dat de wereld niet moet ophouden met grappen maken omdat er individuen zijn die er verkeerd mee omgaan. Zo kun je op den duur alles wel gaan verbieden en dat is denk ik juist een kant die we niet op willen.
Ik denk wel dat je degene die jou zo benaderd nav een grap, er op mag aanspreken dat hij/zij in het vervolg beter na zou mogen denken. Of die boodschap overkomt is een tweede natuurlijk. Maar dat is denk ik wel de manier.
 
Quote
RE: Mag humor als...
Mus  schreef op: 22-07-2012 09:13:51
Ik denk dat bij iedereen die lat ergens anders ligt, de 1 heeft gevoel voor zwarte humor, de ander heeft meteen te doen met de mensen die in de maling worden genomen. Ook heeft het te maken of je het je persoonlijk aantrekt, of het over jou eigen religie, huidskleur, land van herkomst gaat etc. Denk wel dat je een dikke huid moet hebben soms, om dingen niet dichtbij te laten komen.

Er zullen denk ik wel mensen die daar een verkeerde indruk van de werkelijkheid van over houden, maar dat mag de wereld niet laten stoppen met grapjes maken. Ik denk juist dat het goed is om niet alles in het leven zo serieus te nemen! Die mensen die hier fout mee omgaan gaan zowiezo al niet realistisch met het leven om, en ik denk dat dit niet veel zou veranderen...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Mag humor als...
Naam
Bericht