Menu
 

Topic:

Zoon met het syndroom van Asperger

Tiesmv3jongens  schreef op: 29-11-2011 07:53:09
Goedenmorgen,

Mijn zoon heeft het syndroom van asperger en ik zit met mijn handen in het haar op school.
Hij is op kamp geweest vorige week en is de hele week gepest en bedreigd door jongens uit groep 8 hij zelf zit in groep 7.
Hij is nu echt alle vertrouwen kwijt in school hoe ga ik dit oplossen. Ga zo wel naar onze ouderbegeleider van het Sarr maar misschien zijn er hier ouders die er ervaring meehebben.
Hij heeft vandaag ook nogeens een juf die vind dat hij niks mankeert en maar gewoon moet doen. Heeft dus ook al de hele nacht lopen spoken
In ieder geval alvast bedankt voor het lezen weet eigenlijk zelf niet wat ik ermee wil.
 
Quote
Navigatie
RE: Zoon met het syndroom van Asperger
Corine  schreef op: 29-11-2011 08:38:10
Hebben jullie op school maatschappelijk werk?
Zo ja, laat hem(of samen met jou) daarmee praten. Of bij een kinderpsycholoog?
Misschien ook met de juf erbij?
Mijn zoon heeft ook syndroom van Asperger. Hij zegt zelf dat hij niet gepest wordt, de juf zegt ook van niet. Vorig jaar heeft hij in de klas mogen vertellen aan de kinderen dat hij syndroom van Asperger heeft en ADHD. Er is veel begrip gekomen vanuit de kinderen. Daar ben ik erg blij mee.
Ik weet niet of dat een optie is voor jouw zoon?

succes...
 
Quote
RE: Zoon met het syndroom van Asperger
Corine  schreef op: 29-11-2011 08:40:14
sorry, ik zie nu dat het kinderen uit groep 8 zijn. Met de juf van gr 8 erover praten?

Moeilijk he?
 
Quote
RE: Zoon met het syndroom van Asperger
Monica Mv 2  schreef op: 29-11-2011 08:59:08
Ik heb ook een zoon met asperger en adhd. Zit ook op regulier onderwijs. Als ik dit zo lees ben ik blij met onze school.

Maargoed, Guus is pas 6, misschien praat ik over 5 jaar wel anders.

In jouw geval zou ik zeker even een gesprekje aanknopen met de ib'er, eventueel met de juf erbij. Maar een ib'er kan een juf heeeeeel goed uitleggen wat asperger inhoud. En ik denk als ik dit zo lees dat het daar als de donder tijd voor wordt, anders gaat dit een heel slecht jaar worden en dan word de start voor je zoon op de brugklas dalijk alleen maar lastiger.

Succes

Enne dikke knuffel voor jouw, ik weet als geen ander hoe dit een moeder raakt
 
Quote
RE: Zoon met het syndroom van Asperger
  schreef op: 29-11-2011 09:09:47
Ik zou ook de hele rataplan bij elkaar halen.
ik weet niet of jullie school bijvoorbeeld ook een orthopedagoog en dergelijke heeft.
En die juf van hem moet ook eens goed duidelijk gemaakt worden dat ze wel wat meer begrip mag hebben, wat zeg ik MOET hebben.

Mijn zoon is een tijd terug door kinderen uit groep 8 geslagen en geschopt, hij zit in groep 3 en is pas 5 jaar.
Dat is gewoon vreselijk, die machteloosheid die je voelt... echt hoor, trek die hele handel bij elkaar!
Sterkte!
 
Quote
RE: Zoon met het syndroom van Asperger
Lisje  schreef op: 29-11-2011 09:43:26
De hele week gepest zonder dat er ingegrepen is?? Kan me de reactie van je zoon wel voorstellen nu . Kun je wel met de ib-er van school opschieten. Wat erg dat een juf hier geen begrip voor heeft. Ik denk dat je met de ib-er en juf om de tafel met en dat ook de kinderen uit groep 8 hierop aangesproken kunnen worden en wellicht uitleg moeten krijgen over wat je zoon heeft. Mijn zoon verdenken ze ook van asperger, maar is net 6, dus wachten ze nog met definitieve diagnose. Maar hij zit sociaal zwak in de groep, dus hou mijn hart ook vast voor de toekomst. Vooralsnog accepteren ze hem zoals hij is. Maar we gaan kijken wat voor hulp hij kan krijgen om sociaal sterker te worden. Vorige jaar was mijn zoon nog kleuter en had hij ook een juf die hem niet kon accepteren en dan sta je zo machteloos als ouders. De juf van dit jaar ziet ook zijn goede kanten, gelukkig!
 
Quote
RE: Zoon met het syndroom van Asperger
Monica Mv 2  schreef op: 29-11-2011 09:51:22
Aaaaaaaaah Lisje, wat herken ik alles in wat jij schrijft!!!

Mijn zoontje heeft officieel nog de diagnose ASS en adhd. Vanmiddag hebben we intake bij de mutsears stichting om de ass te laten specificeren in asperger. De psycholoog die Guus getest heeft mocht dat namelijk niet, maar het is zo klaar als een klontje dat hij asperger heeft.

Qua gedrag is mijn zoontje echt nog wel een kleuter en een einzelganger in de klas maar hij lijkt niet buiten de boot te vallen en als ie eens niet "mag" meedoen heeft ie het zelf nog niet door.

Kinderen in Guus zijn klas weten ook wat hij allemaal mankeert. Medisch gezien is er ook nog het 1 en ander aan de hand.

En vanmiddag krijgen we bezoek van MEE die ons gaat helpen met de pgb aanvraag zodat Guus naar de zorgboerderij kan gaan.
 
Quote
RE: Zoon met het syndroom van Asperger
Tiesmv3jongens  schreef op: 29-11-2011 11:38:36
Dank jullie wel allemaal voor de reacties.
Hij heeft gelukkig wel zijn hart gelucht bij de psychomotorische training die die krijgt vanuit het Sarr.
Zijn eigen klas weet wat hij heeft hij heeft het vorig jaar ook zelf verteld en in de klas wordt hij volledig geaccepteerd.
De othepedagoge van het Sarr gaat hier ook mee aan de slag zij is toevallig ook de ouderbegeleider van ons en ze start volgende week ook de begeleiding op school.
En nu maar hopen dat ze het ook gaan doen en gaan begrijpen wat er aan de hand is.
Vorig jaar hadden we hem helemaal op de rit met de meester die hij had en dachten we nou nu komt het goed maar nee hoor.
Juf weet precies hoe ze met hem om moet gaan niet dus.
Ik ben vanmorgen naar de directie gestapt en heb mijn hele verhaal gedaan en zij gaan er nu mee aan de slag en volgende week is er een gesprek dus ben benieuwd.
Hoop dat ik het van mij af kan zetten en dat ik kan stoppen met huilen want zei ook tegen mijn man, ik heb gezegd dat het leuk is op kamp maar dat was het niet. Voel mij nu zo schuldig naar mijn ventje toe.
 
Quote
RE: Zoon met het syndroom van Asperger
Tiesmv3jongens  schreef op: 29-11-2011 11:40:51
@ Renate wat erg dat ze dat hebben gedaan hoop dat ze goed zijn aangepakt. Ook jij sterkte ermee.
Wat is dat toch tegenwoordig met die kinderen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zoon met het syndroom van Asperger
Naam
Bericht