Menu
 

Topic:

weet het soms ff niet meer

Krumelke  schreef op: 18-07-2012 10:57:48
als trotse mama van 2 kindjes weet ik het gewoon even niet meer.

onze baby (8 wkn) huilt de hele dag. en huilen is dan nog zacht uitgedrukt. ze slaapt smorgens half uurtje en smiddags soms ook. savonds laat slaapt ze 4 uurtjes en snachts soms nog 3 maar dat was het. de rest van de dag huilt ze, wil ze bij je zijn maar ook dan huilt ze nog.
we zijn al bij de huisarts/osteopaat/kinderarts en ze krijgt medicatie voor reflux en voor darmen die niet zo goed werken. ook heeft ze nu spruw.
er is niets wat ik kan doen om het huilen te stoppen. soms helpt wiegen of wandelen maar altijd voor korte tijd.
ik heb nog een kind wat gelukkig goed zichzelf kan vermaken en heel zelfstandig is (hij is 4jr+8mnd). Maar voor hem is de grens ook bereikt. hij is helemaal gek op zijn zus maar momenteel komt er ook bij hem alleen maar uit of ze niet eens uit logeren kan want dan hoeft hij niet meer naar haar gehuil te luisteren. ik heb helemaal geen tijd voor hem om met hem iets te doen omdat ik altijd er voor haar moet zijn.
ik wordt langzaam aan helemaal gek merk ik. positief denken lukt me gewoon niet meer op het moment.
mijn zoon heeft zomervakantie dus zit nu ook de hele dag in het gehuil van zijn zus.
hij is al uit logeren geweest en er staan nog wat dagjes weg en logeerpartijtjes in de planning. maar kan hem ook niet de hele dag weg doen met anderen want dat is ook niks voor hem en voor mij.

pffff sorry voor mijn geklaag, maar vind dit heel erg moeilijk. we hadden erg getwijfeld over een 2e maar er uit eindelijk voor gegaan. ik ben helemaal gek op mijn beide kinderen, maar o wat zit ik te wachten tot ze groter is en ze niet meer de hele dag huilt. kan moeilijk de hele dag met haar bezig zijn en haar bezig houden.....
 
Quote
Navigatie
RE: weet het soms ff niet meer
Lot  schreef op: 08-08-2012 17:11:13
Wat naar dat het nog niet beter gaat... Heb je al contact gehad met een lactatiekundige? Want die hebben ook veel kennis van reflux en allergieën en kan je hopelijk helpen!
 
Quote
RE: weet het soms ff niet meer
Krumelke  schreef op: 10-08-2012 12:04:23
uit pure wanhoop huisarts gebeld voor een gesprek. vlieg zelf tegen de muren omhoog van onmacht en gewoon het niet weten wat er is.

te weinig voeding, allergie, reflux, aandacht???? iedereen om me heen heeft meningen van altijd bij je houden tot negeren en laten huilen.

pffff meiden, zie het zonnetje gewoon ff niet meer schijnen......
 
Quote
RE: weet het soms ff niet meer
Esli  schreef op: 10-08-2012 12:36:41
Wat goed dat je aan de bel hebt getrokken. Misschien kunnen ze haar een dagje en nachtje in het ziekenhuis observeren.
 
Quote
RE: weet het soms ff niet meer
Dikkertje-dap  schreef op: 10-08-2012 12:50:26
Ik heb het precies meegemaakt zoals jij met een dochter van toen 4 en een net geboren zoontje. Hij was huilbaby met reflux en inderdaad ook darmproblemen. Wij hebben het als heel zwaar ervaren en uiteindelijk is hij met 10 maanden pas minder gaan huilen. Nog steeds als hij huilt begint mijn dochter direct te zingen , zij sluit zich op die manier af voor het gehuil.

Ik kan je alleen maar adviseren om je rust te pakken waar het kan, en je zoon zoveel mogelijk uit het gehuil te houden. Inderdaad ook door haar uit logeren te doen(al heb ik het nooit gekunt) of door aan de bel te trekken! Ons is ook opname in het ziekenhuis aangeboden toen.schijnt vaak te gebeuren zodat de baby geobserveerd kan worden en het gezin kan bijkomen. Bij ons sloegen nét die week de medicijnen aan en werd zijn krijsen wat minder dus dat hebben we niet gedaan.
Wel heb ik achteraf spijt dat ik alles zo naar me toe heb getrokken, als ik hem wat meer had uitbesteed had ik het zelf wat minder zwaar gehad en ook meer oog gehad voor de last die mijn dochter ervan had.

Ik wil vooral eigenlijk zeggen: Sterkte, een huilbaby is ontiegelijk zwaar!!
 
Quote
RE: weet het soms ff niet meer
Karinmv3  schreef op: 10-08-2012 12:58:02
Ik hoop dat ze je naar een goed ziekenhuis sturen, haar een paar dagen opnemen en jou de keuze laten of je daar wel of niet bij wilt zijn. Misschien kunnen zij een patroon vinden wat jij niet meer zit nu je er zo middenin zit.
Zo niet, is er dan echt niemand die haar even van je over kan nemen? En zo jou en je andere kindje even wat lucht kan geven? Of zie je dat zelf niet zitten?

Ik heb net als Lysanne_mama alles zelf gedaan, ik kon haar niet uit handen geven. Zelfs mijn man deed voor ieders veiligheid zo min mogelijk, want hj kon er niet mee omgaan. Maar uitendelijk heeft dat mezelf en mijn oudste toen geen goed gedaan.

 
Quote
RE: weet het soms ff niet meer
Krumelke  schreef op: 12-08-2012 15:37:28
de nieuwe medicijnen lijken nog niets te doen.

vandaag wel gezorgd dat mijn man alles doet met haar muv de voedingen (geef bv). ben net met mijn zoon broodjes gaan bakken buiten op de bbq. super gezellig en van het huilen niets meegekregen. morgen gaat mijn zoon weer naar school dus geeft dat ook ruimte voor hem.
tis allemaal zo dubbel nu. zoon heeft arm gebroken dus gips dus kan niet veel zelf, daarbij is hij erg lastig nu omdat hij dus niet alles zelf kan. we hopen zo dat de medicijnen eindelijk gaan werken.

uit handen geven kan ik niet. niet omdat er niemand is, maar vind het al heel wat dat ik vandaag tegen mijn man heb gezegd hier is je dochter en ik hoor het wel als ze honger heeft (wat we door het vele huilen ook niet weten wanneer het vd honger is).

tgevoel van afgelopen week is wel stukken minder nu ik heerlijk met mijn zoon bezig ben geweest (en net weekendje weg geboekt heb via kruidvatvoordeelkaart)
 
Quote
RE: weet het soms ff niet meer
Karinmv3  schreef op: 12-08-2012 20:09:11
Wat fijn dat je je nu even wat beter voelt en jullie het zo gezellig hebben gehad.
Vind het knap van jullie dat je het zo op hebben kunnen lossen.
 
Quote
RE: weet het soms ff niet meer
Krumelke  schreef op: 22-08-2012 07:53:27
inmiddels blijken de nieuwe medicijnen wel iets te doen.
het spugen is verminderd en het krijsen en gillen ook.
ze slaapt zowaar 2 uurtjes overdag (verdeeld over 2 of 3 keer).....

afgeven kan ik nog steeds niet, zelfs als mijn man voor har zorgt denk ik nog eeuuh dat moet je zo doen en zo doen want dat vind ze fijn. niemand kent haar zo goed als ik. beetje stomme gedachte misschien, maar zo voelt het wel.
afgelopen 4 dagen mijn moeder hier geweest als hulp. en dan vooral de hulp van het naar school brengen/halen van de oudste en de was doen maar vooral er zijn voor mijn verhaal en ontspanning als de jongste dan eventjes ligt te slapen.

gisteren kinderarts geweest en die schrijft fysio voor ivm het extreem overstrekken wat ze doet. op de vrwijzing staat: huilbaby, reflux en overstrekken ++. ben benieuwd.

de osteopaat stoppen we na de volgende keer mee, want daarin lijkt ook nergens verbetering te komen.

over 3 wkn belafspr ka en dan beslissen we over provocatietest kma voor mijn dochtertje. dit omdat we anders niets vergoed krijgen van de verzekering (dietiste, voeding e.d.). of we dat doen is afhankelijk hoe het gegaan is omdat het kan zijn dat de provocatietest een week een ziek kind creeert dus moeten wij als ouders dat wel aan kunnen.

ben erg blij mijn verhaal hier kwijt te kunnen en reacties te krijgen van jullie meiden !!! BEDANKT en voor iedereen die het nodig heeft : een virtuele knuffel
 
Quote
Navigatie


Reageren op weet het soms ff niet meer
Naam
Bericht