Menu
 

Topic:

Eindelijk afzwemmen

Esther Mv Thomas  schreef op: 28-11-2011 20:31:12
Ik kan het wel van de daken gillen: Thomas mag komende zaterdag eindelijk afzwemmen!!!!!!!!!!
Hij zit nu bijna 20 maanden op zwemles, dus dat is al een hele tijd. Wel jong begonnen (met 4 jaar en 3 maanden), maar alle kindjes uit die begingroep (en qua leeftijd tussen de 4 en 5 jaar oud) hebben inmiddels al hun A-diploma, een aantal B en sommige zelfs al C...............
Bij hem ging het moeizaam. Voor een deel denken wij dat dat door zijn cognitieve voorsprong komt (zit in groep 3 inmiddels en loopt daar ook ruim voor op de rest). Hij denkt zo na over alles......dus ook over zijn slag (schoolslag is een probleem), maar hij ligt ook gerust op zijn rug over vanalles en nog wat te denken......Verder heeft hij een tijd gedragsproblemen in het zwembad gehad (clown uithangen, niet willen luisteren etc.), dat is toen opgelost door naar een andere les met een hele strenge badmeester te gaan (werkte prima voor hem). Toen kreeg hij eindelijk zijn laatste stip, maar toen bleef hij steken in een schoolslag die niet voldoende was. De rest is gewoon prima (zwemt inmiddels 6 meter onder water etc.). En vanavond was het zover en kreeg hij zijn papiertje dat hij zaterdag al mag afzwemmen!! Hij was zo verschrikkelijk blij en ik ook (helaas is zijn vader werken en kon er niet bij zijn, gelukkig is hij zaterdag vrij). De oma's en opa's zijn meteen uitgenodigt, natuurlijk..........
En nu maar duimen dat hij dan geen gekke dingen gaat doen, waardoor ze hem geen diploma kunnen geven (gebeurd bijna nooit, maar het kan wel).
 
Quote
Navigatie
RE: Eindelijk afzwemmen
Wilmama  schreef op: 28-11-2011 20:50:28
mijn meissie mag zaterdag ook afzwemmen voor A.
Hoe laat moet Thomas afzwemmen??
 
Quote
RE: Eindelijk afzwemmen
Nina1  schreef op: 28-11-2011 20:53:28
succes en wat zul je mega trots zijn op je vent!! gefeliciteerd alvast.
hier heeft de oudste er 2 jaar over gedaan. en heeft uiteindelijk voor certificaat a afgezwommen. omdat hij niet geconcentreerd heel netjes een lang baantje kan zwemmen. dus in het gewone kleine bad, hij zwemt beter (niet qua techniek) dan menig zwemmer met a en b. zegt zijn zwemleraar ook.
hij heeft er nog lessen zwemmend overleven achteraan gedaan en ook gehaald.
 
Quote
RE: Eindelijk afzwemmen
Miranda0909  schreef op: 28-11-2011 20:58:44
Wat goed zeg, kan me voorstellen dat je dat heerlijk vind na zo'n lange tijd, succes voor zaterdag alvast
 
Quote
RE: Eindelijk afzwemmen
Bernarda  schreef op: 28-11-2011 21:10:47
GEFELICITEERD ALVAST EN SUCCES!!!!!! :d
 
Quote
RE: Eindelijk afzwemmen
Anoniem  schreef op: 28-11-2011 21:42:45
ah wat leuk voor je zoontje! mijn dochter mocht afgelopen zaterdag ook afzwemmen. ik vind 1,5 jaar trouwens nog wel meevallen, mijn dochter heeft er 2,5 jaar over gedaan, mijn zoontje zit er ondertussen ook alweer 1,5 jaar op en helaas is het eind nog niet in zicht

veel plezier zaterdag!
 
Quote
RE: Eindelijk afzwemmen
Esther Mv Thomas  schreef op: 28-11-2011 22:04:19

Quote :
mijn meissie mag zaterdag ook afzwemmen voor A.
Hoe laat moet Thomas afzwemmen??Hij moet om 11.45 uur en het duurt ongeveer een uur.

Ik weet dat het niet verschrikkelijk lang is, maar toch als ik de verhalen om mij heen hoor van zijn klasgenootjes, kinderen waar hij mee begonnen is etc. dan is het wel lang.
In 'zijn' zwembad staat er gemiddeld ca. 1 jaar voor het A-dipoma.
 
Quote
RE: Eindelijk afzwemmen
Wilmama  schreef op: 29-11-2011 09:25:12
bij ons is het ongeveer 1 1/2 jaar voor A maar ze zwemmen maar een half uurtje per week in de 1ste fase en in fase 2 en 3 2 x per week een half uurtje. Gaat Thomas dan ook nog voor B?
 
Quote
RE: Eindelijk afzwemmen
Esther Mv Thomas  schreef op: 29-11-2011 09:49:30
Ik heb hem meteen opgegeven voor de B-lessen. Helaas was er niet meteen een plekje vrij op de enige dag dat het uitkomt, maar een paar weken wachten is ook niet zo'n ramp. De doorstroming gaat vrij snel bij B.
Alleen A vinden wij te weinig, om nu te zeggen dat de kinderen dan prima kunnen zwemmen, nee......Het liefst zie ik hem ook nog C doen erna, maar dat hebben wij niet verplicht gesteld. Zelf heb ik destijds 5 diploma's gehaald (A t/m E) en jarenlang aan wedstrijdzwemmen gedaan.
 
Quote
RE: Eindelijk afzwemmen
Maris1974  schreef op: 29-11-2011 10:40:17
Mooi zo! Leuk voor hem

Jada (net 6 geworden) heeft afgelopen zaterdag haar B gehaald, in 3 maanden tijd (2 x per week een half uur), terwijl ze haar A na een jaar bloed, zweet en tranen (2x per week 3 kwartier) haalden.
Bij Jada was het vooral het onder water zwemmen wat ze eng vond.

Ze gaat nu zelfs voor haar C....toch maar wel.

Succes!
 
Quote
RE: Eindelijk afzwemmen
Wilmama  schreef op: 29-11-2011 10:41:29
daarom gaan we ook voor B. C mag ze zelf weten.
Ik heb zelf helemaal geen zwemdiploma maar kan wel zwemmen maar ik vind het voor haar erg belangrijk dat ze leert zwemmen. En ze vind het nog steeds leuk de lessen dus daarom geen B.
 
Quote
RE: Eindelijk afzwemmen
3prachtkinders  schreef op: 29-11-2011 13:37:20
Wauw, goed zo. Waar doet thomas zijn zwemles?

Roi was 5 jr bij zijn a diploma, en 6 toen hij zijn b diploma haalde. Ben er superblij mee. (pin me niet vast aan de leeftijd, weet het niet zo goed meer, gaat zo snel)

Vrij vroeg voor a, maar hij had meegedaan met puppyzwemmen, en dan mogen ze een blokje overslaan met het a diploma, met de kans van 1,5 jr. Maar ik kon het niet vinden met de zwemlestijden, maandag direct na school, vond ik niks, en kreeg het niet verzet naar de zaterdag, dus bij dezelfde (optisport), ben ik rond gaan bellen, hij kon in vlissingen voorzwemmen, zat toen in blokje rood, en kon de zaterdag gelijk starten.

Heeft een tijdje moeilijk gehad, bleek dat er heel veel dingen niet goed waren aangeleerd, en een angst had voor diepe water.
 
Quote
RE: Eindelijk afzwemmen
Esther Mv Thomas  schreef op: 29-11-2011 14:44:50

Quote :
Wauw, goed zo. Waar doet thomas zijn zwemles?Vrijburgbad. Zwemschool in Souburg is gewoon een stuk lastiger voor mij, omdat ik regelmatig alleen met hem moet gaan (man werkt in ploegendienst) en ik ken mijzelf.....met slecht weer naar het Vrijburgbad fietsen (heb geen rijbewijs) is al niets voor mij, laat staan als je die afstand een paar keer verder moet rijden...........

Thomas was en is heel watervrij, daarom zijn wij ook vroeg begonnen. Daar heeft hij ook nooit moeite mee gehad, is ook altijd met veel plezier naar zwemles gegaan. Maar ja, die schoolslag......Borstcrawl doet hij als de beste, duiken mag hij vaak voordoen, zwemt inmiddels uit zichzelf 6 meter onder water, maar zijn schoolslag bleef een probleem.
Hij wordt in januari 6 jaar, dus als alles goed gaat, heeft hij nog voor zijn 6e zijn A-diploma.
 
Quote
RE: Eindelijk afzwemmen
Esther Mv Thomas  schreef op: 03-12-2011 15:05:21
Nou............hij heeft het gehaald hoor! Over het algemeen is dat ook zo, zeker als dan ook nog Sinterklaas langskomt tijdens het examen.....Dus de laatste opdrachten (drijven en watertrappelen) ging wat slordig bij alle kindjes.
Er waren er maar liefst 52, het was volle bak.
En wat doet die van ons? Spring hij in het water en zwemt door het gat, terwijl hij zo mooi kan duiken..........(het werd trouwens niet gezien, anders had hij het over moeten doen). Zijn reactie: ik wist het niet meer (terwijl hij al maanden duikt en door het gat gaat dan...........zucht).
Volgende week gaan we meteen verder met de B-lessen.
 
Quote
RE: Eindelijk afzwemmen
Lauw  schreef op: 03-12-2011 15:11:17
Goedzoooo

Hier duurt het erg lang met zwemmen eer staat in zwembad gemiddeld 2,5 jaaar voor eerste diploma. mijn dochter gaat binnekort afzwemmen voor a en is al 8 jaar moet zeggen t is ook een ADHD kind met 1,5 jaar medicijnen darvoor kon ze niet concenteren. die luisterde niet die ging dr eigen gang in bad
 
Quote
Navigatie


Reageren op Eindelijk afzwemmen
Naam
Bericht