Menu
 

Topic:

Zindelijk worden

Heleen  schreef op: 15-07-2012 19:44:18
Mijn zoon is 2,5 jaar, en al een tijdje bezig de grote boodschap op het potje doen!
Enige tijd geleden gaf hij van de ene op de andere dag aan naar de wc te moeten en dit ging een week goed, iedere dag deed hij zijn grote boodschap op het potje. na een week was het ineens over en wilde hij niet meer dit heeft circa 2 weken geduurd toen wilde hij weer wel en heeft het toen circa 1,5 week bijna dagelijks op het potje gedaan, nu wil hij het weer al een ruime week niet meer, hij geeft het vaak wel aan (niet meer altijd) maar rent dan hard weg en doet het in zijn luier en als ik met het potje kom gaat hij hard huilen.(Wc wil hij nog niet ook niet met verkleiner) Herkennen jullie dit? en wat kunnen we hier het beste mee doen? laten rusten? stimuleren?
Plassen doet hij alleen per ongeluk op het potje, hij voelt nog niet dat hij moet plassen en geeft dit ook niet aan.
 
Quote
Navigatie
RE: Zindelijk worden
Harleysmama  schreef op: 15-07-2012 19:49:45
Ik zou het laten rusten, aangezien hij gaat huilen als je met het potje aankomt. Komt vanzelf wel dat die zindelijk is.
 
Quote
RE: Zindelijk worden
Spatje  schreef op: 15-07-2012 20:18:29
geven ze zelf wel aan en 2,5 jaar is nog geen ramp
 
Quote
RE: Zindelijk worden
Onsjanneke  schreef op: 15-07-2012 20:23:44
Dat had mijn zoontje ook. Precies hetzelfde ging periodes goed en dan weer niet. Heb het zo gelaten. Iets daarna kreeg hij waterpokken en daarna kwam er een klein zusje toen was de animo helemaal weg.

Net na zijn derde verjaardag begon hij er weer over. Toen direct zijn luier uitgedaan...en die is daarna nooit meer aangeweest. Hij was toen direct poep en plas zindelijk ook snachts.

Als je het per se wilt kan je er natuurlijk mee aan de slag gaan. Alles is te trainen, maar de natuur nog even zijn beloop laten kan natuurlijk ook, geenft voor iedereen minder stress. Hij is nog jong zat.
 
Quote
RE: Zindelijk worden
Mo27  schreef op: 15-07-2012 21:30:20
Ryan is bijna 28 maanden. hij plast sinds afgelopen week op het potje of op de wc. gaat super goed. alleen de ene dag geeft hij wel zelf aan, andere dag moet ik hem er echt op zetten. ik zet nu door zodat hij over paar weken echt goed zindelijk is. vind zonde om nu te stoppen.

Alleen vind wel moeilijk dat hij ene keer wel aangeeft en andere keer niet. hij houd wel goed op. dat heeft hij goed door.
soms weleens nog een ongelukje maar echt maar heel soms

echt moeilijk dan he. waar doe je goed aan. maar als hij al huilt als hij het potje ziet zou ik misschien nog even wachten en dan over maandje weer proberen
 
Quote
RE: Zindelijk worden
Heleen  schreef op: 22-07-2012 09:42:50
Bedankt voor jullie reacties meiden, maar ik weet op het moment niet waar ik goed aan doe!
Hij is nu al 3 kwartier bezig met telkens roepen ik moet poepie doen, ik vraag dan zullen we op het potje gaan zijn antwoord is dan direct ja maar zodra we bij het potje komen is het brullen en wil hij er niet meer op. Ik had gisteren het idee dat hij voelde dat hij plaste hij kwam naar mij toe rennen en riep mama kan niet mama en hielt zijn handjes tussen zijn benen toen we naar de wc gingen wat hij op dat moment aan gaf ging hij huilen bij het potje dat hij er niet op wilde! Ik vind het best lastig wat ik dan moet doen, hebben jullie hier advies in?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zindelijk worden
Naam
Bericht