Liefje schreef op: 14-07-2012 14:46:52 |
Voor mijn verjaardag wil ik weer bokkenpootjestaart maken. Alleen zit hierin Advocaat en ik ben
zwanger. Nu wil ik daarvoor iets anders nemen, maar ik ben niet zo creatief dat ik zelf kan bedenken
wat lekker is. Misschien dat iemand me hier kan helpen en een goed alternatief voor die advocaat
weet? Of zou het zonder die advocaat ook smaken? Dit is het recept : 1 cake 2 pakken bokkenpootjes 3 el advocaat 100 ml melk 1 pakje aanmaakpudding vanille 750 ml slagroom 1 el kristalsuiker Advocaat, melk, pudding en 500 ml slagroom mixen tot romig geheel. 250 ml slagroom met suiker kloppen tot room. Mengen met elkaar. Cake in vorm doen als bodem, deel mengsel erop en bokkenpootjes, deel mengsel en bokkenpootjes etc. Tot het allemaal op is. Daarna 6 uur opstijven in koelkast. dit recept heb ik van internet af en ik wil dat gaan maken, maar nu staat er 1 cake...hoezo 1 cake? kun je die vooraf kant en klaar kopen ofzo? |
Quote |
Spatje schreef op: 14-07-2012 14:50:59 |
ik denk dat ze met cake een kant en klare bodem bedoelen ik heb het recept van boterbloem voor de bokkepootjestaart, als je wilt zet ik hem hier |
Quote |
Spatje schreef op: 14-07-2012 14:53:08 |
Kant en klare taartbodem - 2 pakjes bokkenpootjes - 500 cc slagroom - 5 schepjes suiker (officieel volgens het recept, ik doe w...at minder anders is het heel erg zoet) - 2 zakjes slagroomversteviger - beetje aardbeienjam (of een andere smaak) Werkwijze: Leg de kant en klare taartbodem op een groot bord. Smeer de bodem in met een klein beetje jam. Klop de slagroom met slagroomversteviger en suiker. Doe hiervan een laag op de taartbodem. Snijd alle bokkenpootjes doormidden (in de lengte, door het cremelaagje heen zeg maar), zorg dat je er ongeveer 5 overhoudt. Leg een laag met (halve) bokkenpootjes op de taart. Spatel hier overheen een laag slagroom. Hierop weer een laag (halve) bokkenpootjes. Spatel de overgebleven slagroom erover. Snijd of knijp de 5 overgebleven bokkenpootjes in kleine stukjes en strooi de bokkenpootjeskruimels over de taart. |
Quote |
Spatje schreef op: 14-07-2012 15:02:12 |
ik ben hem zelf zowat ieder weekend aan het maken, maar nog niet aan toegekomen, hoop dat die lekker
is |
Quote |
Jessmv3 schreef op: 14-07-2012 15:26:14 |
ik gebruik altijd ipv advocaat banketbakkersroom, die doe ik dan als eerste laag over de bodem is
ook erg lekker :d |
Quote |
Boterbloem schreef op: 14-07-2012 15:31:44 |
Hij is zooooooooooooo lekker! Heb zelf iid ook wel eens banketbakkersroom erdoor gedaan. Nu doe ik
vaak jam op de bodem, lekkere frisse tegenhanger. Idd wat minder suiker als het originele recept,
het is anders wel heel erg zoet. Kinderen zijn er ook stapelgek op! Zijn er al veel die dit recept inmiddels op verjaardagen serveren en weer doorgeven, lekker hoor! |
Quote |
Spatje schreef op: 14-07-2012 17:18:25 |
maarre boterbloem, wij houden niet van jam, kan ik ook wat anders op de onderkant doen? bv een
laagje chocomousse, zou die dan niet soppig worden? |
Quote |
Liefje schreef op: 14-07-2012 17:23:51 |
ik ga er gewoon pasta op smeren want hou ook niet van jam ga nu boodschappen doen en dan morgen of maandag taart met mijn zoontje maken. |
Quote |
Boterbloem schreef op: 14-07-2012 17:33:54 |
Alles wat met bokkepootjes en slagroom lekker smaakt is dan te combineren. Jam heb ik er zelf bij verzonnen, hoorde niet in het recept. Het basisrecept is zonder. Dus je kunt er van die mona aardbeienspul onder gooien, banketbakkersroom en vast ook de mousse allemaal al lijkt het mij wel heeeeeeeeel chocoladeachtig worden haha. Maar dat is maar net wat je lekker vindt. Gewoon proberen. |
Quote |
Liefje schreef op: 14-07-2012 17:53:40 |
zo boodschappen gehaald, en hoe meer chocolade achtig hoe beter |
Quote |
Parel schreef op: 14-07-2012 19:08:19 |
Klopfix door de slagroom doen. Dan blijft ie wat steviger |
Quote |
Liefje schreef op: 15-07-2012 10:47:24 |
vandaag wordt hij niet gemaakt....dit dagje met mooi weer gaan we andere dingen doen |
Quote |
Spatje schreef op: 15-07-2012 11:11:00 |
als je hem gemaakt hebt laat je dan weten of die lekker is |
Quote |
Suzan schreef op: 15-07-2012 11:42:55 |
Gekke vraag misschien..dit klinkt heel erg lekker..maar gaat dat wel goed met punten snijden,
dondert het dan niet in elkaar? |
Quote |
Boterbloem schreef op: 15-07-2012 12:47:31 |
Doordat je na een laagje slagroom weer bokkepootjes erin drukt blijft het wel stevig. De
slagroomversteviger houd de slagroom een aantal dagen stevig, de bokkepootjes zorgen voro
stevigheid. Hij maakt heel mooie punten |
Quote |
Parel schreef op: 15-07-2012 13:35:57 |
Haha.. ik had alleen het eerste recept gelezen. En daar stond ie niet bij |
Quote |
Spatje schreef op: 15-07-2012 13:47:03 |
oeps sorry ik ga hem dit weekend maken, maar dan wel weggeven, want mennnn ik ben gewoon misselijk van het al 2 dagen caramel shortcake eten |
Quote |
E Mv 2 schreef op: 15-07-2012 22:25:13 |
Zoiets maak ik ook vaker,maar doe onder de slagroom nog chocomouse of cacoa En als bodem gebruik ik ook wel eens van die chocoschuimpjes die hebben choco aan de onderkant. |
Quote |