Menu
 

Topic:

Bokkepootjestaart

Liefje  schreef op: 14-07-2012 14:46:52
Voor mijn verjaardag wil ik weer bokkenpootjestaart maken. Alleen zit hierin Advocaat en ik ben zwanger. Nu wil ik daarvoor iets anders nemen, maar ik ben niet zo creatief dat ik zelf kan bedenken wat lekker is. Misschien dat iemand me hier kan helpen en een goed alternatief voor die advocaat weet? Of zou het zonder die advocaat ook smaken?

Dit is het recept :
1 cake
2 pakken bokkenpootjes
3 el advocaat
100 ml melk
1 pakje aanmaakpudding vanille
750 ml slagroom
1 el kristalsuiker

Advocaat, melk, pudding en 500 ml slagroom mixen tot romig geheel. 250 ml slagroom met suiker kloppen tot room. Mengen met elkaar. Cake in vorm doen als bodem, deel mengsel erop en bokkenpootjes, deel mengsel en bokkenpootjes etc. Tot het allemaal op is. Daarna 6 uur opstijven in koelkast.

dit recept heb ik van internet af en ik wil dat gaan maken, maar nu staat er 1 cake...hoezo 1 cake? kun je die vooraf kant en klaar kopen ofzo?
 
Quote
Navigatie
RE: Bokkepootjestaart
Liefje  schreef op: 14-07-2012 14:47:06
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Spatje  schreef op: 14-07-2012 14:50:59
ik denk dat ze met cake een kant en klare bodem bedoelen

ik heb het recept van boterbloem voor de bokkepootjestaart, als je wilt zet ik hem hier
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Spatje  schreef op: 14-07-2012 14:53:08
Kant en klare taartbodem
- 2 pakjes bokkenpootjes
- 500 cc slagroom
- 5 schepjes suiker (officieel volgens het recept, ik doe w...at minder anders is het heel erg zoet)
- 2 zakjes slagroomversteviger
- beetje aardbeienjam (of een andere smaak)

Werkwijze:

Leg de kant en klare taartbodem op een groot bord.
Smeer de bodem in met een klein beetje jam.
Klop de slagroom met slagroomversteviger en suiker.
Doe hiervan een laag op de taartbodem.
Snijd alle bokkenpootjes doormidden (in de lengte, door het cremelaagje heen zeg maar), zorg dat je er ongeveer 5 overhoudt.
Leg een laag met (halve) bokkenpootjes op de taart.
Spatel hier overheen een laag slagroom.
Hierop weer een laag (halve) bokkenpootjes.
Spatel de overgebleven slagroom erover.
Snijd of knijp de 5 overgebleven bokkenpootjes in kleine stukjes en strooi de bokkenpootjeskruimels over de taart.


 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Liefje  schreef op: 14-07-2012 14:56:54
dank je wel!! die wordt het
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Spatje  schreef op: 14-07-2012 15:02:12
ik ben hem zelf zowat ieder weekend aan het maken, maar nog niet aan toegekomen, hoop dat die lekker is
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Jessmv3  schreef op: 14-07-2012 15:26:14
ik gebruik altijd ipv advocaat banketbakkersroom, die doe ik dan als eerste laag over de bodem is ook erg lekker :d
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Boterbloem  schreef op: 14-07-2012 15:31:44
Hij is zooooooooooooo lekker! Heb zelf iid ook wel eens banketbakkersroom erdoor gedaan. Nu doe ik vaak jam op de bodem, lekkere frisse tegenhanger. Idd wat minder suiker als het originele recept, het is anders wel heel erg zoet.

Kinderen zijn er ook stapelgek op! Zijn er al veel die dit recept inmiddels op verjaardagen serveren en weer doorgeven, lekker hoor!
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Spatje  schreef op: 14-07-2012 17:18:25
maarre boterbloem, wij houden niet van jam, kan ik ook wat anders op de onderkant doen? bv een laagje chocomousse, zou die dan niet soppig worden?
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Liefje  schreef op: 14-07-2012 17:23:51
ik ga er gewoon pasta op smeren want hou ook niet van jam

ga nu boodschappen doen en dan morgen of maandag taart met mijn zoontje maken.
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Boterbloem  schreef op: 14-07-2012 17:33:54
Alles wat met bokkepootjes en slagroom lekker smaakt is dan te combineren.
Jam heb ik er zelf bij verzonnen, hoorde niet in het recept. Het basisrecept is zonder.

Dus je kunt er van die mona aardbeienspul onder gooien, banketbakkersroom en vast ook de mousse allemaal al lijkt het mij wel heeeeeeeeel chocoladeachtig worden haha. Maar dat is maar net wat je lekker vindt.

Gewoon proberen.
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Liefje  schreef op: 14-07-2012 17:53:40
zo boodschappen gehaald, en hoe meer chocolade achtig hoe beter
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Parel  schreef op: 14-07-2012 19:08:19
Klopfix door de slagroom doen. Dan blijft ie wat steviger
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Spatje  schreef op: 14-07-2012 19:37:59
parel dat is de slagroomversteviger
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Liefje  schreef op: 15-07-2012 10:47:24
vandaag wordt hij niet gemaakt....dit dagje met mooi weer gaan we andere dingen doen
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Spatje  schreef op: 15-07-2012 11:11:00
als je hem gemaakt hebt laat je dan weten of die lekker is
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Suzan  schreef op: 15-07-2012 11:42:55
Gekke vraag misschien..dit klinkt heel erg lekker..maar gaat dat wel goed met punten snijden, dondert het dan niet in elkaar?
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Spatje  schreef op: 15-07-2012 11:51:04
geen idee, lijkt me wel
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Boterbloem  schreef op: 15-07-2012 12:47:31
Doordat je na een laagje slagroom weer bokkepootjes erin drukt blijft het wel stevig. De slagroomversteviger houd de slagroom een aantal dagen stevig, de bokkepootjes zorgen voro stevigheid.

Hij maakt heel mooie punten
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Parel  schreef op: 15-07-2012 13:35:57
Haha.. ik had alleen het eerste recept gelezen. En daar stond ie niet bij
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
Spatje  schreef op: 15-07-2012 13:47:03
oeps sorry

ik ga hem dit weekend maken, maar dan wel weggeven, want mennnn ik ben gewoon misselijk van het al 2 dagen caramel shortcake eten
 
Quote
RE: Bokkepootjestaart
E Mv 2  schreef op: 15-07-2012 22:25:13
Zoiets maak ik ook vaker,maar doe onder de slagroom nog chocomouse of cacoa
En als bodem gebruik ik ook wel eens van die chocoschuimpjes die hebben choco aan de onderkant.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Bokkepootjestaart
Naam
Bericht