Menu
 

Topic:

wat te doen bij?

Koelkast  schreef op: 14-11-2011 12:10:59
beste lezers van mamabrabbel,

Ik zit met het volgende.
Ik heb een kind met problemen opzich geen grote maar qua gedrag is ze verschillend.
maar mijn man en omgeving hebben soms veel moeite met haar waardoor het hier in huis een beetje grillig word naar elkaar..

wat kan ik hier aan doen?

wil niet dat het hier dadelijk echt los breekt en het dadelijk allemaal de verkeerde kant op gaat,
omdat ze moeite hebben met mijn kind. ( afentoe )

ze eet slecht momenteel, elke keer moeten wij het eten door de helft doen dat ze de ene helft dan op eet, sochtends drama met 1 sneetje boterham
en het bed ritueel is een groot ramp elke keer heeft ze smoesjes of staat ze continu beneden aandacht te eisen.


iemand ideeen hoe we het aan kunnen pakken ik hoor graag van uTop
Re: wat te doen bij..
by Elles » 13 Nov 2011, 08:30

Duidelijkheid en structuur creeëren. En van het eten geen strijd maken. Eet ze niet, dan niet. Eet ze wel, prima.Posts: 7
Joined: 11 Nov 2011, 20:17
Top
Re: wat te doen bij..
by appeltje_eitje » 13 Nov 2011, 11:41

Dat was ook mijn eerste gedachte, wil je niet eten eet je toch lekker niet, dan krijg je ook niet iets anders, vraag je om een snoepje of koekje kun je alsnog die boterham krijgen en anders niet.. Youri had gisteren naar mijn moeder zijn pilletje niet mee, wist niet dat we zo lang zouden blijven.. maar goed hij werd dus dwars en wilde niet mee eten, prima, dan ga je maar in de gang staan en kunnen wij rustig eten.. Hij heeft dus niets gegeten tussen de middag, ik heb er geen honger van en heb geen zin in strijd waar iedereen last van heeft.

Heb het vroeger bij mijn neefje gezien (wordt nu bijna 20 jaar) die werd de hele dag vol gestopt met snoep en chips en met avond eten was het standaard drama dat hij dus niet at, toen heb ik al tegen mijn ex* gezegt dat ik dat niet zo ging doen met ons kind (Jeffrey).
verbaas u niet, verwonder u slechts
Posts: 62
Joined: 10 Nov 2011, 15:11
Location: Medemblik
Top
Re: wat te doen bij..
by annotje » 13 Nov 2011, 15:22

structuur genoeg hier daar kan het echt niet aan liggen, we eten rond de zelfde tijd en ze gaat gewoon optijd naar bed..

qua eten kan ik zeggen ze moet het wel, ivm haar medicatie die ze krijgt het moet met een gevult maagje en nee snoepen doet ze zojuist niet veel.

maar kan haar slechts alleen maar haar zin door drijven qua eten.
dat schiet niet op. dan is het alleen maar toetjes eten, en dat gaat er bij mij helaas niet inTop
Re: wat te doen bij..
by Made » 13 Nov 2011, 15:29

Misschien kleine beetjes op haar bord doen?
Ik had er wel eens handje van om haar bord vol te scheppen, kinderen kunnen hierdoor nog weleens ontmoedigd raken. Sinds ik kleine beetjes doe gaat haar bord wel zo goed als leeg en soms wil ze nog meer.
Verder gebruik ik truucjes als bv vooor boontjes, dat ik er groene patatjes van maak. Ok het is omkopen, maar het werkt wel
Gelukkig is de mijne bijna altijd een goede eter geweest, alleen de laatste weken is het hier drama af en toe, maar ben daar ook makkelijk in. Eet je niet, dan maar niet, ik heb geen honger. Maargoed mijn dochter zit ook niet aan de medicatie, dan is het even een ander verhaal.
Posts: 27
Joined: 11 Nov 2011, 11:19
Location: Groningen
Top
Re: wat te doen bij..
by annotje » 13 Nov 2011, 15:36

ja, dat doen we ook kleine beetjes.

en ja ik kan niet zomaar zeggen nou dan eet je niet
want als ik dan de medicatie op een leeg maagje toe ga dienen word het foute boel.

macaroni en spaggeti gaat er nog wel in.
friet met kip en appelmoes ook nog wel

maar de rest ooooooooowwwww dat word dan afzien.Top
Re: wat te doen bij..
by mdpk » 13 Nov 2011, 15:57

mischien een poosje afwachten..als ze niet wilt eten geef je dr een toetje zodat ze toch iets in de maag heeft voor de medicatie maar als ze later om eten komt vragen nee zeggen en pas weer iets geven als jullie aan tafel zitten
Posts: 13
Joined: 10 Nov 2011, 18:33
Top
Re: wat te doen bij..
by Made » 13 Nov 2011, 16:08

ohja lees het nog een keer en zie nu dat je het eten al door de helft doet *sorry niet goed gelezen*
Posts: 27
Joined: 11 Nov 2011, 11:19
Location: Groningen
 
Quote
Navigatie
RE: wat te doen bij?
  schreef op: 14-11-2011 22:12:55
Oh ja met de medicatie is dat idd weer een ander verhaal en het kan ook niet zijn dat ze al veel gedronken heeft en dus al vol zit van het drinken ???
 
Quote
RE: wat te doen bij?
Caatje  schreef op: 18-11-2011 13:34:35
Ik dacht dat ik gepost had, maar waarschijnlijk op de verkeerde knop gedrukt, want hij is weg, haha! Nog maar een keertje dan.
Misschien kan je haar stimuleren met andere dingen. Ze maalt duidelijk niet om eten/snoep. Misschien kan je met haar afspreken dat ze, als ze haar bordje leeg heeft, een aflevering van haar favo-tv-programma kijken. Of misschien werkt het welbekende stickersysteem; elke keer als het bordje leeg is een sticker en bij zoveel stickers een beloning (niet te groot, misschien een stickervel o.i.d.) Maak het leuk door stickers te kopen die zij leuk vindt. Misschien zelfs met haar samen kopen.
Succes!
 
Quote
RE: wat te doen bij?
Anoniem  schreef op: 02-12-2011 12:40:30
gewoon geen druk op leggen. Ze heeft duidelijk het eten gekozen als machtsmiddel. Gewoon een boterham geven en als iedereen klaar is dan gaat hij gewoon in de prullebak. Avondeten ook, als we veel groenten eten dan splits ik ook en ben dan al blij dat ze het eten. Verder gaat het gewoon dan de prullebak in. Geen druk op legeen hoor. Als kinderen willen eten dan eten ze wel. Dus hier wordt er geen drama over gemaakt. Wel is het hier zo dat er als de maaltijden niet goed naar binnen gaan erook geen lekker dingen mogen. Dus geen snoep of koek als tussendoortje. Ik zou er vooral dus geen drukte om maken, het is dan veel gezelliger aan tafel en dan uiteindelijk zal ze wel weer wat gaan eten..
 
Quote
Navigatie


Reageren op wat te doen bij?
Naam
Bericht