Menu
 

Topic:

Wat vinden jullie?

Even Zonder Naam  schreef op: 12-07-2012 22:11:50
Ik werk sinds een paar maanden bij een nieuwe werkgever, op payroll basis met een 0 uren contract.
Momenteel is het niet mogelijk om verlof te krijgen want het is te druk. Ik heb na volgnde week wel 3 weken vakantie maar ook alleen omdat dit tijdens mijn sollicitatie is afgesproken. Er is toen ook besproken dat ik maar beperkt beschikbaar ben, vanwege de kinderen.
Was allemaal geen probleem. Ik mocht de uren werken die ik wilden en idd tijdens de trainingsweken mochten we onze uren opgeven en die uren zou je dan werken. Op een gegeven moment werden de openingstijden uitgebreid, 24/7. Nu werd er opeens gezegd dat je je 2 avonden en om het weekend beschikbaar moest stellen. De nachten hoeven wij niet te werken.
Ik ben nu eenmaal door het onregelmatige werk van mijn man niet in de avond en weekenden beschikbaar. Daar kom bij dat ik niet ' 's avonds en het weekend wil werken. Vroeger wel gedaan, maar wil dat nu niet meer.

Vorige week overleed mijn tante en haar uitvaart was vandaag. Ik heb maandag tegen mijn leidinggevende verteld over deze uitvaart, waar ik uiteraard naar toe moet. Dat begreep hij wel, alleen kon ik geen verlof krijgen, ik moet die uren inhalen......oké, als dat de voorwaarden zijn dan is dat niet anders. Hij vertelde mij dat ik hem per mail moest laten weten wanneer ik deze dag in haal. Ik had tegen hem gezegd dat dit niet deze week zou zijn maar volgende week. Was volgens hem geen probleem.

Krijg ik vanochtend een sms van mijn leidinggevende, waar ik ben??? Dus ik terug gesmst dat ik toch een crematie heb vandaag. Kreeg een sms van hem dat ik hem nog niet had laten weten wanneer ik de uren in haal...dus niet op was komen dagen.
Daar zakte mijn broek al van af. In plaats van dat hij zegt dat hij het vergeten was ( het is nogal een chaoot). Ook vertelde hij dat we de eerst komende dag dat ik werk daar even een gesprek over hebben...prima...
Ik heb hem toen gesmst dat ik tijdens de sollicitatie al heb aangegeven dat ik helaas niet zo flexibel ben.
Daar reageerden hij op dat ik dan niet bij het project past qua openingstijden....en ook daar zullen we het in het gesprek over hebben.
Dus de kans is groot dat ik volgende week werkloos ben.....zucht.

Wat vinden jullie. Het eerst afwachten, of nu al informatie inwinnen, bij bijv. Juridisch loket. Of het hogerop zoeken, dus zijn leidinggevende aanspreken?

Hoor graag van jullie.
 
Quote
Navigatie
RE: Wat vinden jullie?
Mariskamv2  schreef op: 13-07-2012 06:07:08
Je hebt een nul uren contract, dus denk niet dat je veel rechten hebt.
Inhalen vind ik apart, aangezien je een oproepcontract hebt?
Heb je de afgelopen drie maanden vaste tijden en uren gewerkt ?
Dan sta je sterker, zijn ze wisselend dan niet. Met een nul uren contract kunnen ze je gewoon niet meer oproepen.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Missivy  schreef op: 13-07-2012 07:37:48
Aller eerst goeiemorgen,
En gecondoleerd met je tante.

Ik zou inderdaad kijken of je vaste tijden en uren gewerkt hebt.
Zo ja, dan is altijd informatie inwinnen op juridisch vlak nooit
verkeerd. Zo weet je van te voren al waar jij recht op heb.

En je kan je contract altijd bespreken bij een juridisch loket.
Als de afspraken die je zelf net noemde in je uitleg/vraag in het
contract staan. Dan sta je natuurlijk ook wat sterker.

Ik hoop dat die man je voor vandaag met rust laat.

Sterkte vandaag.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Liefje   schreef op: 13-07-2012 08:32:53
Gecondoleerd

daarnaast kun je er vanuit gaan dat je je baan kwijt bent hoor, zeker met een 0 uren contract
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Jen9  schreef op: 13-07-2012 08:36:07
heb je een rechtsbijstandsverzekering? dan zou ik zeker even bellen.. Ik denk dat de man gewoon heel goedkope krachten wil op deze manier..heeft hij weinig plichten. Ik denk niet dat er veel is wat ze kunnen doen, maar ik zou gewoon even bellen.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Even Zonder Naam  schreef op: 13-07-2012 11:06:35
Bedankt voor jullie antwoorden

Ik vrees idd dat ik er weinig tegenin te brengen heb. Maar vind het gewoon zo flauw, dat hij ervan maakt dat ik niet ben komen opdagen.

Ik werk er pas 2 maanden, eerst 1,5 week fulltime training, daarna 3 weken in eigen rooster, in mijn geval 20-22 uur per week, ingewerkt worden.
Ik doe mijn werk verder prima, dus daar kan hij niets over zeggen. Ik vind het werk ook heel leuk om te doen. Ik heb tot nu toe gewoon de uren gewerkt die ik wenste. Ook omdat het gigantisch druk is.

Weet een van jullie hoe het zit met ww? Ik werkte tot vorig jaar 1 aug. bij een werkgever, heb daar 7,5 jr met veel plezier gewerkt, maar door verhuizing moeten opzeggen. Heb toen 6 weken geen baan gehad. Van 15 sept. t/m eind april heb ik op een servicecenter gewerkt. Dat heb ik opzegd voor deze baan. Ben hier 9 mei gestart.
Is het erg nadelig dat ik 6 weken geen baan had voor een ww uitkering?
Ik heb echt geen flauw idee hoe een ww uitkering werkt. Werk al 18 jaar aan 1 stuk, maar 2x 6 weken zonder werk ( vrijwillig) .
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat vinden jullie?
Naam
Bericht