Menu
 

Topic:

stuitliggin bevalling en draaipoging er-

Pacific  schreef op: 10-07-2012 12:42:42
varingen moest er nog achter

ben over een paar weekjes uitgerekend en onze kleine ligt meestal dwars en soms diagonaal, beetje richting stuitligging. Gister controle gehad en met 37 wkn willen ze een draaipoging gaan doen. Iemand hier ervaring mee?? E doen het pas met 37 wkn. omdat de vliezen tijdens het draaien kunnen breken of de bevalling kan op gana komen.

Eerst werd er gesproken over een keizersnede, maar gister zei de VK dat als hij in stuit gaat liggen een 'gewone'bevalling moet kunnen omdat het geen groot kindje is en niet de eerste.

Iemand ervaring met een stuitbevalling?
 
Quote
Navigatie
RE: stuitliggin bevalling en draaipoging er-
Corine  schreef op: 10-07-2012 12:52:10
Ik vond de draaipoging echt pijnlijk, heb er toen de hele dag last van gehad. Maar dat is voor iedereen evrschillend natuurlijk. Was niet gelukt trouwens. Mijn dochter bleef in stuit liggen en ik ben gewoon bevallen. Omdat ik al een eerdere bevalling had meegemaakt en omdat het kindje ook niet zo groot was(hooguit 6 pond zeiden ze toen dmv echo). Lang getwijfeld en toch gewoon bevallen. Mijn dochter is eerst met haar kontje geboren, toen de voetjes en als laatste haar hoofdje. Maar ze woog dus wel mooi 3760 gram. Dus zo klein was ze niet. Maar was toch allemaal goed gegaan, ik zou het zo weer doen.
Alleen kreeg ik met 5 cm ontsluiting al persdrang, maar dat was normaal met een stuitbevalling zeiden ze in het ziekenhuis.

Succes!
 
Quote
RE: stuitliggin bevalling en draaipoging er-
Kim  schreef op: 10-07-2012 13:12:02
Bij mij deed ook de draaipoging pijn en is het niet gelukt om haar te draaien.
Via de natuurlijke weg bevallen (was eerste kindje) en ging allemaal heel goed. Zij lag in een onvolkomen stuitligging, dus de beentjes gestrekt langs het hoofd. Was overigens een klein kindje, 2865 gram.
Wat erg belangrijk is, dat je dat doet waar je zelf een goed gevoel bij hebt.
 
Quote
RE: stuitliggin bevalling en draaipoging er-
Sylvia  schreef op: 10-07-2012 14:00:42
Bij mij hebben ze ook een poging gedaan te draaien is niet gelukt.
Ik ben gewoon bevallen mijn dochter was mijn eerste kindje met op 1dag na bijna 42weken bevallen, en woog bijna 9pond.
Mijn dochter lag in onvolkomen stuit,eerst kwamen de billen en haar benen lagen bijna tegen haar neus, als laatste haar hoofd dat. Moest heel snel gaan de ene trok en een ander duwde op mijn buik.
Al met al een goede bevalling geweest.

Sterkte met wat je gaat doen.
 
Quote
RE: stuitliggin bevalling en draaipoging er-
Tal  schreef op: 10-07-2012 14:36:50
Ik heb ook een draaipoging gehad die mislukt is. erg pijnlijk/vervelend maar het is het proberen waard.. ik kreeg ook het advies om natuurlijk te bevallen maar durfde dit dit aan, mijn gevoel zei dat het toch een keizersnede moest worden, achteraf maar goed, want ze bleek heel raar klem te zitten met een beentje.

Er bestaat trouwens ook iets van moxo of moxa therapie, moet je maar ff op googelen.. Trouwens mischien is er wel ergens een ander ZH waar ze eerder doen draaien, dat was hier ook, in Venlo draaiden ze pas bij 37 weken in in weert volgens mij al bij 35...

Succes met je keuze!
 
Quote
RE: stuitliggin bevalling en draaipoging er-
Sabrah  schreef op: 10-07-2012 15:12:43
Bij mij hebben ze een draaipoging gedaan en die is wel gelukt. Het was geen pretje maar echt pijnijk, nee. Wel een zwaar drukkend gevoel. En je moederinstinct komt meteen om de hoek kijken. Het is afschuwelijk om te zien hoe die arts in je buik duwt en graait. Het is dus echt een aanrader om niet te kijken! Maar goed, als het wel lukt dan ben je dat ook gauw vergeten hoor. Ik in ieder geval wel.
 
Quote
RE: stuitliggin bevalling en draaipoging er-
Méanne  schreef op: 10-07-2012 15:22:09
Ik zou bij mijn dochter een draaipoging krijgen maar hoefde niet.
Mijn oudste zoon wilde bij ons liggen maar viel met zijn volle gewicht op mij.
Deed behoorlijk zeer maar mevrouw was gedraaid.

Ik zou ook je gevoel volgen.

Stuitbevallingen zijn goed te doen zeggen ze.

Succes
 
Quote
Navigatie


Reageren op stuitliggin bevalling en draaipoging er-
Naam
Bericht