Menu
 

Topic:

nul uren contract, mijn rechten ?

Anmv3  schreef op: 08-07-2012 19:21:28
Ik heb sinds vorig jaar september een nuluren contract in de zorg. Eerst was het voor bepaalde tijd en vanaf 1 januari dit jaar is het voor onbepaalde tijd geworden. Alleen in de maanden januari en februari was er bijna geen werk, de andere maanden minimaal 30 uur. Ik las net iets over rechtsvermoeden arbeidsomvang, maar ik weet daar niet zo heel veel van.

Nu tijdens de vakantie periode heb ik veel meer uren afgelopen mei en juni 60 tot 75 uur per maand.
De collega`s op het werk vinden het raar dat ik geen vaste uren krijg, ik heb laatst gevraagd aan afdelingshoofd of dit niet mogelijk was, maar ze wilde me op nul uren houden, lekker makkelijk voor haar natuurlijk, maar wat zijn nu eigenlijk mijn rechten ?
 
Quote
Navigatie
RE: nul uren contract, mijn rechten ?
Flower  schreef op: 08-07-2012 19:28:13
volgens mij is het als je drie maand achter elkaar steeds dezelfde uren hebt gedraaid.
dus bv elke week wel standaard 14 uur ofzo, en dat drie maand achter elkaar.

volgens mij hoor, weet het niet zeker, maar hoorde er laatst iemand over
 
Quote
RE: nul uren contract, mijn rechten ?
Mo27  schreef op: 08-07-2012 19:38:17
Maar ik denk dat ze in deze tijd helemaal niet meer makkelijk een vast contract geven. Wat opzich heel logisch is.
Ik denk dat je in deze al heel blij mag zijn met werk!

Is allemaal niet meer vanzelf sprekend een vast contract in deze tijd.
Ook mogen ze makkelijker mensen ontslaan met een vast contract! Omdat het allemaal niet zo goed gaat met de economie en er veel minder werk is.

 
Quote
RE: nul uren contract, mijn rechten ?
Mafkees  schreef op: 08-07-2012 19:43:00
na 12 weken kun je de uren claimen die je de 12 weken ervoor gewerkt hebt,

dus stel...je werkt in week nummer 13 wéér bijv. 20 uur, en dat heb je die 12 weken ervoor ook gewerkt, kun je dit aantonen en deze uren claimen.

daarom is het hier (in KOV) vaak met 0 uren contracten dat mensen na 12 weken er een maand tussenuit moeten om zo geen aanspraak te maken op deze uren, want je kan idd een vast contract dan krijgen
 
Quote
RE: nul uren contract, mijn rechten ?
Anmv3  schreef op: 08-07-2012 19:54:33
Tuurlijk ben ik blij dat ik werk heb, ik zeg toch ook niet dat ik er niet blij mee ben ? maar dat hoeft toch niet te betekenen dat ik zo aan het lijntje mag worden gehouden ?

Ik lees bijna overal dat een nul uren contract wordt afgesloten voor een half jaar, omdat je dus zo als werknemer niet die vaste uren kan claimen, maar ze hebben mij een contract voor onbepaalde tijd gegeven dus ik heb wel de mogelijkheid om die uren te claimen toch ?

Ze kan aantonen dat ik vooral tijdens deze vakantietijd veel meer uren werk, maar in maart en april had ik ook meer dan de 20 uur die ervoor nodig zijn om een contract te moeten krijgen..

Wil wel zeker weten dat ik het bij het rechte eind heb en dan nog de lef hebben om ermee naar p&o te gaan..want de kans dat ze dit niet leuk gaan vinden is natuurlijk heel groot

is er niet iemand die hier ervaring mee heeft ?
 
Quote
RE: nul uren contract, mijn rechten ?
Liefje  schreef op: 08-07-2012 20:23:29
ik zou morgen gewoon ff het juridisch loket bellen
 
Quote
RE: nul uren contract, mijn rechten ?
Anmv3  schreef op: 08-07-2012 22:11:02
Ja, dan weet ik zeker wat er wel en niet mogelijk is..en hoef ik het ook niet op het werk na te vragen en bang te zijn voor de consequenties..
 
Quote
RE: nul uren contract, mijn rechten ?
Harleysmama  schreef op: 08-07-2012 22:15:08
Dit vond ik op internet.

Arbeidscontract zonder urengarantie (nul-urencontract)

Je moet gaan werken als je werkgever je oproept. Je werkgever hoeft alleen de uren die je werkt aan je uit te betalen, maar als je een contract van maximaal 15 uur in de week hebt zonder vaste werktijden, dan moet je minimaal drie uur per oproep krijgen uitbetaald. Er is geen afspraak gemaakt over het aantal uren dat je minimaal werkt. Na verloop van tijd moet je werkgever je loon voor een aantal uren doorbetalen. Dit is na een half jaar, maar de cao kan daar uitzonderingen op maken. Vraag dus altijd de cao-tekst als de werkgever na een half jaar door wil gaan met een nul-urencontract. Hoeveel uren je dan doorbetaald moet krijgen, ligt aan het aantal uren dat je de drie maanden daarvoor gemiddeld werkte.

 
Quote
RE: nul uren contract, mijn rechten ?
Anmv3  schreef op: 09-07-2012 11:15:56
dat had ik ook al gelezen, wat heb ik er niet over gelezen
maar kan er in de cao vvt niets over vinden verder wat de uitzonderingen zijn..ze kan aantonen dat ik in vakantietijd dus de piektijd veel meer uren heb dan normaal..ik heb nu ook geen halfjaar contract, maar voor onbepaalde tijd, ook al zoiets vaags, meestal wordt een nul uren gegeven voor een half jaar..denk dat als ik vanaf september een paar maanden meer dan 20 uur per maand werk ik meer aanspraak heb, want ze kan nu aantonen dat ik in een piektijd veel meer uren werk dan normaal..
 
Quote
RE: nul uren contract, mijn rechten ?
Miesje  schreef op: 18-11-2012 05:49:52
gemeld
 
Quote
RE: nul uren contract, mijn rechten ?
Kimmvsemenmex  schreef op: 22-11-2012 08:48:43
Gemeld
 
Quote
Navigatie


Reageren op nul uren contract, mijn rechten ?
Naam
Bericht