Menu
 

Topic:

tijdslot voor kinderen

  schreef op: 27-11-2011 18:10:58
Hoi ik heb net wat gevonden en ik denk dat het wel intressant is voor meer ouders..
Het is een tijdslot voor op de pc/laptop waar windows tm XP op staat en ik heb het nu zelf voor Nancy op haar laptop gezet.. Ik kies wat ze voor progr. helemaal niet mag gebruiken en ook heb ik dus de tijden dat ze op haar laptop mag (dus snachts zit er een slot op en kan ze hem niet gebruiken) en ook hoeveel uur ze per dag op haar laptop mag, na die tijd gaat hij dus ook op slot.. Ik ergerde me rot hoe lang en laat ze nog achter dat ding zat en het gaf veel ruzies en nu krijgt ze een melding als hij bijna op slot gaat en daarna gaat hij dus op slot.

Zelf heb ik vista en ze zeggen dat het daarop niet kan werken, maar ook bij mij doet hij het zonder problemen..

Nou hier is dan de link:

http://www.ouders.nl/timeslot.htm
 
Quote
Navigatie
RE: tijdslot voor kinderen
Nimmie  schreef op: 27-11-2011 18:13:56
die heb ik al zo lang voor mijn dochter in gebruik...

alleen smokkel ik zelf vaak vooral als het slecht weer is en ze is zo lekker aan het youtube dan mag ze 2x 1,5 uur.. wel verspreid hoor..

maar nu had haar pc een nieuwe windows nodig.. dus is ie helemaal leeg geweest etc en tijdslot staat er nog niet op maar moet zeggen dat ze na 30 min soms al voor gezien heeft en het al zelf uit zet
 
Quote
RE: tijdslot voor kinderen
  schreef op: 27-11-2011 18:17:30
Ik kon het dus nog niet en vond het en dacht dat het wel handig was mischien voor meer ouders.. Het werkt wel heel simpel, je kan idd ook gewoon weer de tijd aanpassen als dat nodig is, zo kan ik me voorstellen dat Nancy mischien huiswerk moet maken en dan gewoon meer tijd nodig heeft ofzo.. Maar vooral dat ze hem in de nacht niet kan gebruiken vind ik een fijn idee, want ik heb al eens gezien dat ze in de nacht berichten via hyves had verspreid en dat is niet de bedoeling natuurlijk.
 
Quote
RE: tijdslot voor kinderen
  schreef op: 27-11-2011 19:15:27
Nu vind Nancy mij gierig want ze mag nog maar 4 minuten..
 
Quote
RE: tijdslot voor kinderen
  schreef op: 27-11-2011 19:37:31
@sis, Ja precies dat zei mijn man ook, dat deden we ook wel voor Jeffrey.. maar dit werkt toch even makkelijker vind ik..
 
Quote
RE: tijdslot voor kinderen
Annikamv3  schreef op: 27-11-2011 20:02:32
hier heeft lotte een eigen account op de laptop en die mag ze gebruiken wanneer wij het goed vinden.
Die is wachtwoord vergrendeld
 
Quote
RE: tijdslot voor kinderen
Cir  schreef op: 27-11-2011 20:24:00
Klinkt wel handig appeltje-eitje. Maar hoe werkt het, moet iedereen dan inloggen ofzo?
 
Quote
RE: tijdslot voor kinderen
  schreef op: 27-11-2011 20:42:58
@Cir, allebei de ouders kunnen een master account zeg maar aanmaken en instellen hoe en wat en dan hebben de kinderen ook een wachtwoord, als je alles in hebt gesteld kun je invoeren welk kind er op de computer gaat en dat gaat idd ook dmv een ww, als de tijd dan om is krijg je dus van te voren te zien dat de tijd bijna om is. Nancy is boos dat ze er niet meer op kan nu..
 
Quote
RE: tijdslot voor kinderen
Cir  schreef op: 27-11-2011 20:57:23
Nou, het lijkt me wel wat, ik ga het eens met mijn man bespreken.
Mijn oudtste kan ook zo sniekie heel rustig achter de comp. blijven hangen, dat ik het helemaal niet door heb dat we alweer een uur verder zijn. Hij is 10 jaar.
 
Quote
RE: tijdslot voor kinderen
  schreef op: 27-11-2011 21:39:38
Youri heeft ook een laptop maar nog geen internet, maar als hij dat wel krijgt ga ik het ook zeker gebruiken !!!
 
Quote
RE: tijdslot voor kinderen
Missangel2  schreef op: 28-11-2011 07:55:53
Ik ben blij dat wij gewoon de pc in de woonkamer hebben staan.. Zo weet ik wat mijn zoon doet en hoelang hij erachter zit..

Ik had vroeger zelf een pc op mijn kamer, maar heb nu geleerd dat dat geen goed idee is..
 
Quote
RE: tijdslot voor kinderen
  schreef op: 28-11-2011 11:36:12
@missangel, Jeffrey had een pc van zijn oma na haar overlijden en een laptop voor zijn schoolwerk van ons gehad al eerder en daarvoor had hij de pc van zijn vader na zijn overlijden, maar die heeft hij helemaal kapot gemaakt.. Nancy heeft een laptop gehad die ze binnen een maand kapot heeft gemaakt door een playmobil hondje die ze erop had staan en toen ze de laptop dichtdeed heeft ze dus het beeldscherm kapot gedrukt.. Nu heeft ze dus de laptop van Jeffrey in gebruik.. Youri heeft mijn oude laptop, daar had hij een paar knoppen af gehaald en zelf vast gelijmd voor ik zwanger was van Quinten en ik aan het werk was en mijn moeder op aan het passen was.. Ik heb een laptop en mijn man heeft ook een laptop en dan hebben we in het kantoor ook nog 2 pc.s staan, we hebben dus niet 1 pc op een vaste plaats, maar allemaal een eigen laptop die dus makkelijk overal mee naar toe gesleept wordt.. Ik vind het dus erg prettig dat ik nu met dit progr. wel kan bepalen wanneer ze erop kan.. Nu is Jeffrey dan ook 17 jaar en Nancy bijna 14 jaar.. Youri is 6 jaar, maar die heeft nog geen internet.. Hij mag soms wel even op mijn laptop dan gaat hij naar sesamstraat.nl of spongebob.nl, enz. daar heb ik snelkoppelingen voor hem op mijn desktop staan en weet hij prima te vinden. Maar dan ben ik er dus wel zelf bij en houd ik hem in de gaten.
 
Quote
RE: tijdslot voor kinderen
Heleenmv2  schreef op: 29-11-2011 09:57:20
Bij zulke dingen vrees ik altijd dat mijn zoon op die leeftijd vast al zo handig is met de computer dat hij zo'n blokkade/slot gemakkelijk kan verwijderen of zelf kan aanpassen...

Lijkt me moeilijk om ze steeds 1 stap voor te blijven.
 
Quote
Navigatie


Reageren op tijdslot voor kinderen
Naam
Bericht