Menu
 

Topic:

Peuter bijt stuk oor af

Mama-van-aimy  schreef op: 06-07-2012 09:37:14
Peuter Adalyn heeft nog een dikke korst op haar oortje, nadat een jongetje op de crèche vorige week een hap uit haar oor beet. Het oor is behoorlijk verminkt is. 'Het wordt nooit meer zoals het was,' treurt haar moeder Samantha Post Uiterweer uit Almere.

'We gaan volgende week naar de dokter; misschien kan er met plastische chirurgie nog wat van worden gemaakt,' laat ze weten aan het AD.

Adalyn zat vorige week dinsdag op een speelgoedtractor bij kinderdagverblijf. Een andere peuter wilde het voertuig ook even uitproberen. Toen Adalyn dat niet toeliet, beet hij een stuk van haar oor af.

Geen extreem gedrag
'Het leek of ze elkaar omhelsden,' vertelt woordvoerder. 'Hij heeft maar een heel klein stukje oor doorgebeten. Dat is voor een peuter geen heel extreem gedrag.' Het is voor het kinderdagverblijf in ieder geval geen reden om het ventje de toegang te weigeren.

Samantha had een andere reactie verwacht. 'Waarom schakelen ze geen pedagoog in om erachter te komen wat er met die jongen aan de hand is? De crèche moet ervoor zorgen dat de andere kinderen veilig zijn.'

Ze vindt het jammer dat ze niets heeft gehoord van de ouders van het jongetje. Het gezin Post Uiterweer emigreert halverwege deze maand naar Amerika. Tot die tijd gaat Adalyn niet meer naar meer naar de crèche
 
Quote
Navigatie
RE: Peuter bijt stuk oor af
Mama-van-aimy  schreef op: 06-07-2012 09:40:44
Ik vind het nogal heftig dat een kindje een stuk oor afbijt bij een ander kindje.

Aan de ene kant snap ik wel dat jonge kinderen nog niet goed kunnen communiceren en dan kunnen bijten.

Maar aan de andere kant vind ik het niet normaal dat het zo ver kan gaan dat een kind een ander kind zo erg verwond.

Mijn dochter is ook erg gebeten door een ander kindje op het KDV. Dit was niet 1x bijten. Maar in de wang, buik en arm.
De medewerkers hebben hier toen vele gesprekken met de ouders van het bijtertje gehad. En ze hebben het kindje daarna ook (op een positieve manier) in de gaten gehouden.
 
Quote
RE: Peuter bijt stuk oor af
Mafkees  schreef op: 06-07-2012 09:47:45
zo heftig!!

ik werk op een KDV en we hebben wel eens te maken met bijtende kinderen.
sommige kinderen gaan deze fase gewoon door. op zich niks geks aan. ze kunnen nog niet veel anders comminuceren dus gebruiken ze hun mond en tanden

heel vervelend voor alle partijen. als pm'er ben je vaak nét te laat om in te grijpen.
mocht het meerdere malen gebeuren, gaan wij ook in gesprek met ouders.

een pedagoog inschakelen zou niet zo heel veel zin hebben denk ik, mits het normaal bijtgedrag is.

maar...sjee zeg...een stukje eraf bijten...dat heeft ie flink gebeten.
zal je gebeuren!

 
Quote
RE: Peuter bijt stuk oor af
Karinmv3  schreef op: 06-07-2012 10:14:07
Mijn middelste was een bijter, niet uit het niks, maar wel als er iets niet ging zoals zij wilde. Ze heeft heel lang helemaal niet kunnen praten en vermoedelijk kwam daar het bijtgedrag ook door. Puur je frustratie niet op een goede manier kunnen uiten. Toen ze ging praten ging het over. Ik vond het heel erg, maar het kdv vond het inderdaad normaal peutergedrag wat wel extra aandacht nodig had.

Wat ik wel abnormaal vond was dat mijn oudste van 5 uit school kwam met een opengekrabt gezicht. Op beide wangen gewoon 3 nagelsporen tot bloedens toe. Op deze leeftijd vind ik dat echt niet meer kunnen. School heeft er ook helemaal niks mee gedaan.
 
Quote
RE: Peuter bijt stuk oor af
Jen9  schreef op: 06-07-2012 10:33:03
Veel kinderen op deze leeftijd bijten. Ik vind trouwens dat er de laatste tijd veel ophef is over zulk gedrag. Laatst een heel gedoe omdat een kleuter zijn broek naar beneden had getrokken..ventje geschorst..belachelijk. Zo wordt er veel meer van gemaakt als dat het is.
Uiteraard moet je er wat aan doen, en ze dit afleren...


Ik vind ook dat in dit verhaal beide partijen heel anders reageren..dus ik vraag me af wat de waarheid is
 
Quote
RE: Peuter bijt stuk oor af
Jen9  schreef op: 06-07-2012 10:34:06
Een pedagoog inschakelen bij "normaal" bijtgedrag, vind ik echt belachelijk..is ook zinloos. Kijk als er verder van alles aande hand is, is het wat anders.

Uiteraard blijft het naar voor het meisje!
 
Quote
RE: Peuter bijt stuk oor af
Blauwtje  schreef op: 06-07-2012 13:03:05
Moeilijk, ik snap dat als jouw kind gebeten wordt dat je dan boos bent en verdrietig.
Maar om nu gelijk te verwachten van de ouders dat ze naar een pedagoog stappen...
Ik had het wel meer dan fatsoenlijk gevonden als de ouders contact opgenomen hadden met de ouders van het gebeten kind.

 
Quote
RE: Peuter bijt stuk oor af
Mamaanna  schreef op: 06-07-2012 15:01:57
Mijn meisje is in de eerste week van groep 1 in haar wang en in het voorhoofd gebeten door een jongetje en de juf heeft het niet eens gemerkt. En hij kon wel al praten, dus dat is geen rede. Er is ook niets mis met de jongen en hij had het ook nog nooit gedaan. Hij probeerde het gewoon, ze wilde niet spelen wat hij wilde.

Toen de moeder van de jongen vond het heel erg en we hebben er ook over gesproken. Mijn eerste reactie was gebaseerd op boosheid. Maar een paar dagen later kon ik het goed relativeren.

Het is gewoon een actief manneke dat van alles uit probeert. Mijn eigen zoontje zou zoiets ook best eens kunnen uitproberen. Al heb ik hem nu al uitgelegd dat hij het niet hoeft te proberen.

Het zijn geen volwassenen, ze denken en redeneren nog niet zo als wij. Dat moeten ze nog leren.

Misschien wisten de ouders het nog niet, toen de moeder van het meisje het nieuws opzocht! Zij had zelf ook de ouders kunnen aanspreken en als volwassenen erover kunnen praten.

Wat ik het raarste vind, is dat de moeder het zo groot doet uitmeten in de krant. Maar dat zal we aan mij liggen.
 
Quote
RE: Peuter bijt stuk oor af
Gast  schreef op: 06-07-2012 20:00:50
Ouders mogen volgens mij niet met elkaar in contact worden gebracht, procedure van het KVV waar mijn kinderen zitten, melden voorvallen altijd aan ouders maar zonder naam van de kinderen, dus ouders van beide partijen worden appartement benaderd. Dit voor de privacy van het kind. Zelf vind ik dat een correcte manier, omdat je als ouder nooit een kindje kan veroordelen op zijn natuurlijk onvermogen zich altijd op de juiste manier dingen op te lossen.
 
Quote
RE: Peuter bijt stuk oor af
Sapperdeflap  schreef op: 06-07-2012 20:29:28
Sommige peuters bijten, maar ik denk niet dat die peuters zo hard bijten dat er een stukje uit een oor gebeten wordt! Het kind moet echt hard gebeten hebben en de tikje laconieke reacties verbazen me enigszins.

Ik zou hels zijn als een kind een stuk uit het oor van mijn kind gebeten had!
 
Quote
RE: Peuter bijt stuk oor af
Boterbloem  schreef op: 06-07-2012 20:33:50
Een oor is heel zacht, je bijt niet zomaar een stukje uit een arm, maar een oor gebeurd denk ik vrij snel.

Ik zou niet verwachten dat er hulp komt als dit de eerste keer voor zoiets is. Kinderen bijten idd, en kunnen heel hard bijten, tot bloedens toe. Bij iets waar geen bot in zit en wat zacht vlees is kan dat extreme gevoglen hebben.

TOch kan ik me de reactie van de moeder wel voorstellen .Zou niet weten hoe ik zou reageren als het mijn kind was, zowel de bijter als het kind dat gebeten is...
 
Quote
RE: Peuter bijt stuk oor af
Ouder Kdv  schreef op: 06-07-2012 21:24:35
Kind is zelf alles behalve lieverdje! Niet dat ik zeg dat mijn kinderen engeltjes zijn
 
Quote
RE: Peuter bijt stuk oor af
Ouder Kdv  schreef op: 06-07-2012 21:26:06
Natuurlijk is het heel erg voor het meisje, maar een kind had ook met een fikse duw veel ergere gevolgen kunnen veroorzaken, en is dat dan ook extreem gedrag???
 
Quote
RE: Peuter bijt stuk oor af
Niki  schreef op: 06-07-2012 22:08:27
Ik weet niet hoe ik zou reageren als het mijn kindje was, denk dat ik ook erg verdrietig zou zijn en daardoor boos. Hier word ook niet gezegd door wie het kindje is gebeten, dat houden ze hier apart. Misschien daar ook?
ken de andere kant ook, mijn zoontje heeft ook gebeten op die leeftijd. Hij sprak erg slecht dus waarschijnlijk onvermogen. Je voelt je toch erg vervelend als jou kindje 'de dader' is hoor..
 
Quote
RE: Peuter bijt stuk oor af
Ouder Kdv  schreef op: 22-08-2012 13:28:19
Onze dochter is inmiddels voor de derde keer gebeten (in 3 maanden tijd) Dit keer is ze in het gebied rond het oog gebeten. Wij hebben het KDV laten weten dat we nu serieuze maatregelen verwachten en dat we graag van hen willen weten hoe de kindveiligheid wordt gehandhaafd. Opvallend vinden we wel dat er kennelijk al heel veel energie gestoken wordt in het begeleiden van de bijter, maar dat er weinig zorg/aandacht geboden wordt aan de kinderen die gebeten worden en de ouders daarvan. Let wel: het betreft hier geen opzichzelfstaand  bijt incident. Het kindje is kennelijk een zeer frequente bijter en maakt meer "slachtoffers" . Wij als ouders van het gebeten kind maken ons nu na de derde keer dan ook grote zorgen. Onze dochter is immers nu in het gebied rond haar oog gebeten, hoe ver moet het komen? Of liever gezegd hoever laten wij het als ouders komen? Wanneer grijpen we in , moeten we haar uit haar vertrouwde en fijne omgeving halen? of geven wehet KDV het voordeel van de twijfel? Maar wat als het toch opnieuw mis gaat en ze bijvoorbeeld  blind wordt?  Ik snap dus wel dat de ouders van bovenstaand meisje besloten hebben het meisje niet meer terug te plaatsen op het KDV. Afhankelijk van de uitkomsten van het gesprek dat binnenkort plaatsvindt tussen ons en het KDV, besluiten wij of onze dochter (en ook zoon ) op het KDV zullen blijven. Vooralsnog hebben we er zeker alle vertrouwen in dat het KDV de situatie zal oplossen en met ons in gesprek zal blijven over de kwestie.
 
Quote
RE: Peuter bijt stuk oor af
Patricia  schreef op: 22-08-2012 13:55:14
Wel moeilijk hoor zulke dingen.
Maar ik zou er ook niet blij mee zijn.

Mijn zoontje van 3 komt elke keer thuis met allemaal krabbels in het gezicht.
Steeds ligt zijn gezichtje open, mijn zoontje doet niets terug.
Nu heeft zijn leidster gezegd dat hij het terug mag doen, maar dat wil ik natuurlijk ook niet hebben. Hij mag van mij wel van zich af bijten maar het moet niet aangemoedigd worden.
Ik heb mij ook voorgenomen dat ik het nog even aankijk en daarna zal ik een gesprek aanvragen.
 
Quote
RE: Peuter bijt stuk oor af
Femke  schreef op: 23-08-2012 14:25:21
Hier werd ook niet verteld (beleid) wie mijn zoontje had gebeten. ?Ik had er szelf ook heel erg van gebaald en had wel met nadruk gevraagd of ze onze kinderen en de bijter extra in de gaten houden en meestal doen ze dat eigenlijk al wel. Tís gewoon balen zoiets, maar ja ze kunnen ook van de driewieler afvallen en een voortand afbreken, een ook dat kan schade geven aan het latere perminent gebit. Je kunt kinderen nu eenmaal niet in de een glazen looitje houden, zelf heb ik een groot litteken in mijn wenkbrauw van een buurtgnootje die ooit een ijzeren schep in mijn gezicht mepte, zelf heb ik ooit een radslag gemaakt en daarbij mijn buurjongen aan een litteken geholpen midden op zijn voorhoofd....De reactie van juffen die zeggen dat ze het maar terug meoetn doen zou ik echt belachelijk vinden, blijkbaar zitten ze zelf ook aardig met de handen in het haar als dat hun oplossin is en dan zou ik misschien toch eens een gesprek met het hoofd aanvragen of dit een normale gang van zaken is en of dat past bij hun visie...Het probleem is dat het een commerciele instelling is en ze klanten gewoon niet weigeren en heb het idee dat ouders weinig worden aangesproken op het gedrag van hun kinderen omdat ouders ook erg mondig terug zijn. Nu op de basisschool ook, sta ik in groep 1 loopt er een moeder keihard door de klas te roepen he eikel blijf daar met je poten vanaf tegen haar eigen zoon, vind dat niet kunnen en vind dat leraren daar best iets van moeten zeggen, maar dan krijgen ze dus net zo'n grote bek terug van die ouders dat ze volgens mij soms al aardig murw zijn en het op het beloop laten.... 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Peuter bijt stuk oor af
Naam
Bericht