Menu
 

Topic:

echte Curry kruiden

-claudia-  schreef op: 05-07-2012 20:58:17
misschien dat hier iemand een tip heeft...
Ik ben op zoek naar echte Curry kruiden. Al gekeken bij de Jumbo etc, maar staat overal op: Curry en dan in het nederlands: kerrie..maar kerrie is volgens mij geen curry toch?

Heel maf misschien hoor..maar de buren naast mijn buren, als die koken dan ruik je altijd een heerlijke geur. Mijn dochter speelt vaak met hun dochtertje ( ze komen uit Sri Lanka), en maak vaak een praatje met ze. Laatst was ik even binnen en was de moeder weer zo overheerlijk aan het koken. Dus ik geprobeerd te vragen welke kruiden ze gebruikt dat het zo heerlijk ruikt! Ze liet mij een pot gedroogde Curry zien..met allerlei vreemde lettertjes en in het midden: CURRY
Dus ik vragen, in welke winkel koop je die kruiden? Zoals ik begreep komt er eens per maand een busje waar ze die kopen.
Hele lieve mensen, maar communicatie is soms beetje lastig haha.

Dus ja, het lijkt mij heerlijk om af en toe eens te gebruiken. Hebben jullie enig idee waar ik de echte Curry kruiden kan halen? Ik heb wel curry-paste gezien, maar zoek droge kruiden (ook ivm houdbaarheid)
 
Quote
Navigatie
RE: echte Curry kruiden
Harleysmama  schreef op: 05-07-2012 21:01:05
google eens op garam masala of doksi masala.
 
Quote
RE: echte Curry kruiden
Harleysmama  schreef op: 05-07-2012 21:02:04
kan ook met dubbel s zijn dat moet je ff kijken, meestal gewoon bij de supermarkt te krijgen. Hier in Amsterdam zowel bij de Vomar als Boni supermarkt. C1000 heeft het ook.
 
Quote
RE: echte Curry kruiden
-claudia-  schreef op: 05-07-2012 21:11:39
oke dank je wel! c1000 zit hier op ong 7km dus dat is wel te doen. Ga ik eens kijken.
Dat is dus echt droge Curry kruiden?

Vind het zo verwarrend bij supermarkten...want curry word vaak kerrie genoemd, terwijl het volgens mij inweze 2 verschillende dingen zijn.. Of ik zit verkeerd?
Zo heb ik bijv een kerrie dipsausje, veel milder dan echte curry.

Echt ik kan wel eens jaloers worden als ik die geuren ruik als ze koken...en ze koken vaak 2 a 3 keer per dag, zit dan echt mee te genieten haha. Overheerlijk!

De kruiden waren wel een beetje oranja/rood achtig...zag ook dat sommige in de winkel (paste) groen waren, maar denk dat ik dan de oranje moet.
 
Quote
RE: echte Curry kruiden
Innie  schreef op: 05-07-2012 21:33:30
Als je diezelfde geur wil, kan je inderdaad best op zoek gaan naar garam masala.

Maar ook die currypasta's zijn lekker hoor, die doe je dan in sausjes, maaltijdsoepen, ...
 
Quote
RE: echte Curry kruiden
-claudia-  schreef op: 05-07-2012 21:43:39
ja..ik meen dat ze het ook gewoon door vlees doet enz. Zo zag ik toen een bord staan met kippenvlees (ook botjes enz erin, heel apart hoor...ben je niet gewend he haha)

Zo'n currypasta kan ik dan ook wel eens meenemen...ben benieuwd of het ook zo lekker smaakt als dat het ruikt!

Moet alleen de komende tijd niet te pittig eten ivm lichtverteerbaar dieet. Maarja alvast uitzoeken wat ik het beste kan kopen kan geen kwaad

Die buurvrouw zei ook tegen mij: ja nederland eten ook lekker, maar beetje mwahh..ik: flauw? ja zegt ze, beetje wel, maar lekker maar niet pit.

Garam Masala, ik schrijf het op!

Weet iemand het verschil met de groene/en oranje-rode curry?
Heb je ook kwa pasta...is de 1 pittiger dan de ander?
 
Quote
RE: echte Curry kruiden
Bepje  schreef op: 05-07-2012 23:50:05
Ik denk dat je eens in een toko moet gaan kijken en informeren. Anders even vragen waar de buurvrouw het koopt. Eet smakelijk als je het gevonden hebt.
 
Quote
RE: echte Curry kruiden
-claudia-  schreef op: 06-07-2012 08:39:06
ik heb de buurvrouw al gevraagd, maar ze praat nog gebrekkig nederlands (communiceren is soms lastig), zoals ik begreep komt er elke maand een bus met allerlei kruiden enz uit eigen land en dan gaat haar man dat halen.

En om nou stiekem achter hem aan te rijden is ook zo wat haha
 
Quote
Navigatie


Reageren op echte Curry kruiden
Naam
Bericht