Menu
 

Topic:

woning verkoop met schuld

Anoniem  schreef op: 01-07-2012 17:35:48
wie weet raad?
door scheiding staat het huis te koop,met veel verdriet!,woonde hier zo graag,maar nu dreigt de bank als het huis niet binnen 6 mnd. is verkocht gaan het in de veiling?
de makelaar zei dat ik dan nog maar rond de 100.000 zou krijgen voor dit huis en zou ik met een mega schuld achterblijven.
kun je met een schuld door de verkoop van je huis niet in een schuldhulpverlening komen zei een vriendin van me?
 
Quote
Navigatie
RE: woning verkoop met schuld
Xsara  schreef op: 01-07-2012 17:39:26
daar zou ik niet op gaan wachten meid.. probeer het huis hoe dan ook zelf te verkopen dan krijg je altijd meer dan die 100.000 waarschijnlijk. ga desnoods direkt 25.000 met de vraagprijs naar beneden, kijk wat het goedkoopste huis in je buurt is en ga daar onder zitten.. direkt en wacht niet tot het laatste moment,, hoe denk je ex erover??
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Anno  schreef op: 01-07-2012 17:41:36
ja dan kun je wel in de schuldhulpverlening hier was een groot deel van mijn schuld ook door verlies van verkoop woning en ik zit in de WSNP
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Anoniem  schreef op: 01-07-2012 17:42:01
ex is 1 groot probleem,die zegt verkoop maar en regel maar,kijkt nergens naar om!
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Anoniem  schreef op: 01-07-2012 17:43:57
oh bedankt anno,ik hoop dat het niet zo ver komt!
ben nu al bang hoe ik het dan moet doen met 3 kinderen.
nu heeft de makelaar met een verschil van 10.000 ingezet als wat ik nog moet aflossen dus dan word de schuld voor beide 5.000.
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Suusmv3  schreef op: 01-07-2012 18:49:09
mijn moeder had hetzelfde probleem ( alleen dan door overlijden van mijn vader) en die is toen gaan "shoppen"bij andere makelaars en het verhaal verteld bij de 3e makelaar was ze op kantoor... heeft werkelijk maar 1 week in de verkoop gestaan en ze heeft hem toen verkocht aan een man die huizen koopt-opknapt-verkoopt.... en die man had 5000 euro minder geboden dan de vraagprijs...
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Mieps01  schreef op: 02-07-2012 01:35:09
Heb je een hypotheek met NHG? Want dan zou je ook eventueel nog kunnen zien of je uit het waarborgfonds nog geld kunt krijgen...
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Anoniem  schreef op: 02-07-2012 09:00:59
nee helaas geen nhg
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Bepje  schreef op: 02-07-2012 09:58:18
Op zoek haan naar zo`n opkoper en tegelijkertijd bij meerdere makelaars je probleem voorleggen.
Ook op marktplaats e.d. zetten. Eventueel nog alle muren witten en minimaliseren voor mooie strakke foto`s.
niet afwachten want dan weet je zeker dat je het niet red, veel succes en sterkte.
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Anno  schreef op: 02-07-2012 10:19:41
Ik kan je 1 advies geven meld je na al aan bij de krediet/stads bank.

Ze regelen dan je financien en zodra je erbij zit en je komt dieper in de schulden dan is de weg naar WSNP al weer iets korter.

Daarnaast moet je opzoek naar een huurwoning want zodra het verkocht is moet je wel wat anders hebben houdt daar rekening mee.

HIer moesten we dat ook en hadden we dus een huurwoning gevonden voordat het huis verkocht werd wat betekende dat we de hypotheek toen niet meer konden betalen (was op advies van de stadsbank het zo te doen).

Vervolgens hebben we een aanvraag gedaan voor de WSNP en nu ben ik al bijna 3 jaar verder en dus bijna klaar!

en dat je ex het niet uitmaakt is juist mooi meegenomen want dan stribbelt hij in ieder geval niet tegen als je met een goed plan komt
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Kyla  schreef op: 02-07-2012 10:22:44
Is dit iets? Verder niet in verdiept hoor!
http://www.unavastgoed.nl/
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Anoniem  schreef op: 02-07-2012 20:02:17
dankje wel dames! helaas heb ik geen geld om nog alles te witten, ik heb zelfs geen geld om dadelijk verf,behang,gordijnen enz.te kopen,kun je daar ook een lening voor krijgen?
mijn ex betaald zelfs geen allimentatie of niks!
ik sta wel al ingeschreven bij de woningbouw maar als ik nu iets kan krijgen zit ik dadelijk met 2 huren,dus dat gaat ook nog niet,ben zo blij als alles voorbij is,als ik eindelijk mijn eigen plekje heb.
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Slabbertje  schreef op: 02-07-2012 20:51:54
ik zou toch erachter aangaan om alimentatie te krijgen.
via gratis op te halen kun je je huisje redelijk inrichten dus misschien daar even in de gaten houden
succes/sterkte met alles want zijn zware moeilijke tijden
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Anno  schreef op: 02-07-2012 21:41:08
werk je? zo niet zul je straks bijstand krijgen en die kunnen je helpen met je eerste huur en inrichtingskosten dus eens even contact opnemen anders.

alimentatie kun je ook via advocaat regelen (of wellicht dat je gemeente je daarbij kan helpen)

en heel reeel in de schulden kom je toch wel bij verkoop toen wij ons huurhuis kregen betaalden wij ook geen hypotheek meer kon niet meer
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Anoniem  schreef op: 02-07-2012 22:48:44
ja zeker werk ik,maar liefst 36 uur,maar na alle vaste lasten hou ik echt niks over! lbio en alles is al ingeschakeld,maar die trekken weer alles in omdat hij nu ook een advocaat heeft gepakt,uitspraak rechtbank voorl.voorzieningen is ook al gweest,maar nu zegt hij dat hij toch niks kan betalen? en opnieuw alles wil voorleggen,hij heeft tegen zijn advocaat gezegd dat hij hier hypotheek ,allimentatie en alle vaste lasten betaald,terwijl hij geen enkel bewijs heeft,want hij betaalt helemaal niets!
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Anoniem  schreef op: 13-06-2015 09:51:01
wij zitten in een koopwoning die totaal aan renovatie toe is wij zijn bij de stadsbank en willen graag verkopen omdat simpelweg er geen geld is nu en in de toekomst om deze woning op te knappen we blijven dus zitten met een restschuld iemand hier ervaring mee?
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 13-06-2015 19:54:38
Met een restschuld krijg je zowiezo een BKR registratie en de schuld wordt dus in mindering gebracht op je totale maximale hypotheek. Stel je hebt een schuld van 20.000 en je kan 180.000 lenen, dan kan je dus maximaal 160.000 inclusief kk. uitgeven aan een huis. Bovendien betaal je maandelijks ook een deel van je schuld af laat dat bijvoorbeeld 200 euro zijn.

Dit is ook de reden waarom wij de komende jaren "vast" zitten in ons te kleine huis. We hebben het duur gekocht maar krijgen er nu heel veel minder voor als ik naar vergelijkbare huizen in de straat kijk. Het grotere huis wat we willen kopen is niet haalbaar als de schuld er ook  bij opkomt. Dus nu zitten we genoodzaakt nog jaren in dit huis. Wel schuldenvrij gelukkig.
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Pacific  schreef op: 14-06-2015 08:25:35
Dat klopt toch niet NIna? Je kan geen restschuld meer mee financieren. Het is zelfs zo dat je bij iedere 10.000 schuld bijna 40.000 minder hypotheek kan krijgen.

Wij wilden ook een groter huis kopen, maar hebben een te hoge hypotheek op onze huidige woning, we houden ongeveer 30.000 restschuld over, dus wij dachten dat we dit dan minder konden lenen. Nou we kwamen van een koude kermis thuis na het gesprek met de hypotheker. ipv 225-250.000(gebasseerd op inkomen) konden we maar iets van 125 krijgen.
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 14-06-2015 10:22:54

Wat je kunt doen met een restschuld


Als je een huis hebt is dat de afgelopen jaren waarschijnlijk in waarde gedaald. Het zou kunnen dat de waarde zelfs lager is dan de hypotheek. Zolang je een huis niet verkoopt is dat niet erg. Maar soms kun je niet anders dan verkopen, bijvoorbeeld bij werkloosheid of een scheiding. Dan krijg je te maken met een restschuld. Zes aandachtspunten voor als je een restschuld hebt.


1. Praat met je bank 


Als je ziet dat je te maken krijgt met een restschuld, is het een goed idee om in overleg te gaan met je bank. In sommige gevallen is het zelfs verplicht. Als je het geld niet hebt om de restschuld op te vangen en de hypotheek helemaal af te lossen, mag je je huis vaak helemaal niet verkopen. Je moet dan eerst toestemming van de bank hebben. De bank kan daarnaast misschien helpen bij het vinden van een oplossing voor de restschuld.



2. Kijk of je kunt aflossen met spaargeld


Denk daarbij niet alleen aan spaargeld op de bank, maar ook aan geld dat je hebt belegd in bijvoorbeeld aandelen. Kijk ook naar vermogen dat je fiscaal gunstig hebt gespaard. Veel woningkopers hebben in het verleden een spaarproduct aangeschaft waarmee ze gebruik konden maken van belastingvoordelen. Denk dan aan een kapitaalverzekering, of een bankspaarrekening. Je kunt het geld in deze spaarpot nu al gebruiken voor aflossing van je restschuld. Laat je hierover adviseren als je denkt dat dit een optie is. 


3. Neem je restschuld op in je nieuwe hypotheek 


Als je een nieuw huis koopt, dan kan de restschuld soms onderdeel worden van de hypotheek voor dit nieuwe huis. Hou er daarbij rekening mee dat er een maximum is aan het bedrag dat je kunt lenen. De bank berekent op basis van je inkomen hoeveel je mag lenen. De regel dat de lening niet hoger mag zijn dan 103 procent van de waarde van het huis geldt niet voor restschulden. Als je genoeg verdient om de hypotheek voor je nieuwe huis en de restschuld te lenen, dan kan dat.


De bank mag beslissen om geen gebruik te maken van deze uitzonderingsregeling. Veel banken zijn terughoudend met het geven van hypotheken die veel hoger zijn de woningwaarde. Laat je goed informeren over de mogelijkheden.


4. Restschuld aflossen met persoonlijke lening


Koop je geen nieuw huis, of is de restschuld opnemen in een nieuwe hypotheek geen optie, dan kun je proberen het geld op een andere manier te lenen. Dit kan bijvoorbeeld met een persoonlijke lening. Je kunt de bank waar je de hypotheek had genomen vragen of ze de restschuld om willen zetten in een persoonlijke lening. Hou er wel rekening mee dat banken voor dit soort leningen een hogere rente rekenen dan voor hypotheken.


5. Renteaftrek voor restschuld


Als je het geld voor de restschuld leent, krijg je een belastingvoordeel. Net als bij een hypotheek kun je de rente die je betaalt aftrekken bij je belastingaangifte. Deze maatregel geldt voor leningen die tussen 29 oktober 2012 en 31 december 2017 worden verstrekt. Je moet wel aangeven bij je belastingaangifte dat je de rente wilt aftrekken.


De renteaftrek geldt voor vijftien jaar. Daarna vervalt dit belastingvoordeel en stijgen de kosten voor de lening. Hou daar rekening mee als je de lening afsluit. 


6. Belastingvrije schenking


Je ouders mogen je eenmalig een bedrag schenken voor je eigen huis. In 2015 is het maximale bedrag van deze schenking €52.752. Je kunt deze regeling ook gebruiken om een restschuld af te lossen.

 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Pacific  schreef op: 14-06-2015 10:55:00
Ons werd verteld dat je beter de restschuld kan sparen en dan verkopen. Je kunt er ook een lening naasst nemen, wat wij financieel wel kunnen dragen, maar ook dan kun je véél minder hypotheek krijgen..

Wij hebben ongeveer een jaar geleden het gesprek bij de advisieur gehad.  Als het inderdaad zo is zoals jij in je eerste stuk schrijft dan zou het voor ons betekenen dat we wel 190/220.000 aan hypotheek kunnen krijgen. Voor dat bedrag kun je hier mooie huizen kopen. Wanneer werd jouw dit verteld?
 
Quote
RE: woning verkoop met schuld
Pacific  schreef op: 14-06-2015 10:58:53
nog even aan het lezen, ik denk dat het bij ons dan te maken heeft met de waarde van een eventuele nieuwe woning. Als wij zegmaar een huis willen kopen van 2 ton, dan hebben we 230 aan hypotheek nodig, dat krijg je dan niet omdat je dan over die 103% heen gaat.  Gaat het hier dan om de woz waarde? Van vaak klopt dat niet, de buren hebebn dezelfde woz waarde terwijl ze een grote uitbouw en dakopbouw hebben

Eigenlijk zou je dan flink onder de waarde van de woning een bod uit moeten brengen
 
Quote
Navigatie


Reageren op woning verkoop met schuld
Naam
Bericht