Menu
 

Topic:

Ik baal zo ontzettend

Worteltje  schreef op: 30-06-2012 20:41:02
Dat ik niet meer aan de pil mag. Ik heb in januari op de hartbewaking en cardiologie gelegen. Ik blijk een goedaardige hart/ritmestoornis te hebben. Ik was echt even helemaal van de wereld, kon niks meer, was ontzettend benauwd, pijn in li arm en vreselijke pijn in mijn oren en druk op middenrif. Na helemaal lek geprikt te zijn mocht ik na 1 dag op cardiologie ipv hartbewaking. En na 2 dagen mocht ik naar huis. Bij de controle heb ik gevraagd aan cardioloog of ik aan de pil mocht. Dat mocht. Maar mijn huisarts weigert m te geven. Gevolg is dat ik echt megapijnlijke eisprong heb van 3 dagen lang(ik loop echt krom) en 2 weken menstruatiepijn. In augustus moet ik weer op contro;e bij cardioloog en dan ga ik weer overleggen en anders maar andere huisarts vragen als ze daarna weer weigert. Maar heb nu weer zo'n pijn dat ik echt baal.
 
Quote
Navigatie
RE: Ik baal zo ontzettend
Karinmv3  schreef op: 30-06-2012 20:51:26
Kan me dat helemaal voorstellen. Ik heb het niet altijd, maar soms als ik een eisprong heb voelt het alsof ik heel erg ongesteld ben, zo pijnlijk en als je dan hetgene wat helpt niet krijgt dan zo ik daar heel erg van balen.

Sterkte, hopelijk krijg je het binnenkort alsnog voorelkaar om aan de pil te mogen.
 
Quote
RE: Ik baal zo ontzettend
Liefje  schreef op: 30-06-2012 20:52:56
waarom weigert je huisarst? en heb je daar echt een recept voor nodig aangezien je hem toch zelf moet betalen?
 
Quote
RE: Ik baal zo ontzettend
Harleysmama  schreef op: 30-06-2012 20:59:37
Ja voor de pil heb je een recept nodig. Want het is geen vrij verkrijgbaar medicijn. En weet niet welke pil je slikt. Maar het is bekend dat je moet uitkijken met de combinatiepil en hartritmestoornissen. Ik mag eigenlijk ook de pil niet meer omdat er in de familie trombose voorkomt. Dus ik ga binnenkort er helemaal mee stoppen. Wil niet dat mij wat overkomt, wat ik had kunnen voorkomen.
 
Quote
RE: Ik baal zo ontzettend
Kimmv3  schreef op: 30-06-2012 21:02:41
en zo'n staafje onder je arm, zou je dat wel mogen? ik hoor er eigenlijk alleen maar goede dingen over nl.
 
Quote
RE: Ik baal zo ontzettend
Worteltje  schreef op: 30-06-2012 21:03:24
Ooooo het belangrijkste vergeet ik te melden. Ik rook, heel weinig nog maar toch. Dat in combi met dat mijn halve familie hartklachten heeft/gehad heeft mag het niet. Of ik moet helemaal stoppen. Deels ben ik dat ook met haar eens maar mijn cardioloog zegt dat met deze hart ritme stoornis het echt geen kwaad kan en hij weet ook dat ik rook. Ga dat niet verzwijgen. En ik wil ook wel stoppen hoor maar dat moet mij nog wel lukken(is mij nog niet gelukt, wel om heel erg te minderen). Heb gewoon zoveel stress gehad dat ik toch steeds mislukte. Tot die tijd zit ik dus mooi met de pijn. Dus ik baal ook nog eens enorm van mijzelf.
O en ik weet niet of je deze zomaar kan halen eigenlijk, durf dat ook niet want huisarts zal het ook niet voor niets zeggen lijkt mij.
 
Quote
RE: Ik baal zo ontzettend
Anna28  schreef op: 30-06-2012 21:13:08
weet je ook de precieze reden dat je geen pil mag slikken? Heeft het met de hormonen te maken? Als het niet aan de hormonen ligt dan kun je een staafje in je arm overwegen, of een spiraaltje misschien?
Prikpil een optie of ook niet?
Ik zou het toch even overleggen met de huisarts hoor, dit is ook geen doen voor je! Prima dat hij het weigert, maar dan vind ik dat hij wel met een andere oplossing kan komen met jouw klachten.

Ik mag overigens ook nooit meer aan de pil. Geen enkele hormonale anticonceptie trouwens. Heb longembolies gehad na mijn keizersnee, dus blijf nu risicogroep. Maar het 'voordeel' bij mij is dat ik meestal geen eisprong heb, dus ook niet zoveel pijn.
(tuurlijk is dat geen voordeel, want ben daardoor natuurlijk niet op de natuurlijke manier vruchtbaar, maar een voordeel in de zin van: ik heb geen enorme pijnklachten)

Ik denk: praten met je huisarts, of een andere huisarts eventueel. Er moet toch iets zijn hiervoor?
 
Quote
RE: Ik baal zo ontzettend
Veronikie  schreef op: 30-06-2012 21:19:56
Ik vindt het eigenlijk heel logisch dat je huisarts weigert de pil uit te schrijven want je wordt nu gezien als "hartpatiënt" en de pil heeft vaak geen goede uitwerking op je evt. medicijnen. Vindt het ook als ik heel eerlijk bent ook vreemd dat je cardioloog zegt dat het wel mag.
Mijn moeder heeft ook de "goede" hartritme stoornissen maar wel een hartinfarct gehad en die mag nooit meer de pil en mijn tante heeft ook een hartinfarct gehad maar voordat ze hoe kreeg heeft ze al in het zks gelegen vanwege een soort van lichamelijke waarschuwing zoiets als tot hier en niet verder maar ze hebben tegen haar nooit gezegd dat ze met pil moest stoppen. ( mijn tante was 44 toen) en ze was in het zks voor controle toen ze haar hartinfarct kreeg en het eerst was dat de vroegen was gebruikt u nog medicijnen buiten de medicijnen die u heeft gekregen voor uw hart en toen zeiden m'n moeder en tante ja ze gebruikt de pil en toen bleek dat ze die dus absoluut niet meer mocht gebruiken.

Ik weet natuurlijk niet of je medicijnen hebt gekregen ofzo.
Hoop trouwens ook dat het een Bertje leesbaar is want ik schrijf het vanaf m'n tel.
 
Quote
RE: Ik baal zo ontzettend
Worteltje  schreef op: 30-06-2012 21:31:15
Veronikie, ik snap de redenatie ook wel en daarom zou ik zoiets ook nooit op eigen houtje nemen. En ik ben het wel met je eens maar waarom zou het dan wel van cardioloog mogen. Ik vertrouw hem meer dan huisarts, dat is mijn probleem denk ik. Met hem is er een klik, durf ik alles te zeggen met huisarts niet. Moet gewoon doorzetten met stoppen, dit is ook niks.
Anna, ik krijg van alle hormonale anticonceptie migraine, behalve van de pil. Dus ik weet t even niet meer. Wil mij laten steriliseren maar ja dan ben ik maar 1 probleem kwijt en niet de pijn.
 
Quote
RE: Ik baal zo ontzettend
Veronikie  schreef op: 01-07-2012 07:38:12
Het is wel vreemd ja dat je het wel van je cardioloog mag.
Ik zou hem in bepaalde gevallen ook meer vertrouwen hoor. Misschien dat je huisarts geen risico durft te nemen.
Kan je niet naar een andere ha? Iemand die je wel vertrouwd? Niet alleen voor nu maar ook voor later als je wat hebt waar je echt over wilt praten als er zoals je zegt geen klik is lijkt me dat erg moeilijk.

Maar als je stopt met roken dan lost dat je probleem van elke maand die pijn hebben niet lijkt me. Is er niet iets homeopathisch wat zou kunnen helpen? Heb er zelf geen ervaring mee ben 1 van de gelukkigen die bijna nergens last van heeft. Ik kreeg juist meer last van allerlei pijntjes toen ik nog de pil had en zonder pil heb ik weer nergens last van.
 
Quote
RE: Ik baal zo ontzettend
Worteltje  schreef op: 01-07-2012 09:52:35
Ik ga daar toch eens naar kijken naar die homeopatische middelen en ook naar andere huisarts. Bij diezelfde afspraak heb ik ook gevraagd hoe of wat naar scootmobiel. Ik ben namelijk van mijn 3e tot 17e geopereerd aan mijn voet. Had een goedaardige tumor aan mijn bloedvaten precies onder mijn voet. Ik heb werkelijk alles maar dan ook alles al gehad aan pijnbestrijding en om mij plat te laten lopen. Amc wist zich.geen raad meeer met mij en heeft me.terug gestuurd naar umc(utrecht?). Daar kom ik ook niet verder. Ik ben.namelijk de.enige in nederland die het onder de voet heeft. Heb daardoor ook allemaal bij problemen waardoor ik nu alleen.nog maar kleine stukjes kan lopen. En wat zegt mijn huisarts doodleuk, ga maar naar revalidatiekliniek, je bent.te jong. Wat denk je dat ik allemaal al gedan heb de afgelopen jaren Maar ben dan bewoon zo perplex dat er geen woorden meer over mijn lippen komen en ben maar weggegaan. Zonder info en zonder hoop op scootmobiel zodat ik ook weer eens ergens heen kan. Ben nu heel erg beperkt. Kan alleen ergens heen wat te fietsen is.
 
Quote
RE: Ik baal zo ontzettend
Bepje  schreef op: 01-07-2012 15:43:16
Bij de gemeente kun je vragen om een scootmobiel, bij het W.M.O. loket. In de gemeente waar ik werk (andere dan de jouwe) krijg je dan formulieren thuisgestuurd die je in moet vullen. Zonodig moet je nog naar iemand toe om een en ander door te spreken en kun je in aanmerking komen voor een scootmobiel. Je hebt niets te verliezen, ze kunnen nee zeggen om een reden maar als jij maar kleine stukjes kunt lopen is het zeker het proberen waard. En anders kunnen ze misschien zeggen waar je wel terecht kunt. Kun je gewoon lekker naar de stad en over een paar jaar moet je je ukje overal heen brengen dus heb je hem dan zeker nodig.
Morgen even bellen, succes, voor meer info even p.ben.
 
Quote
RE: Ik baal zo ontzettend
Worteltje  schreef op: 01-07-2012 17:28:00
Bepje thnx! Hier ben ik blij mee met deze info :d Ga er overmorgen meteen achteraan. Morgen amc dus geen tijd Kan wel juichen dat ik een stapje verder ben
 
Quote
RE: Ik baal zo ontzettend
Bepje  schreef op: 01-07-2012 21:10:59
Graag gedaan hoor, geen moeite, als je nog iets wil weten dan roep je maar.
 
Quote
RE: Ik baal zo ontzettend
Lelie  schreef op: 01-07-2012 21:19:25
Als de cardioloog zegt dat het mag, dan vraag je toch of zij/hij een recept voor de pil uit wil schrijven. Je hebt voor de pil eenmalig een recept nodig en daarna kun je de pil gewoon herhalen bij je apotheek.
 
Quote
RE: Ik baal zo ontzettend
Janneke  schreef op: 02-07-2012 19:12:26
Als je een aanvraag gaat doen kun je ook een scootmobiel aanvragen met kinderzitje, kun je je dochter meenemen.
Nee heb je, ja kun je krijgen, succes!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik baal zo ontzettend
Naam
Bericht