Menu
 

Topic:

Best moeite mee, groep 3

Jo  schreef op: 28-06-2012 16:27:32
Vandaag had dochterlief haar laatste schooldag.
Na de vakantie gaat ze naar groep 3.
Vorige week overviel het me ineens, ze is geen kleuter meer.
Ze is enorm toe aan groep 3, kan al wat lezen, rekenen en schrijven.
Maar ik vind haar nog zo'n klein mupke en ik vind het idee dat mijn kleine meisje groot wordt best moeilijk.
Het zal snel wennen denk ik maar zie er ook best tegen op.
Ben ik nou een maf mens of herkent iemand dit?
 
Quote
Navigatie
RE: Best moeite mee, groep 3
Jo  schreef op: 01-07-2012 22:21:48
Mamaloes, ik geloof echt dat het scheelt als je meerdere kinderen hebt
Ik vind het ook een leuke fase hoor, zeker wel maar het is gewoon even wennen denk ik.
En we hebben nu 6 weken om aan het idee te wennen
 
Quote
RE: Best moeite mee, groep 3
Biancamv3kids  schreef op: 01-07-2012 22:57:23

Quote Mamaloes:
Mijn oudste gaat na de zomervakantie ook naar groep 3... En eigenlijk vind ik dat wel leuk! Een nieuwe fase, maar wat een geweldige fase! Misschien piep ik wel anders als mijn jongste ook naar groep 3 gaat... Dan sluit je echt een bepaalde periode af.


Daarom druist het ook denk ik tegen mijn gevoel in dat hij naar groep 3 gaat, hij moet nu nog 5 jaar worden,hij heeft dan nog geen jaar gekleutert,hij hoort nog dik te kunnen kleuteren.
Doordat hij nu een klas overslaat kan dit niet,en zou dan emotioneel klein zijn denk ik, ben bang dat hij daardoor in de knoei komt.
Wat zouden jullie doen ?
 
Quote
RE: Best moeite mee, groep 3
Marie8  schreef op: 01-07-2012 23:03:07
Oh dat had ik ook wel een beetje toen mijn oudste van 1 naar 3 ging, maar echt...als daar reden voor is dan past hij daar en ga je daar vast snel blij mee zijn. Mijn oudtse gaat nu naar 5 en is eind feb. 7 geworden. Sommige kinderen zijn 2 jaar ouder, maar hij hoort er gewoon bij.
Ik vind het nu gek dat mijn jongste wel naar groep 2 gaat...heb ik straks zo'n enorm grote kleuter lijkt me
 
Quote
RE: Best moeite mee, groep 3
Mamaloes  schreef op: 01-07-2012 23:03:07
@Biancamv3kids, Ik zou het wel doen! Wij zaten ook een beetje in twijfel omdat mijn zoon ASS heeft en sociaal emotioneel iets achter loopt, maar zijn cito's wel goed waren. Voor ons was de doorslag dat je een kind altijd terug kunt plaatsen in groep 2 als het niet gaat, maar je kunt een kleuter niet zomaar halverwege het schooljaar naar groep 3 doen!
 
Quote
RE: Best moeite mee, groep 3
Esther Mv Thomas  schreef op: 01-07-2012 23:09:03
Terugplaatsen lijkt mij ook niet goed voor de eigenwaarde van een kind. Er zijn genoeg kinderen die juist halverwege een jaar naar een volgende groep gaan, die impact is toch minder dan terugplaatsen (dat voelt vaak als falen).
Thomas was 5,5 jaar toe hij naar groep 3 ging (is van januari), maar dat is nooit enig probleem geweest. Cognitief zou hij nu naar groep 5 kunnen, maar omdat hij op het Leonardo zit, gaat hij 'gewoon' naar groep 4.
Hij was toe nu toe in groep 2 en groep 3 de jongste van de klas, dat gaat nu veranderen (omdat het een combi-groep 3/4 is, dus zijn de groep 3 kinderen jonger dan hem). Maar, zoals hij zelf zegt "ik ben nog altijd de jongste van groep 4".

Maar het is inderdaad een mijlpaal hoor, groep 3 is toch zo heel anders dan groep 1 en 2. Zo had ik dat ook toen hij 6 jaar werd. Dat is dan toch weer anders dan 5 of 7 worden (met 6 jaar ben je kleuter-af, in welke klas je ook zit voor mijn gevoel).
 
Quote
RE: Best moeite mee, groep 3
Mamaloes  schreef op: 01-07-2012 23:12:35
@Esther, Op de school van mijn zoontje kan dat dus niet... Mochten ze in groep 2 toe zijn aan meer uitdaging dan geven ze het kind wel werkjes uit groep 3, maar blijft het in groep 2 zitten... Vandaar onze keuze!

@Bianca, Wat zegt de juf ervan?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Best moeite mee, groep 3
Naam
Bericht